Richtraki - kaj je to? Opis, značilnosti, fotografija

Dejavnosti skladišč so nujno povezane z izvajanjem različnih operacij dvigovanja tovora. Za njihovo varno in hitro izvedbo se uporablja specializirana oprema, brez katere si danes ni mogoče predstavljati učinkovite storitve v zaprtih prostorih. Eden od teh sodobnih visokozmogljivih avtomobilov je ritch-truck. Kaj je to, bomo preučili v tem članku.

Splošne informacije

"Naložene funkcije" (natančno prevedeno iz angleške besede ryttrak) je ena najzahtevnejših vrst dvigalnih enot našega časa. V bistvu je ta predstavnik sodobnih strojev nekakšen hibridni tip viličarja in viličar z visoko višino dviga.

Posebne značilnosti

Za dirkališče je značilna zelo visoka hitrost delovanja, premik in optimalno razmerje stroškov nakupa in nadaljnjega vzdrževanja. Poleg tega je enota opremljena z odlično manevrsko sposobnostjo in ima tudi možnost, da je opremljena z velikim številom različnih pomožnih možnosti. Pogosto ga zamenjujejo z običajno glavo, vendar to ni povsem pravilno, saj imajo ti stroji resnično veliko skupnih značilnosti, vendar so tudi obdarjeni z odliko.

Kakršna koli plošča (kar je s tehničnega vidika, bo opisana spodaj) - naprava je precej ozkega profila. Neposredno imenovanje avtomobila je delo v skladiščih, katerih površina ni manjša od 500 kvadratnih metrov,medtem ko je višina polic lahko v območju 11500 milimetrov. Pomembno je tudi, da tovornjaki nudijo odlično priložnost za uporabnika, da zbere tovor v med-teleskopski reži velikosti 2700 mm, medtem ko bo tudi najbolj kompaktni nakladalnik drugega tipa potreboval 3300 mm
.

Opis načela dela

Delo na rechtrak je v naslednjih manipulacijah. Ta "dvigalna pošast" dostavi tovor do točke skladiščenja in dvigne na določeno višino. V tem primeru se pritrditev palete v polico celic ne zgodi samo zaradi prehoda navzdol naprej, temveč tudi zaradi dodatnega širjenja vozička v vodoravni ravnini. Največja natančna vgradnja palete z obremenitvijo na regal ali njena odstranitev s police je posledica možnosti bočnega premika stroja in možnosti nagibanja vilic vilic.

Konstruktivne misli

Sodobno urejanje (ki je preprosto, lahko razumljivo po proučevanju tega članka) v razvojnem procesu je prejelo visoko zanesljivost in zanesljivost delovanja. Skupne dimenzije stroja ne moremo imenovati prevelike, vendar je sposoben dvigniti različne predmete na višino 11 metrov. Okrepljena okvirna konstrukcija, prisotnost drsnih stebrov in dober pregled voznikove kabine omogočajo osebju, da izvede vse potrebne manipulacije z najvišjo natančnostjo, kar je dobesedno nekaj milimetrov. Samo po sebi ima dvižna enota v svoji osnovi kovinski okvir iz masivnega jeklaKanali s štirimi nosilci, na katerih je trdno pritrjena trdna vilica z vilicami. Premikanje okvirja s podlage je posledica prisotnosti trajnih tekalnih koles, ki ne povzročajo poškodb talne obloge.
Voznik rachtrak proizvaja dvigovanje /spuščanje bremen s fizičnim vplivom na krmilne ročice, ki se nato aktivira z električnim motorjem, ki omogoča gibanje vilic. Treba je opozoriti, da je jambor stroja edinstven element, ki ima sposobnost bočnega premika, ki upočasnjuje voziček v skrajnih točkah (spodnji in zgornji). Na splošno celotna struktura jambora zagotavlja minimalna nihanja v procesu dela.
Prisotnost asinhronih elektromotorjev zagotavlja optimalno delovanje v vseh načinih delovanja in pri vsaki obremenitvi. Poganjajo jih hidravlični motorji. Hidravlični sistem RitchTrack zagotavlja skoraj takojšen in zelo natančen odziv izvršilnega telesa avtomobila na ekipo vsakega operaterja. Prav tako je plošča opremljena s funkcijo neodvisne diagnostike vseh svojih sistemov in vozlišč ter zaustavitve napajanja z dolgim ​​časom mirovanja brez dela. Poleg tega obstaja senzor, ki zazna prisotnost osebe v kabini. Posebna pozornost zasluži zavorni sistem enote. Ne zagotavlja le zanesljivega zaviranja stroja, temveč zagotavlja tudi obnovitev, to je vračanje dela energije v baterijo. In to, v zameno, omogoča do neke mere povečati življenjsko dobo rachtrak brez dodatnihpolnjenje

