Intervali pri Vardo: kaj je to in kako ga spremeniti

Ko je dokument "Ward" lepo urejen, potem z njim in delo bolj prijetno. Najverjetneje se s takšno filozofijo nihče ne bo prepiral. Lepo oblikovanje v tem primeru se imenuje oblikovanje. Ta koncept vključuje veliko, v članku pa bomo upoštevali samo intervale v "Vardo". Spregovorimo o tem, kaj je to, kje so njihove nastavitve in kako jih spremeniti.

Preostali odstavek

Preden govorimo o intervalih v "Vardo", želim omeniti, da se zdi kot padec v nastavitvah intervala, vendar to ni tako. Veliko ljudi lahko razmisli o dvojnem odstavku za velik razmik parametrov med odstavki. Še več, takšno napako lahko vsi dopuščajo, ker vizualno odstavek ne izstopa in ga je treba preveriti samo.


Lahko pa uporabite nekaj trikov in vizualizirate vse odstavke z ustreznim gumbom. Kot kaže, si ga lahko ogledate na spodnji sliki. Ta gumb poiščite na zavihku »Domov«.
Takoj, ko kliknete, se v dokumentu prikažejo različni znaki. Ne bomo našteli vseh - samo brez smisla. In odstavek izgleda takole - "". Če se želite znebiti nepotrebnih odstavkov, si oglejte dokument na zaslonu za tiskanje in izbrišite dodatne znake "¶".

Določite privzete intervale

Ta problem, kot dodatni odstavki, je seveda redkost. Krivci so pogosto napačno razporejeni v Vardo. Najprej bomo pogledali, kako spremenitiintervale, tako da spremembe ostanejo za vedno. In potem bomo razpravljali o tem, kako narediti spremembe na lokalni ravni.


Če želite nastaviti privzeto nastavitev, morate odpreti program. Zdaj v orodni vrstici poiščite stolpec »Odstavek« (na zavihku »Domov«). V spodnjem desnem kotu je puščica, kliknite na njo, da pridete do potrebnih nastavitev. V nastavitvi »Odstavek« je možnost, da se vnesete in drugače s klikom na RPK na katerem koli področju dokumenta in izberete vrstico »Odstavek« v meniju.
V nastavitvenem oknu se prepričajte, da se zavihek, v katerem ste, imenuje "Zamiki in intervali". V tem primeru nas zanima le območje v oknu, imenovanem "Interval". Ima možnost spreminjanja razmika med vrsticami in intervala med odstavki. V prvem primeru morate sodelovati s spustnim seznamom na desni strani okna. V drugem primeru - na levi strani. Ko spremenite razmik med vrsticami ali razmik med odstavki v dokumentu Ward, kliknite gumb »Privzeto«. To je potrebno, da se predlog obdrži s predlogo - v tem primeru teh parametrov ne bo treba vsakič spreminjati.

Razmik med vrsticami spreminjamo v dveh klikih

Ker smo intervale v "Vordie" privzeto nastavili, smo ugotovili, vendar, kot lahko opazite, je proces precej dolg in če je potrebno pogosto menjati intervale na različnih področjih Ta dokument lahko traja dlje časa. Zdaj bomo govorili o tem, kako v nekaj sekundah spremeniti razmik med vrsticami. To je zelo enostavno.Kliknite na ustrezno ikono »Interval« na zavihku »Domov«. Njegovo lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
Odpre se spustni seznam, v katerem lahko določite interval, ki ga potrebujete. Preden to storite, označite območje z besedilom, ki ga želite urediti.

Interval med odstavki spreminjamo v dveh klikih

Ko se je razmik med vrsticami spremenil, smo se naučili, zdaj govorimo o tem, kako hitro spremeniti razmik med odstavki. To je že na kartici Design. V polju »Oblikovanje dokumenta« poiščite ustrezno ikono. Imenuje se "Interval med odstavki". Interakcija z njim je enaka kot na prejšnji način. Na spustnem seznamu izberite želeno vrednost, ne da bi pozabili označiti želeno besedilno področje. O tem bi rad govoril v tem članku. Seveda lahko v programu "Ward" spreminjamo interval med besedami, vendar je to tema drugega članka.

Sorodne publikacije