Program ustvarjanja izvajalca: opis in funkcije

Danes so slike ali umetnine, ustvarjene z računalnikom, nič manj zanimive kot navadna platna, napisana na papirju. Upravljanje s kazalcem miške nikakor ni lažje kot vožnja s platnom s svinčnikom ali čopičem. Nekateri umetniki, ki se profesionalno ukvarjajo z elektronsko risbo, se zatekajo k pomoči posebnih naprav, kot so grafične tablice, ki vam omogočajo izključitev miške, vendar v tem primeru potrebujete posebno programsko opremo.

Oglejmo si najboljše programe za ustvarjanje umetnosti na osebnem računalniku za amaterske in profesionalne namene. Določite ključne značilnosti programske opreme, prijaznost do uporabnika in razpoložljivost izdelkov za različne uporabnike. Množičnega "Photoshopa" ne bomo omenjali, saj se dobesedno vsi PC umetniki že zavedajo njegovega obstoja in razširjenega prevladujočega položaja v naših računalnikih, raziskali bomo manj znana in interpretativna orodja za risanje.


Paint.NET

To je osnovni artefaktni program, ki je vključen v skoraj vsako kopijo platforme Windows. Na razpolago ima vsa potrebna orodja za začetno risanje: krtačo, svinčnik, radirko in polnilo. Vsak instrument ima deset sort: debelino, nasičenost, itd.
Za poznavalce virtualne umetnosti v slogu abstraktne umetnosti in kubizma v programu za ustvarjanje umetnosti so predvidene številke trikotnika, pravokotnika, razširljive elipse, poliedra in oblakov pogovora.za stripe S podporo grafičnih formatov tudi ni težav. Na uradnem Microsoftovem viru in na običajnih spletnih mestih lahko najdete nekaj dodatnih vtičnikov in dodatkov, ki močno razširjajo zmožnosti programa za ustvarjanje umetnosti in ga spreminjajo v pravo pošast umetnosti.


Možno je priporočiti uporabnost vsakemu začetnemu umetniku, kot se imenuje, za peresno pero. Z uporabo tega programa ni treba računati na ustvarjanje kakršnih koli resnih platen, vendar je povsem mogoče, da napolnimo roko.

GIMP

To je dokaj močan program za ustvarjanje pixel umetnosti in je v svoji funkcionalnosti čim bližje legendarnemu "Photoshopu". Pomožne zmogljivosti omogočajo ne samo risanje slike iz nič, ampak tudi veliko učinkov na že dokončane slike. Poleg tega funkcionalnost programa mirno obvladuje prvotno postavitev mest ali kakšne druge oblikovalske postavitve. Program GIMP Artwork podpira večplastno obdelavo slik, podrobne nastavitve orodja, najbolj natančno kalibracijo barv in še več. Tudi pripomoček podpira profesionalne grafične tablice, zato ga priporočamo tako izkušenim umetnikom kot tudi začetnikom.

Inkscape

Še ena dobro razvita programska oprema za ustvarjanje pop arta in kompleksne risbe. Orodje vam omogoča izvajanje konturnih operacij, urejanje preliva, spreminjanje sloga in vrste vozlišč. Na splošno programska oprema zagotavlja skoraj vse, kar lahko narišeteumetniške mojstrovine.
Poleg tega lahko v nastavitvah najdete veliko število kosov, ki jih lahko spremenite, kot želite. Program podpira priročne "hotkeys" in izvaža ne le vse priljubljene grafične formate, ampak tudi specifične, kot je XML. Profesionalni predali imajo prostor, da se obrnejo na področju Inkscapea, vendar bo težko za navdušence, da se spopadejo z vsemi odtenki in posebnostmi pripomočka, zato je bolje, da izberejo nekaj lažjega ali da se priročno skrbno objamejo.

SmoothDraw

To je odličen program za ustvarjanje umetnosti s fotografijo. Več deset tisoč uporabnikov je uporabilo pripomoček, vključno s profesionalnimi umetniki in začetniki. Ni potrebe, kot v prejšnjih programih, da temeljito preučite meni in razpoložljiva orodja - samo odprite novo datoteko in podarite svojo domišljijo s pomočjo intuitivnega in kompetentno vizualiziranega funkcionalnega. Na razpolago - večslojni predmeti, rotacija platna na vseh oseh, mešalni načini in podpikselne stopnje glajenja. Poleg standardnega nabora orodij za risanje končnih fotografij ali iz praznega lista, program vključuje redke končne krtače, kot so grafiti, zvezde, zelišča ali kapljice vode. Prav tako program v celoti podpira grafične tablice, kar je za takšno programsko opremo očiten plus.

