«Windows 11» - ime naslednje različice operacijskega sistema Microsofta?

Do danes je več kot polovica uporabnikov računalnikov in mobilnih naprav izbrala operacijske sisteme od Microsofta. Seveda izdelki te korporacije, specializirani za ustvarjanje in promocijo programske opreme za računalnike, niso brez pomanjkljivosti. Ne tako dolgo nazaj je svet videl novo različico operacijskega sistema Windows, saj so številnim zainteresiranim uporabnikom dodelili številko 10 in ne devet. Kako se imenuje naslednja različica - Windows XP 111315?


Zakaj veliko ljudi želi, da Microsoft ustvari in izda novo različico operacijskega sistema Windows?

Svet IT čaka na novice o izdaji sistema Windows 11 iz dveh razlogov:
 • Uporabniki, ki so že delali z novim operacijskim sistemom, so našli številne napake v programski opremi, kot so zbiranje osebnih podatkov, gesel in zgodovine brskanja.
 • Uporabniki ne želijo nenehno posodabljati istega operacijskega sistema, zainteresirani so za pridobitev kakovostno novega izdelka, ki bo v večji meri ustrezal njihovim potrebam.
 • Nova Microsoftova strategija razvoja

  Kljub dejstvu, da so prej različni tehnični portali poročali, da je uvedba sistema Windows 11 predvidena za obdobje 2017-2018, je Microsoftov strokovnjak (Jerry Nixon) razpršil vse govorice na konferenci Ignite v Združenih državah. Tam je izjavil, da bo operacijski sistem Windows 10 najnovejši v programski opremi za računalnike in mobilne naprave.
  Kaj to pomeni? Družba se je odločila spremenitistrategijo za razvoj in promocijo vašega izdelka. Prej Microsoft je izdal nov izdelek "Windows" skoraj vsake 3-4 leta. Zdaj so globalne posodobitve v preteklosti. Ta zamisel je prišla do ustvarjalcev svetovno znane programske opreme, saj je črkovanje in odpravljanje napak nove različice sistema Windows trajalo več kot 2 leti, kar stane veliko denarja. Z drugimi besedami, uporabniki ne bi smeli čakati na izdajo operacijskega sistema Windows 11.


  Zdaj je treba Windows obravnavati kot storitev

  Microsoft se je odločil, da bo popolnoma spremenil pristop k razvoju in izdelavi nove programske opreme. Sedaj bodo programerji le delali na pisanju in izpopolnjevanju komponent obstoječega operacijskega sistema. Preprosto povedano, Windows Explorer 11 nas ne vidi. Zdaj bodo posodobitve za "Winds 10" izdajane neprekinjeno (1-2 krat letno). Prva izdaja nove kolekcije Redstone je potekala avgusta 2016. Microsoftovi razvijalci želijo, da se njihovi otroci dojemajo kot storitev. Če želite posodobiti ali dobiti enega ali drug program ali komponento, boste morali plačati naročnino, namesto da znova namestite celoten operacijski sistem, se ne boste morali navaditi na novo obliko in meni. Microsoft ne bo izdal Windows 11.

  Sorodne publikacije