Lenovo A1000 Smartphone: pregledi, pregledi, specifikacije

Leta 2015 je svet videl zelo preprost pametni telefon Lenovo A1000. Njegova glavna značilnost je bila nizka cena in nov operacijski sistem v tistem času. Pregled Lenovo A1000 in bo predstavljen v tem članku.

Opis

Nič nenavadnega v tej napravi ne bo našel uporabnika. Ohišje je izdelano iz poceni plastike, dizajn ne sije z dekorativnimi elementi. Verzija Lenovo A1000 White ima čisto belo barvo. Črna - klasični črni sijaj. Ta barvna lestvica je končana. 4-palčni pametni telefon je tiho nameščen celo v majhni roki. V tem času lahko zlahka dobi naziv najbolj kompaktnega pametnega telefona s svežim operacijskim sistemom.

Značilnosti Lenovo A1000

Ker je glavni motor, ki ga uporablja procesor, vedno bolj priljubljen za Spreadtrum. Model SC7731G deluje na 4 jedrih s frekvenco 13 GHz. Jedra temeljijo na arhitekturi Cortex A7 s tehnologijo 28 nm. Kot grafični pospeševalnik se uporablja Mali-400 MP2. Ta procesor kaže precej dobre rezultate v testih. Slavni "Benchmark AnTuTu" je napravi dodelil vrednost 20.000 točk.

Proizvajalec trdi, da je količina pomnilnika 8 GB. Pravzaprav bo lahko uporabnik razpolagal le s tremi. Razmere rešujejo flash kartico in zmožnost operacijskega sistema, da na njej namesti programe. Vendar pa ni vsa programska oprema optimizirana za to tehnologijo.
Nameščen je 1 GB pomnilnika RAM. To za pametni telefon tega razreda je precej dobro. Hkratna uporabaveč glasnikov, kot tudi različne naprave za ozadje, ki jih bo naprava trajala.

Zaslon

Zaslon Lenovo A1000 ga ni mogel zadovoljiti. Preprosta matrika proračuna, izdelana s tehnologijo TFT. Število točk je 480 do 800. To ni tako slabo za 4 cm. Sprememba barve opazimo tudi pri majhnih kotih. In več kot dva se dotakne naprave in sploh ne more ravnati. Na zaslonu ni zaščite. Zato uporaba telefona brez filma ogroža. Svetlost zaslona tudi ni na višini. Če je vse v prostoru precej dobro, potem na svežem zraku v sončnem vremenu morate pogledati na zaslon in ga zapreti iz neposrednih žarkov.

Kljub temu, da je to proračunska različica z majhnim zaslonom, je baterija Lenovo A10002000 mAh. Po zamisli bi morala biti takšna rezerva dovolj varna za nekaj dni od povprečne uporabe njenih funkcij.

Kamera

Kamera, kot je bilo pričakovano, je zelo povprečna. Za preprosto amatersko streljanje na spomin, seveda, bo ustrezal, vendar ne več. Ločljivost kamere je 5 MP. Pri ustvarjanju slik morate upoštevati naravo svetlobe, kot je mogoče izkrivljanje barve. Navedeno je, da lahko fotoaparat snema video v FullHD. Vendar pa je predstava šibka. "Frontalka" in sploh ima 03 Mp, ki je celo organizirala video komunikacijo v sodobni realnosti.

Periferne naprave

V pametnem telefonu Lenovo A1000 je format sedem kartic polne velikosti. Dva sta. Samo eden od njih je sposoben delati v 3G načinu, drugi pa v 2G. Tehnologija GPS je razširila A-GPS, da bi pospešila iskanje in določanje satelitov.
Telefon ima vgrajen modul Wi-Fi, ki lahko deluje pri 24 GHz. Bluetooth ima različico 2.1. Zanimiva lastnost in morda neuspeh razvijalcev je pomanjkanje senzorja bližine. To pomeni, da pri klicu z verjetnostjo 95 odstotkov, ki po nesreči klikne. Res je, kot majhna rešitev, lahko zaklenete zaslon ročno po odgovoru na klic, kar ni zelo priročno.
Oba govornika sta govorjena in splošna - precej glasna, s čistim zvokom.