Studio PixBuilder

Še en program za urejanje in ustvarjanje slikovnih arterij, to je rastrska grafika. Funkcije programske opreme vam omogočajo tudi mirno oblikovanje spletne strani, tako da je koristnapriljubljena pri webmasterjih, ki tekmujejo s slavnim "Photoshopom".
Poleg običajnega osnovnega nabora orodij obstajajo tudi plasti, večstopenjske odpovedi, prilagoditve krivulje linije in ravni ter prilagajanje priljubljenih učinkov Blum (zamegljenost) in ostrine. Prav tako ima uporabnik možnost, da po lastni presoji prilagodi vmesnik: popravi orodja, prikaže pomembne možnosti kot ločene elemente itd. Delo s programom je zelo udobno tako za strokovnjake kot za nove navdušence.

Manga Studio

To je poseben program za ustvarjanje anime umetnosti. Uporabniku je na voljo čudovit nabor orodij za risanje mange in stripe. Tisti, ki so temeljito preučevali priročnik in so dobro seznanjeni z meniji na enak način kot z vročimi tipkami, menijo, da je uporabnost najprimernejša anime oblikovanje.
Celoten komplet orodij, ki ga je mogoče prilagoditi, je vedno na dosegu roke: zaslon, barva, črna kontura, osvetljevalnik, itd. z navodili po korakih za izbiro - ilustracije ali videe, ki podrobno podrobno opisujejo vse nianse tega dogodka - od osnov do ustvarjanja profesionalnih manga.

Livebrush

Ta koristnost se lahko imenuje zgleden primer, kako naj bi izgledala kakovostna izosovka za otroke. Kljub svoji specifičnosti ima program zavidljivo priljubljenost in umetnike. Ena od odličnih funkcij te programske opreme jevektorske vzorce, kjer lahko uporabnik uporabi risbo danih oblik in velikosti. Tukaj lahko z lahkoto oblikujete slovanske ali orientalske okraske, nekaj simetričnih mrež ali gotskih vzorcev. In zdaj lahko velik izbor krtačk razširite z lastnimi nastavitvami ali prenesete še večji obseg tako uradnega vira razvijalca kot tudi drugih amaterskih virov. Programska oprema se je močno pokazala pri delu z grafičnimi tabletami in v celoti podpira vse protokole. Poleg tega program ne spremlja le sile pritiska na pero, temveč tudi njegovo naklonjenost, ki je za mnoge umetnike kritična točka pri izbiri pripomočkov takšnega načrta.

PaintTool SAI

Ta pripomoček, skupaj s "Manga Studio", je postal priljubljen med ljubitelji japonskih stripov. Poleg tega so ga mnogi uporabniki imenovali program za ustvarjanje umetnosti na Minecraftu zaradi specifičnega in priročnega orodja za to dejavnost. Uporabnost je odlična tudi za amaterje, ki poslikajo pokrajine in portrete v slogu hiperrealizma ali pop arta.
Uporabniku je na voljo široka paleta orodij: kemični svinčniki, črnilo, več deset čopičev, svinčniki različnih mehkosti, pasteli, akvareli itd. Obstaja tudi možnost sočasnega dela z več platni in podporo večplastnim objektom. To programsko opremo uporabljajo tako profesionalni umetniki kot začetniki, kot je bilo že omenjeno, to je praktično idealen program za ustvarjanje umetnosti za Mainkraft.

Oblikovalec afinitete

To jeDobra programska oprema za ustvarjanje umetnosti s klasičnim oblikovanjem in znanim naborom orodij. Tu boste našli velik izbor krtač, naklonov in drugih pomožnih načinov. Med drugimi množicami podobnih pripomočkov je ta program poudarjen z dejstvom, da deluje odlično z vektorskimi objekti in zlahka rokuje z bitnimi slikami. Mnogi uporabljajo to programsko opremo ne toliko za risanje iz nič, temveč za retuširanje fotografij in nadaljnjo obdelavo v umetnine.
Ena od očitnih pomanjkljivosti programa je pomanjkanje podpore za vtičnike drugih proizvajalcev. Vse, kar je uporabniku na voljo, je majhen seznam dodatkov na uradnem viru razvijalca. Slednji je obljubil, da bo to pomanjkljivost popravil v bližnji prihodnosti. Ampak brez dodatnih vtičnikov, je pripomoček veliko sposoben in vas bo navdušil z intuitivno funkcionalnostjo z dobrimi umetniškimi zmogljivostmi.

Povzetek

Risba je specifična za posamezen primer. Nekateri ljudje radi oblikujejo krajine, nekdo se odloči, da bo narisal osebo, nekdo ne nahrani kruha - naj se celotna realnost spremeni v japonsko mango. Kljub podobnosti vseh zgoraj navedenih izdelkov in funkcionalnosti ima vsak pripomoček svoje posebnosti. Preden se odločite, da boste ustvarili še eno mojstrovino, ki jo bodo vaši prijatelji občudovali, upoštevajte usmerjenost in nabor orodij enega ali drugega umetniškega programa. Bolje je, da nekaj ur preučite priročnik za vašo najljubšo programsko opremo, potem pa prenesete svoje delo v drug pripomoček z izgubo podatkov v odsotnostikrtačo

Sorodne publikacije