Kako enostavno je prenesti stike iz telefona v računalnik

Kopiranje podatkov v varnostno kopijo iz mobilnega v računalnik - način, da se zaščitite pred vsemi težavami, povezanimi z izgubo informacij, ko ste izgubili mobilni telefon. Ni pomembno, da gre za okvaro naprave, njeno izgubo ali krajo. Rezultat je vedno enak. Ko ga izgubite, telefon samodejno izgubi vse informacije. Moderni mobilni telefon praviloma prihaja z diskom programske opreme. Zabeleži aplikacije za delo s telefonom - za urejanje glasbenih datotek, za povezovanje z internetom, kot tudi za varnostno kopiranje podatkov iz mobilnega telefona v računalnik. Toda z vsemi prednostmi takšnih programov imajo vsi eno pomanjkljivost. Niso univerzalne, to pomeni, da so oblikovane za delo s katerim koli modelom telefona ali z majhno paleto modelov. Tako je pri menjavi telefona samodejno potrebno spremeniti in programsko opremo za delo z njo. In ni dovolj udobno.
Delo z univerzalnim programom, ki razume vsak telefon, je veliko bolj priročno.

MOBILedit

To je zelo priljubljen program, ki ima zaradi svoje vsestranskosti in sposobnosti sinhronizacije z mnogimi modeli telefonov najbolj pozitivne povratne informacije od uporabnikov. Takšna programska oprema sama po sebi najde potrebno povezavo z računalnikom, gonilnikom.
Kot primer programa MOBILedit bomo pogledali, kako prenesti stike iz telefona v računalnik. Pred prenosom aplikacije vzpostavite povezavo med pripomočkom in računalnikom. Zaženite program. Vnaprejpraviloma se telefon samodejno prepozna. Programski meni je zelo priročen in enostaven za uporabo. Če izberete možnost »Možnosti« v meniju »Datoteka«, lahko izberete modele telefonov, nastavite vrsto povezave z računalnikom, izberete jezik, nastavite zvok itd. datotek


Glede na to, kje so kontakti shranjeni na kartici SIM ali v telefonu, izberite ustrezen razdelek. Iz izkušenj s stiki je priporočljivo, da jih veliko uporabnikov takoj shrani na sedem kartic. V razdelku »Imenik« lahko izbrišete ali naročite stike, podvojena imena in spremenite imena. Program omogoča dvosmerno sinhronizacijo stikov - podatkov na telefonu z e-poštnimi podatki na računalniku.

Kako varnostno kopirati stike in jih prenesti v računalnik?

V orodni vrstici kliknite gumb »Shrani /izvoz v datoteko« ali »Shrani /izvoz« v meniju »Datoteka«. V oknu izberite pot do Pk, da shranite podatke. Vnesite ime datoteke in kliknite »Shrani«. Postopek traja nekaj časa. Varnostno kopiranje je pripravljeno in shranjeno na trdem disku vašega računalnika. Za obnovitev podatkov izberite to možnost v meniju Datoteka «Odpri /Uvozi» in shranjeno datoteko. Navodila za prenos stikov na MOBILedit so na zavihku Pomoč.

Prenos imenika na disk

Kako prenesti telefonski imenik na računalnik z uporabo diska? To je še ena priljubljena metoda.Razmislite o prenosu stikov iz telefona v računalnik s programsko opremo telefona, ki ste jo dobili z njim. Če iz nekega razloga ne obstaja - prenesite programsko opremo in namestite. Prosimo, upoštevajte - programsko opremo lahko brez strahu prenesete samo na uradne spletne strani.
Telefon povežemo z računalnikom prek kabla USB ali Bluetootha. Po priključitvi telefona na osebni računalnik začnemo proces sinhronizacije vseh podatkov. Traja nekaj časa. Po zaključku postopka sinhronizacije v pogovornem oknu odprite razdelek »Telefonski imenik« in začnite kopirati stike telefona s programsko opremo. Primerno je, na primer, ustvariti ločeno besedilno datoteko, s katero lahko obnovite informacije. Obratni postopek za prenos podatkov iz računalnika v telefon je prav tako preprost.

Kopiranje stikov iz telefona

Kako kopirati stike iz telefona v računalnik? To ni problem. Eden najlažjih načinov za prenos stikov iz telefona v računalnik je uporaba možnosti »Uvoz /izvoz« na mobilni napravi. To možnost izberite v meniju Imenik. S funkcijo Uvozi se prej shranjeni stiki v imeniku prenesejo, funkcija Izvoz pa ustvari varnostno kopijo v datoteki s pripono * .vcf. Ta datoteka se prenese v računalnik tako, da telefon poveže z računalnikom. Sodoben mobilni ima možnost izvoza in uvoza neposredno v računalnik. V tem primeru je potreben samo telefon.

Uporabljamo druga sredstva

Kakoprenesti stike iz telefona v računalnik s storitvijo Google? Še lažje je. Drug način kopiranja stikov iz telefona v računalnik je uporaba storitve Google Cloud. To storite tako, da vklopite sinhronizacijo z Google Računom v telefonu. Pojdite na contacts.google.com, nato pa si oglejte vse stike, ki jih lahko izbrišete, uredite in nekatere druge uporabne funkcije.
Če iz nekega razloga telefona ni mogoče uporabiti, na primer, je zrušen, ukraden ali izgubljen, potem je to način za kopiranje stikov in ustvarjanje varnostne kopije.

Program AirDroid

Danes obstaja veliko programov za kopiranje telefonskih številk v računalnik. Načelo večine teh aplikacij je ustvariti datoteko vcf. Imajo vse kontakte telefona. Ta programska oprema se razlikuje le z nastavitvijo, rezultat pa je načeloma enak. Ostanimo na eni podobni storitvi - AirDroid. Ta program omogoča oddaljeno upravljanje pripomočka iz računalnika.
Ustvarimo račun v storitvi AirDroid, preden premaknemo kontakte iz telefona v računalnik. To storite tako, da obiščete uradno stran storitve in se prijavite, namestite aplikacijo AirDroid na pripomoček, se prijavite v račun in kopirate stike v izbrano mapo.

Sorodne publikacije