Tableta Prestigio Grace 3101 4G: pregledi, opis, specifikacije

Skoraj vsi sodobni pametni telefoni danes prihajajo z diagonalo več kot 5 palcev. Ampak mod za telefone v obliki lopate in ni mogel ubiti segmenta tablet. In ti pripomočki najdemo v vseh kategorijah uporabnikov: študenti, pisarniški delavci, gospodinje, učitelji in drugi. Večina 10-palčnih modelov velja za alternativo prenosnemu računalniku. Če potrebujete napravo za brskanje po omrežju, ogled vsebin, poslušanje glasbe in iger, bo tablica v tem primeru bolj praktična rešitev: poceni, priročna in še bolj mobilna. Med našimi rojaki so modeli iz segmenta do 10 tisoč rubljev še posebej priljubljeni. Tableta Prestigio Grace 3101 4G se preprosto prilega tem okvirjem. Blagovna znamka Prestigio že dolgo oskrbuje ruski trg z dobro opremo in spoštovanjem do domačih potrošnikov. Poglejmo, kaj lahko ponudi serija 3101 Grace. Tako vam ponujamo pregled Prestigio Grace 3101 4G. Razmislite o ključnih značilnostih pripomočka, njegovih prednostih in slabostih ter izvedljivosti pridobivanja. Prav tako bomo upoštevali povratne informacije lastnikov naprave.

Videz

Tableta ima dimenzije 242 x 171 x 99 mm in ima težo 545 gramov. Sodeč po ocenah Prestigio Grace 3101 4G, je pripomoček enostaven za uporabo, zlasti ko gre za mizo in kolena. Ker je ohranjanje teže pol kilogramskega stroja še vedno precej dolgočasno.
Telo naprave se je izkazalo za zelo tanko, z zaobljenimi vogali.Zadnji pokrov ima mat zaključek in teksturiran vzorec iz majhnih točk. Zahvaljujoč tej rešitvi gadget ne skuša zdrsniti iz roke. Poleg tega se površina preprosto očisti prahu, umazanije in prstnih odtisov.

Sprednja stran tablete je popolnoma prekrita z zaščitnim steklom. Tudi robovi segajo skozi rob, nekoliko nad raven zaslona. To vam omogoča, da zaščitite površino pred praskami, ko je naprava obrnjena navzdol. Okviri okoli zaslona se lahko imenujejo veliki ali majhni. Ne motijo ​​dela, hkrati pa izključijo naključno dotikanje senzorja s palcem v vodoravni smeri. Ocene o Prestigio Grace 3101 4G v tem delu so povsem pozitivne. Naprava je na splošno udobna, lepa, kozarec ni opraskan, telo pa ne škripi in ne popušča. Seveda se je treba izogniti resnim fizičnim učinkom na oblikovanje. Kljub temu mnogi menijo, da primer za Prestigio Grace 3101 4G ni potreben.

Vmesniki

Sprednja stran pripomočka ima lečo sprednje kamere in komaj vidne senzorje. Pod zaslonom je le logotip blagovne znamke. Na desni strani je roker za nadzor glasnosti in gumb za vklop.
Na zgornji strani lahko vidite zadnjo kamero z bliskavico, mikro USB vmesnik za polnjenje naprave in sinhronizacijo z računalnikom ter klasično 35 mm mini vtičnico za slušalke. Na istem območju je pokrov, ki ima dve reži za sedem kartic in prostor za zunanji medij tipa SD.

Sodeč po ocenah Prestigio Grace 3101 4G, lokacijaVmesniki za tablični računalnik so precej udobni, še posebej, če raje delate z napravo horizontalne orientacije. Odstranljiva prevleka je varno nameščena v reže, kjer so povsem izključeni priložnostni leti.

