Ebook PocketBook 640: pregled, opis in povratne informacije

Sedanje obdobje brez dvoma se lahko imenuje epoha elektronskih knjig. To je ena izmed vrst tabličnih računalnikov, ki so opremljeni z zaslonom na dotik in omogočajo branje in včasih tudi urejanje besedila. Nedvomno imajo e-knjige pomembne prednosti. So izredno lahki in lahko nudijo neskončne količine informacij. Morda že v bližnji prihodnosti bomo ljudje, ki berejo knjige, natisnjene v tiskarni, z velikim presenečenjem gledali.

Vrste modelov

Elektronske knjige (ali bralci, kot jih pogosto imenujejo) so naprave, ki imajo podobne značilnosti. Pri modelih, ki jih predstavljajo različne blagovne znamke, se uporabljajo papirni črno-beli zasloni, ki jih proizvaja en proizvajalec - podjetje E ink.

Elektronske knjige imajo razlike le v zasnovi, prisotnosti ali odsotnosti osvetlitve na zaslonu, načinu upravljanja (z uporabo zaslona na dotik ali gumbov). Nekateri bralci so opremljeni z vgrajenim MPZ-predvajalnikom in številnimi manjšimi funkcijami. V zvezi s tem so vtisi vsakega modela odvisni od zahtev enega ali drugega kupca. Posledica tega je, da vsaka oseba, odvisno od svojih osebnih preferenc, izbere enega ali drugega bralca.

Inovativni model

Danes je na trgu sodobnih bralcev predstavljena e-knjiga Pocketbook 640. Ocene strokovnjakov in kupcev tega bralca kažejo, da je naprava na svoj način edinstvena.

Pocketbook je zapakiral ta bralecvodotesna torbica. Katere so glavne značilnosti tega modela? O njih podrobno razpravljamo v našem članku.

Malo o proizvajalcu

Zgodovina podjetja, ki je predstavila Pocketbook 640 eBook, se je začela leta 2007, leto kasneje pa je izdala svojo prvo napravo. To je bila elektronska knjiga modela Pocketbook 301 z originalno programsko opremo. V zimskem obdobju 2008–2009 je bil najbolj priljubljen uporabnik. Njegov velik plus ni bil le programska oprema, temveč tudi številne dodatne funkcije. Od takrat je Pocketbook postavil visok standard za vse svoje dosežke.
Leta 2009 je bila na trg uvedena prva senzorska naprava, leta 2010 pa je bila uvedena proizvodnja izdelkov visoke kakovosti. V letu 2010 so strokovnjaki podjetja izdali model Pocketbook IQ 701, ki je temeljil na operacijskem sistemu Android. Ta model ni bil le naprava za branje. Združuje funkcije tabličnega računalnika. Pocketbook Aqua 640 eBook je podjetje uradno predstavilo spomladi 2014. To je bila prva vodotesna naprava, namenjena branju v novi obliki.

Pakiranje modela in njegovega celotnega sklopa

Pripomoček se izvaja v trgovski mreži v tanki škatli iz kartona. Embalaža ima korporativni slog, ki je značilen za najnovejša dogajanja v Pocketbooku. Dejstvo, da je model nepremočljiv, ni nobenih navodil. Ta značilnost je kupcu znana samo iz imena naprave.

Ob odprtju paketa uporabnik, razensam pripomoček bo v njem našel navodila, natisnjena v več jezikih, in vavčer, ki zagotavlja garancijsko storitev za eno leto. Vključeno z e-knjige nujno gre in microUSB kabel. To je potrebno za polnjenje naprave, kot tudi za prenos knjig iz računalnika. No, če želite uporabiti vtičnico za podaljšanje delovnega časa? Potem morate kupiti dodaten polnilnik. V paketu Pocketbook 640 nima pokrova. Kupiti ga je treba posebej.

