Črna Mesa igra: mimo, sistemske zahteve

Igra Black Mesa je bila sprva neprofitni projekt, ki je uporabljal sodoben motor Source za ponovni natis prvega dela Half Life. Za razvoj, ki se je začel leta 2004, se je zbrala skupina preprostih ljubiteljev. Bili so tisti, ki so naredili enega najlepših in podrobnejših modov v zgodovini igralniške industrije. Passing Black Mesa v ruskem jeziku bo pomagal ne le potopiti v nostalgijo za vašo najljubšo igro, ampak tudi prinesel novo občinstvo v serijo, ki je iz nekega razloga zamudila prvi del legendarnega Half Life. Podroben vodnik in nasvete najdete v našem trenutnem članku.

Sistemske zahteve

Preden nadaljujete s Half Life: Black Mesa, mora uporabnik računalnika zagotoviti, da ima njegov računalnik "železo" zahtevane moči. Priporočene zahteve:
 • Ustrezen operacijski sistem: Windows7 (različica 32-bitna ali 64-bitna) ali kaj boljšega.
 • Procesor: Pentium4 (3 GHz ali boljši).
 • Potrebna količina pomnilnika: 4 GB.
 • Video kartica: NVIDIA serija GTX650 (ali enakovreden analog).
 • DirectX: 9.
 • Prost prostor na disku: 20 GB.
 • Internetna povezava.
 • Minimalne sistemske zahteve:
 • Ustrezni operacijski sistem: Windows7 (32-bitna ali 64-bitna različica) /Vista /XP ali kaj boljšega.
 • Procesor: 1,7 GHz.
 • Potrebna količina pomnilnika: 2 GB.
 • Video kartica: NVIDIA GTX50 Series (ali analogni ekvivalent).
 • DirectX: 9.
 • Prost prostor na disku: 13 GB.
 • Internetna povezava.
 • Prihod v Črno Mesa

  Prehod Črne Mesese začne z enodelno kabino. Igra nas takoj predstavi protagonistu serije, dr. Gordonu Freemanu, in predstavi majhno prazgodovino, na kateri bo zgrajena zgodba. Naš monorail potovanje naj bi trajalo deset minut, po katerem se bomo srečali stražar, ki bo pokazal pot do kompleksa.

  "Nenormalni materiali"

  Naš junak je v glavni dvorani kompleksa. Gremo naravnost po hodniku, dokler ne vidimo treh prog različnih barv: rdeče - Raziskave, modre - Razvite, zelene - Osebje. Moramo izbrati zeleno črto, vendar vam priporočamo, da najprej preidete skozi rdečo. Če izpolnite ta pogoj, boste morda naleteli na legendarnega človeka s kovčkom, oblečenim v črno obleko. Z njim ne morete komunicirati - on in drug znanstvenik se bosta spraševala o nečem v sobi za steklom. Pojdimo nazaj in izberemo zelen trak - to nas bo pripeljalo do garderobne sobe, ki obesi obleko, ki jo potrebujemo. Obleknemo novo obleko, poberemo plen in gremo na sestanek z znanstveniki (modri pas).


  Spodaj bomo srečali dva junaka - profesorja Klynerja in dr. Mimogrede, ti liki srečajo igralca ne samo med prehodom Black Mesa, ampak tudi Half Life 2. Med pogovorom bo prišlo do napak in opreme ne bo. Pustite nova poznanstva, da se ukvarjajo s problemom in pojdite na spodnja nadstropja. Kmalu se bomo znašli v čudni stavbi, v kateri je očitno nekaj poskusov. V sredini prostora opazimo veliko instalacijo, vendar se je ne dotikajte, ampak sledite navodilomZnanstveniki: pojdite na višjo raven in spustite opremo. Po pritisku na zeleni gumb se bo del namestitve premaknil. Spustimo se navzdol, kjer čakamo na poseben voziček, na katerem se nahaja oranžni kristal - ga premaknemo pod tok laserskega žarka. Uvedba "nestandardnega vzorca" bo povzročila odprtje portala v vzporedni razsežnosti. Dr. Freeman je nezavesten.