Na pametnem telefonu je nameščena programska oprema

Android 5.0 s predhodno nameščeno programsko opremo podjetja Lenovo. Obstajajo tudi majhne razlike od staleža Android. To velja za majhne spremembe vmesnika. Operacijski sistem deluje dovolj hitro brez zavore.
S prehodom na "Android" je peta različica spremenila celoten dizajn OS. Koncept "Material design" vključuje ustvarjanje kompleksnih elementov primitivnih ploščatih oblik, in če ne sence, vizualno dodajanje obsega, bi vse izgledalo kot dvodimenzionalna slika. Zasnova modela je vplivala na vse sektorje sistema. Nastavitve, klici, SMS - vse izgleda drugače. To ni storila brez dodatka zanimivih funkcij. Prvič na "Android" je bil popoln način varčevanja z energijo. Sporočila so zdaj lahko prikazana na zaklenjenem zaslonu, kar je zelo priročno. Pojavil se je in "način za goste". To je potrebno, če je nekdo prosil tretjo osebo za klic, in uporabnik ne želi, da so na voljo informacije o njegovih stikih, klicih in SMS. Prav tako lahko v tem načinu telefonu podarite otroka.

Revizije

Zanimivo je, da je druga različica za družbo Lenovo A1000, A1000m, ki se nekoliko razlikuje od starejšega brata. To velja tako za operativni kot za notranji pomnilnik, katerega vrednosti sta 512 MB oziroma 4 GB. To je proračunska različica že pametnega pametnega telefona. Druga pomembna razlika je, da v A1000 bootloader ni zaklenjen, v A1000m pa ravno nasprotno. To je pomembno za uporabnike, ki bodo sami ponarejali svoj pametni telefon. Med drugim različica Lenovo A1000 Dual Sim ni edina. Obstaja tudi varianta z eno sim-kartico.

Reševanje problemov s pametnim telefonom

Ena od znanih težav tega pametnega telefona je nezmožnost pridobitve novejše različice Androida. Med življenjsko dobo naprave je bilo izdanih približno pet uradnih večjih posodobitev. Toda vse so ostale v 5. različici.
Za navdušence in ljubitelje pametnih telefonov, ki utripajo, je na voljo velik "custom" firmware, ki pomaga preklopiti na 6 ali celo 7 različico. Ali pa uporabite CyanogenMod, ki ga mimogrede podpira ta model.

Izguba omrežja, nenamerni kliki, "požrešnost"

Ena od šibkih točk Lenovo A1000 je občasna izguba omrežja z obema sim kartama hkrati. Na žalost, s pritrditvijo s svojimi rokami ta težava ne bo delovala. Kot začasno odpravljanje težav morate le ponovno zagnati pametni telefon. Še en pomemben odtenek, ki je že bil opisan v članku, je pomanjkanje senzorja bližine. Torej, ko se pogovor zgodi pogosto, je situacija, ko je uporabnik po nesreči prišel v njegovo lice ali uhonekaj menija ali nekaj izklopljenega, ali morda sploh poslano nekomu SMS. To težavo lahko rešite ročno tako, da zaklenete zaslon na začetku pogovora. Bolj racionalna rešitev bi bila namestitev posebnega programa, ki bi to lahko storil samodejno. Imajo velik izbor, na primer, tukaj je ime enega - Call Screen Lock.
Zlobnost sistema lahko vpliva na avtonomnost celotnega pametnega telefona. Baterija je vredna takšne konfiguracije, če pa je uporabnik namestil veliko število aplikacij, se bo baterija stopila tik pred očmi. Da bi ga nekoliko zmanjšali, lahko v varnostnih nastavitvah izberete "Samodejni zagon" in ročno onemogočite različne aplikacije in storitve v ozadju. To je seveda treba opraviti previdno, da ne bi ustavili potrebne ali koristne storitve.

Nekaj ​​povratnih informacij

Telefon je postal zelo priljubljen glede na samo znamko in nizko ceno Lenovo A1000. Zato je veliko pregledov o napravi.

