Amfiton na-002 ojačevalnik: specifikacije in povratne informacije

Ojačevalnik zvoka - najpomembnejši del vsakega akustičnega sistema. To vedo vsi, ki malo razumejo zvok. Težava pa je v tem, da so sodobni ojačevalniki takšnih velikanov, kot so "Yamaha" in "Pioneer", neverjeten denar. Kaj naj storim, če je moj proračun omejen in želim visokokakovosten zvok? Izhod je: sovjetske avdio naprave. Stanejo v peni in v kakovosti niso slabše od mnogih sodobnih hi-end sprejemnikov. Eden od njih je Amphiton U-002 ojačevalnik. Ta pošast lahko zagotovi visokokakovosten zvok za povsem simbolični denar. Seveda, pod pogojem, da obstaja ustrezen sistem zvočnikov in "pravilne" povezovalne žice. Zdaj pa si poglejmo to napravo. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.


Malo o podjetju

V Sovjetski zvezi je bilo veliko dobrih ojačevalnikov. Eden od njih je bil Amphiton. Izdal ga je Lviv Polytechnic pod imenom Lenin (zdaj "Lorta"). Sprostitev Amphitona U-002 se je začela leta 1983. In od takrat se zasnova ojačevalnika ni bistveno spremenila. In res, zakaj spremeniti tisto, kar že dobro deluje? To mnenje so sledili voditelji imena Lenin. Vendar pa je od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja ZA prenehalo obstajati. V skladu s tem je iz polic trgovin izginila naprava "Amphiton". Treba je opozoriti, da so bili poleg amfiteatrov pod blagovno znamko "Amphiton" proizvedeni in precej dostojni zvočniki z močjo od 25 do 150 vatov. Poleg tega so bili to tudi "pravi" vatiniso fiktivni (ki so priljubljeni pri sodobnih proizvajalcih). Lahko rečemo, da je ojačevalnik Amphiton U-002 najnovejša uspešna kreacija Leninove programske opreme. Po njem je vsak razvoj prenehal. In kmalu je sam naročil dolgo življenje. Ampak tehnologija "Amphiton" še vedno cenijo ljubitelji glasbe. Tudi nekateri avdiofili spoštujejo to znamko.


Videz in oblika

Amfiton v-002 Stereo ojačevalnik je bil precej prepričljiv. Narejena je iz debele kovine. In kovina jo pokriva z vseh strani. Sprednja plošča vsebuje kontrole. Prihaja ogromen oprijem gumba za uravnavanje glasnosti. To je zelo priročno, saj lahko prosto upravljate v popolni temi. Stranske ploskve naprave so toplotni radiator in imajo rebrasto površino. To ojačevalniku daje nekoliko futuristični videz. Izgleda močan in vreden truda.
Zadnja plošča ima nabor priključkov, stikala zvočnikov in dodatno vtičnico za napajanje. Tehta "Amphiton 002 Stereo" 9 kilogramov. To je dober rezultat. Biti kvalitativni ojačevalnik precej težko, saj njegove komponente niso proračun. Na zgornji plošči, ki je prav tako narejena iz trdne pločevine iz kovine, obstaja "škrga" hladilne rešetke. To vam omogoča učinkovitejše preusmerjanje toplote iz komponent ojačevalnika. Vendar pa se vrnimo k drugim funkcijam te naprave.

Specifikacije ojačevalnika

Torej, poglejmo podrobneje Amphiton U-002. Funkcije naprave omogočajo uporabo v tandemu z akustičnim sistemom Hi-Endsistemov. Sodite sami. Nazivna moč je 25 W. Maksimalna kratkotrajna moč je 100 W. Frekvenčno območje se giblje med 40 in 16.000 herc. To je povsem sprejemljiv rezultat. Še posebej, če upoštevate "starost" ojačevalnika. Frekvenčno območje je med 20 in 25000 Hz. Naprava je že dodeljena glede na podobne ojačevalce sovjetske produkcije.
Amfiton U-002 Stereo se ponaša tudi z dobrim zvišanjem nizkih frekvenc, kar je idealno za reprodukcijo visokih in lepih predvajanj srednjega dosega. Poleg tega ni pomembno, kateri vir izhaja iz zvoka. Prav tako ni glasnega kopja, kar je značilno za mnoge sovjetske ojačevalce vstopne ravni. Za priključitev opreme se uporabljajo petna pinska gnezda. Povezovanje računalnika ali CD predvajalnika ni problem, saj je v trgovini veliko pretvornikov.

Dodatne možnosti

Amphiton-002 ojačevalnik ima nekatere funkcije, zaradi katerih je bolj udoben za uporabo. Vključujejo tudi možnost povezovanja več virov zvoka. Na sprednji plošči je izbirnik tipa, ki omogoča izbiro naprave za predvajanje. Obstajata tudi dva načina delovanja: mono in stereo. Ob poslušanju zvoka iz vinilnih zapisov in gumba za nizko stopnjo usklajevanja pri minimalni glasnosti je gumb za korekcijo zvoka. Na splošno veliko ljudi misli, da je to najboljši amfitonski ojačevalnik. In sploh ni v njegovem razredu. Samo on jezelo kakovostno in ima veliko uporabnih možnosti.
"Amphiton-002" je sposoben ustvariti lep, globok bas. Mnogi uporabljajo to napravo kot nizkofrekvenčni ojačevalnik. Delno so prav. Vendar pa ojačevalnik deluje popolnoma z drugimi frekvencami. Za fino nastavitev zvočne slike, obstajajo posebni regulatorji, ki vam bodo pomagali prilagoditi ton in vse glavne frekvence. Ta ojačevalnik lahko velja za enega najbolj funkcionalnih, med tistimi, ki so bili izdani v Sovjetski zvezi pred in po njem. Zdaj pa preidimo na drug del našega gradiva.

