Kako "Excel" razdeliti celico na dva: uporabne trike

Nič ni bolj priročno kot tabelarična oblika informacij, za človeštvo, ki je v letih razvoja pisarniške kulture, ni prišlo do tega. Za zaposlene je Excelov urejevalnik preglednic, ki je vključen v vse različice Microsoft Officea, dobro znan. Zaradi bogate zmožnosti za ustvarjanje in urejanje tabel je nepogrešljiva za pripravo različnih obrazcev za poročanje in racionalizacijo podatkov.

Danes bomo preučili, kako v "Excelu" celico razdelimo na dve - horizontalno, vertikalno in diagonalno. Zdi se, da je to preprosto vprašanje, toda on je tisti, ki pogosto postavi veliko ljudi v slepo ulico.

Excelov list

Za začetek se pogovorimo o standardnem Excelovem delovnem listu. Glavno okno programa je videti kot polje enakih pravokotnih celic. Stolpci so označeni s črkami latinske abecede od leve proti desni, začenši z eno in končano s kombinacijami treh. Vrstice so zaporedno oštevilčene od zgoraj navzdol z arabskimi številkami. Tako vsaka celica na svojem pismu prejme svoj edinstveni alfanumerični naslov.

V procesu ustvarjanja preprostega dokumenta boste združili celice, da bi dosegli njihovo želeno lokacijo in delali na različne načine označevanja, da bi določili meje tabele in ustvarili priročen prikaz podatkov. Na splošno je ta lekcija podobna označevanju lista papirja v celici z edino razliko, da je vse na monitorju.
Velikost lista ima seveda fizične omejitve, vendar je težko predstavljati nalogo, ki presega njihove meje. Čepreklopite na jezik števk, nato pa vam je na voljo 104857616384 vrstic in stolpcev, ki ustvarjajo rezultat več kot 17 milijonov celic.

Celica Excel

Torej smo že razumeli, da je list sestavljen iz celic, in se približal našem glavnemu vprašanju, kako "Excel" celico razdeliti na dva dela. Presenečeni boste, vendar je to nemogoče. Celica je minimalna zložena vez tabele in je ni mogoče razdeliti na dele. Ta izjava Microsofta nas "navduši" takoj na glavno stran tehnične podpore. Da, lahko razdelite, vendar jih lahko združite v poljubnem vrstnem redu. Sedemnajst milijonov celic bo zadostovalo tudi najbolj zahtevnemu uporabniku. Zato bomo v naslednjem poglavju podrobno preučili, kako razdeliti celico v "Excel" z dvema, ali, dobesedno rečeno, kako narediti celico, da se razcepi na dve polovici.

Ločevanje celic programa Excel

Spletna stran Office Help in Microsoftova tehnična podpora nam podajata nekaj predlogov o tem, kaj morate storiti in kako. V "Excel" delite celico na dve lahko navpično ali vodoravno. Bolj redek primer je porazdelitev po diagonali.
Razmislite, kakšni ukrepi so potrebni v vseh treh primerih:
  • Kako "Excel" razdeliti celico na dve navpično? Če želite ustvariti navpično particijo, morate celice v dveh sosednjih stolpcih združiti z vrha in od spodaj. Tako bo celica, v kateri želite vzpostaviti navpično delitev, sestavljena iz dveh celic, razporejenih v vrsti na isti liniji. Celiceod zgoraj in od spodaj bo sestavljen iz dveh, vendar le združenih. Potrebno širino dobljenega stolpca lahko nastavite s prilagoditvijo velike črke.
  • Kako je "Excel" vodoravno razdelil celico na dve? Za horizontalno delitev bodo akcije podobne zgornjemu, z izjemo, da enotnost ne sme biti nobenih stolpcev, nizov. In to bo desno in levo od celice, v kateri želimo dobiti horizontalno delitev. V skladu s tem in potem bomo prilagodili ne širino, višino z levim digitalnim poljem.
  • Kako "Excel" razdeliti celico na dva diagonalno? Na prvi pogled v tej nalogi ni nič zapletenega. V meniju "Cordon" lahko najdete diagonalno črto, ki omogoča razdelitev celice. Ampak tega ne delimo zaradi delitve, ampak da bi naredili nekaj informacij v obeh polovicah. Pri deljenju ravne črte celica ne zazna, da je meja besedila in jo bo prečkala. Potrebujemo orodja v meniju Vstavi. Tukaj iščemo ikono "Številke" in odpiramo spustni seznam. "Vrstica" nam bo dala diagonalno delitev, "Napis" pa bo besedilo v obeh polovicah ločene celice in ga po potrebi postavil glede na ločnico.
  • Na koncu

    Ko ste v celoti prebrali ta članek, ste se naučili, kako "razdeliti celico v dva dela v" Excelu "na vse razpoložljive načine. Upajmo, da bo to pripomoglo, da bodo vaše mize boljše in bolj informativne.

    Sorodne publikacije