  "Nepredvidljive posledice": začetek poglavja

  Po nesreči se začutimo in nadaljujemo vodnik o prehodu črne mise v ruski jezik. Laboratorijski kompleks je utrpel resne poškodbe, hodniki pa so posuti s človeškimi trupli in čudnimi bitji, ki se gibljejo kot zombi. Izstopiti iz sobe in se vrniti v zgornja nadstropja, kjer čakamo na drugo srečanje z Kleinerjem in Ilyo. Znanstveniki nam bodo povedali nadaljnjo pot in se poslovili. Pred nami bomo čakali več prostorov z laserji - nadaljujemo se naprej, se izogibamo smrtonosnim žarkom in premagujemo različne odpadke. Kmalu se bomo znašli v dvigalu, ki ga je treba poklicati. Dvigalo bo potekalo in padlo nekje globoko v rudnik, zato bomo bolje izkoristili stopnice.
  Povzpnite se in trčite proti stražarju. Po kratkem pogovoru nas bo nekaj novega poznanca za nekaj časa sledil in ustrelil pošasti iz pištole. Pridemo do vilic in izberemo pot, označeno z dvema barvnima črtama - nas bo popeljal do dvorane. Najdemo prezračevalno os in se povzpnemo noter. Mimogrede, vredno je omeniti, da je prehod Black Mesa dovolj"koridor", zato je zaskrbljujoče, kaj se lahko ravni igre zlahka izgubijo, ni vredno. Preden ali slej, Freeman naleti na zaklenjena vrata, kjer je sveto življenje serije Half Life, zelo ilovnato. Zgrabimo ostanke in nadaljujemo pot skozi kompleks.

  Spoznavanje pošasti

  Prva past nas čaka na enem od skladišč, v ozkem prehodu. Poglej gor in vidiš, da so na stropu pošasti Barnacle, katerih jeziki so vlečeni naravnost na tla in zgrabi vsak predmet blizu njih. Če želite prečkati Barnacle, jih morate zavajati, metati nekaj sodčkov neposredno pod jezik (običajno so v bližini). Uporabimo trenutek, dokler pošasti ne povlečejo svojega novega plena in tečejo po hodniku.

  Pojdimo na zavoj in pogledamo navzgor - v drugem nadstropju bo človek z diplomatom, G-Man, ki smo ga spoznali na začetku igre. Half Life in Black Mesa nista nikoli razkrila zgodbe tega značaja in ustvarila eno največjih spletk v igralniški industriji. Recimo eno stvar - to ni naše zadnje srečanje s skrivnostno osebo, zato vam priporočamo, da pogledate obe! V enem od koridorjev laboratorijskega kompleksa se bomo srečali z znanstvenikom, ki je preživel. Načrt je naslednji: znanstveniku zagotovite varen prehod in nam bo dal dostop do enega od zaprtih prostorov. Ko vstopite v sobo, vzemite komplet prve pomoči in oboroženi s pištolo in granatami. Med igro bomo našli različno strelno orožje. Na primer, med prehodom "Black Mesa: Surface Tension" bomo dobili dostop do raketnega lansirnika RPG.
  Pozamrzovalnik se borimo z zeleno pošastjo Worthington. Zmagali smo, pobrali plen in skočili v kanalizacijo. Spodaj bomo morali uporabiti ventil za napolnitev prostora z vodo. Izhod lahko poteka skozi loputo, ki se nahaja na stropu. Popravi nekaj zombijev in nadaljuj pot. Ustanovimo se v sobi, kjer tovorno dvigalo ne deluje. Če želite začeti, morate uporabiti vzvod, ki je v kontrolni sobi (priti do njega bo pomagalo prezračevanje gred). Skočimo v dvigalo in začnemo spuščati se, mimo prelepega Hadkrabova. Pridemo do mostu, ki uniči ogromno pošast in se odločimo za drugačno pot. Lezimo skozi drugo prezračevalno jašek in pridemo do drugega sovražnika - Bullsquarda. Da bi olajšali bitko, lahko streljate v sode, v katerih je razlilo eksploziv. Ko bo Bullsquard mrtev, bo prehod skozi vodo popolnoma varen. Pojdimo na površje in vstopimo v prostor, v katerem je veliko posod, ki visijo v zraku. Če želite priti do prelaza, boste morali skočiti iz ene posode v drugo. Na drugi strani, na koncu enega od hodnikov, je soba B2. Znotraj nas bo napadel več okatih psov - prečkali bomo jih in skočili v dvigalo.

