Aplikacije za klicanje prek interneta: kratek opis, pregledi

Za komuniciranje s prijatelji in sodelavci pri delu je dovolj, da izpolnite dva preprosta pogoja: biti na spletu in imeti en program za klicanje prek interneta. In če se prva točka problema običajno ne pojavi, potem lahko drugi težko razmišljate. Glasniki so izbrani predvsem za izračun popularnosti. To pomeni, da je več uporabnikov registriranih v programu za klicanje prek interneta, večja je možnost, da ga prijatelji in sodelavci uporabijo, kar pomeni, da bo z njimi lažje stopiti v stik. Podobne storitve, tako plačane kot brezplačne, so brezplačne, vendar ne vsak program obravnava naloge in je na splošno drugačen od ustreznosti. Zato je treba program za klicanje preko interneta na mobilnem telefonu ali namizju izbrati glede na vaše potrebe in želje. Seveda obstajajo univerzalne možnosti za zadovoljitev vsega in vsega, vendar mora program ponovno skrbno izbrati in analizirati preglede. To bomo storili v našem članku.


Poskusimo torej poiskati najboljše programe za klicanje prek interneta, ki jih je zaznamovalo veliko število pozitivnih povratnih informacij uporabnikov, pa tudi njegova priljubljenost, pa tudi kvalitativna komponenta. Vse programe, opisane spodaj, lahko najdete na uradnih virih razvijalcev, zato ne bi smelo biti težav pri testiranju.

Skype

Skype lahko v tem segmentu imenujemo pionir, zato je to ena prvih masovnih storitev zakomunikacijo Ta program za brezplačne klice prek interneta se je začel uporabljati že dolgo pred pojavom pametnih telefonov.
Uspeh programa je pritegnil Microsoftov program, ki je projekt pridobil pred nekaj leti, hkrati pa je sprejel vse uporabnike messengerja. Kljub dejstvu, da je "Skype" dodal oglase, včasih celo zelo agresiven, je program za klicanje prek interneta postal bistveno bolj funkcionalen, plus ima večformatni status. Zdaj je na voljo ne samo na namiznih napravah, temveč tudi na mobilnih pripomočkih.


Značilnosti programa

Storitev podpira klasične video klepetalnice in konferenco s spletno funkcionalnostjo. Uporabniki pustijo večinoma pozitivne povratne informacije o programu za klicanje prek interneta "Skype". To je precej dobro: to je udobna, jasna, lepa in zavidljiva priljubljenost po vsem svetu.
Izdelek se distribuira brezplačno, vendar je kot žlica katrana tukaj veliko oglaševanja. Bloki se prikažejo na začetnem zaslonu, med klepetom in včasih tudi med klici. AdGuard ali AdBlock blokatorji so rešitev problema, vendar to tudi ni rešitev.

Viber

Sprva je bil Weber program za vzpostavljanje klicev prek interneta na Androidu, nato pa se je razširil na izdelek z več platformami. Za uporabnike Rusije in držav SND je s to aplikacijo povezana brezplačna glasovna komunikacija.
Program za klicanje prek interneta ponuja uporabnikom ne le avdio, ampak tudivideo klice. Prav tako je treba omeniti možnost klepeta. Obstaja veliko in veliko vseh vrst emoticons, emoticons, kaomozhi in druge okraske. Seveda je dobra polovica kupljena posebej, osnovna različica pa ima omejen nabor.
Kar se tiče vmesnika, je to čim bolj preprosto in blizu klasičnih menijev Android. Enako velja za namizno različico: preprosta, priročna in intuitivna. Prav tako je treba omeniti, da v okviru storitve, lahko mirno pokličete tako od računalnika do telefona in nazaj.

Posebne značilnosti programa

Uporabniki so precej vroči glede "Weibery" in menijo, da je eden najboljših glasnikov. Obstajajo nekatere kritične slabosti (poleg oglaševanja) v aplikaciji, zato jo nameščajo številni domači potrošniki.
Izdelek se distribuira po brezplačni licenci, pa tudi, kot v primeru Skypea, je tukaj poln oglaševanja. Lahko ga onemogočite tako, da plačate razširjeno različico ali uporabite iste blokirne oglase.

