Shnorkel - Kaj je to? Namesti dihalko na avto

Pri nakupu avtomobila mora novi lastnik razmisliti, kako podaljšati njegovo življenjsko dobo in ga zaščititi pred poškodbami. Ljubitelji izleta v mesto in aktivne rekreacije še pogosteje trpijo to vprašanje, saj se tveganje poškodbe SUV občutno poveča med vožnjo po neprehodnosti. Do danes je na voljo veliko število možnosti uglaševanja, ki vam omogočajo, da okrepite karoserijo avtomobila in mu pomagate pri vožnji na kateri koli poti.

Shnorkel - Kaj je to?

Prva oprema, imenovana "cev", se je pojavila že med drugo svetovno vojno. Opremljeni so bili s podmornicami. Zaradi nove naprave je podmornica imela možnost podaljšati čas bivanja pod vodo. Glavna pomanjkljivost takratnih dovodov zraka je bila nezmožnost izpusta zraka. Zaradi tega kisika v podmornici ni bilo dovolj, zato je bilo težko ostati znotraj.


Shnorkel - kaj je to? Takšno vprašanje daje veliko voznikov. Shnorkel (dovod zraka) je cevasta oprema, ki se dviguje po sprednjem delu karoserije navzgor. Namen njegove namestitve je čiščenje zraka, ki vstopa v motor, in se imenuje "naprava za motor pod vodo".

Nekaj ​​zgodovine

Njihovo ime je bilo podeljeno v čast snookru prvega in najbolj znanega proizvajalca - Safari Snorkel. Proizvodna oprema je bila v Avstraliji. Namen namestitve shnorkla je bil zaščititi motor pred umazanijo inprahu


Trenutno je glavna funkcija dovoda zraka zaščita srca avtomobila od prvega vstopa v vodo.

Naprava

Shnorkel - kaj je to? Shnorkel naprava je cev, ki izvira iz zračnega filtra in se dviga do pokrova motorja in vetrobranskega stekla. Cev naprave je priključena na dovod zraka s pomočjo zapečatene in goste gume in plastike. Ta zasnova vam omogoča, da povečate moč opreme in podaljšate njeno življenjsko dobo. Ko ste določili namen naprave in njeno strukturo, razumite: "Shnorkel - kaj je to?" - veliko lažje. Naloga za dovod zraka: 1. Čiščenje zraka iz umazanije in prahu. 2. Razpršite razpršilo in velike kapljice dežja. Standardni tovarniški modeli so nastavljeni precej nižje, zato vsa voda in umazanija, ki prihajajo iz koles, padejo v motor. Takšne situacije lahko razbijejo avto, njegovi glavni popravilni deli pa bodo lastniku stali precej.
Zaradi spremenjene zasnove dihalke z lahkoto vozijo jame, napolnjene z vodo in majhnimi rekami, ker motor avtomobila ni v nevarnosti. To bo uporabna dihalka in na prašnih peščenih cestah, saj bo zgornja lokacija filtra motorju preprečila onesnaževanje.

Kako izbrati opremo

Za pravilno prevzemanje opreme je vredno rešiti nekaj pomembnih vprašanj zase: 1. Katere ceste se bodo premaknile pretežno. Odgovor bo odvisen od kakovosti in močimateriala 2. Kakšna velikost dihalke potrebuje? 3. Na kateri strani je predvidena montaža opreme. 4. Določite z mejno ceno.

Kaj je treba paziti pri nakupu

Izbira dihalke, bodite pozorni: 1. O kakovosti uporabljenih materialov. Priključki za dovod zraka se običajno uporabljajo v težkih razmerah, zato je tveganje poškodb opreme veliko. Sklopi delov morajo biti gumirani. To izboljša pritrditev in poveča trajnost izdelka.


2. Prednost raje model, katerega pritrdilni elementi imajo antikorozijske lastnosti. 3. Bodite pozorni na priponko. Najbolje je, če odteče. S tem se poveča kakovost dihalke. 4. Izberite model z vrtečim se grlom. V različnih situacijah boste lahko po potrebi prilagodili namestitev.

