Kakšna je razlika med igralno miško in običajno miško. Opis glavnih razlik

Verjetno veliko pri nakupu računalniške miške je opozorilo na dejstvo, da je celotno periferijo razdeljeno v dve kategoriji - igro in običajno. Za napredne uporabnike to ni presenetljivo, toda ljudje z manj znanja na tem področju imajo takoj razumno vprašanje: kakšna je razlika med igralno miško in običajno? In res, tam je malo, kjer je mogoče najti razumno razlago razlik, v bistvu je vse opisano zelo trdo in jedrnato. No, odločili smo se, da jo popravimo in povemo, kakšna je razlika.

Videz in materiali

Prva stvar, ki se razlikuje od običajne, je videz. Praviloma so navadni manipulatorji videti dokaj preprosti in nejasni. Uporabljajo tudi bogato barvno shemo, da ugodi čim več kupcem.


Miške za igre so nasprotne. Proizvajalci so zelo previdni glede tega, kakšna oblika naj ima miš, saj je neposredno odvisna od njene ergonomije in enostavne uporabe. Kar zadeva barve, imajo igralci največkrat zanemarljivo barvno lestvico. In to ni zato, ker razvijalci in igralci računalniških iger raje črno ali sivo barvo, ampak zaradi materialov. Igralne miške so narejene iz kakovostne mat plastike z mehkim premazom, ki zagotavlja bolj udoben in boljši oprijem. Toda preproste miši so pogosto "oblečene" v standardno poceni sijajno plastiko, kar ni pomembno, kar je v roki in pri najmanjšemobrišite dlan in se potrudite, da bi se umaknili.

Število gumbov

Drugič, razlika med miško in preprosto je število gumbov. V običajnih manipulatorjih so v večini primerov le dva gumba in kolesce miške, ki igra vlogo srednjega gumba. Za igralce, to ni dovolj, zato so igralne miške opremljene z vsaj šestimi gumbi in več.


Poleg standardnega tripleta (PCM + LCM + SCM) je napravi dodan en poseben gumb za hitre spremembe DPI, kot tudi 1-2 ali več individualnih, programabilnih gumbov, ki jih je mogoče povezati z vsemi koristnimi ukrepi. Na primer, ustvarjanje nekaterih objektov, vsiljevanje kompleksnih urokov, močni komboji in drugo.

Senzor

Tretjič, razlika med igralno miško in navadnim tipom senzorja. V preprostih manipulatorjih zelo pogosto (vendar ne vedno) je najbolj običajen in poceni senzor, ki je namenjen za tiho in tiho delo. Igralci prav tako igrajo ostre in hitre premike med igro, zato potrebujejo le miško z zelo kakovostnim senzorjem, ki bo popoln na kateri koli površini, bo lahko sledil vsem potezam in pravilno deloval z vsemi DPI. Poleg tega mora omogočati natančno in hitro usmerjanje pri strelcih.

Posebno

Kakšna je razlika med igralnim računalnikom in običajno miško? No, na primer, prisotnost posebne programske opreme. Enostavne miši praviloma nimajo lastne programske opreme za nastavitev, za manipulante iger na srečo pa preprostopotrebno. Za kaj? Če želite dodeliti dejanja dodatnim gumbom, snemajte makre, če to omogoča miš, spremenite nastavitve DPI, frekvenco, na kateri deluje senzor, umerjanje senzorja itd.
Poleg tega, če ima miška RGB osvetlitev, lahko s pomočjo posebne blagovne znamke izberete barvo luminiscence, vrsto osvetlitve ali jo celo izklopite.

Dodatne funkcije

In zadnja stvar, ki se razlikuje od običajne, je prisotnost dodatnih funkcij, ki niso nič manj uporabne od programabilnih gumbov. Tukaj, na primer, vzemite vsaj vgrajen pomnilnik v igralnih strokih. Za kaj je potreben? Vse je preprosto. Omogoča vam ustvarjanje več profilov z različnimi nastavitvami in preklapljanje med njimi v samo nekaj klikih - en profil za strelce, drugi - za RPG igre, tretji - samo za delo v sistemu itd.
Ali tukaj je še ena koristna stvar - izmenične podrobnosti. Manipulatorji za profesionalne igralce imajo številne uporabne spremenljivke, kot so kolo z ohlapnejšim ali bolj togim gibom, zamenljiva stranska obloga, tako da je oprijem boljši, noge iz drugega materiala za hitrejše drsenje po površini, itd. dobesedno obnovite miško in jo prilagodite določenemu žanru iger.

Sorodne publikacije