Prenosni računalnik HP 630: funkcije, fotografije in pregledi

HP 630 je cenovno ugoden prenosni računalnik, zasnovan na Intelovih čipih, zasnovan na 156-palčnem čipu, za poslovne uporabnike. Opremljen s procesorji, ki segajo od "Cererona" in "Pentiuma" do proračunskih modelov in konča Intel Core i3 in i5 v bolj produktivne spremembe. Po drugi strani pa je HP 635 v bistvu enak, vendar z AMD-jem. Poleg integrirane grafične kartice Intel HD, je na voljo tudi izbirni prenosnik z grafičnimi karticami AMD.

HP 630: Specifikacije

Specifikacije modela so naslednje:
 • CPU: Intel Core i5-2540M, 2520M, 2430M, 2410M; Intel Core i3-2350M, 2310M, 370M; Intel Core2 Duo T6670; Intel Pentium B960 B950 B940 P6300 P6200; Intel Celeron B800 B710 T3500 T3300925900.
 • Grafika: AMD Radeon HD 7450M 1GB, 7450M 512MB, 6370M 512MB, integrirani Intel GMA HD in 4500MHD.
 • RAM: 2 reži SODIMM, DDR3 8 GB.
 • NIMP: 500 ali 250 GB (7200 rpm); 750 ali 320 GB (5400 vrt /min).
 • Optični pogon: Blu-ray in DVD.
 • Zaslon: 156 "z 1366 x 768 LED pokrovom z osvetljenim ozadjem ali sijajnim premazom.
 • Priključki: HDMI, SD /MMC, tri USB 2.0 VGA.
 • Avdio: zvočniki Altec Lansing (stereo).
 • Spletna kamera in mikrofon: da.
 • Omrežje: 10/100 ali LAN 10/100/1000 Realtek ali Atheros 80211 b /g /n in Bluetooth 3.0
 • Vnesite: tipkovnica polne velikosti (brez digitalne plošče), multitouch-trackpad.
 • Baterija: 6-celična kapaciteta 47 W • h
 • Dimenzije: 376 x 247 x 318 mm
 • Teža: 25 kg ali več, odvisno od konfiguracije
 • OC: Windows 7 Pro, Home Basic, Home Pemium, Starter, FreeDOS, SUSE Linux. config HP CIJA 630 vključuje Pentium B950 procesor frekvence 21 GHz z vgrajeno HD-grafiko, Trdi disk s kapaciteto 320 GB s hitrost vrtenja 5400 obr /min vožnjePosnemljivi DVD-ji in Windows 7.

  Oblikovanje

  Prva stvar, ki jo lahko opazimo na večini poslovnih prenosnikov, je pomanjkanje sijajne in briljantne plastike. To velja za HP 630, celotna površina je mat in kovinska. Material je močan in ne pušča prstnih odtisov. Sive površine so kovinske; črne podrobnosti so enobarvne. Nad tipkovnico je masivna maska ​​zvočnikov, vendar so njene luknje hitro napolnjene s prahom in jih je težko očistiti. Pokrov se odpira enostavno in v takem stanju, tako da so tečaji dobro izdelani.


  Navzven model izgleda konzervativno. Enostavne barve in oblike prenosnega računalnika na področju oblikovanja ne izstopajo. HP je zapustil stari, masivni slog serije 6202011 z novim pristopom: 630. ima manj robov in več krivulj. Obdelava omogoča uporabniku udobno upravljanje in nošenje naprave. V primerjavi s serijo 620 je pokrov zaslona postal precej šibkejši. Gladka plastika je sčasoma prekrita z praskami. Pokrov se v notranjosti upogne, vendar ni dovolj, da poškoduje zaslon. Odprete ga lahko samo v dveh rokah: računalnik mora biti obrnjen navzdol, da se prepreči, da bi se lebdelo. Primer je preprost, trajen in zanesljiv. Izvedba je zadovoljiva. Ni kakovostnih ali nizko kakovostnih delov.


