Povečajte operacijski sistem Windows 7 za slabe računalnike

Vsi uporabniki nimajo sodobnih strojev, ki lahko ustrezno potegnejo igro. Torej, igraj se! Veliko uporabnikov je še vedno prisiljenih ostati v KhR, kot "Vista" je zastarela žlindra, in "sedem" njihovih starih brontosaurus običajno ne morejo potegniti. Vendar pa malo ljudi ve, da je rezanje Windows 7 do te mere, da je delalo in zelo stari stroji, povsem mogoče. In za to vam sploh ni treba prenesti posebnih zbirk hudournikov, ki so neznani vsem, ki so ustvarili in ne vedo, kaj je poškodovalo strukturo operacijskega sistema s svojimi ukrivljenimi ročaji. Poskusimo prilagoditi Windows na največjo zmogljivost na šibkih računalnikih. Najprej pa recimo nekaj besed o tem, kaj storiti.


Zakaj je treba okno obrezati?

Windows XP je bil odličen sistem: hiter, enostaven in enostaven za nastavitev. Ampak do danes ima veliko neresnih minusov. Možno jih je našteti že dolgo časa, vendar je vredno reči samo, da že dolgo ni varna. Vendar pa lastniki starejših osebnih računalnikov v izboru OS niso posebej svobodni. "Vist" - je zelo slab in počasen, "Linux" pa ne deluje za vsakogar. Toda najpreprostejša stvar pri sistemu Windows 7 bi bila zelo velika. Mnogi neznani uporabniki stresajo piratske sklope lahke različice in jih neustrašno nameščajo na svoje stroje. Toda zaradi tega PC-ji začenjajo slabše delovati in celotna stvar je, da kompilacijo izdelajo nesposobni učenci, ki so se pravkar naučili vzpenjati po strukturi namestitvene slike. Najboljše od vseganamestite uradno distribucijsko izdajo (MSDN) in nato ročno "izpljunite" vse, kar moti normalno delo na določenem računalniku. Res je, da bo trajalo veliko časa, vendar boš dobil operacijo, popolnoma "prizemljeno" pod avtom. In to je najboljše.


Kaj morate vedeti, preden namestite Windows?

Pomembno je vedeti nekaj koristnih dejstev o sistemu Windows 7. Okrnjena različica ne zagotavlja stabilnega delovanja. Fantje iz Microsofta so strokovnjaki, in če se odločijo, da je nekaj v OS, potem ta sistem ne more biti. Torej vse manipulacije delate na lastno odgovornost. Prav tako ne pozabite, da za namestitev "sedem" zahteva najmanj 512 MB RAM-a. Če je manjša, potem ne boste dobili ničesar. Za namestitev uporabite samo originalne slike (MSDN), ki ste jih prenesli iz uradnega Microsoftovega strežnika. Pred namestitvijo morate ponastaviti vse nastavitve BIOS-a na tovarniške nastavitve. Ni univerzalnega navodila, saj ima vsak računalnik svoj BIOS. In to ni dejstvo, da bo katerikoli posamezen ukaz ustrezal vašemu sistemu.

Prva konfiguracija Windows po namestitvi

Predpostavimo torej, da je bila namestitev uspešna. Zdaj moramo operacijski sistem Windows 7 čim bolj zmanjšati. Ko prvič prenesete, da namestite OS gonilnike, boste prenesli lahkotno temo, toda celo lahko naložite stari računalnik, tako da se začne neusmiljeno upočasniti. Prva stvar je, da naredite naslednje: z desno miškino tipko kliknite ikono Computer (Računalnik), v oknu kliknite "Advanced Options" (Napredne možnosti) v razdelku "Visual Effects" (Ogledi) in še več.izberite »Zagotovitev najboljše učinkovitosti«, kliknite »Uporabi« in »V redu«. To dejanje bo onemogočilo vse možne vizualne učinke in vaš "dedek" bo bolj svobodno vzdihnil. Naslednja stvar je, da kliknete z desno miškino tipko na namizju, izberete "Personalization" in izberete kartico "Teme", da izberete klasiko. To dejanje bo izklopilo vse na maksimumu. Imeli boste namizje v stilu Windows 2000. Tudi slika ne bo. Zdaj lahko začnete z nameščanjem gonilnikov.

