Katera računalniška naprava simulira človeško razmišljanje? PC napravo

Eden od prvih razredov računalništva se preučuje z napravo PC. Učitelj vam pove, katere komponente so v sistemski enoti. Omogoča splošno znanje o funkcijah in nalogah vsake komponente. Da bi lahko uporabljali računalnik, morate vsaj razumeti, kako je urejen.

Sporno vprašanje

Toda pred obravnavo vseh komponent sistema je vredno odgovoriti na vprašanje, katera računalniška naprava simulira človeško razmišljanje. To je zelo priljubljeno vprašanje pri nadzoru in samostojnem delu na področju informatike. Za njega obstaja več možnosti za odgovor: procesor, grafična kartica, RAM itd. Seveda, če upoštevate vprašanja v kontekstu analize računalnika naprave, potem je najverjetneje osrednji procesor lahko odgovor. Vendar to ni vse jasno.
Dejstvo je, da je človeško razmišljanje sposobnost razumevanja. Na rezultate takšnih premislekov vplivajo objektivna resničnost, presoja in pojem. In če človeški možgani to dejansko lahko storijo, potem procesor računalnika deluje z drugim algoritmom. Če bi vprašanje, katero računalniško napravo modelira človeško razmišljanje, lahko odgovorili na "osrednji procesor", bi računalniki dolgo zajeli svet, saj imajo dovolj znanja, tudi če so povezani z internetom.


Kaj je v sistemski enoti?

Običajno se računalnik gleda z dveh strani. Če govorimo o zunanji napravi sistema, je to:
 • monitor, ki prikazuje sliko;
 • zvočniki, ki reproducirajo zvok;
 • tipkovnice in računalniška miška, ki pomagajo vnašati informacije;
 • Sistemska enota, ki je možgani tega sistema.
 • Toda v sistemu enkrat in odgovor na vprašanje je, katera računalniška naprava simulira človeško razmišljanje. Ampak poleg procesorja tukaj je matična plošča, trdi disk, RAM, v nekaterih primerih grafična kartica in optični pogon.

  Matična plošča

  Pri pouku računalništva otroci poskušajo računalnik čim lažje pojasniti. Za to predstavljajo sistem kot človeško bitje. V tem primeru je matična plošča živčni in krvni sistem v telesu. Ta platforma velja za osnovo za vse komponente sistema. Z njo so povezane vse komponente, ki lahko tako medsebojno vplivajo.

  Procesor

  Odgovor na vprašanje, katera računalniška naprava modelira človeško razmišljanje, je pogosto usmerjena na procesor. Ta komponenta velja za eno glavnih v celotnem sistemu. Procesor predstavlja čip, ki lahko izvaja številne operacije.

  Ni skrivnost, da je boljši procesor, hitreje in bolje se spopada z nalogami. Takšni "možgani" sistema izvajajo strojna navodila in so glavni del računalniške strojne opreme.
  Kakšne so funkcije CPE? Procesor se ukvarja z obdelavo podatkov po danem algoritmu. Za razliko od osebe to počne z aritmetičnimi in aritmetičnimi rešitvamilogične operacije. Poleg tega ta program upravlja delo vseh drugih komponent sistema.

  RAM

  To je še en sestavni del sistema, ki ima obliko majhne palice. Katere funkcije RAM deluje? RAM se ukvarja z začasnim shranjevanjem podatkov. Na primer, vse informacije, ki pridejo v odložišče, so točno shranjene na čipih tega pomnilnika.
  Ker gre za začasno skladišče, deluje tako dolgo, dokler električna energija ne preneha delovati na krovu. To pomeni, da se v trenutku zaustavitve računalnika vse informacije iz RAM-a izbrišejo.

  Trdi disk

  Za razliko od RAM-a je trdi disk dolgoročno shranjevanje, ki omogoča shranjevanje osebnih datotek. Trdi disk je sedaj dopolnjen s trdim pogonom, saj slednji deluje z drugo tehnologijo.
  Če je trdi disk od svojega nastanka delal na magnetnem zapisu, je pogon SSD enakega pomnilnika, ki ima samo izboljšane funkcije.

  Video kartica

  Brez te komponente lahko sistem brez centralne procesorske enote vgrajeno grafično jedro. Video kartica vam omogoča prikaz slike na zaslonu monitorja, predvajanje videov in iger. Če sistem nima diskretne grafične kartice, bo računalnik obvladoval vse grafične aplikacije. In čeprav se bo slika na zaslonu prikazala kakovostno, večina aplikacij, ki zahtevajo veliko virov, zlasti računalniških iger, ne bodo mogle delovati.

  Napajanje

  Druga ključna komponenta v sistemu je napajanje. On jeŠteje se za "srce" računalniške naprave. Zahvaljujoč njemu vsaka komponenta prejme električno energijo oziroma lahko deluje. To je zelo pomemben del sistema, ki se mu pogosto posveča le malo pozornosti. Ampak, če izberete napajanje z nizko kakovostjo, lahko trpijo vse komponente matične plošče.

  Druge podrobnosti

  Poleg zgornjih podrobnosti lahko v sistemski enoti najdete tudi zvočno kartico. Pogosto je vgrajena v matično ploščo, včasih pa za nakup bolj profesionalnega modela za izboljšanje kakovosti zvoka. Tudi v primeru, da najdete več hladilnih sistemov. Vse je odvisno od moči računalnika. Hladilni sistem predstavljajo ventilatorji. V nekaterih primerih so lahko navadni hladilniki pritrjeni na ohišje. Obstajajo tudi popolni hladilni sistemi z ventilatorji in radiatorji, ki se običajno nahajajo na ključnih komponentah matične plošče.

  Kdo je pametnejši: človek ali računalnik?

  To je težko vprašanje, ki ga je v nekaterih primerih mogoče pripisati filozofiji. Pogosto je vzgojen v umetnosti in kulturi kot celoti. Tudi nasprotniki tehničnega napredka o tem veliko govorijo.
  Seveda se sistem, čeprav se ni naučil razmišljati in razvijati samega sebe, šteti za bolj neumnega človeka. Ampak, če CPU res lahko postane naprava, ki lahko neodvisno misli brez pomoči algoritmov in izračunov, potem se bo vse obrnilo. To vprašanje je bilo zelo jasno razkrito v filmu "Advantage" iz leta 2014. \ t Tu se je dvignila sama tema vstaje avtomobilov, ki je bila zadnjavčasih zelo pomembna. Podoben futurološki scenarij razvoja tehnokratske družbe se bo zgodil, še vedno ni jasno.

  Na poti do "strojne vstaje"

  Toda delo končno ni zajelo človeštva, znanstveniki z vsega sveta, se očitno trudijo za to. Tako smo leta 2015 uvedli najpametnejši računalnik na svetu. Pri tem so se ukvarjali Kitajci, ki so poimenovali Minwa. Značilnost tega superračunalnika je, da lahko skenira približno milijon slik in jih razdeli v skupine (do tisoč skupin). Ta postopek je do 9542%. Razvijalci sami so prepričani, da za to ni sposoben noben računalnik. In doslej je to res. Na primer, sistem iz Googla opravi isto operacijo s točnostjo 952% in Microsoftovim superračunalnikom - z natančnostjo 9506%.

  Sorodne publikacije