UAZ-Hunter: Ocene lastnikov

Verjetno je vsak od nas slišal za takšno oznako, kot je UAZ. Ulyanovsk Automobile Plant je znana po dveh legendah. To je "Palyanitsa" in "Kozlik" 469. model. In če je prvi še vedno nespremenjen, potem je 469. dobil nov motor in novo ime - Hunter. Ta stroj je primeren za proge, pa tudi za pohodništvo in ribolov. Ampak tako dober "UAZ-Hunter"? Povratne informacije lastnikov nam bodo pomagale razumeti to težavo.

Oblikovanje

Videz "Hunterja" je bil popolnoma kopiran od 469. leta. Izjema je bil le odbijač. Zdaj je plastičen (kot pri Nivi Urban) in dobil žaromete. Hunter je opremljen tudi z livnimi diski na visoko profilirani gumi. Iz tovarne je avtocesta, tako da mnogi takoj dal gume AT-chen. Kar zadeva kakovost SUZA "UAZ-Hunter" kovine, so povratne informacije lastnikov naslednje. Telo na Waziku se zelo boji vlage. Ker so drenažne luknje slabo izvedene in kakovost barve pušča veliko zaželenega, se gobe začnejo pojavljati v letu delovanja na LKP. Če se pravočasno ne pojavijo, se bodo spremenile v luknje. Posebej jedko je izpostavljeno dnu in rezervoarju (znotraj je rjavenje).
Da bi telo vsaj nekako zaščitili pred rjo, lastniki popolnoma napolnijo UAZ z govorom, zdravijo z topom in mastiko. Toda tudi to ne shrani vedno - recimo povratne informacije. "UAZ-Hunter" rja v notranjosti v dobesednem smislu. Kakovost slikarstva je odkrito grozna - pravijo lastniki. UAZ-469 je bil bolje obarvan, kovina pa je bila močnejša.

Mere, zračnost

Dimenzije "Kozlika" se od sovjetske dobe niso spremenile. Torej, dolžina avtomobila je 41 metrov, širina - 2 metra, in višina -202. Odmik cest na standardnih kolesih - 21 centimetrov. To je verjetno ena od glavnih prednosti UAZ-Hunterja.
Mnenja pravijo, da lahko tukaj enostavno namestite 30-palčno blato iz gume. Kolesni loki so precej veliki, poleg tega se poveča tudi zračnost. No, in za tiste, ki pripravljajo avto za profesionalno offroad, so na voljo kompleti za dvigalo za vzmetenje. V tem še dodatnem UAZ - v vsakem mestu lahko najdete rezervne dele in dele za tuning v vsakem mestu za vsak okus.

V kabini

Salon "Hunter" se ne razlikuje veliko od 469. točke. Tukaj, kot prej, kovinsko ploščo s sovjetskimi tehtnicami in puščicami. Edina stvar, ki se je spremenila, je volan in sedež. Toda niti oni niti drugi ne povzročajo užitkov lastnikom. Volan se pogosto spremeni v drugega, sedež pa se namesti iz tujega avtomobila. Kot je navedeno v pregledih, "UAZ-Hunter" ima zelo ravno sedežev. Tudi na kratkih razdaljah je vožnja utrujajoča.
Zdaj o prostoru v kabini. Zdi se, da je višina UAZ - več kot dva metra, in vprašanje prostora je treba zapreti enkrat za vselej. Ampak ne - mesto tukaj je katastrofalno pomanjkljivo. Voznikova glava dobesedno stoji na nizki strehi. In vse zato, ker je Hunter zgrajen na okvirju. Ukrade višino, ki jo je mogoče uresničiti za povečanje prostornine v kabini. Obstajajo v tej Ouzaika in pozitivne strani. To je štedilnik. Res je vroča. V zmrzali z Hunterjem, ne zamrzujte - pravijo motoristi. Ampak ohladi seavto je zelo hiter. Toliko razpok in nerazumljivih odprtin. Pri hitrosti 60 lahko piha. In če zapustite avto v dežju, ne bodite presenečeni luže v kabini. Takšne "rane" je preganjal UAZ od sovjetske dobe.


