Regulacija ventila VAZ-2114: postopek in potrebna orodja

Krmiljenje ventilov VAZ-2114 je potrebno v primeru okvare pasu razdelilnika plina. Čiščenje je potrebno tudi med popravilom GBC. V primeru, da je vozilo opremljeno z vodnimi kompenzatorji, nastavitev zračnosti ni potrebna. Tukaj so samo hidro-kompenzatorji - to je precej drag užitek, lahko si privoščijo ne vsakega voznika. Zato je včasih treba preveriti vrzeli in jih popraviti. Ugotovite, koliko je regulacija ventilov na VAZ-2114 v vašem mestu (cene se začnejo na 1000 rubljev). Povsem možno je, da bo to ceneje kot samostojno. Že precej grenkih cen za komplete podložk.

Toplotne reže

Pred začetkom nastavitve ventilov VAZ-2114 je potrebno preveriti vrzeli. Če želite to narediti, morate uporabiti niz sond. Ko se segreje kovine širi, v mehanizmu distribucije plina je treba majhno vrzel. Za vse dovodne ventile je toplotna razdalja 02 mm. Toda v izpušnem traktu je treba določiti razmake med 035 mm, od katerih je mogoče odstopati do večje ali manjše strani, vendar največ do 005 mm.

Za čim natančnejšo nastavitev vrzeli je treba uporabiti posebne nastavljive podložke. Nahajajo se med odmično gredjo odmične gredi in potisnimi ventili. Z motorjem z notranjim zgorevanjem se elementi mehanizma za distribucijo plina obrabijo s stalnim trenjem. Posledično je to toplotna vrzelpovečuje, kar povzroča nepravilno delovanje distribucije plina. Znatno izgubil moč, povečano porabo goriva, vroči motor lahko celo padel.

Kje začeti uredbo?

Na avtomobilu VAZ-2114 se nadzor ventilov z lastnimi rokami opravi šele, ko je opravil vse potrebne meritve. Nujno je treba izračunati debelino novih podložk, ki so nameščene pod odmikačem odmične gredi po enostavni formuli.
Potrebna so naslednja orodja za nastavitev ventilov VAZ-2114:
 • Komplet ključev za kovičenje in narebrenje.
 • Ključi za sveče.
 • Potiskala različnih debelin.
 • Podložke za nastavitev reže.
 • Naprava za stiskanje ventilov.
 • Čiste krpe.
 • Komplet podložk za regulacijo

  V trgovinah je mogoče kupiti podložke različnih debelin. Na začetku lahko izračunate in nato kupite potrebno število podložk na kos. Na voljo so tudi kompleti, ki vsebujejo podložke debeline 30-45 mm v korakih po 005 mm. S podobnim setom boste lahko našli pravi pak za vas. Tukaj je samo strošek takšnega kompleta - več kot 2000 rubljev.

  Če torej ne nastavljate ventila VAZ-2114 pogosto, je bolje, da se obrnete na bencinski servis. Preden začnete z delom, kupite novo tesnilo, ki je nameščeno pod pokrovom ventila. To je enkratno, pri demontaži pokrova pa ga je treba zamenjati.

  Priprava na popravilo

  Pred začetkom dela:
 • Vklopite vozilocelo na ploščadi, da se motor ohladi na 20 stopinj.
 • Odstranite pokrov ventila in plastični pokrov, ki je prekrit z jermenom mehanizma za sprostitev sedla. Vse, kar je pod pokrovom, je treba temeljito odtrgati iz olja.
 • Odmična gred je treba skrbno pretehtati, če je prisotna prekomerna obraba, umazanija, lupine, jo je treba zamenjati.
 • Za lažje premikanje ročične gredi morate odviti vse sveče.
 • Po vseh teh korakih je potrebno kombinirati nalepko na odmični gredi odmične gredi z lopatico na glavi valjevnega bloka. V tem primeru nastavite prvi valj na položaj, ki ustreza zgornji mrtvi točki. Upoštevajte, da mora biti jermenica motorne gredi premaknjena v smeri urinega kazalca. Bolje pa je, da to storite drugače. Dvignite levo stran avtomobila, da bo sprednje kolo obešeno. Vklopite peto prestavo in zavrtite kolo, dokler nalepke niso priključene.
  Za dodatno oznako na ročični gredi odmične gredi je potrebna kreda ali označevalnik. Mora biti pred tistim, ki že obstaja. To bo zelo olajšalo delo.

  Preverjanje vrzeli

  Zdaj moramo govoriti o vrstnem redu prilagajanja ventilov VAZ-2114. Naslednji ukrepi so naslednji:
 • Pri položaju prvega valja v zgornji mrtvi točki je treba preveriti vrzeli v prvem in tretjem ventilu. Račun je iz odmične gredi odmične gredi.
 • Ker je prvi ventil izpušni, mora biti reža približno 035 mm, vendar je to mogočedopušča napako 005 mm.
 • Med podložko in odmično gredjo odmične gredi namestite sondo debeline 035 mm. V tem primeru, če sonda ne vstopi v odprtino ali jo prosto prodre, je potrebno izvesti prilagoditve. V idealnem primeru bi morala iti z roko v roki z malo truda.
 • Podobno preverjanje se opravi na tretjem ventilu, samo v tem primeru se uporabi sonda z debelino 02 mm.
 • Kako določiti vrzel?

  Po preverjanju vseh zračnosti ventilov je potrebna nastavitev. Potrebujete mehanizem, ki vam omogoča, da pritisnete ventile. Pritrdi se na čepke pokrova ventila z vzvodom, ki se nahaja med podložko in odmično gredjo odmične gredi. Z ročico potisnite ročico, zaradi česar potiskajte potiskalnik.

  Celoten sklop takih mehanizmov ima ključavnico, ki mora biti nameščena med potisnim drogom in odmično gredjo. Ko spustite ročico, lahko ta zapah drži ventil v odprtem položaju, podložko pa lahko brez težav izvlečete s pomočjo pincete. Najprej preverite 1. in 3. ventil, prilagodite zračnost. Potem je potrebno odmikalno gred zavrteti polovico obrata. Osredotočite se na nalepko, ki ste jo predhodno prebarvali na orodju.
  Po tem se preverijo 5. in 2. ventil, po potrebi pa se namestijo nove podložke. Po preverjanju za nadaljnjih 180 stopinj je potrebno prilagoditi osmi in šesti ventil. Zadnji je preveril 7. in 4. ventil, pri čemer se odmična gred vrti za pol obrata.

  Primer izračuna debeline podložke

  Za nastavitev ventilov VAZ-2114 ni treba dotikati injektorja in njegovih sistemov. Ampak morate narediti nekaj matematičnih izračunov. Če želite natančno popraviti vse vrzeli, morate uporabiti preprost algoritem. Na primer, preverite vrzel na izpustnem ventilu. Razlika pa ni 035 mm, kot bi morala, vendar 045 mm
  Z drugimi besedami, več kot je povprečje za 01 mm in ne ustreza dovoljenemu intervalu. Odstranite pak pod potiskalnikom. Označena mora biti z oznako, ki označuje debelino. Na primer, ugotovite, da ima podložka debelino 37 mm. V primeru, da ni oznake, izmerite debelino starega podložka z mikrometrom. Če želite izvedeti, kaj bi morala biti nova pranje, morate dodati vrednost na vrednost 37, da povečate vrzel. To pomeni, da boste dobili vrednost 38 mm. Poiščite podložko s to vrednostjo debeline in jo namestite. Če imate vrednost, ki ni večkratna 005, potem morate vzeti podložko, katere velikost je čim bližja izračunanemu.

  Sorodne publikacije