Radeon 7750 grafična kartica: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

V tem članku bomo podrobneje razpravljali o grafičnem adapterju Radeon 7750, podjetju AMD. Ta pospeševalnik je začetna rešitev. Odličen je za ustvarjanje igralnih računalnikov začetnega nivoja, kot tudi za grafične adapterje ekonomskega razreda.

Kateri segment je dani pospeševalnik?

Videokartice 7000. serije podjetja AMD so bile razdeljene na naslednji način:
 • Odločitve o začetni ravni so bile označene s 77XX. V tem primeru je bila zagotovljena najnižja sprejemljiva raven zmogljivosti, ki bi bila dovolj za reševanje katerekoli naloge, vendar z minimalnimi nastavitvami. V tej seriji pospeševalnikov, ki so pripadali Radeonu 7750. Ključna značilnost te družine je bila, da je bila njihova poraba energije omejena na minimum, kar je omogočilo brez dodatnega napajanja. Zato so se v nekaterih primerih namesto hladilnika uporabljali samo aluminijasti radiatorji. Tudi taki pospeševalniki so imeli le eno razširitveno režo.

 • Pospeševalniki srednjega dosega so bili označeni z oznako 78XX. V tem primeru se je zmogljivost grafičnega podsistema znatno povečala in je zopet omogočila reševanje vseh nalog, s tem pa se je kakovost slike bistveno izboljšala. To pa je prispevalo k dejstvu, da so taki pospeševalniki uporabljali samo aktivne sisteme za odvajanje toplote, pogosto pa so taki video adapterji zasedli 2 razširitvene reže in za stabilno delovanje njihovega dela je bilo potrebno dodatno napajanje.
 • Adapterji premije so bili označeni z oznako 79XX. Imeli so odlične tehnične lastnosti in omogočali reševanje vseh nalog z največjo hitrostjo. Toda hkrati in njihova vrednost je bila primerna. Prav tako je prisotnost takšnih komponent v računalniku predstavila povečane zahteve glede napajanja računalniškega sistema, organizacijo sistema odvajanja toplote in celo matične plošče.
 • Seznam dostave

  Standardni in dokaj skromen seznam pošiljk se lahko pohvali s to grafično kartico AMD Radeon HD 7750. Kot je bilo že omenjeno, je to proračunska rešitev za igre na srečo in ni pričakovati, da bo prišlo do kakršne koli redundance. . Zato ga je proizvajalec vključil v naslednje:

 • Pospeševalnik.
 • Laserski disk z gonilniki in drugo sorodno programsko opremo.
 • Garancijska kartica.
 • Popoln uporabniški priročnik za namestitev, priključitev, konfiguracijo in uporabo.
 • Seveda temu seznamu manjka adapter DVI do VGA. Z njegovo pomočjo se lahko povežete s takšnim adapterjem, o katerem razpravljamo v tem članku pospeševalnik, na zastarele modele monitorjev s priključkom VGA. Ker je pospeševalni model proračun, lahko v praksi pogosto najdete takšno kombinacijo. Posledično bo moral novoustanovljeni lastnik osebnega računalnika še bolj zaviti v takšno stikalo. V preostalem seznamu ne pride do večjih pritožb.

  Videz

  Kot smo že omenili, je Radeon 7750 eden najbolj proračunskihpospeševalniki te serije grafičnih naprav. Temelji na tiskanem vezju standardnih velikosti stekla. Na eni od njenih strani najdete priključek PCI E, ki omogoča namestitev te rešitve na sistemsko ploščo sodobnega računalniškega sistema. Po drugi strani pa je na voljo kovinska plošča s komunikacijskimi vrati. Ti vključujejo DVI, Full DisplayPort in seveda HDMI. Sistem odvajanja toplote v napravah te serije je lahko popolnoma drugačen. Najbolj ekonomična rešitev je skromen aluminijasti radiator. Toda v najdražjih pospeševalnikih te serije se uporablja en hladilnik. Če nameravate uporabljati adapter v običajnem načinu, je bolje uporabiti prvo skupino grafičnih kartic. V primeru pospeševanja je bolje uporabiti pospeševalnike druge serije.

