Camplayground - Kaj je ta projekt?

Na internetu, kot veste, obstaja veliko socialnih platform, ki ljudem ne pomagajo le pri poslovanju, ampak se tudi seznanijo, spoznajo in celo včasih najdejo družabnika življenja. Najbolj priljubljeni socialni projekti, kot so "sošolci", "Skype" in "VKontakte", ne zahtevajo oglaševanja. Isti viri, katerih položaj je na seznamu kot petmestna številka, so prisiljeni uporabiti različne trike, eno od teh lokacij pa je tudi Camplayground. Kaj je vir, ki ga lastniki lahko ponudijo uporabnikom globalnega omrežja? Po mnenju strokovnjakov je to spletno mesto ponaredek.

Kaj je ponaredek?

Beseda "ponaredek" (ponaredek, prevedena iz angleščine kot "ponarejanje", "ponarejanje") se je pojavila v leksikonu zemeljcev že pred izumom interneta. Na internetu je ta beseda spretno ustvarjena kopija glavne strani priljubljene in dobro obiskane strani. Da bi se zaščitili pred goljufijami, uporabniku ni treba prepisovati povezav, poslanih po elektronski pošti, še posebej, če vsebina pisma ne nosi nobene semantične obremenitve.


Camplayground.com: Kaj pa stran?

Glede na preglede so zastopniki strani za razpravo - delo. Njihov cilj je najti med rednimi ljudmi priljubljenih javnih portalov zaupanja vrednih ljudi, da bi jih prevzeli z zaupnimi podatki ali jih prisilili, da se vključijo v spam.

Kako delajo naborniki Camplayground? Kaj jim daje?

Na primer, rusko govoreči fant je lastnik osebne strani v družbeniomrežje doda dekle v prijatelja (vsaj tako je zapisano v njenem profilu). Po izmenjavi vljudnosti, dama "reši" odkritost in prepozna fanta, da se je pravkar razšla s svojim fantom in v zvezi s tem kompleksi na njihov videz in trpi zaradi depresije.


Da bi vzpostavila odnos zaupanja z novim "prijateljem", mu dekle pošlje popolno fotografijo in navaja, da se mora za nadaljnjo komunikacijo in izmenjavo fotografij mlada oseba registrirati v družabno mrežo. Deklica opozori, da med prijavo lahko med registracijo spletno mesto zahteva nekatere osebne podatke, vključno s številko plačilne kartice, vendar ni razloga za skrb, ker je na Camplaygroundu običajen postopek, da je prost in ne zavezuje ničesar.
Poleg tega se "prijateljstvo" razvija v dolgo razviti shemi. Spodbujanje drugega naivnega uporabnika, da izpolni obrazec za registracijo in zagotovi vse podatke o vaših prevarantih (vključno s številko kreditne kartice), novi »prijatelj« izgine brez sledu in z njim - sredstva, shranjena na kartici. V nekaterih primerih je potencialna žrtev poročala, da je Camplayground delavec. Ali je vredno reči, da noben denar za novega zaposlenega - nepooblaščeni pošiljatelj neželene pošte - ne bo nikoli plačal?

Sorodne publikacije