  V pisarniški kompleks

  Prehod igre Black Mesa ("Half Life") se nadaljuje v četrtem poglavju z naslovom "Office Complex". Na tej ravni bo veliko mokrega seksa in golih žic, zato vam priporočamo, da to storite ob strani. Malopozneje, v sobi z zdravnikom, lahko izklopite oskrbo z elektriko in greste skozi vodo. Opozorilo: Električna energija bo v nekaterih sobah še vedno delovala, zato skrbno napredujte. Gremo naravnost v poldružbo. Na drugi strani rešetke bo stražar - on bo moral rešiti zombija. V primeru, da bo zombi prispel do stražarja, bo umrl in ne bomo mogli dobiti dobrih bonusov. Zapustite skladišče in trčite z obema Turnigantoma. Ubijemo jih in se povzpnemo v prezračevalno loputo. Pridemo do pisarn in gremo noter s stražarji. V pisarnah ponovno čakamo na boj v Vortigonti, pa tudi na nove prehode, vrata in seveda na prezračevanje. Ne pozabite pobrati dragocenega plena, raztresenega na ravni (kompleti prve pomoči in kartuše). Izstopimo iz prezračevalnega lopute in se srečamo s stražarji, ki nas bodo odpeljali v jedilnico. Rešimo preprosto sestavljanko z manjkajočim ventilom in policami, po kateri se povzpnemo in spustimo v novo prezračevanje. Obstaja še en način, da se prenese ta raven - to je enostavno zbrati vse škatle na enem mestu in jih uporabiti kot stopnice. Gred bo postavil naboj oklepov za obleko, zato ne pozabite pogledati stranic. Nadaljujemo skozi cevi, dokler ne pridemo do tretjega nadstropja. Stražarji in znanstveniki bodo stali na stopnicah, in blizu njih bomo našli Magnumovega sokola. 357. Vzpnemo se v zgornje nadstropje in opazimo osebo z diplomatom - da mu spet ne bo dobro, zato nadaljuj naprej.Ukvarjamo se z vsemi pošastmi, ki nas bodo srečale na poti, in pridemo do odprtega dvigala. V rudniku je več stopnic, kamor se lahko spustimo in vstopimo v kabino dvigala.

  "Nas nasprotnik se približuje!"

  Naslednji del prehoda Half Life: Črna Mesa nas bo popeljala v sobo z rdečimi laserji. Sami sami po sebi niso nevarni, vendar iz njih deluje strelno orožje. Takoj, ko se znajdemo na vidnem polju, bodo začeli streljati, tako da bomo hitro hodili mimo in se skrivali za enim od stebrov. Ustreli na škatlo z zalogo eksplozivov - to bo pomagalo odrezati turrets. Presečišče modrega laserja lahko sproži mojo eksplozijo, zato je bolje, da jih večkrat pozabimo in jih streljamo od daleč. Ker je prva deaktivacija turretov in rudnikov končana, se ukvarjamo z nekaj Vortigonta in nadaljujemo svojo pot. Eno od vrat, na katerih se nahajajo požarni gumbi, lahko vidite človeka z diplomatom. Za nas je spet na nedosegljivi razdalji, kjer nadaljuje svojo skrivnostno opazovanje. In gremo še dlje. Ukvarjamo se z vojsko in ga vzamemo MP5. Zgrabili smo granate, skočili v dvigalo in prišli v naslednjo sobo. In nas še enkrat poskušajo ustreliti. Ne razmišljamo o tem, zakaj želimo uničiti, in očistimo sobo pred vojsko. Potem bomo morali iti po mostu, ki so ga izbrali Barnacles. Uporabljamo stare tehnike, uničujemo rudnike in kupole in končno pridemo na varno mesto. Naslednji je odličenstavba se je izkazala za zasedo - skupina vojakov se je povzpela na zgornja nadstropja in nas odrezala z polic. V tem položaju ne moremo sprejeti boja, zato iščemo način za višjo vzpon (tip: transportni trak). Ukvarjamo se z vsemi nasprotniki in se povzpnemo v zgornje nadstropje, kjer je kontrolna soba. Gremo na most in vstopimo v naslednjo stavbo z vojsko, ki nam že razkriva scenarij. Končno, po vseh streljanju, gremo v dvigalo, ki nas bo popeljalo na površje. Zunaj čakamo na veliko nemirov: številni vojaški pripadniki in helikopterji krožijo po zraku in sprožajo eksplozivne lupine. Malo verjetno je, da bomo lahko to zdržali, zato moramo teči. Držimo se do tovornjaka, ne da bi pozabili streljati z vojaškega roka in se povzpeti v bunker. Spustimo se skozi prezračevalno in dvigalno jašek v sobo z glavami. Malo kasneje pridemo na varnostno postajo, kjer se nahaja eden od teh znanstvenikov. Če se pogovorite z njim, odpre vrata na naslednjo stopnjo.

