Pregled telefona Nokia 8210 GSM: opis, specifikacije in pregledi

Junak tega članka ne bo drug sodoben pametni telefon, ampak prava legenda - Nokia 8210. Pregled mobilnega telefona bo razkril vse pomembne točke. Malo verjetno je, da se bo srečala vsaj ena oseba, ki ne ve za ta model. Pravočasno je bila vodja prodaje. Sprva se je zdelo kupcem, da je model finskega proizvajalca bolj primeren za ženske. Na to odločitev je vplival velik izbor barvnih shem. Vendar pa je sčasoma mobilni telefon drzno imenovan univerzalen, saj je bilo z veseljem kupilo predstavnike šibkega in močnega spola.


V okviru tega pregleda bodo podrobno obravnavani ne le značilnosti, temveč tudi prednosti telefona. Pomanjkljivosti trenutno niso, saj so se v zadnjih 10 letih mobilne naprave dramatično spremenile.

Dokončanje

Trditev, da finski izdelki niso le kvalitativni, temveč tudi elegantni, skoraj ne bo. Oglejte si embalažo telefona Nokia 8210. Majhen je, lahek, iz gostega kartona. Na sprednji strani je proizvajalec postavil zelo lepo fotografijo: fant in dekle na ozadju nevihtne reke. Napis Nokia, izdelan v beli in modri barvi, v spodnjem desnem kotu. In to je vse, kar je predstavljeno na fronti. Pri iskanju informacij o telefonu boste morali izgubiti čas. Ime modela je na primer natisnjeno samo na bočni strani. In smo opozoriti bralca na dejstvo, da je proizvajalec uporablja šest različnih jezikov, med katerimi niRuski Iz tega razloga lahko varno domnevamo, da bo domačemu kupcu težko razumeti navodila. Vendar pa vse ni tako slabo. V polju je knjiga v ruskem jeziku. O informacijah, ki so objavljene v njem, se pogovorimo kasneje. Pomembno je razumeti, če komplet nima Russified navodil, potem je naprava "siva", to je nonoriginal.


Zdaj bomo obravnavali komponente. Poleg dokumentacije ima škatla tudi odstranljivo baterijo, opcijske Xpress-On plošče in polnilnik.

Uvod v navodilo

Trenutno kupci redko uporabljajo vodstvo in zaupajo svoji intuiciji. Toda preden se je prvo poznanstvo začelo s preučevanjem navodil. Mala Knyzhechka je lepo urejena. Pred vsebino je razdelek predstavljen z Nokia 8210. Imenuje se "Hitro in preprosto". Na kratko opisuje, kako blokirati napravo, opraviti klic, shraniti naročniško številko in druge osnovne manipulacije. Po branju lahko vidite vsebino. Z njegovo pomočjo je enostavno krmariti po informacijah, opisanih v priročniku. Lahko najde odgovor na vsako vprašanje, ki se nanaša ne samo na delovanje stroja, temveč tudi na uporabo možnosti.

Značilnosti primera in zasnove

Kako vidite kupce Nokia 8210? Plastično ohišje je tipičen monoblok. Prednost modela je široka paleta spremenljivih plošč. Kupec lahko izbere eno od šestih kopij: nasičeno zeleno, svežo mete, svetlo rumeno,bela z ulitkom iz kristala, mocha in oranžna z rezinami ingverja. Malo kasneje se je pojavila modra možnost.
Pri izdelavi primera so razvijalci zavrnili neposrednost. Območje okoli zaslona je opazno zaokroženo. Zgornja stran je enakomerna, vogali so izostreni. Na dno primera najde ravne črte, tako da pri tipkovnici postane že veliko. Dimenzije telefona Nokia 8210 so majhne, ​​še posebej v primerjavi z napravami pred 10 leti. Na višini telefon doseže skoraj 102 cm, širina je enaka 45 cm, debelina pa je po sodobnih standardih precej velika - 17 cm. Zdaj morate razmisliti o zasnovi sprednje plošče. Sestavljen je iz dveh delov. V zgornjem delu je črna kapljica v obliki majhnega zaslona pod njim. Nad njim je luknja zvočnika in logotip. Spodaj je nadzorna plošča, ki je sestavljena iz štirih ločenih in enojnih gumbov. Njihova lokacija je precej izvirna. Zadnja stran Nokia 8210 zavzema 2/3 celotne plošče. Prikazuje logotip podjetja in ključavnico. Na levi strani je luknja za trak na stranski ploskvi in ​​stikalna tipka za nastavitev glasnosti. Priključek za polnilnik in mikrofon sta na spodnjem koncu. Položaj gumba za vklop /izklop je standard za finske proizvajalce. Za njo je izbran kraj na vrhu. Lastniki trdijo, da je lahko nenamerno pritiskanje popolnoma izključeno, ker je ključ v primeru dovolj zadušen.

