WCDMA - Kaj je to? Pregled in opis tehnologije

Težko si je predstavljati, v sodobnem svetu brez uporabe komunikacijskih naprav, Wi-Fi in različnimi standardi za prenos podatkov. Predpostavljajo obstoj lastne arhitekture, strukture in pokritost. Tehnološki podatki pomnožijo v zadnjih letih, saj razumem, da je za uspešno uporabljajo v različnih situacijah, ni tako preprosto. Ta članek se šteje način WCDMA, kaj je to in kako se razlikuje od drugih standardov.

Nekaj ​​zgodovine

Prve omembe prve generacije mreže so opazili leta 1980. Na obravnavi so bili trije znani v času tehnologije: AMPS, TAC in NMT. V tistem času je malo ljudi pomisli podatkov. Vsa prva generacija omrežje je povsem analogna, in služil za glas.


Evolve 2G začela skoraj istočasno v Evropi in ZDA. V prvem primeru, je bil standard GSM, drugi - WCDMA. Vendar pa je popoln prenos podatkov postalo možno šele v standardni 2,5 G. V tem času se je nova storitev GPRS, ki je postala nov mejnik v podatkih. To je bilo mogoče uporabiti internetno povezavo le, če je res potreben. To promet taryfytsyrovalsya v skladu s tem, kako uporabniki uporabljajo internet. Opozoriti je treba, da je standard 3G dejansko vključuje vrsto. To vključuje 3,5 v 2753 in 375 G. značilnosti njih vse je bila razglašena možnost enostavnega migracije iz stanja druge generacije.

Kaj je to - UMTS?

Izraz stoji za Širokopasovni Code Division Multiple Access, ki je ruskiJezik se lahko prevede kot »skupna raba več kod«. Oblika komunikacije je že sama po sebi precej stara in je bila implementirana za delovanje 3G omrežij. Izraz WCDMA se uporablja tako za radijski vmesnik kot za določeno vrsto mobilnega omrežja.


Opredelitev standarda

WCDMA je dejansko le dodatek prek omrežij GSM. Glavna razlika je pri registraciji naprave. Na primer, standard GSM je bil vedno vezan na določeno kartico SIM mobilnega operaterja, WCDMA pa je vezana na napravo in naročniško številko. Uporaba WCDMA v posameznih rešitvah, na primer v napravah za prenos podatkov, je bila neupravičena, saj je bilo treba pri menjavi naprave ali tarife stalno kontaktirati ponudnika pomoči.
Kaj je WCDMA? To sta 2 pasovni širini s pasom po 5 MHz. Za razliko od drugih standardov lahko WCDMA deluje le pri tej frekvenci. To mu seveda ne daje prožnosti. Za uporabo v celičnih omrežjih je bil način WCDMA preoblikovan za delovanje v območju od 1,9 do 2,1 gigaherca. V večini primerov praktično vsak mobilni operater uporablja ta standard za prenos podatkov prek interneta prek omrežja 3G.
Načelo WCDMA je mogoče opisati na naslednji način: podatki, prejeti iz vira informacij, so se sprva razširili. Še posebej je razširitev spektra signala. To vam omogoča rahlo porazdelitev energije v frekvenčnem pasu. To se zgodi zaradi množenja vsakega bitnega podatka na posebnem zaporedju,podaljšati. To se imenuje širjenje. Ta postopek vam omogoča, da povečate hitrost signala, zmanjšate dolžino impulzov, vendar povečate zasedeno frekvenčno območje. Ko je prejemnik prejel signal, pride do povratnega postopka za pridobitev koristnih informacij in dekodiranja.

Za in proti

Med očitnimi prednostmi standarda WCDMA se lahko razlikujejo naslednje pozitivne lastnosti:
 • format je dobro obdelan in dobro prilagojen, kar omogoča uporabo pri visokih hitrostih, ne da bi pri tem izgubili stabilnost povezave;
 • je standard prejel veliko pokritost zaradi visoke razširjenosti;
 • , zahvaljujoč dolgoletnemu delu, se zlahka integrira v omrežje 3G;
 • odlična združljivost sodobnih naprav na napravah Android in WCDMA 3G;
 • zmanjša obremenitev strojnih vozlišč naprave, kar vpliva na avtonomnost pripomočka;
 • Ker je to precej stara tehnologija, se lahko uporablja na skoraj vsakem pametnem telefonu.
 • Kljub vsem prednostim ima standard tudi nekaj slabosti. Nekateri izmed njih so na primer:
 • ne glede na to, kako uspešni in tehnološki niso bili standardni, vendar je zastarel in ne izpolnjuje vedno sodobnih zahtev;
 • Nova omrežja LTE imajo veliko višjo podatkovno hitrost;
 • arhitektura omrežja je veliko bolj zapletena kot nove moderne ureditve;
 • Pri odstranjevanju iz baznih postaj omrežnega operaterja je opazno zmanjšanje hitrosti prenosa podatkov;
 • nujnostNamestitev nekaterih naprav, kot je gonilnik ZTE WCDMA, je potrebna za pravilno delovanje operacijskega sistema, še posebej veliko iskalnih poizvedb, povezanih z tehnologijami ZTE WCDMA.
 • Deklarirane hitrosti standarda v bližini stolpov mobilnega operaterja so lahko do 2 megabiti na sekundo. V tem primeru, če je razdalja oprijemljiva, se hitrost zmanjša na 384 megabitov na sekundo.

  Možnosti razvoja

  Dobro vključevanje v različne načine in standarde WCDMA omogoča integracijo v skladu z zahtevami sedanjega. V zvezi s tem nam stalni razvoj tehnologij omogoča, da upamo na nov, bolj optimiziran kot LTE standard. Poleg tega je v preteklih letih obstajala ogromna osnova različnih oblik in načinov.

  Sklepi

  Glavni odgovor na vprašanje, kaj je WCDMA, je mogoče oblikovati takole: to je standard, ki v smislu tehničnih značilnosti presega drugo generacijo, vendar ne dosega četrte. Prav tako je treba dodati, da dobro opravlja delo pri prenosu podatkov, relativno varno in ima dobro hitrost.

  Sorodne publikacije