Oblikovanje primera

Pocketbook 640 izgleda kot prejšnji model podjetja. Vendar pa je ta pripomoček in njegove funkcije. Ebook Pocketbook 640 ima zaobljene vogale, kot tudi svoje predhodnike zgoščevanje telesa v spodnjem delu. Naprava ima posebno zasnovo, ki jo varuje pred vlago in prahom. Telo je v glavnem iz plastike. Izjema je le njegov sprednji del. Je elastičen gumijasti vložek, pod katerim je elektronsko polnilo in krmilni gumbi. Zaradi te sprednje plošče so gumbi v tej e-knjigi tesnejši kot katera koli druga naprava. Ko so pritisnjeni, ne slišijo klika.
Okoli zaslona na sprednji strani modela Pocketbook 640 je modra obroba. Ta barva vam omogoča, da poudarite kontrast zaslona. Psihološko je bolje dobiti informacije od takega bralca kot od naprav, ki so vgrajene v svetlobno ohišje. Kar se tiče zadnje stranimodel, potem ima črno barvo in na njem je konveksni kazalec. To je značilno za vse e-knjige in vam omogoča, da jih bolj zanesljivo obdržite v svojih rokah. Na sprednji strani modela Pocketbook 640 so kontrole. Če pogledate gumbe od leve proti desni, potem prva pomeni »dom«. Drugi vam omogoča premikanje zaslona desno, levo, navzgor ali navzdol. Tretji gumb je "Meni". Mnenja številnih uporabnikov prav tako govorijo o eni funkciji pripomočka, ki je postal zelo primeren za njih. Pri branju informacij o meniju lahko pokličete program. To storite tako, da se dotaknete središča delovne površine zaslona. Da bi zagotovili popolno vodotesnost ohišja, je proizvajalec na modelu predvidel le en priključek USB. Če je potrebno napravo oprati, zaprite pokrov! To potrjujejo ne le strokovna priporočila, temveč tudi povratne informacije uporabnikov.
Zato je bil Pocketbook 640 Aqua prva e-knjiga v primeru, da ni pomnilniških kartic. Po mnenju nekaterih uporabnikov, to ni zelo priročno. Konec koncev, vgrajeni pomnilnik pripomočka - le 4 GB, in resnično - 28 GB zaradi vsebine in programske opreme naprave. Vendar pa je večina uporabnikov tega obsega dovolj. Ob priključku USB je gumb za vklop. Po mnenju mnogih kupcev je preveč utrujena, vendar proizvajalec obljublja, da bo odpravil te nevšečnosti. Mnenja o eBook Pocketbook Aqua 640 govorijo o njeni meri velikosti. Tako kot drugi podobni pripomočki imajo velikost 1146 x 1744 x 9mm In to pri teži samo 170 gramov. Kupci poudarjajo, da je zunanji videz pripomočka videti moderno in elegantno, in tradicionalno nameščene kontrole ne povzročajo nelagodja med delom.

Zaslon

Preberite informacije iz eBook Pocketbook 640 udobno in enostavno. Navsezadnje ima zaslon podoben papirju velikost šest palcev. Njegova ločljivost je 600 x 800 slikovnih pik. Kaj še ima zaslon Pocketbook 640? To so koti gledanja, ki so 180 stopinj, in standard, ki je enaka 16 prikazom sivine. Zaslon je občutljiv na dotik. Da bi ustvarili občutljivo plast, so oblikovalci podjetja uporabili tehnologijo Film Touch. Ta rešitev je omogočila, da se prepreči zmanjšanje kontrasta, ki je na prvotnem neodsevnem zaslonu. V tem modelu ni osvetlitve. Če pogledamo besedilo, postane jasno, da so se na zaslonu pojavile črke brez izražene pikselacije. Kontrast besedila je precej visok. Barva ozadja je svetlo siva, brez kakršnih koli odstopanj od rumene ali modre barve. Po ocenah uporabnikov je zaslon Pocketbook 640 eBook blizu standardom za vse njegove parametre.

Delo z besedilom

Katere funkcije ima Pocketbook 640? Navodila za uporabo kažejo, da lahko zaslon pripomočka podpira kretnje z večkratnim dotikom, ki se uporabljajo na pametnih telefonih in tablicah. Pisava na zaslonu se lahko po lastni presoji poveča ali zmanjša. Če želite to narediti, morate samo dvigniti ali dvigniti prste in jih potisniti po zaslonu.To ni enostavno v tem modelu in obrniti strani. S prstom morate tudi potegniti po zaslonu. Pojdite na drugo stran s pritiskom na zaslon.
Pri branju besedila je včasih treba izbrati odstavek. Z daljšim klikom na zaslon je tudi preprosto. Na strani, ki jo želite, pripomoček omogoča zaznamek. Če želite to narediti, morate klikniti na desni kot na vrhu. Po branju informacij je knjiga izklopljena. To naredite tako, da pritisnete levi kot na vrhu.