  Procesorski del grafičnega adapterja

  Grafični procesor Zelenortskih otokov s predpono PRO je v središču Radeon HD 7750. Značilnosti tega polprevodniškega izdelka so skromne. Njegova polprevodniška obloga je izdelana v skladu s tehnološkimi standardi 28nm. Število uporabljenih tranzistorskih elementov je 1500 milijonov kosov. Priporočena frekvenca čipa v nazivnem načinu je 800MHz, vendar je mnogi proizvajalci ne izvajajo in praviloma ima tak silicijev element prvotno napihnjeno frekvenco. Ponovno, grafične kartice v tej različici imajo izboljšan hladilni sistem in višje stroške. Hkrati pa je njihov potencial za pospeševanje zmanjšan. Kot primer lahko navedeteASUS Radeon HD 7750. Specifikacije tega modela kažejo na povečano hitrost čipov 820 MHz in posledično visoko zmogljivost. Bloki za obdelavo senčil na osnovi silicija - 512 kosov, moduli za razprševanje - 16 in TMU - 32.

  Podsistem video pomnilnika

  Zelo raznolik, organiziran video pomnilnik v grafičnih rešitvah serije Radeon 7750. Značilnosti tega adapterja kažejo, da lahko deluje le z 1 GB OPERATIVNEGA pomnilnika . Toda vrsta pomnilnika je lahko DDR3 ali GDDR5. Razlika med takimi rešitvami je zelo pomembna, pa tudi raven uspešnosti. V prvem primeru pomnilniški čip deluje na frekvenci 1600 MHz, v drugem pa na 4500 MHz. Že ta okoliščina v večini aplikacij omogoča doseganje 50-odstotnega povečanja zmogljivosti. Velikost vodila MEMORY v prvem in drugem primeru je enaka 128 bitov. Pasovno širino videobuferja za najbolj produktivne konfiguracije navaja proizvajalec na ravni 72 Gb /s. V drugem primeru bo ta vrednost enaka samo 24 Gb /s. Čeprav imajo takšni pospeševalniki skromnejšo vrednost, je bolje kupiti adapterje z GDD5 in višje stroške.

  Značilnosti porabe energije

  Grafična kartica Radeon HD 7750 ima toplotni paket samo 55 vatov. Zato med delovanjem ni treba namestiti dodatnih napajalnikov. Prav tako je za normalno delovanje zadosten samo pasivni hladilni sistem, ki temelji na radiatorju. Poleg tega potrebuje le eno razširitveno režo v ohišjuosebni računalnik in na matični plošči. Priporočeno minimalno napajanje za osebni računalnik, ki temelji na njem, je 400W, vendar rezultati praktičnih testov kažejo, da bo celo 350 W dovolj.

  Postopek namestitve in nastavitve

  Kot poudarja večina računalniških strokovnjakov na področju grafičnih kartic, se grafična kartica AMD Radeon 7750 ponaša z enostavnim in enostavnim nastavitvijo in konfiguracijskim algoritmom, ki vsebuje naslednje glavne korake: kartonska škatla. Zato, da ga začnete iz njega, ga izvlecite. Prav tako ne pozabite, da je potrebno in vse ostalo, ki je vključeno v seznam dobav, od njega preveč.
 • Naslednji korak je demontaža sistemske enote računalniškega sistema v stanju izklopa. V večini primerov je za namestitev diskretnega adapterja dovolj, da razstavite stransko steno, ki se nahaja na nasprotni strani namestitvenega območja matične plošče.
 • Nato pripravljamo prostor za namestitev tiskanega vezja. To pomeni, da razstavite kovinski čep na ohišju pred razširitvenimi režami pospeševalnika.
 • Nato razširitvena reža nastavi nov pospeševalnik. Prav tako ne pozabite, da mora biti zaklenjen z vijakom.
 • Nato zberite sistemsko enoto.
 • Vklopite računalnik in počakajte, da se postopek prenosa konča.
 • Nato začnemo postopek namestitve aplikacijskega programskega paketa z laserskega diska.
 • Ko je postopek namestitve končan, ga ponovno zaženemoRačunalnik
 • Posebne različice grafičnega pospeševalnika

  Poleg tega je treba upoštevati izključne možnosti za dobavo takega grafičnega adapterja. Opremljeni so z izboljšanim hladilnim sistemom dveh ventilatorjev. V skladu s tem je pospeševalni potencial v njih precej višji, vendar se stroški, čeprav nepomembni, vendar še vedno povečujejo. Kot primer je mogoče upoštevati model ASUS Radeon HD 7750. Ta rešitev je opremljena z dvema hladilnima aparatoma in že ima začetno nazivno frekvenco 20 MHz GPU. S pospeševanjem se ta vrednost lahko dodatno poveča na 920-940 MHz. V odstotkih to omogoča doseganje dodatnih 10% dodatnega učinka. Nazivna frekvenca video pomnilnika je v tem primeru 4500 MHz. ASUS Radeon 7750 Accelerator uporablja privzeti RAM v tem načinu. Toda, kot kažejo rezultati testov, lahko uporaba izboljšanega hladilnega sistema poveča to vrednost na 4800-4900 MHz. To pa vam omogoča, da dobite dodatnih 6-7 odstotkov zmogljivosti grafičnega sistema v odstotkih.

