Kritična napaka v XnetStartup ni uspela v GTA 4: Kaj storiti?

GTA 4 je igra, ki je v svojem času pritegnila veliko pozornosti, saj je dosegla naslednjo raven dosežkov, ki jih je prejšnji del svetovno znane serije uspel doseči. Vendar pa ta članek ne bo neposredno govoril o sami igri. Dejstvo je, da se večina igralcev srečuje z GTA 4 s kritično napako XnetStartup Failed. Zato je vrednost tega članka ta, da se tukaj zbirajo vse možne rešitve tega problema. Ja, obstaja nekaj od njih, tako da boste morali samo poskusiti vsako metodo v redu, nato pa preverite, če je prišlo do napake ali morate še naprej poskušati. Torej je čas, da dokončno rešimo problem kritične napake XnetStartup Failed v GTA 4, tako da ne bo več mučil nedolžnih uporabnikov.


Ključni ukrepi

Če naletite na GTA 4 kritično napako XnetStartup Failed, jo vedno spremlja dodatno besedilo. To besedilo vam pove, kaj točno morate storiti, da popravite to napako. V tem primeru vam sistem pove, da morate znova zagnati računalnik in znova namestiti igro, če to ne pomaga. Zato morate začeti s temi osnovnimi ukrepi. Seveda ni nobenega zagotovila, da vam bodo pomagali, toda, da bi poskusili tisto, kar priporoča razvijalec, je vedno vredno. Zato znova zaženite računalnik in, če ne deluje, odstranite igro in jo znova namestite. Po ponovni namestitvi lahko znova zaženete računalnik in nato poskusite zagnati igroponovno. Če imate srečo, potem lahko varno nadaljujete igranje, če ne, potem boste ponovno prejeli kritično napako XnetStartup Failed. GTA 4 je igra, ki je ne želite zapustiti brez boja, zato lahko nadaljujete s svojimi poskusi, saj so še vedno veliko načinov, ki jih preizkušajo drugi igralci.


Znova namestite igre za Windows Live

No, osnovna metoda vam ni pomagala, zato boste morali ta članek še prebrati, da boste razkrili cenjeno odrešitev. Morda je celotna težava v storitvi Games for Windows Live, ki jo je treba namestiti skupaj z igro, da jo lahko zaženete. V primeru iger Grand Theft Auto je to pogoj, zato ne boste storili ničesar. Vendar pa je ta program lahko vzrok za težavo, zato morate odstraniti to programsko opremo in to ne z običajnim nepreklicnim izbrisom, ampak pravilno, preko nadzorne plošče ter namestite in odstranite programe. Tako se lahko znebite vseh "repov", ki jih program lahko pusti v sistemu. Po tem preverite mapo System32 v imeniku sistema Windows za obstoj datoteke xlive s končnico dll. Če je še vedno tam, jo ​​morate izbrisati, potem pa lahko namestite neto različico iger za Windows Live, saj brez nje, kot že razumete, serije iger Grand Theft Auto ne delujejo. Če vam ta metoda ni pomagala, poskusite nekaj drugega.

Različica operacijskega sistema

Če se še naprej pojavljate v igri GTA 4, je prišlo do kritične napake XnetStartup Failed 10093, potem morate paziti na svojo različico operacijskega sistema. Ta igra je zasnovana s pričakovanjem, da se bo začelaoperacijski sistem ni starejši od Windows XP. Seveda v sodobnem svetu malo starejših uporablja OS, vendar je lahko problem povsem drugačen. Dejstvo je, da so uporabniki zelo pogosto nameščeni v operacijskem sistemu Windows XP SP2, medtem ko zagon četrtega dela "DTA" zahteva SP3. Zato boste morali znova namestiti operacijski sistem, da boste lahko zagnali to igro.

Zamenjava poškodovanih ali manjkajočih knjižnic

Preizkusili ste vse prejšnje rešitve problema, vendar imate še vedno kritično napako XnetStartup Failed v GTA 4. Kaj morate storiti? Izkazalo se je, da obstaja še en način za rešitev tega problema, za katerega boste morali uporabiti Windows registra. Če želite to narediti, morate odpreti meni »Start« in nato »Zaženi«. To vam bo omogočilo dostop do registra, kjer boste morali vnesti regsvr32 msxml.dll in ga izvršiti. Nato zaženite drug ukaz regsvr32 msxml3.dll in ga zaženite. Na ta način lahko popravite poškodovane ali izgubljene knjižnične datoteke, pomanjkanje katerih povzroči težavo s to napako.

Prenos datotek

Na žalost ni vedno mogoče popraviti vse, kar je tako preprosto. V nekaterih primerih se podatkovne datoteke sploh ne prikažejo na računalniku, nato pa zgoraj navedenih ukazov ni mogoče izvesti. Kaj storiti v tem primeru? Boste morali iti na internet za iskanje manjkajočih datotek! Na srečo jih boste lahko našli na uradnem Microsoftovem spletnem mestu, vendar tudi če imate nekaj podobnega, da se zgodi z drugo igro,vedno lahko prenesete manjkajočo datoteko knjižnice na spletu, jo prilepite v želeni imenik in poskusite igrati tokrat. Samo v tem primeru morate preveriti prenesene datoteke za prisotnost virusov, ker malware na uradni strani Microsofta ne bo, ampak na drugih straneh so lahko zelo preproste. Zato je pri delu z datotekami iz nepreverjenih virov pomembno paziti.

Sorodne publikacije