WhatsApp

Z najnovejšimi posodobitvami, kjer je bila uresničena možnost popolne video komunikacije, je "Watsap" začel premikati uporabnike Weberja, ki so bili utrujeni od obsesivnega oglaševanja. Poleg tega je sel iz "Facebook" manj zahtevna za sistemske vire mobilnega pripomočka, v nasprotju z istim "Weberjem", kot pogosto omenjajo lastniki šibkih in starih pametnih telefonov v svojih pregledih.
Tukaj imamo praktično isti klepet z veliko emotikoni, kompetentno izvedenimi video klicimožnost konferenc in dobro zasnovan meni. Mnogi uporabniki v svojih pregledih ugotavljajo, da je lokalni vmesnik veliko bolj priročen kot drugi kurirji in zlasti "Weber". V "Watsap" vam ni treba prebrskati kategorij, vej in vseh potrebnih orodij na glavnem zaslonu.

Značilnosti programa

Namizna različica programa Messenger kot avtorsko zaščitena kopija je bila kopirana iz mobilnega telefona, edina razlika pa je v tem, da je upodabljanje na računalniku, tako rekoč, bolj ergonomsko, vmesnik pa je bolj priročen. Ampak za večino del, visoke ločljivosti monitorja, in ne zaslug oblikovalcev. Aplikacija je brezplačna in, kar je pomembno, popolnoma brez oglaševanja. Za nekatere je to kritičen odtenek pri izbiri glasnika. Poleg tega sistemske zahteve "Watsap" omogočajo nemoteno delo v njej tudi na ultra-proračunskih pametnih telefonih.

ICQ

Znana "Asa" je bila prej znana in tudi zelo iskana kot glasnik. Pred desetimi leti je bila aplikacija nameščena na skoraj vsakem računalniku. Ampak, na žalost, razvijalci niso imeli časa, da se na poti in prilagoditi svoj projekt za sodobno realnost, in "Asa" ni bila usoda do nedavnega.
Danes je program v lasti skupine podjetij "Mayro" in se trudi vrniti uporabo prejšnje priljubljenosti. In celo gre za ekstremne ukrepe za to podjetje - onemogoči oglasne enote v Messengerju. Kljub temu pa je njegov krog uporabnikov v "Aska". Nekdo je ostal predan iz teh oddaljenih časov in je v sebi odkril "po naključju"Nameščen Messenger in ga še naprej uporablja.

Vmesnik programa je preprost, jasen in veje menija so logične in kategorizirane, tako da bo tudi z »Aska« razumel začetnika v tem primeru. Poleg tega lahko aktivirate čarovnika za pomočnika, ki vas bo vodil do vseh milostnih področij aplikacije.

Posebne značilnosti programa

Kot v drugih primerih je razvijalec zagotovil dve različici - za osebne računalnike in mobilne pripomočke. Tako prvi kot drugi se praktično ne razlikujeta in lahko komunicirate v vseh smereh, od računalnika do pametnega telefona, in iz telefona v telefon. Uporabniki so večinoma pozitivni glede novih "Asci" in njegovih zmogljivosti. Vizualno se je vidno izboljšala in našla nove funkcionalnosti, ki ji preprečujejo, da bi zaostajala za bolj uglednimi projekti. Toda, kot je bilo že omenjeno, je bila "Asa" pred nekaj leti preprosto opuščena, tako da se je med drugim uspešno izgubila v tržnem načrtu aplikacij. Izdelek se distribuira popolnoma brezplačno in v tem smislu se včasih pojavijo oglasne enote. Slednje je mogoče popolnoma onemogočiti s pomočjo blokatorjev, zato te težave ni mogoče imenovati kritične. Razširjeno plačljivo različico odlikuje velik nabor vseh vrst nakita, kot so smeški in kože, pa tudi pomanjkanje širokega oglaševanja.

Sorodne publikacije