  Notranjost prenosnika je prav tako nezahtevna. Plošča pod mat črno tipkovnico je siva. Namestitev zank preprečuje poškodbe. Manjkajoči skriveni ali hrustljavi deli. Kot razkritja je omejen, vendar zadosten. Na dnu prenosnega računalnikaizpolnjuje druge. Ima preprosto zasnovo skupaj z najmanjšim številom potrebnih delov. Dve loputi skrijejo komponente strojne opreme in jih lahko odstranite v nekaj sekundah. Dno je precej močno: lopute se ne upogibajo, zato so RAM, trdi disk in brezžični modul varno zaščiteni. Majhen 30-milimetrski ventilator zagotavlja ustrezen način temperature, s katerim se skozi majhne odprtine na dnu in na strani prenosnega računalnika odvaja topel zrak. Štiri gumijaste noge omogočajo zanesljiv prenos prenosnika na mizo. Baterija v njenem predelu ni pretesna. HDD-ji in RAM-i so na voljo za nadgradnje in zamenjave, vendar pa morate za to priklicati baterijo za dostop do montažne plošče. Z višino profila 318 mm je debelina prenosnika v povprečju velikosti analogov.
  Na splošno je sestavljanje zadeve dobro. Njegov dizajn je preprost in praktičen, laptop pa je idealen tako za poslovno kot za domačo uporabo.

  Vmesniki

  HP 630 ima veliko priročnih priključkov: tri USB 2.0 HDMI, VGA, LAN in standardne avdio vhode in izhode. Obstaja tudi režo za kartico SD. Ni drugih vmesnikov in modulov. HP je prednje in zadnje plošče prenosnega računalnika zapustil brez priključkov in vse vmesnike postavil na desno in levo.

  Komunikacijska orodja

  Prenosnik ima priključek RJ-45 za žični internet. Brezžični dostop omogoča nameščeni modul WLAN (Atheros 80211 (b /g /N). Poleg tega je proizvajalec namestil tudi modul Bluetooth 3.0.


  Programska oprema

  HP namesti veliko nepotrebne programske opreme, ki poveča čas nalaganja prenosnega računalnika. Uporabniki priporočajo, da se znebite nepotrebnega. Obstaja več uporabnih nameščenih programov: na primer za analizo in optimizacijo sistema ter funkcijo prikaza povezave z brezžičnim omrežjem in Bluetoothom. Vsi osnovni gonilniki za prenosni računalnik HP 630 so nameščeni.

  Dodatna oprema

  HP 630 je omejen na minimum. V kompaktni škatli je poleg prenosnika na voljo tudi priročen zunanji napajalnik, priročnik in 6-celična litij-ionska baterija. Namesto varnostne kopije je nameščena rezervna particija. Lahko ga uporabite za obnovitev običajnega HP-jevega dela 630. Od tam lahko dobite tudi gonilnike.

  Tipkovnica

  Tipkovnica ni najboljša. Razporeditev se po celotni dolžini rahlo upogne. To ni kritično, vendar poteka zelo vidno. Poleg tega imajo tipke povratne informacije, zlasti številke in gumbe Q, W, E, R, T, Y. So mehkejši in lažji za potiskanje kot spodnji Z, X, C, V, B. Vse to lahko povzroči naključni pritisk. ustvarja vtis nizke kakovosti. Za nekatere lastnike, zlasti tiste, ki se ukvarjajo z aplikacijami, ki zahtevajo velike količine podatkov, je pomanjkljivost pomanjkanje namenske digitalne plošče ali funkcije Numlock, ki bi omogočala uporabo črk namesto številk. Čeprav je sprostitev prostora lahko dobra za tiste, ki radi postavijo glavni del tipkovnice v središče prenosnega računalnika HP, lahko vključuje vsaj takšno priložnost.

  Dotaknite se vnosa

  Na kratko, sledilna ploščica je dobra. HP je namestil napravo za vnos na dotik Synaptics, ki je v tem primeru pokrita z majhnimi šivi, kar omogoča, da se razlikuje od mesta, kjer so položeni prsti. Delo s sledilno ploščico je lepo. Je zelo natančen in občutljiv tako v posameznih dotikih kot pri uporabi multitoucha, čeprav ni tako dober kot v napravah Apple. Zategnitev gumba je normalno. Tipke niso glas, toda iz neznanega razloga zakon klikne glasneje kot levo. Sledilno ploščico lahko izklopite z nastavitvijo.