  Na testnem mestu

  Opozarjamo vas, da je prehod Black Mesa dokaj linearan, zato je logika gibanja na ravneh izredno jasna in razumljiva. Šesto poglavje začnemo od spusta do električnega vlaka. Prehajamo iz sobe v sobo, na poti zbiranja plena in razčlenjevanja z naključnimi pošasti. Še posebej ne pozabite vzeti kartuše za puško, ki smo jo pobrali s prejšnje ravni. Pridemo do električnega vlaka, ga vzamemo pod kontrolo in se vozimo, dokler se spredaj ne zdi, da je preboj,napolnjena s kislino Bypass vrzel na desni strani (na žalost, električni vlaki bodo morali vzpon), mimo malo naprej in se povzpeti v rumeno cev. Lezimo na drugi strani in se znajdemo v taki sobi. Od zdaj naprej bomo nadaljevali z iskanjem črnega mlina Mesa Mesa. Ukvarjamo se z nekaj Bullsquids in zberemo koristne vire. Nato se bomo morali premakniti iz ene cevi v drugo, da bi prišli do dvigala, medtem ko je padanje kategorično prepovedano, saj je pod cevi razlita kislina. Dvigalo nas bo dvignilo v zgornjih nadstropjih, kjer nas v eni od prostorov čaka naslednja slika: nekakšen velik tentacle prebije steklo in dovolj preživi znanstvenika, ga vleče v neznano smer. Ne ustavljajte se, če želite izvedeti, komu pripada ta tulček, in gremo do nasprotnih vrat. Vendar se boju še vedno ne bomo uspeli izogniti, ker se bomo kmalu soočili z pošastjo iz oči v oči ali natančneje s obrazom lovk. Pred nami je naš prvi polni šef, katerega telo se skriva v veliki jami na sredini sobe. Na površini lahko vidimo le tri velike lovke, ki predstavljajo glavno nevarnost. Šefa lahko premagate le, če se v prostoru izvaja kisik, električna energija in gorivo.

  Kako ubiti šefa s pipicami

  Eno eksplozivno vrvimo pod lovke in počakamo, da se odpre eden izmed prehodov. Glavna stvar - da se spomnimo, da je učinek eksplozije ni konstantna, tako da bomo uporabili trenutek "mirno", teči mimo in se spustimo po stopnicah. Na pol poti napad na pošastŠe en eksploziv (tako da ni prišel do nas), pridemo do spodnjega nadstropja in se zelo hitro znebimo desk, ki blokirajo prehod v hodnik. Zapustimo prehod, narišemo proti rdeči in modri cevi in ​​gremo v sobo z dvema globokima vodnjakoma - skočimo na katerokoli. Našli se bomo v vodi, kjer nas bo čakal Bullswick. Soočeni s pošastjo, se premikamo po hodnikih in končno pridemo do velikega oboževalca. Zdaj moramo spet iti dol - tako da bomo takoj pod ventilatorjem. Zaženi in nežno se vrni na vhod. Ventilator ustvarja zelo močan pretok zraka, ki nas lahko dvigne. Skočimo v zrak in se povzpnemo na najbližjo prezračevalno gred - se povzpnemo noter in začnemo plaziti. Pred nami čaka več sob, skozi katere se znajdemo v znani vilici z rdečo in modro cevjo. Pojdimo nazaj na stopnice in se spustimo na nižjo raven.
  Prečkamo naslednji prehod in vidimo sobo s spalnimi psi. Bolje je, da v njih vržejo granate, da jih raznesejo v sanjah. Tudi, ne pozabite na številne škatle, raztresene vzdolž poti - imajo skladišča kartuš, baterij in komplet za prvo pomoč. Poleg skale, na dnu katere je razlita kislina, se nahaja zelena tipka. Pritisni ga, počakaj, da se dvigalo pripelje na pol poti. Izkazalo se je, da ne more priti do konca, zato skoči po stopnicah, preden se dvigalo hitro spusti navzdol. Pridemo do dna in govorimo z nekajznanstveniki Prišli smo do dveh kabin, od katerih vsak potrebujemo gumbe (zelene) - pritisnite jih in spustite rotor. Vrnite se na površje, kjer smo že čakali na pošast s pipicami. Vzpnemo se v zgornje nadstropje, v sobo, kjer je znanstvenika pred kratkim napadla pipica. Če so bili vsi pogoji pravilni, bomo lahko kliknili zadnji zeleni gumb. Takoj, ko to naredimo, bo pošast ujela plamen in bo gorila. Zdaj je prehod navzdol popolnoma brezplačen. Pridemo do dna in najdemo revolver z ustreznimi kartušami - zelo učinkovito orožje, zato ga izberite in nadaljujte. Ta del nivoja je preprost in hiter, zato nadaljujte.