Performance

Platforma za pripomoček Pocketbook 640 je danes priljubljena, Allwinner A13 ima besedilno frekvenco 1 GHz procesor. To je povsem dovolj za rokovanje s skoraj vsako besedilno datoteko.
Glede na povratne informacije uporabnikov je e-knjiga zlahka prenesena v obliki PDF in DjVu, ePuB in FB2. S temi formati ni bilo težav. Knjiga se je hitro odpirala in dovoljevala, da bi stran brez kakršnih koli zamud preskočila.

Meni in vmesnik

Kdor že pozna elektronske knjige tega proizvajalca, ne bo vidno opazil razlik med rešitvami, ki jih uporabljajo drugi modeli. Namizje v pripomočku Pocketbook 640 je integrirano z zaznamki, mapami in delovnimi listi. Celotna lupina je dobronamerna, preprosta in logična za vsakega uporabnika. Ko vklopite e-knjigo, se na zaslonu prikaže namizje, ki prikazuje nedavne dogodke. To je navpični seznam nedavnih odprtih del. Pod tem seznamom je glavni meni, kilahko ga skrijete. Ikone za konfiguracijo predstavljajo drevo, pri čemer je vsaka veja navpični seznam.

Aplikacije za e-pripomočke

Glavna sestavina knjige je knjižnica. Po mnenju uporabnikov je v modelu tega proizvajalca, ki se izvaja na najvišji ravni. Hkrati pa za kakovosten prikaz besedila v pripomočku obstaja veliko nastavitev. To je podpora za delo z mapami in funkcijo beležk ter vnos potrebnih informacij v del izbranega. Po eni strani in brez tega funkcionalnega dela bi lahko to storili, po drugi strani pa so to majhne stvari, ki predstavljajo dober vtis modela.
Mnogi uporabniki izberejo elektronske knjige tega proizvajalca zaradi svojega slovarja s paketi v ukrajinskem, angleškem in ruskem jeziku. Prenosi se izvajajo precej enostavno. Za to je dodeljen neznani del besedila in iz menija se prikliče slovar. Proizvajalec napovedal in kupil knjige za model Pocketbook 640. Cena uspešnic v spletnih trgovinah doseže 200-300 rubljev. Tu so tudi poceni knjige.

Avtonomno delo

Za lažjo uporabo je v e-knjigo vstavljena litij-ionska baterija. On je odgovoren za delo gadgeta brez povezave. Zmogljivost te baterije je 1300 mA /h.Na podlagi dejstva, da v tem modelu ni osvetlitve ozadja, lahko naprava deluje dolgo časa. Uporabniki ugotavljajo, da lahko naprava z dnevnim branjem za samo dve uri deluje cel mesec brez polnjenja. To je odličen rezultat, ki zadovolji kupce.

Zaključek

Na podlagiVse našteto lahko zaključimo, da je eBook Pocketbook 640 edinstvena naprava te vrste. Združuje dobre tehnične lastnosti in odlično zaščito pred prahom in vlago. Takšna knjiga bo zelo koristna za popotnike, kot tudi za tiste, ki radi berejo na ulici, na plaži ali ob bazenu. Ta pripomoček je zelo enostavno uporabljati, ko ste na počitnicah. Dovolj, da prenesete potrebna dela v hotelu, in lahko greš na počitek v bližini vode.
In ni pomembno, da ima model Pocketbook 640 Aqua minimalno število funkcij. Cena za to napravo, ki je približno 11.000 rubljev, je zelo demokratična in primerna za širok krog uporabnikov. Poleg tega elektronski papir, ki nima osvetlitve ozadja, ne napne oči. Branje besedila iz takšnega pripomočka je enako branju knjig, ki so objavljene v tiskani obliki.

Sorodne publikacije