Onemogočanje nepotrebnih storitev

Po namestitvi vseh potrebnih gonilnikov in ponovnem zagonu računalnika, se lahko premaknete na naslednjo nastavitev. Poenostavljeni Windows 7 x64 nekatere piratske gradnje deluje na starejših strojih tako dobro, ker popolnoma onemogoči vse storitve, ki dejansko ne vplivajo na sistem. Enako moramo storiti. Če želite to narediti, odprite "Nadzorna plošča", kliknite na "Administracija" element, nato "Storitve". Odpre se seznam vseh storitev (aktivnih in neaktivnih). Kateri od njih se lahko zapre brez bolečin? Možnosti za nadzor tiskanja (če ni tiskalnika) lahko varno onemogočite, orodja za senčno kopiranje, Windows Defender in požarni zid (s protivirusnim programom drugih proizvajalcev), nadgradnjo storitve, vnosom na dotik, storitvijo za faksiranje, varnostnim centrom, Superfetch, storitvijo iskanja in drugimi komponentami, definitivno ni načrtovana. Po vseh manipulacijah morate ponovno zagnati računalnik. Po ponovnem zagonu boste opazili dobro izboljšanje zmogljivosti. Vendar pa se ta nastavitev ne konča na vašem računalniku.

Nastavitev zagona operacijskega sistema

Tudi če imate nameščen operacijski sistem Windows 7 (32 GB), se počasi nalaga. Vendar pa obstaja način za skrajšanje časa prenosa. Rast je majhna, vendar opazna. Če želite to narediti, odprite okno »Zaženi«, vnesite »msconfig« in kliknite »V redu«. Pojavilo se bo okno z možnostmi zagona. Izberite vsa razpoložljiva procesorska jedra (2 ali 4) in izberite "Maksimalni pomnilnik". Ti koraki vam bodo pomagali pri uporabi polne moči računalnika, ko zaženete Windows. Ko so prikazani vsi parametri, morate klikniti gumb "Uporabi" in "V redu". Takoj po tem boste pozvani, da ponovno zaženete stroj. Strinjamo se in uživamo najhitrejše nalaganje.

Odstranjevanje nepotrebnih komponent

Če želite zmanjšati Windows 7, kolikor je le mogoče, lahko to storite brez tega razdelka. Dejstvo je, da je poleg operacijskega sistema nameščeno veliko število komponent, ki so večinoma neuporabne, vendar zasedajo prostor na trdem disku. Nekateri od njih visijo v RAM-u (kar ni dovolj) in negativno vpliva na zmogljivost. Te sestavine je mogoče odstraniti in jih je treba odstraniti. Če želite to narediti, odprite Nadzorno ploščo "in kliknite" Programi in komponente. "Odpre se seznam nameščenih programov, vendar ga ne potrebujemo. Na levi strani okna kliknite" Vklopite ali izklopite komponente sistema Windows ". Vseeno pa lahko izbrišete skoraj vsez izjemo standardnega brskalnika Internet Explorer in paketa NET.Framework. Prva je pri nekaterih programih bistvenega pomena pri namestitvi, druga pa je potrebna za izvajanje skoraj vseh programov, ki uporabljajo knjižnico .NET. Po odstranitvi namestite računalnik in uživajte v hitrem delu.

Možna tveganja

Trim Windows 7 - Ideja je dobra, vendar brez poznavanja strukture operacijskega sistema in njegovih komponent lahko delate napake. Če na primer odstranite Internet Explorer, ne bo nameščena nobena aplikacija. Točno isto stanje z odklopom storitev. Če pretiravate, potem lahko v najboljšem primeru ostanete zunaj interneta. V najslabšem primeru se sistem sploh ne zažene, zato je treba vse zgornje korake upoštevati z določeno mero previdnosti.

Sklep

Torej, če potrebujete zbirko operacijskega sistema Windows 7, ki je poenostavljena na minimum, je popolnoma možno, da to storite z lastnimi rokami. Tako lahko sami nadzirate proces in ne delate napak, ki jih lahko naredijo avtorji skrajšanih zbirk, ki ležijo na torrent sledilnikih. Ampak ne pozabite na previdnost, saj je lažje narediti napako. Najbolje je, da ne izključite nekaterih storitev ali odstranite nekaterih komponent, če niste 100% prepričani, da ne potrebujete možnosti ali če bo sistem deloval stabilno. Ne naredite napake veliko lažje kot jo popravite pozneje. Nekatere napake zahtevajo popolno ponovno namestitev sistema, da se popravi stanje, vendar bo to trajalo dolgo. Zato je bolje ne tvegati in pozavarovati.

Sorodne publikacije