Stabilnost stroja ni zagotovljena z navzkrižnimi obremenitvami, kot pri običajnem nakladalniku, temveč z dejstvom, da je težišče tovora med podporno konzolo.

Modeli

Sodobni proizvajalci skladiščne tehnologije si prizadevajo maksimizirati svojo paleto izdelkov, saj razumejo, da borzni posrednik ne sme le izpolnjevati vseh sodobnih tehničnih standardov in zahtev, ampak mora imeti tudi takšne parametre, ki bi omogočali uporabo v različnih pogojih. Obstoječi modeli letev so naslednji:
 • Standardna modifikacija.
 • Stroji z minimalnimi skupnimi merami. Najpogosteje se uporabljajo v skladiščih, kjer so stojala tipa Drive-In.
 • Eksplozijsko varna izvedba. Takšne naprave so se uporabljale v prostorih z visoko koncentracijo plina ali prahu.
 • Večstranski model višine. Služi za vzdrževanje dolgih in drugih prevelikih predmetov.
 • Pozitivne in negativne lastnosti

  Torej, ricketraki - kaj je to? Glede na zaskrbljenost mnogih je pomembno poudariti prednosti in slabosti tega avtomobila. Kot smo že omenili, se enota razlikuje po skoraj popolni okretnosti. Vendar pa ima tudi precej potenciala moči, zmogljivosti in zmožnosti za ravnanje s tovorom z zelo previdnim odnosom ob ohranjanju visoke hitrosti dela.
  Negativna kakovost ričtraka se lahko šteje le za njeno precej ozko specializacijo, zato je njena uporaba dovoljena le na zelo enakomerni, skoraj popolni površini,to je v prostorih skladišča, trgovine ali hangarja. Uporaba avtomobila na ulici ni strogo dovoljena.

  Tanka vzdrževanje

  Voznik pick-up tovornjaka je natančno odgovorna oseba, ki izvaja predvsem minimalne tehnične ukrepe, namenjene ohranjanju maksimalne zmogljivosti enote. Na prvem mestu mora upravljavec izvajati redno in kakovostno čiščenje stroja. To je posledica dejstva, da delo ritchtrak prehaja v intenzivnem načinu, ki ga spremlja aktivno sproščanje prahu, in včasih stik z zelo agresivnimi in nevarnimi kemičnimi komponentami, ki lahko povzročijo znatno škodo na barve in laka premaz, notranjost in druge elemente za dviganje tovora. Poleg tega je treba izvesti načrtovano kontrolo nivoja napolnjenosti akumulatorja, stanja podpornih delov stroja, koles in vseh varnostnih elementov.

  Osnovni tehnični parametri

  Piktogrami, katerih fotografije so navedene v članku, imajo kot glavne tehnične kazalnike naslednje:
 • Največja dovoljena nosilnost - 3500 kilogramov.
 • Največja dovoljena dvižna višina tovora je 11500 milimetrov.
 • Največja hitrost vozila je 14 km /h.
 • Na koncu bi rad poudaril, da je ob upoštevanju pravil tehničnega delovanja življenjska doba RitchTracka približno 10 do 12 let, kar v celoti zagotavlja ekonomsko izvedljivost pridobitve za uporabo v skladiščnih pogojih. Veliko uporabnikov tega stroja je že uspelooceniti njegovo donosnost in učinkovitost.

  Sorodne publikacije