Funkcija Strpos v PHP: definicija položaja niza

Funkcija strpos () v PHP je ena izmed najpogosteje uporabljenih pri obdelavi podatkov tipa string. Omogoča vam, da določite položaj, iz katerega izvorni niz vključuje želeni podprogram. V tem primeru, da bi dobili ustrezen rezultat, bi morali upoštevati številne razlik.

Vhodni in izhodni parametri

Na splošno velja, da funkcija PHP strpos () izgleda takole:

mešani strp (niz $ string, mixed $ substring [, int $ offset = 0])

Za vhodne podatke sta sprejeta dva obvezna argumenta in eden obvezen:

  • Izhodni niz - $ string, ki ga boste iskali.
  • Podniz se išče - $ substring. Ta parameter je mešanega tipa. To pomeni, da funkcija poleg niza podatkovnih tipov lahko sprejme tudi katerokoli drugo. V tem primeru bo argument pretvorjen v celo število in obdelan kot znakovna koda.
  • Neobvezni parameter odstopanja - $ offset. Po privzetku se iskanje izvede od začetka niza $ string, odmik pa je 0. Če določite negativni premik, se bo odšteval od konca vrstice.

Funkcija PHP strpos () vrne položaj, iz katerega je $ substring vključen v $ string. Če jih je več, se vrne samo položaj prvega.

Če ni zadetkov, bo rezultat logične vrednosti false.

Značilnosti dela

Pri iskanju položaja podnizov je pomembno upoštevati, da se štetje znakov začne iz nič. Zato je 0 ena od pravilnih vrednosti.

Pri ne-strogi primerjanju se 0 zmanjša na logično vrsto, ki se lahko pretvori v falsedojemajo kot pomanjkanje. Zato je zelo pomembno uporabiti strogo enačbo (===), ki upošteva vrsto primerljivih vrednosti.

Poleg tega je strpos () primer funkcije PHP, ki razlikuje med velikimi in malimi črkami.

Primeri uporabe

Primer 1. Enostaven vnos. Morate najti položaj, na katerem je ključni podključ vključen v opice.Primer 2. Odsotnost dogodkov. Če spremenite iskani niz v KEY, funkcija strpos () PHP ne bo našla zadetkov, saj je odvisna od registra. Rezultat bo lažna logična vrednost.

 

Primer 3. Vstop v ničelni položaj. Pomembno je, da uporabite strogo enakost, preverite rezultat funkcije, sicer lahko dobite napačen rezultat.

 

Prva dva preverjanja bosta določila odsotnost dogodkov, kljub dejstvu, da je podrazred življenjske dobe vključen v linijo vira življenjskega krila.

Primer 4. Začetni položaj zamaknite s parametrom $ offset.

 

Po nastavitvi premika na 3 se iskanje začne s simbolom "e".

Podobne funkcije

Obstajajo tudi druge funkcije razen strpos ():
  • stripos () - za izključitev znakov;
  • strrpos () - definira zadnji pojav;
  • strripos () - išče zadnji vnos in ne upošteva primera.
  • Sorodne publikacije