  Rezultati sintetičnih paketov

  Standardne rezultate, kot za proračunski pospeševalnik, izdaja AMD Radeon HD 7750 v različnih testnih programih, glavni konkurenti v času izdaje pa so HD6770 iz AMD, GTS450 in GTX550Ti iz NVidie. Tehnični parametri v tej skupini rešitev so precej podobni, kot tudi stroški. Testni sistem je temeljil na čipu Intel Core i7 z indeksom 980X. Ta čip ima 6 računalniških enot in lahko deluje do 41 GHz. Stopnja njenega delovanja je v tem primeru pretirana in dopuščav celoti in v celoti raziskati potencial testiranih grafičnih rešitev. V računalniški kompleks je bila vključena tudi matična plošča iz MSI na čipnem setu X58, ki ga je razvil Intel. Kot pogon je bil niz dveh SSD podjetij Sundisk z nominalno prostornino 128 GB. Moč napajalnika je bila 850 W. Vsa prej navedena strojna oprema je delovala pod nadzorom OS "Winds 7". V sintetičnem paketu Future 3DMark so bili v pogojnih rezultatih pridobljeni naslednji rezultati:
 • HD7750 - 10069.
 • HD6770 - 10016.
 • GTX 550Ti - 9920.
 • GTS450 - 9357.
 • Grafični adapterji NVidia v tem primeru kažejo precej skromne rezultate. Hkrati je cena GTX 550Ti višja. Primernost takega nakupa je zelo dvomljiva. AMD-jevi izdelki so logično porazdeljeni in novejše rešitve kažejo višje rezultate. Skoraj enaka poravnavi sil in testu 3DMark 11. Samo pospeševalci podjetja AMD se med seboj spreminjajo. Rezultati testa vam omogočajo naslednje rezultate:
 • HD6770 - 2812.
 • HD7750 - 2698.
 • GTX 550Ti - 2496.
 • GTS450 - 2303.
 • v prvem in drugem primeru je razlika v produktivnosti med proračunskimi adapterji približno 10%. Prilagajanje sil v testu TESSMARK se korenito spreminja. Vodilni položaj je HD7750, medtem ko so NVidia pospeševalniki drugo in tretje mesto. Razporeditev sil je naslednje:
 • HD7750 - 1928.
 • GTX 550Ti - 1212.
 • GTS450 - 1142.
 • HD6770 - 558.
 • Glede na rezultate sintetičnih teste je mogoče opaziti priJunak tega pregleda med rešitvami NVidia nima nobenih vrednih nasprotnikov.

  Testi v igrah

  Toda pri testih iger grafična kartica Radeon 7750 ne izgleda tako prepričljivo. Celoten sklop testnega stojala in njegov del programske opreme se nista spremenila. Seznam adapterjev je ostal enak. V igri Dirt 2 so bili doseženi naslednji rezultati po kadrih na sekundo:
 • GTX 550Ti - 67.
 • GTS450 - 63.
 • HD6770 - 55.
 • HD7750 - 54 Opozoriti je treba tudi, da je bil format slike 1080r. Podobne rezultate lahko pojasnimo le z dejstvom, da je Dirt 2 zelo optimiziran za pospeševalnike NVidie, vendar AMD Radeon 7750 Series in drugi predstavniki "rdečega" tabora iz tega razloga kažejo bolj skromne rezultate. Spet je razlika pri uvedbi takšnih igrač, vendar ni tako pomembna. Rezultati Metro 2033 so porazdeljeni ravno nasprotno, v tem primeru je programsko okolje ugodnejše za izdelke AMD, zato imajo njegovi pospeševalniki večjo zmogljivost. V fps se dobijo naslednji rezultati:
 • HD6770 - 22.
 • HD7750 - 22.
 • GTX 550Ti - 20.
 • GTS450 - 18.
 • Poleg tega je treba opozoriti, da je pomembna točka, da so v prejšnjem primeru vsi preizkušeni adapterji pokazali udobno raven igralnosti, zdaj pa tega že niso sposobni. Format slike je enak. Kot smo že omenili, je ta igralna programska oprema že bolj "všeč" AMD adapterjem. Bolj zanimivo je usklajevanje sil v igri Lost Planet2. Nima jasnih prednosti pred izdelki enega ali drugega podjetja, vendarTukaj je nedavni pospeševalnik, ki prikazuje višje rezultate posnetkov:
 • GTX 550Ti - 21.
 • HD7750 - 20.
 • GTS450 - 18.
 • HD6770 - 16
 • Še enkrat, nobeden od preizkušenih adapterjev ne more preseči minimalne omejitve 30 sličic na sekundo. Razporeditev sil je povsem logična. Najbolj posodobljene grafične kartice kažejo boljše rezultate. Karkoli je bilo, se v tem primeru ne upošteva popolnega prevlade izdelkov podjetja. Čeprav se v enem primeru AMD-ovi izdelki pojavljajo pred nami, v drugem pa NVidia, vendar je razlika med njima precej minimalna. Zato je pridobitev tega ali tistega pospeševalnika v večini primerov zmanjšana na osebne koristi potencialnega uporabnika.