Načini pritrditve in vgradnje

Namestitev shnorkla prevzame njegovo pritrditev na sprednji del karoserije vozila. Naprava doseže nivo vetrobranskega stekla in je pritrjena na stojalo. Uporabljata se dva načina vodenja nosu opreme:
1. Med premikanjem avtomobila. 2. Proti gibanju SUV. V prvi izvedbi sta cevni cev in njegov izliv usmerjena v gibanje zraka. Ta metoda velja za najboljšo, ker omogoča pravilno delovanje opreme. Sistem schnorkel vključuje proces prostega dostopa do njega iz umazanije in prahu, ki je iz nje izpeljan. Drugi primer je obrnitev izliva dihalne cevi proti zračnemu toku. V tej situacijivečja verjetnost, da bi v njega prišla še več umazanije in prahu, ki teče izven koles SUV. Pozimi obstaja verjetnost nastanka ledu v sistemu, ki bo motila normalno delovanje.
Druga nepravilna varianta namestitve opreme je obračanje izliva cevi za dihal v smeri vetrobranskega stekla. V taki situaciji obstaja verjetnost, da bo voda padla v motor pri prehodu vodnih ovir (s tesnim položajem nosu na steklo). Edina možna možnost za takšno določbo je premikanje po gozdu, ko je verjetnost padca v šobo naprave zelo visoka. Da bi se izognili poškodbam na mreži, ki se nahaja na vrhu dihalke, lahko žleb zavrtite na stran. Veliko avtomobilov ima svoje nianse. Na primer, dihalka na "Nivi" je vedno nastavljena na desni strani. V obliki priključka lahko uporabite rebro, ki se priključi na dovod zraka. Snooker na Nivi je postavil veliko off-road navijačev. Avto je nezahtevno, trajno in trajno. Še en SUV, ki je pogosto opremljen s prtljažnikom, je "Patriot". Njeni lastniki niso strašne jame in brezna, ampak z namestitvijo dihalke na "Patriot", se ne morete bati vodnih ovir.

Preverjanje tesnosti

Po končanem vgradnji opreme je priporočljivo preveriti tesnost. Potrebujete samo nov polietilenski paket. Zaženite motor, odstranite šobo in jo položite na paket schnore. Ustrezen odziv opreme bo porušil paket. Če je paket enaksesanje v dovodu zraka, je vredno preveriti namestitev znova.

Skrb za opremo

Za dihalko ni posebna skrb, vendar to ne pomeni, da lahko po namestitvi pozabite na opremo. Priporočljivo je občasno pregledati vse priključke in preveriti njihovo tesnost.

Samopostrežna dihalka

Zelo pogosto se lastniki avtomobilov odločijo, da bodo prihranili in raje sami izdelali opremo. Za samoproizvodnjo boste potrebovali: 1. Cevi. 2. Gopher 3. Gumijasti ali plastični vogali. 4. Pritrdilni elementi (npr. Objemka). 5. Posebna tesnilna masa. Velikost cevi je v veliki meri odvisna od modela vašega avtomobila. Bodite pozorni na variante, ki imajo premer 70-75 mm.Ta velikost je super za avtomobile UAZ, za "Niva" je bolje izbrati premer manj (50 mm). Zasnova dihalke je preprosta, vendar se lahko z napako odpravite motor avtomobila.

Proizvajalci in cene

Najbolj zanesljivi in ​​preverjeni proizvajalci dovodov zraka so avstralska podjetja Safari in Airteck. Obstajajo manj znane tuje znamke, ki so znane po svoji kakovosti (Airflow Snorkels), vendar nimajo predstavništev v Ruski federaciji. Za nakup blaga morate naročiti preko spleta. Kakovostno in trajno blago proizvaja podjetje Mantec. Kar zadeva kitajsko blago, njihova izbira ni tako velika. Upoštevanje dostave naročila prek interneta bo stalo precej, zato bo korist minimalna. Če razlika v ceni ni visoka, ali je vredno izbrati manj kakovosten izdelek? Odločite se za vas

Sklep

Tako bo dihalnica čudovit dodatek vsakemu SUV-ju. Z njim se ne bo strah umazanije, snega, vode.

Sorodne publikacije