Hrošča Volkswagen - Classic ali Modern?

Ne smemo narediti napake, če rečemo, da je najbolj priljubljen avto že več desetletij Beetle Volkswagen. Ponavadi se imenuje preprosto "Zhukom". Njegova zgodba se je začela v tridesetih letih in se nadaljuje vse do danes.

Zgodovina razvoja

Nemško podjetje za proizvodnjo avtomobilov Volkswagen je začelo delovati leta 1938. In prvi model, ki je prišel iz transportnega traku, je Beetle Volkswagen. Model ni imel časa za vstop na trg, saj je bilo treba njegovo proizvodnjo ustaviti. Začela se je vojna. V tem času se je podjetje ukvarjalo s proizvodnjo vojaških naročil.


Veliko let kasneje, leta 1946, je bila obnovljena proizvodnja hroščev. Merit pripada Porscheju. Vodstvo podjetja se je odločilo, da bo izdelalo samo en model avtomobilov (in to je bil samo Beetle Volkswagen). Omogočeno je bilo nenehno izboljševanje in posodabljanje avtomobila, razširitev mreže storitev. Strategija je bila uspešna hitro. Že leta 1955 je bil izpuščen milijonit avto. Za pripravo drugega milijona je bilo potrebno le dve leti. Že konec leta 1957 je iz transporterja izšel dvo milijonski "hrošč"

, ki je bil sprva opremljen z motorjem 1,1 litra. Dala je do 25 konjskih moči. To je bilo dovolj za razvoj hitrosti 90 kilometrov na uro. Sčasoma so bile energetske enote nadgrajene. Že v šestdesetih letih so imeli vsi avtomobili zmogljivost 34 konjskih moči. Poleg tega je bil nameščen sinhroniziran menjalnik. Leta 1978 je bil najnovejši Volkswagen Beetleizvira iz transportnega traku v Nemčiji. Ostala je le proizvodnja v drugih državah. In po desetih letih je ostalo le eno mesto v Mehiki, kjer je bil zbran "Beetle".


Vendar se je vprašanje avtomobila nadaljevalo. Leta 1992 je bil postavljen svetovni rekord, ki verjetno ne bo mogel premagati nikogar. Letos je bilo zbranih Žukov "21 milijonov. Leta 2003 se je vodstvo podjetja odločilo, da ustavi proizvodnjo hroščev. S tem se zaključi prva faza življenja tega modela. Drugi se začne leta 2011, ko se avto vrne s transportnega vozila Beetle. Samo to je nov model, ki spominja le na svojega predhodnika.

Volkswagen Beetle: Pregled "starega" modela

V obdobju od 1938 do 2003 je podjetje proizvedlo več kot 215 milijonov avtomobilov. Ampak običajno ime "Beetle" ni bilo vedno tam: pojavil se je šele leta 1998. Pred tem je bil avto imenovan "Volkswagen-1200", in malo kasneje - "Volkswagen-1600".

Razvijalci so načrtovali, da bodo ustvarili avtomobil, ki bo ustrezal zahtevam dnevnih potovanj, hkrati pa bo cenovno dostopen. Model takoj ujame svoje oči. Težko je opaziti podobne gladke črte telesa in velike okrogle žaromete. Glavni parametri "hrošča" so naslednji:
 • dolžina - 4-4,1 metra.
 • Širina - 154-159 metrov.
 • Višina - 1,5 metra.
 • Širina osi koles 2.4-2.42 metrov.
 • Teža - 730-930 kg.
 • Tehnične značilnosti

  Proizvodnja se je začela z uporabo energetskih enot, razvitih leta 1896. Bili so s pogonom na zadnja kolesa, štirimi valji in močjo 22konjskih moči Toda takoj po vojni se je moč motorja povečala več kot dvakrat in je znašala 50 konjskih moči. Že takrat ste lahko izbirali med avtomatskim in mehanskim menjalnikom.
  Avto je bil izdan v dveh različicah karoserije: kabriolet z dvema vratoma in limuzina z dvema vratoma. Specifikacije so se spremenile. Konstantno so ostale le gladke linije in veliki okrogli žarometi.
  Sčasoma so se značilnosti izboljšale. Prostornina motorja se je začela izbirati v 1,2-1,6 litra. Poraba goriva pri njih je bila 7-13 litrov na sto kilometrov. Manj kot devet sekund za pospešek na sto kilometrov, ki je zahteval "Beetle".

  Nova generacija

  V letu 2011 je bila uvedena uradna tretja generacija Volkswagen Beatlesa. Naredili so ga na treh mestih: v Berlinu, New Yorku in Šanghaju. V samo enem letu je bila v Los Angelesu predstavljena odprta različica Volkswagen Beatles Cabrio.

  Nove različice imajo večje velikosti, moderne obrise. Toda glavni razlikovalni elementi so ostali od "prednika". Zdaj je njegova dolžina 4,3 metra, širina 1,8 m in višina 1,49 m. Višina kabrioleta je manjša od 13 centimetrov. Salon se razlikuje po enostavnosti sodobnega oblikovanja, kar je značilno za tega proizvajalca. Narejene so iz trde plastike, od katerih so nekatere barve v barvi telesa. Od agregatov so na voljo tri možnosti, vse pa so bencin: 1,2 1,4 ali 2,0 litra. Menjalnik je na voljo tudi v treh različicah. Vsi avtomobili imajo sprednji pogon.

  Volkswagen Beetle: pregledi in testi

  Kljub temuZa moderno ljubezen do minibusov in crossoverja je Volkswagen-Zhuk še vedno priljubljen. Res je, da ga pogosto izberejo predstavniki čudovite polovice človeštva. Ugotavljajo zanesljivost glavnih sistemov in dajejo prednost estetski privlačnosti. Volkswagen Beetle v celoti izpolnjuje te zahteve. Preizkus, ki je prestal avto, da bi ustrezal varnosti IIHS, je pokazal veliko možnosti. Od petih kazalnikov so štirje avtomobili dobili najvišjo oceno. Samo eden je pokazal povprečni rezultat.

  Sorodne publikacije