Zaslon

V zvezi s tem so funkcije Prestigio Grace 3101 4G prijetne. Tablica je dobila pametno matrico razreda S-IPS, ki se mirno spopada z ločljivostjo 1280 s 800 pikami. Takšno doplačilo za 10-palčni pripomoček je dovolj z glavo. Tudi če ste pozorni, potem je pixelation težko zaznati.
Stanje svetlosti in kontrasta je precej dostojno in v svetlem sončnem dnevu se zaslon povsem ustrezno obnaša. Kljub temu se uporabniki v svojih ocenah Prestigio Grace 3101 4G včasih pritožujejo nad zaslonom. Pod neposredno sončno svetlobo tableta deluje kot ogledalo. Idealna možnost je, da delate v senci ali v zaprtih prostorih. Ni težav s senzorjem. Prepozna do pet dotikov in se ustrezno obnaša - brez zamud in napačnih pozitivnih rezultatov. Koti gledanja pri najvišjih nivojih IPS-matrike - okoli 180 stopinj. Ko spreminjate kot barve, ne hitite v ples, slika pa ostane jasna.

Zmogljivost

Srce tabličnega računalnika je štirijedrni procesor MT8735M podjetja Mediatek, ki deluje v povezavi s pospeševalnikom serije Mali T720 MP2. Operativni pomnilnik v napravi je 2 GB in 16 GB notranji, kar se po sodobnih standardih lahko imenuje povprečno. Slednje je mogoče razširiti na 64 GB zunanjih SD-nosilcev.
Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, brez vprašanjbrez vmesnika. Tabele, ikone, pripomočki in drugi običajni elementi se preklopijo, zaženejo in premaknejo brez zamud ali zavor. Balti za "Antuto" (na sliki zgoraj) prav tako vzbujajo zaupanje. Igre razreda "Tri v vrsti", kartice, uganke in druge ne zelo zahtevne programske opreme tudi brez težav. Toda resni programi, naprava, na žalost, ne bo potegnil. Ustvarjajo se sodobni dirkači in drugi programi s predpono "3D", vendar je treba nastavitve grafike zmanjšati na povprečja ali minimalne vrednosti. Toda glede na cenovno oznako modela je mogoče stopnjo učinkovitosti imenovati povsem sprejemljivo.

Kamere

Pregledi kamer so popolnoma negativni. Toda to je nesreča vseh tablic tako v proračunu kot v srednjem cenovnem segmentu. Sprednja kamera je dobila matrico z ločljivostjo 03 MP, kar je dovolj za komunikacijo z videosenzorji. Vaš silos bo vedel, vendar gube in mozolji ne vidijo.
Glavna kamera ima 2 MP, kar je prav tako zelo majhno za običajno snemanje. Z odlično osvetlitvijo in v dobrem vremenu lahko naredite več ali manj kakovosti. V drugih primerih je bolje, da fotoaparata sploh ne vključite.

Avtonomija

Baterija v tabličnem računalniku je precej prostrana - 6000 mAh. Kljub volatilnosti platforme Android je življenjska doba akumulatorja dostojna, v primerjavi z drugimi konkurenčnimi napravami, enaka.
Pri gledanju videa v visoki ločljivosti z maksimalno svetlostjo akumulatorja traja približno 8 ur, v mešanem načinu - internet, glasba, redkoigre - element z enim dnevom sedi z malo. Če napravo uporabljate kot ebook in predvajalnik glasbe, jo lahko podaljšate za tri ali več dni. Uporabniki, sodeč po ocenah, so zadovoljni z ravnjo avtonomije pripomočka, še posebej ob upoštevanju dejstva, da bonusnih naprav z zmogljivim naborom čipov tega ne more ponuditi.

Na koncu

Potrošniki so večinoma zadovoljni s tablico. Stane 100% za svoje stroške. Tu imamo dobro kakovost zbiranja, lep videz, odlično ergonomsko zmogljivost, razmeroma pameten "nadev", običajen zaslon in dolgo življenjsko dobo baterije. Niz takšnih lastnosti - redka stvar v segmentu pripomočkov do 10 tisoč rubljev. Seveda ima tablica tudi svoje pomanjkljivosti, kot so kamere, pomanjkanje vmesnika HDMI in vmesni zvok, vendar z njimi lahko odstopite, cena naprave. Tako je model mogoče priporočiti vsem, ki potrebujejo cenovno ugodno, a hkrati kvalitativno tehniko.

Sorodne publikacije