Funkcije zaslona

Nokia 8210 je grafični prikaz. Njegova velikost je dovoljmajhna Pri pisanju sporočila SMS vsebuje le 5 vrstic. Proizvajalec trdi, da ima zaslon z visokim kontrastom. Lastniki potrdijo te informacije. Ko je telefon vklopljen, kot tudi med delovanjem, se vključi osvetlitev ozadja. Zahvaljujoč njej so vse informacije dobro prebrane. Na ulici, še posebej v sončnem vremenu, lahko vidite, kako zaslon ne deluje. Kontrastno razmerje se zmanjša, vendar ni kritično.

Tipkovnica

Enota s številsko tipkovnico je sestavljena iz ločenih ključev. Vsi imajo majhno majhno kapljico. Ker so jih oblikovalci ločili, je priročno uporabljati telefon. Prav tako je treba opozoriti, da gumbi ne zagovarjajo celotne linije ohišja, kar zmanjšuje tveganje nenamernega pritiska. Razvijalci so napovedali in zaklenili tipkovnico. Aktivira se z zaporednim pritiskom leve tipke in "*". Za odstranitev ključavnice je potrebno ponoviti v istem zaporedju. Za delo s telefonom v temnem prostoru je predvidena osvetlitev belih tipk. Po mnenju uporabnikov je njegova moč dovolj.

Nokia 8210: značilnosti baterije

Baterija BLB-2 ustreza avtonomnosti finskega mobilnega telefona. Pri izdelavi je bila uporabljena tehnologija litijevega polimera. Kapaciteta baterije je 830 mAh. Te funkcije zagotavljajo 150 ur pripravljenosti in približno 35 ur aktivnega pogovora. Če pregledate preglede lastnika, ste lahko prepričaniker bo naprava pri intenzivni obremenitvi delovala brezhibno vsaj 3 dni. In šele po tem času lahko zahteva polnjenje. Polnjenje baterije do 100% traja približno 15 ur.

Koristi telefona

Opis legendarnega modela telefona je treba posebej poudariti njegove prednosti. Nihče lastnik ni nikoli opazil, da Nokia 8210 izgubi omrežje. Nivo signala je vedno visok. Ta naprava je v komunikaciji tudi tam, kjer so drugi že nemočni. V tem merilu praktično ni enak. Vsestranskost telefona lahko varno pripišemo tudi ugodnostim. Primerno je, da uporabljajo otroka in starejšo osebo. Po mnenju uporabnikov je prednost prisotnost infrardečega vmesnika. Uporablja se za prenos podatkov prek brezžične povezave. Prav tako je ta model naprave popolnoma sinhroniziran z računalnikom. Številne pozitivne ocene so namenjene ergonomiji in enostavnosti uporabe. Nosite ga zelo priročno tako v žepu kot v pokrovu. Mnogi zagotavljajo, da je najbolj primeren način posnetek. Edina stvar, ki jo morate kupiti.

Če povzamemo

Ko razmišljamo o modelni legendi, takoj postane jasno, da primerjava s sodobnimi pametnimi telefoni ni smiselna. Za vse funkcije, je slabša od sodobnih telefonov iz enobarvne Nokia 8210. Baterija se lahko imenuje izjema, saj je življenjska doba baterije je veliko več kot "pametne" pripomočke. Vendar so na druge rezultate vplivali taki rezultati: skromen prikaz, omejena funkcionalnost itd. Vendar, če se uporabimobilni telefon z neposredno destinacijo (klici, sporočila), lahko v celoti uživate v zanesljivosti in enostavnosti upravljanja. Presenetljivo je, da tudi po desetletjih deluje odlično in se lahko uporabi kot dodatna cev.

Sorodne publikacije