Popravilo ojačevalnika

Kot vsa sovjetska tehnologija je ta naprava popolnoma popravljiva. V primeru, da katera koli komponenta ne bo zamenjala, ne bo nobenega dela. Potrebno je samo pravilno določiti, kaj je bilo zlomljeno. In potem bo vse šlo, kot v blatu. Vendar, da bi popravili ojačevalnik sam, morate razumeti radio inženiring malo. Brez tega vam sploh ni treba vzpenjati se v Amfiton-002. Popravilo je preprosto, saj iskanje ustreznih delov ali njihovih nasprotnikov ni problem. Dovolj, da gremo v katerokoli radijsko trgovino. Kondenzatorji, navitja, žice, transformatorji so v prodaji.
Vendar pa obstaja še ena značilnost popravila "Amphiton U-002". Krog ojačevalnika mora biti nujno prisoten pred očmi. Brez nje bi bilo nemogoče razumeti, kaj so storili sovjetski inženirji. Če nimate časa za popravilo ojačevalnika, ga lahko postavite v katerokoli delavnico. Obstaja veseljepopravilo te enote. In ne bodo veliko drage, ker so podrobnosti poceni. Za popravilo je potreben le redni spajkalnik.

Kakovost zvoka

Kot je bilo že omenjeno, je "Amphiton 002" naprava razreda Hi-End. In to pomeni, da je ojačevalnik sposoben zagotavljati precej visoko kakovost zvoka. Vendar pa je kakovost odvisna od številnih dejavnikov. Najprej morate paziti na vir zvoka. To bi moral biti bodisi kompaktni predvajalnik dobre ravni ali računalnik z zunanjim DAC. Toda na računalniku je potrebno reproducirati ne navadne MP3 datoteke in formate brez izgube kakovosti (FLAC, APE, WavPack). Šele takrat boste uživali v resnično visokokakovostnem zvoku.
Vendar pa ne smemo pozabiti na kakovost povezovalnih žic. Uporaba poceni vrvi iz neznanih proizvajalcev je nesprejemljiva. Ne bodo mogli zagotoviti dostojne kakovosti. Da, in nekatere komponente samega ojačevalnika lahko zamenjamo s sodobnimi analogi, ki so včasih veliko bolj kakovostni kot sovjetski. To je takrat, ko ojačevalnik zveni, kot da ga je predvidel proizvajalec. Vendar izboljšanje ni potrebno. In brez tega je zelo dober zvok.

Kje kupiti?

Izvirnega "Amphiton 002" v maloprodaji trenutno ni mogoče najti. To pomeni, da je nova naprava nerealistična. Iščemo ga lahko samo na sekundarnem trgu. To je vse vrste "bolšji trgi" je povsem mogoče kupiti tak ojačevalnik v dobrem stanju. Včasih so celo ujeti modeli, ki se lahko pohvali z bolj kakovostnim zvokom. Cena takega "amfitona" lahkood 1.000 do 2.000 rubljev. Je poceni. Še posebej, če upoštevate razred naprave.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Treba je preučiti preglede. Še posebej za naprave, kot so ojačevalniki. Oni so tisti, ki lahko potencialnemu kupcu pojasnijo, kako kakovosten zvok lahko dostavi ta ali on sprejemnik. Kaj pravijo ljudje o Amfitonu U-002? Mnenja o napravi so večinoma pozitivna. Lastniki pohvalijo kakovosten in jasen zvok, bogate nizke frekvence in polne višave. Prav tako je veliko všeč načrtovanje ojačevalnika. Resnično izgleda prepričljivo: briljantno, kovinsko, z zanesljivimi regulatorji. Trdno ohišje iz debele stene je tudi izgovor za ponos. Večina uporabnikov pa je odvisna od cene in združljivosti naprave z vsemi pasivnimi akustičnimi sistemi.

Negativne povratne informacije lastnikov

Tukaj je komaj kaj konstruktivne kritike. Mnogi se na primer pritožujejo zaradi prekomerne teže ojačevalnika. Vsaka ideja bi morala biti slišana, vendar za primerjavo - Brig Magnifier tehta 25 funtov! Obstajajo uporabniki, ki ne marajo zvoka naprave. Seveda ne smete pričakovati Yamaha ali Bowers & Wilkins Hi-End sovjetskega ojačevalnika. Takšni čudeži se ne dogajajo, še posebej za 1000 rubljev. O najdenih ojačevalnikih ni bilo več negativnih ocen. In to lahko pomeni samo eno stvar - proizvod, resnično, kvalitativno

. Kaj lahko rečete o njem? To je odličen sprejemnik, ki lahko zagotovi visokokakovosten zvok (primerljivsestavnih delov akustičnega sistema). Ima spektakularno podobo in sposobnost predvajanja iz več virov. Toda njegova glavna prednost je vrednost. Za simbolično količino lahko dobite zanesljivo vrhunsko napravo. "Amphiton" je odličen za postavitev območja z visoko kakovostnim zvokom. Še posebej zato, ker je iskanje na sekundarnem trgu ni težko. In v popravilo je nezahtevno. Da ne omenjam nadgradnje in vzdrževanja.

Sorodne publikacije