Stroj se ne zažene na vroče: možne težave in njihovo odpravljanje

Najpogostejše težave pri zagonu motorja se začnejo v jesensko-zimski sezoni. Potem je zaradi zgoščevanja olja zaganjalnika težko obrniti ročično gred in mešanica zrak-gorivo ne more biti pravočasno v hladnih komorah. Danes pa bomo govorili o drugem primeru. V praksi je bil vsak lastnik avtomobila v situaciji, ko motor ni deloval na dobro ogretem motorju.

Ne postanite vroče - priljubljen problem, tako med lastniki avtomobilov kot tujih avtomobilov. No, poskusimo ugotoviti.

Karburatorski motorji

Pri motorjih s uplinjačem so vzroki za to obnašanje motorja malo, simptomi pa so zelo enostavni. Vendar pa večina lastnikov avtomobilov morda ne bo jasno. Pogosto se taki problemi pojavljajo le v zelo vročem vremenu. Karburator se torej ne segreje. Kaj je razlog? Ker uplinjači niso opremljeni z avtonomnim hladilnim sistemom, jih ni mogoče imenovati zanesljivi. Ko motor preneha delovati, se ta naprava resno ogreje z vročim motorjem. Gorivo v plavajoči komori izhlapi pod vplivom temperatur. Kot rezultat se tvori zračna pluta. Za rešitev te težave enkrat ali večkrat pritisnite pedal za plin - ta pristop bo pomagal odstraniti zrak.
Drugi razlog, zakaj se napajalna enota uplinjača ne segreva, so svečke. To se zgodi zaradi nenaklonjenosti zagona motorja.Vsakič, ko se zaganjač vrti, mešanica goriva in zraka vstopi v zgorevalno komoro. Za začetek je zelo bogat. Če se motor ne zažene dvakrat ali trikrat, bo dovolj, da se napolnijo sveče in prenehajo dajati iskro. Za zagon motorja vozniki večkrat pritiskajo na pedal za plin. Ampak kot rezultat, in tako bogati v mešanici je še bolj obogaten. Za rešitev problema morate popolnoma pritisniti pedal za plin in zavrteti zaganjalnik. Nato se bo zgorevalna komora razpršila in motor se bo zagnal.

Avtomobili za vbrizgavanje

Karburator je v napravi primitivnejši in vzroki za njegove težave so preprosti. In s sistemom za vbrizgavanje je potrebno še dlje časa. Obstajajo tudi drugi razlogi. Če se injektor ne zažene vroče, potem vzrok za to maso.

Strokovnjaki najprej priporočajo preverjanje delovanja temperaturnega tipala hladilnega sredstva. Zaradi okvare pošlje računalnik napačne računalniške podatke. To krši algoritme za dobavo goriva. V skladu s tem je zmes slabša. Naslednje, drugo priljubljeno mesto so šobe. Pogosto se motor zaradi napake vbrizgavanja ne bo zagnal ali začel z delom. Da bi preverili vbrizgalnike, jih razstavite in nato preverite na specializiranem stojalu.
Mogoče je tudi razbiti membrano v sistemu za nadzor oskrbe z gorivom. Gorivo se napaja neposredno na sesalni razdelilnik. Zaradi tega se zmes obogati. In to ni vedno dobro. Dejstvo je, da se pretirano obogateno gorivo slabo sprošča iz iskre. Vendar to ni vse. Če se motor ne zažene na vročem, in DTZH inŠobe so v popolnem redu, vredno je poglobiti diagnozo. Potrebno je začeti s povratnim ventilom na plinski črpalki - ko se ventil sprosti, črpalka črpa bencin v nasprotni smeri. In ko se motor ustavi, ne bo v vodih za gorivo pred naslednjim zagonom.

DPKV - senzor položaja motorne gredi

Če senzor ne izmeri pravilno položaja ročične gredi motorja, se v računalnik posredujejo napačni podatki. Posledično bo moten pravilen dovod mešanice goriva v jeklenke. Vredno je preveriti DPKV z multimetrom.

DMRV - senzor masnega pretoka

Ta senzor lahko povzroči težave med zagonom motorja. Ta element ni všeč negativnim učinkom okolja - pogosto ne uspe. Ko se motor ne zažene pri vročem zagonu ali je težko zagnati, je prva stvar, da preverite to mesto.
Okvara senzorja masnega pretoka kaže tudi napake pri pritisku na plin, šibek potisk v določenih trenutkih. Falls moč ali obratno - močno povečuje. Postopek zagona je zelo zapleten - motor se zaduši. V izpušnem sistemu se lahko slišijo eksplozije. Število vrtljajev motorja je nestabilno. Zmes gorilnika je treba pripraviti s posebnim razmerjem zraka in bencina. Ta delež nastane na račun senzorja masnega pretoka.

Senzor v prostem teku

Senzor deluje v postopku zagona motorja in v fazi delovanja v stanju mirovanja. Če senzor ne uspe, je težkoter tek in prosti tek.