Pros

Seveda, vsi brez izjeme, uporabniki upoštevajo njegov proračun. Cena Lenovo A1000 v povprečju ne presega 4000 rubljev. In to je s sprejemljivimi tehničnimi lastnostmi in velikimi priložnostmi. Tak denar ni sramota porabiti za preprosto "narečje". Enostavnost uporabe je značilna njegova kompaktnost. Pametni telefon varno deluje s prsti ene roke. Nekdo je delil, kar je ostalo zadovoljno z zanesljivostjo naprave, ki je uspela preživeti več padcev, tudi v vodi. Ampak, žal, ta tendenca opazili niso vsi odgovorili.
Produktivnosttudi pametni telefon ni ostal neopažen. Kljub vsemu proračunu so dobri kazalci 4 dobrih jeder in 1 GB RAM-a. Mnenja o Lenovo A1000 kažejo, da veliko iger na njem izgleda odlično, tudi pri minimalnih in zmernih nastavitvah. Res je, da je hkrati opazno "zaužita" baterija. Nekaterim ljudem je bilo všeč dolgo življenjsko dobo baterije in kakovost delovanja, kar je sčasoma omogočilo dolgoročno uporabo telefona. Nekateri uporabniki pravijo, da je pametni telefon idealna možnost za običajno "klicanje". Kot argumenti - 2 SIM kartici, dobra baterija, preprost meni in nastavitve. Če ste usposobljeni za uporabo telefona, po nakupu odstranite celoten nameščen komplet nepotrebnih aplikacij, nato pa lahko sprostite do 3 GB. Hkrati ugotavlja, da ne igrajo iger na pametnem telefonu in ne uporabljajo programov, ki zahtevajo veliko virov. To pomeni, da funkcije naprave uporabljate samo za klice in SMS.

Proti

Sodeč po ocenah družbe Lenovo A1000, so se mnenja razdelila. Včasih se vidi, da nekdo izkorišča status slabega položaja. Tu je nekaj primerov. Nekateri lastniki, medtem ko komentirajo Lenovo A1000, se pritožujejo, da ne igrajo iger, ki ne uporabljajo "težkih" programov. Vendar se zdi, da jim telefon še vedno ni primeren. To velja za pregovorni senzor bližine, ki ni. Občasno po klicu uporabniki ugotovijo, da so odšli v meni z nastavitvami ali da so zagnali brskalnik. Tudi povratne informacije vplivajo na precej neuspešno odločitev z iskanjem stikov, kije izražena v nizu prvih črk imena. Telefon jih ne zaznava kot začetne, vendar išče celotno ime. Tako je zelo težko hitro najti pravega naročnika. Zaradi majhnega faktorja formata 4 palcev je bil nabor tipkovnic na splošno poškodovan, zaradi česar je precej okoren.
V nekaterih svojih pregledih Lenovo A1000 se uporabniki pritožujejo, da pogosto poročajo o pomanjkanju pomnilnika, ki ga daleč ne moremo odpraviti sami. Pozorni so tudi na redno izginjanje stikov. Ta problem se po njihovih zagotovilih obravnava le za ponovni zagon, ki je precej problematičen, še posebej, če morate nujno poklicati. Seveda skoraj vsi lastniki pametnega telefona ne odobrijo senzorja bližine. Iskanje povsem drugega menija na koncu klica je postalo norma za mnoge. Baterija je, po mnenju nekaterih, sploh ni, medtem ko dela z internetom, je zelo hitro, v 2-3 urah. Iz splošnega niza negativnih komentarjev lahko ustvarite precej velik seznam:
 • pogosto pomanjkanje pomnilnika;
 • slaba kakovost zvočnika in mikrofona;
 • nezadostna rusifikacija telefona;
 • baterija ne le hitro sedi, temveč jo lahko popolnoma nepričakovano, ne da bi bila vidna iz razlogov;
 • odsotnost senzorja bližine;
 • redno izginotje mreže;
 • poleti so pregrevanje in potovanja. Seveda, niso vsi uporabniki našli toliko minusov na telefonu. In še vedno je treba uganiti, kaj je to? Nepravilno delovanjeAli je pogrešana stranka?

  Zaključek

  Z razpoložljivimi funkcijami je Lenovo A1000 primeren za tiste ljudi, ki skrbijo za glavno funkcijo mobilnega telefona - za klicanje in pošiljanje in prejemanje SMS. In njegova dostopna vrednost samo razširja paleto ljudi, ki želijo kupiti napravo za začasno uporabo ali za otroke. Ta pregled Lenovo A1000 predstavlja najpogostejše težave in opisuje ključne funkcije. Morda bo pomagal razumeti osebo, ki izbere poceni pametni telefon, odloči o izbiri.
 • Sorodne publikacije