Specifikacije

Stroj je opremljen z več motorji. Med njimi je ena bencina in tri dizelske enote. Začnimo s prvim. To je agregat iz Zavolzhsky Motor Plant - ZMZ 409. Z delovno prostornino 2693 kubičnih centimetrov, motor razvije 128 konjskih moči. Navor enote je 210 Nm pri 46 tisočih zavojih. Ta motor deluje v parih z mehanskim menjalnikom za pet prestav in s polnim pogonom "Part-time" z dvostopenjskim loparjem in "rake". Kaj pravijo o povratnih informacijah lastnikov bencina "Oasis Hunter"? Ta motor je zelo neprijeten. Njegovi apetiti so včasih presenetljivi - pozimi lahko uživa do 18 litrov plina na sto zime. Poleti pa ta indikator redko pade pod 15 (in to je injektorski motor s 16-ventilno glavo). Zagotovo ta motor zahteva tehnične izboljšave za SUV tega razreda, ni primeren. Njegova edina prednost je zmožnost zagona pri 40 stopinjah Celzija.
Zdaj pa govorimo o dizelskih motorjih. V obdobju od 2003 do 2005 je bil ta motor postavljen na "Andoria" na 8 ventilih. Ta motor pri prostornini 24 litrov je razvil 86 konjskih moči. Pogosto najdete UAZ-Hunter z dizelskim motorjem ZMZ. Mnenja pravijo, da je to najprimernejši za motor "Kozlik". Opremljen je s 16-ventilnim menjalnikom in razvija 114 konjskih močiprostornina 22 litrov. Lastniki pravijo, da ima ta motor dober potisk. To ni presenetljivo, saj je navora večja od bencina 128 konjskih moči (270 do 210 Nm).

Obstaja tudi kitajski dizelski UAZ-Hunter. Lastnikova povratna informacija pravi, da to ni najboljši motor. Le malo jih je naletelo, zato je popravilo zelo težko. Vsaka storitev ni za to sprejeta, vendar na forumih ni informacij.
Kaj izbrati motor za UAZik? Kot je navedeno s pregledi, bo dizelski UAZ-Hunter z motorjem ZMZ-shny in MKPP odlična možnost za ribolov in za ljubitelje offroad-a. Stane relativno malo - do 135 litrov v mestu, in kapital gre dolgo časa. Glavna stvar - za spremljanje ravni olja.

Podvozje

Oblika vzmetenja se tukaj ni spremenila. Na dnu je okvir stopnišča. Ker je Hunter avtomobil s štirikolesnim pogonom, so mostovi na vzmeti in vzmeti spredaj in zadaj. UAZik ni dobil tako specifičnega imena. Res je "otrok", tudi na majhnih dolarjih. Vzmetenje v Hunterju je togo kot tovornjak. To ni presenetljivo, saj avto vojaške korenine. V zvezi s storitvijo je vzmetenje nezahtevno. Potrebno je samo nadzorovati olje v mostovih. Vzmeti tukaj skoraj vedno, amortizerji služijo 80 tisoč. Vse se popravi dobesedno "na kolenu".

Volan

Krmilni sistem - s polžastim menjalnikom. Za obračanje koles, kot prej, morate aktivno delati kot krmilo. Toda koristnost "Hunterja" je hidro-ojačevalnik. To močno olajša nadzor. V obratih na "Hanger"Priporočljivo je, da vstopite z nizko hitrostjo. Glede na visoko težišče in težo skoraj dveh ton, avto včasih postane neobvladljiv - pravijo povratne informacije. Tudi prisotnost stabilizatorja prečne stabilnosti ne pomaga. Druga težava je pogonska gred. Vibrira pri hitrosti 80 in več. Kaj je še slabše, ta problem ni rešen. Vse bolečine so v križih, ki so postavljeni na preveč strmih kotih. Obstaja kardanska gred na SHRUS (kot na "Niva") za 10 tisoč rubljev, vendar je manjka za kratek čas.

Zavore

Med prednostmi - prisotnost sprednjih kolutnih zavor. Za njima stojijo koluti.
Učinkovito zavira dizelsko gorivo UAZ-Hunter? Pripombe pravijo, da so zavore odkrito premalo - dvokrilne čeljusti se ne morejo spopasti z danimi obremenitvami. Vedno se držite razdalje.

Poglejmo

. Tako smo ugotovili, kaj je dizelski UAZ-Hunter lastnik in preglede z bencinom. Vzemite tak avto za osebno uporabo? Zagotovo se ta UAZ ne sme uporabljati kot dnevni avto. Tak avtomobil mora biti vsaj drugi ali tretji v voznem parku. In kar je najpomembneje, njegov namen je le ribolov ali proge. Za druge namene, na žalost, ni bila ustvarjena. Kot analogijo lahko razmislite o "Nivi" - ima lahek vzmetenje in je primerna tudi za tiste, ki radi zmešajo na vikend.

Sorodne publikacije