Motorne sani "Bombardier": tehnične značilnosti

Tisti, ki živijo v regijah, kjer pozimi zemlja pokriva debelo plast snega, dobro ve, kako daleč je težko premakniti na takšnem ozemlju. To je nemogoče storiti peš - oseba ne uspe pri vsakem koraku. Zato v takih krajih potrebujete druge načine premikanja. Ljudje že dolgo uporabljajo smuči, vendar je ta metoda zelo počasna in sile zahtevajo veliko. Zato prebivalci teh regij uporabljajo motorne sani. Ta vrsta prevoza je idealna za zasnežena območja, saj vam omogoča, da hitro in udobno pridete v katerokoli točko.

"Bomber" motorne sani
Pojavil se je leta 1916, ko so Združene države prvič izdale patent za izum edinstvenega vozila s sprednjo smučko in zadnjo gosenico. Vendar se v teh letih proizvodnja teh čudežnih avtomobilov ni nikoli začela. Prvič so se motorne sani "Bombardier" pojavili leta 1937, ko je kanadski Joseph Arman Bombardier spoznal svojo idejo o proizvodnji gosenic. Prvi model je bil precej velik zaprti sedem sedežni enoti.


Seveda je imela prva motorna sani "Bombardier" malo skupnega s sodobnimi modeli, kljub temu pa je glavna naloga - prevoz - opravil dobro delo. Ta avto je bil pozimi nenadomestljiv. Uporabljali so jo za industrijske in civilne namene, med vojno pa tudi v vojski. Drugi model - bolj popoln motorne sani "Bombardier" ni bilo treba čakati dolgo časa. Leta 1942 se je pojavil B-12 s 12 sedeži. Do leta 1951 so ti avtomobili že biliizpuščenih je bilo okoli 300 tisoč enot.

Model line

Bombardier je vedno skušal ustvariti kompaktno in najhitrejšo motorno sani. "Bombaž" prvih dveh vprašanj ni bil dovolj za avto njegovih sanj. Toda takrat ni bilo tehničnih pogojev, ki bi mu to omogočili. Šele leta 1959 je Bombardier utelešal njegove sanje. S pomočjo pljuč in majhnih energetskih enot je uspel sestaviti model, ki je nekoliko podoben sodobnim analogom. Novost se je imenovala "Snowmobile Bombardier Ski-Doo".

Proizvodnja novih avtomobilov se je povečala. Kupci resnično všeč izum Bombardier. "Discount Bombardier" - motorna sani, ki je opravljal poslovne naloge in je bil odlično orodje za zabavo. Začeli smo organizirati celo tekmovanja. Ljudje so se vozili po motornih sani, prodaja pa je rasla neverjetno. Nedavno je bil kanadski proizvajalec Bombardier preimenovan v BRP. Istočasno, zaradi spremembe blagovne znamke, motorne sani "Bombardier" niso postali slabši zaradi tehničnih parametrov. Ski-Doo danes velja za enega najboljših avtomobilov na snegu. Vsaka motorna sani BRP je kombinacija najsodobnejše tehnologije, enostavnosti upravljanja in udobja. Danes Bombardier rekreacijski izdelki ponujajo izdelke pod dvema blagovnima znamkama: Ski-Doo ali Lynx motorne sani. Zadnji je bil finski, leta 1993 pa je pridobil BRP. Tako kot Ski-Doo, so bile motorne sani Bombardier Links namenjene Evropi in Rusiji. Posebej za našo državo je podjetje razvilo model Lynx Yeti Pro Army. To je edina motorna sani na svetu s širino proge šestdeset centimetrov. Proizvodna linija BRP je takšnasuper, da bodo vsi našli tisto, kar iščejo.

Specifikacije

Kot ugotavljajo strokovnjaki, je po zamenjavi lastnika znamke motornih sani Lynx bistveno prispeval k kakovosti. Podjetje BRP je v svojo proizvodnjo uvedlo napredno tehnologijo in svojim izdelkom dalo edinstveno obliko. Na motornih sani so povezave na Finskem zadnje vzmetenje, glavna prednost, ki je poraba energije, zanesljivost in, kar je najpomembnejše, pravilno porazdelitev mase in spenjanje z gosenico, ne glede na tovor. Lynx je tradicionalno predstavljen z večplastno linijo modelov širokih koles. Leta 2015 je bil alpski model s 61-centimetrsko gosenico in sprednje vzmetno vzmetenje presenečenje. In v letu 2016 - XTRIM COMMANDER. Neverjetno je postalo resnično: model združuje motor 800 E-TEC (zmogljivost 160 KM) in 51-centimetrsko progo.
Tehnologija E-Tec se uporablja v športnih različicah. Izvaja se v dvotaktnem motorju, ki omogoča vbrizgavanje goriva v komoro pod visokim tlakom. Naprava slednjega vključuje enakomerno gorenje. Še ena presenetljiva značilnost motornih sani "Bombardier" je dejstvo, da ima Ski-Doo platformo Rev.

Uporabna vozila za sneg na snegu

Blagovna znamka Ski-Doo proizvaja avtomobile katere koli destinacije: turistične, športne, gorske. Posebno priljubljena so bila njegova utilitaristična motorna sani, ki so namenjeni večnamenski uporabi. Primerni so za potovanja, vendar je njihov glavni namen prevoz ljudi in blaga po zasneženih poteh. Uporabni modeli so predstavljeni v dveh serijah: Ski-Doo Skandic ali Ski-Doo ekspedicija. Popolnoma premagajo gore,ravnicah in gozdovih zaradi odlične okretnosti in velike moči.

Motorne sani "Bombardier Scandic"

Odličen je tako za delo kot za aktivno rekreacijo. Motorne sani iz te serije kanadskih proizvajalcev odlično vozijo v globokem snegu in lahko potujejo v najbolj nedostopnih krajih.

Skandic 550 je opremljen z dvo-valjnim in dvotaktnim motorjem, zračno hlajenim. Njena moč je 57 litrov. z pri prostornini 5534 cm3. Motorne sani Skandic 600 so izboljšali zmogljivost. Njena povečana stabilnost in izboljšana prepustnost omogočata gosenice širine 50 centimetrov. Najmočnejši v seriji Scandic so smučarske motorne sani Ski-Doo Scandic SWT. Niso jih prestrašili niti visoki snežni sloji niti ne-razdalje. Prodajo jih BRP Caterpillar SuperWideTrack, katerega širina je več kot 60 centimetrov. To zagotavlja dodatno stabilnost in odlično konvergenco Scandic SWT. Ta terenska vozila so opremljena s štiritaktnim motorjem s kapaciteto 7999 cm3 in močjo 65 litrov. z Ta motor ima razširjen sistem prisilnega hlajenja, ki vam omogoča, da se ne bojite pregrevanja.

Snežne sani Ekspedicija Ski-Doo

Ti avtomobili spadajo v kategorijo turističnih utilitarističnih zimskih ATV in so namenjeni aktivni rekreaciji in različnim vrstam dela. Te motorne sani se odlično gibljejo na pripravljeni poti in na zasneženih deviških deželah. Skoraj vsi modeli v tej seriji, vključno z Expedition 600 Expedition 1200, opremljenim s štiritaktnim motorjem Rotax V-800, popolnoma prenesejo večjo obremenitev. Elektronskovbrizg goriva v kurišče je jamstvo, da se bo njihov motor zlahka zagnal v praktično vsakem, tudi najbolj mrzlem vremenu.

Sorodne publikacije