  "Vključenost"

  Tu smo prišli do zadnjega poglavja našega vodnika o prehodu Black Mesa (Half Life 2017). Upoštevajte, da je v sami igri daleč od zadnje ravni - le štirinajst. V "inkluziji" naš junak končno uspe približati dolgo pričakovani odrešitvi, vendar je res? Pred nami čakamo na nove pustolovščine na nivojih "Sumnjiva etika" in "Bad Premonition", mimo Black Mesa: "Recikliranje" in še veliko več! Nadaljujte potovanje po ceveh in hodnikih, mimogrede z nabiranjem kartuš in rudnikov. V eni od velikih prostorov bomo priča načinu, kako posebne enote poskušajo premagati ogromno pošast. Izkoristimo dejstvo, da nihče nima nič z nami (vsaj dokler vojska in pošast nista zasedeni drug z drugim) in mi gremo na nasprotno stran sobe. V enem od hodnikov za nassrečal se bo ranjeni stražar. Iz pogovora z njim se naučimo, da lahko iz kompleksa pridemo z železnico, ki bo delovala šele po dobavi energije. Preden nadaljujete, je zaželeno, da zložite vložke in obnovite polnjenje HP-ja. V nadaljevanju bomo morali odvrniti številne pošasti, ki bodo v vseh pogledih posegale v naš napredek na tleh. Toda komaj ga lahko prestrašimo, zato oborožimo najmočnejše strelno orožje in se spustimo navzdol. Pridemo do konca tal, se povzpnemo višje in dosežemo strojnico. Bolje je premakniti na prehod, ki je desno - že nas čaka skupina vojakov. Čas je za resno streljanje! Ko se vse spusti, se spustimo v pritličje in izčrpamo vodo. Nato pojdite v drugo nadstropje, kjer potrebujemo rezalnik, ki dobavlja energijo - ga aktiviramo in se vrnemo na vrh. Približamo se dvigalu in ubijemo dve posebni enoti, ki bosta prišli. Sedimo notri in še višje. Zdaj morate biti previdni, ker ko boste zapustili dvigalo na nas, bo druga skupina vojakov, ki je uredila zasedo.
  Po streljanju se bomo morali vrniti v ranjeno stražarsko sobo. Napajanje je vklopljeno, zato je naš naslednji korak aktiviranje zelenega gumba. Čestitamo, uspelo nam je odkleniti potrebna vrata, tako da hitro izstopimo iz sobe skozi izločeno okno in tečemo iz vseh nog. Ogromna pošast, ki se že dolgo ukvarja z vojsko, se takoj vrne v zasledovanje nas. Pridemo do stopnic, se povzpnemo in hitroUkvarjamo se z vilicami in vtičnicami (vstavite eno v drugo). Če se še poveča, počakajte trenutek, ko se pošast približa in pritisnete zeleni gumb. Pošast mora udariti po več tisoč voltov, zato takoj izgori. Takoj ko se umre, se mirno spusti in sede v avto. Da bi to naredili, bomo dopolnili naš vodnik ob prehodu Black Mesa 2017. Ko je protagonist aktiviral avto, se je premaknil na naslednjo stopnjo z naslovom "Na cestah". Na žalost za Gordona Freemana, njegove pustolovščine še niso končane, kar pomeni, da igralec čaka na nove bitke in iskanje novih načinov za reševanje Blues Mesa.

  Seznam glav do konca

 • Poglavje 8: "Na poti" (odrešitev dr. Freemana se spremeni v katastrofo).
 • Poglavje 9: "Slaba predznanje".
 • Poglavje 10: "Recikliranje odpadkov".
 • Poglavje 11: "dvomljiva etika".
 • Poglavje 12: "Površinska napetost" (mimo igre se črna Mesa približuje koncu).
 • Poglavje 13: "Pozabite na Freemana" (predvodnik).
 • Poglavje 14: "Lambda jedro" (prehod Črne Mese se lahko obravnava kot popoln).
 • Kraj delovanja nekaterih od zgornjih ravni ni sam kompleks, ampak zunanje lokacije. Na primer, med "Black Mesa: Surface Tension" bo igralec lahko obiskal lokacije, kot so hidroelektrarna in kanjon. Finale igre poteka v kompleksu Lambda, kjer igralec čaka na številna zanimiva odkritja. In tako kot prvi del Half Life, zaplet Black Mese se konča na odprti noti, ki nakazuje nadaljevanje.

  Sorodne publikacije