  Zaslon

  Zaslon je najbolj uporabljen v tehnološkem načrtu. To je TN panel s klasično ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik. Horizontalni in navpični koti gledanja so omejeni - le nekaj stopinj občutno zmanjša kakovost slike. Barve izgledajo realistično, uporaba premaza proti bleščanju pa ne zmanjša kontrasta (176: 1) in svetlosti (1624 gnet z enakomernostjo 82%). Vendar je vrednost slednje zelo nizka in nezadostna za delo zunaj prostorov. Barvni spekter je dobro pokrit in blizu profesionalnih zaslonov. Vendar pa je treba upoštevati, da imajo nekateri modeli HP 630 sijajno površino zaslona.

  Zvok

  Glasnost stereo zvočnikov zadostuje za majhno sobo ali pisarno. Kakovost zvoka ni zelo dobra zaradi popolnega pomanjkanja basov, čeprav so visoki in povprečni toni sprejemljivi. Zato je bolje uporabljati zunanje zvočnike.
  ​​

  Kamera

  Kakovost kamere je pod povprečjem. Ima ločljivost VGA 640 x 480 nazaj na lepo slikoSogovornika na drugem koncu video povezave ni treba šteti. Fotoaparat ne deluje v temi, vendar je pri dnevni svetlobi in pri umetni svetlobi slika jasna.

  Performance

  Glede na konfiguracijo se zmogljivost prenosnega računalnika HP 630 razlikuje od nizke do srednje. Procesor Pentium B950 zagotavlja zmogljivost med Intel Celeron B800 in i3-2310M. HP 630 nima grafične kartice. Grafično delo podpira integrirani procesor Intel HD GPU, ki ni bil ustvarjen za zapise v 3D obdelavi. Igre z intenzivnimi viri ne bodo delovale, vendar manj zahtevne, kot so Sims 3 ali FIFA, ne bo težav. Pri uporabi baterije ne pade. Dostop do podatkov je hiter in programi se ne zaženejo predolgo. Za največjo zmogljivost je treba gonilnik HP 630 za operacijski sistem Windows 7 prenesti s spletnega mesta Hewlett-Packard.

  Življenjska doba baterije

  Pri klasičnem in enostavnem preskusnem načinu akumulatorja, ki teče z operacijskim sistemom Windows 7, baterija teče 1 uro 28 minut oziroma 4 ure 45 minut. V resnici je življenjska doba baterije nekje med tema dvema rezultatoma, odvisno od pogojev delovanja in določenih nalog.

  Izključitev toplote

  Številni lastniki HP 630 so poročali o primerih zaustavitve prenosnega računalnika, do katerih je prišlo zaradi pregrevanja zaradi tako imenovanega delovanja toplotne zaščite. Glede na povratne informacije uporabnikov se ta težava pojavi, tudi če je obremenitev CPU-ja, pomnilnika in grafike majhna. V drugih takih situacijah ni bilo, in obratno, laptop ostane hladen v stanju pripravljenosti in kdajopravljanje dnevnih nalog in testiranje temperature doseže 40 oziroma 60 ° C.

  Hrup

  Večino časa ventilatorji delajo pri nizkih hitrostih, ki se razpršijo, ko temperatura preseže 60 ° C. V prvem primeru je raven hrupa precej nizka, v drugem pa je popolnoma slišana, vendar se ne obremenjuje. Tudi med testiranjem ohišje prenosnika ostane hladno. Tipkovnica je rahlo topla v območju leve tipke Ctrl, od spodaj pa bomo občutili rahlo segrevanje 1/4 celotne površine pod tipkama Q, W, E, R, T, Y in njihovimi okoliškimi gumbi.

  Zaključek

  Prenosni računalnik HP 630 najverjetneje ne bo pritegnil potrošnikov s svojo poenostavljeno in uporabno zasnovo, vendar se lahko pritoži na IT menedžerje in lastnike malih podjetij, ki iščejo zanesljiv in poceni prenosni računalnik brez prevelikih pregibov in podrobnosti. Isti kontingent lahko zaradi pomanjkanja digitalne plošče na tipkovnici ni primeren za delo, ta del naprave pa je najslabše mesto zaradi slabega sedenja gumbov in upogiba. Po drugi strani pa je HP 630 opremljen z dobro sledilno ploščico in dostojnim zaslonom, izbira notranjih komponent pa je odvisna od potreb uporabnikov, če ne potrebujejo delovne postaje ali igralnih zmogljivosti.
 • Sorodne publikacije