VV žica

Motorji za vbrizgavanje določajo okvaro, povezano z visokonapetostnimi žicami, kar je dovolj težko. Simptomi so bistveno drugačni. Toda preverite VV žice zelo enostavno. Za diagnostiko se vsako žico preveri z avtomatskim ali multimetrom. Preverite elemente v načinu merjenja upora - naj bo približno 5 ohmov. Vendar je treba opozoriti, da obstajajo tudi tako imenovane brezžične žice, kjer je upor praktično enak nič.

Napaka pri EBU

Če stroj ni vroč, vendar so bili testirani vsi senzorji, sveče in žice, je treba diagnosticirati druge komponente.
Včasih se zgodi, da ne uspe v bloku EBU. Če želite preveriti, se povežejo z diagnostičnim priključkom v avtomobilu, s pomočjo prenosnega računalnika in diagnostične programske opreme pa najdejo napake. Ostaja le, da jih odpravite z vdelano programsko opremo.

Dizelski motorji

Če se dizelsko gorivo ne zažene v vročem stanju, je treba napako iskati v črpalki za gorivo. Najpogosteje je razčlenitev enostavna in običajna - epilone in puščice niso uspele. Problem lahko rešite z vzdrževanjem črpalke. Tudi razlog, da se ne zažene, je lahko tudi v paru bata - za rešitev tega problema je potrebno večje popravilo črpalke.

Enake težave se pojavijo v primeru okvarjenega OOPT. Če želite odstraniti bat, se črpalka za vbrizgavanje goriva ohladi na zadnji strani in nato poskuša zagnati avto. Če se je vozilo začelo, je napaka para bata. Če se avto ne vklopivroče, potem je razlog lahko v obrabljenih menjalnikih, pa tudi v pušah za pogonsko gred PNVT. Pod zamaškom je prostor, iz katerega črpalka sesa zrak. To vam ne omogoča ustvarjanja zahtevanega tlaka v komori bata. Za zdravljenje in izboljšanje stanja zamenjajte epiplofe in puše.
Pri dizelskih motorjih obstaja temperaturno tipalo, ki je vključeno v sistem za nadzor šob. Vpliva tudi na zagon. Če ne uspe, se vbrizgalni kot spremeni.
Tako pri vbrizgalnih kot pri dizelskih motorjih lahko težave v bloku EBU bistveno vplivajo na normalno delovanje praktično vseh sistemov v vozilu. Če je vse v redu, potem je morda razlog, da se ne sproži, sam blok.

Bencinska črpalka

Če se VAZ ne zažene vroče (še posebej, če gre za stari avto), je lahko med drugim preveč vroča bencinska črpalka. To napravo ohladi v procesu črpanja hladnega bencina iz rezervoarja. Toda, ko je ulica vroča, bencin ne more biti hladen. Zaradi tega se črpalka pregreva, zagon lahko. V nekaterih primerih motorja ni mogoče zagnati. Te težave odpravite tako, da na ohišje črpalke nanesete mokro krpo in jo redno hladite z vodo. Odprite pokrov, nastavite avto v senci, motor in druge enote se normalno ohladijo. Lahko samo počakate, da se temperatura konča. Prav tako je treba upoštevati, da če je črpalka že pregreta, potem ne bo delovala normalno.

Kakovost goriva

Če se avto slabo zažene na vročem, to ne velja vednozaradi okvar katerega koli elementa. Pogosto je vzrok lahko gorivo. Kakovostno gorivo je eden izmed najbolj priljubljenih razlogov. Ampak, če je gorivo slabo, avto ne bo normalno in hladno. V bencinu ali dizelskem gorivu lahko včasih pride do dodatkov, ki ne potrebujejo motorja in so mu škodljivi. Če je dizelsko gorivo zamrznjeno, se spremeni v žele in črpalka ne more črpati take mase. Zgodi se, da regulacija sistema EBU pade.

Slab zagon in HBO

Večina voznikov bo povedala, da vozijo s plinom in da vsi ti vzroki slabih start-up podjetij zanje niso pomembni. Če na vroč dan avto noče delati, čeprav je prej potoval pravilno, je bolje, da gredo na najbližji bencinski servis. Strokovnjaki naj delajo s plinom. V vročem vremenu lahko pride do uhajanja plina. Možno ga je razširiti v rezervoar, kar povzroča pritisk v sistemu. Samostojno popravljanje takih sistemov je nevarno.

Kako izboljšati zagon?

Priporočljivo je, da se mešanica goriva in zraka čim bolj tanjša. V trenutku zagona motorja se plin potisne na pol. Včasih morate v celoti pritisniti na stopalko za plin. Vendar je treba to storiti enkrat - drugače se lahko zmes ponovno uporabi.
Če v motor nalije svečke, jih je treba samostojno zapreti in posušiti, s sušilnikom za lase ali z drugimi improviziranimi sredstvi.

Zaključek

To je vse, kar lahko rečemo o problemu, ko se motor ne zažene na vročem. Razlogi za to so zelo različni, vendar pa lahko ugotovimo napako v prisotnosti določenega znanjahitro

Sorodne publikacije