  Overclocking

  Radeon HD 7750 je mogoče dekomprimirati samo z aktivnimi hladilnimi sistemi. Če je pospeševalnik opremljen s pasivnim prenosom toplote, dvig nekaterih parametrov ni priporočljiv, ker ga lahko onemogoči. Ponovno, nominalne vrednosti frekvence GPU so 800 MHz, RAM 4500 MHz. Največja dovoljena vrednost napetosti je 13-135 V. Temelji na teh parametrih in lahko poskušate razpršiti ta pospeševalnik. Izkušnje kažejo, da lahko najvišja frekvenca CPU doseže 930-940 MHz, pomnilnik pa 4700-4900 MHz. V odstotkih to omogoča povečanje produktivnosti diskretnega video sistema za 10-15%. Prav tako je treba opozoriti, da je grafična kartica GDDR5 priporočljiva za overclocking. Toda rešitev DDR3 zagotavlja še nižjo zmogljivost in zmogljivostNeprimerno jih je uporabljati v tem načinu.

  Stroški

  Zdaj lahko Radeon HD 7750 kupite za 2000-3000 rubljev v starem delovnem stanju. V novi obliki je nemogoče kupiti. Sama pospeševalnica je bila izdana leta 2012 in od takrat je bil seznam dejanskih pospeševalnikov AMD večkrat posodobljen. Isti adapter je že vzet iz proizvodnje. Skladišča so bila uspešno razprodana. Zato je v novi državi nemogoče kupiti. Upravičeno je popraviti zastarele računalniške sisteme pred 3-5 leti. Toda pri pripravi novih računalnikov je bolje kupiti sveže rešitve.

  Ocene

  Glavna pomanjkljivost AMD Radeon 7750 je pomanjkanje VGA priključka za povezavo monitorja. Pospeševalnik tega proračuna in v paketu z najbolj dostopnimi takšnimi napravami je njegova uporaba več kot upravičena. Proizvajalec adapterja iz nekega razloga ni vključil adapterja DVI v VGA. Zato ga bo treba kupiti posebej, z uporabo takšnega vmesnika analogne povezave. Lastniki prosilcev vključujejo naslednje:
 • Visoka energetska učinkovitost. Nekateri modeli takšnega pospeševalnika so opremljeni s pasivnim odvodom toplote in zasedajo le eno režo. Tudi termični paket ne presega 55 vatov, kar samo po sebi zmanjša potrebo po napajalnem sistemu na minimum.
 • Nizki stroški na podlagi podobnih odločitev.
 • Sprejemljiva hitrost.
 • Posledično so takšni pospeševalniki odlični za multimedijske postaje, proračunske igralne sisteme in ekonomične grafične računalnike.

  Rezultati

  Seveda, v nekaterih primerih, čeprav nepomembni, vendar še vedno slabši od svojih neposrednih nasprotnikov, Radeon 7750. Toda v večini primerov je bila ta razlika popolnoma nepomembna in, če je bilo potrebno, bi se lahko zamik zmanjšal na račun overclocking Zato je uporaba takšnih pospeševalnikov v proračunskih osebnih računalnikih za igre na srečo bolj upravičena. Prav tako je zelo uspešno uporabiti adapter, ki ga lahko obdelujete za pristanek. Samo v tem primeru mora biti število pospeševalnikov vsaj štiri. V nasprotnem primeru se izgubi ekonomska izvedljivost pridobivanja kriptovalyut. Najnovejša uporaba pospeševalnika, obravnavana v tem članku, ostaja pomembna do danes. Seveda, v ozadju sodobnih analogov, bo njegovo delovanje videti skromno, vendar je njegova cena veliko nižja. Kot rezultat, gospodarske osnove za izvajanje sistema najema bitcoin ali katere koli druge njegove analogi.

  Sorodne publikacije