Računalniška igra "Mafia-3": pregledi, posebnosti prehoda in zahteve

Ocene Mafia-3 je zbrala dva. Verjetno je zato pomembno razumeti, kaj je tokrat propadlo za razvijalce. Zakaj so mnogi oboževalci razočarani nad novim projektom? Kakšne so značilnosti in zahteve tretje serije iger?

Igra

Mafia-3 je začela zbirati povratne informacije pred objavo. Toda komentar se je začel bolj aktivno pojavljati oktobra 2016. V tistem trenutku je nastopil več kot eno leto, tako da so oboževalci že imeli enako, kar bo dobilo nov projekt.
To je računalniška igra tretje osebe v žanru avanturistične avanture z elementi strelca. Kljub temu, da je očitno nadaljevanje "Mafia-2", nima nič opraviti z zgodbo prejšnjega dela. Podjetje 2K Češki je tokrat v ekipi vzelo ekipo z Hangar-13 in potem, ko je bila del nje.

Igranje

Na Mafia-3 so pregledi igranja dobri. To je posledica dejstva, da razvijalci niso naredili nobenih radikalnih sprememb v igri. Poudarek v igri je bil prej na zgodbi. Igralci so dodali svobodo delovanja. Odločeno je bilo, da se več pozornosti posveti sovražnim ozemljem.


Glavnemu junaku lahko pomagajo drugi liki. Poročniki v svojih frakcijah služijo kot pokrov ali podpora igralca. Toda takšna podjetja pomagajo samo zamenjati. Zahtevajo, da igralec izvaja določene naloge. Če zanemarite takšne zahteve, bodo zavezniki takrat postali sovražniki. V igri Multiplayer "Mafia-3" ni zbiral povratnih informacij, kerrazvijalci so ga popolnoma zavrnili. Čeprav so ljubitelji prvega dela še vedno užaljeni ustvarjalci projekta. Glavna značilnost igralnega procesa je bil niz inovacij, ki jih doslej še ni bilo. Razvijalci so naredili velik odprt svet z enim prehodom in različnimi stranskimi nalogami. Igralci so se začeli udeleževati uličnih dirk in ujeti tujsko ozemlje.
Kul je, da igra spremeni vreme in čas dneva. To dodaja posebno vzdušje, čeprav spominja na dobro znani projekt. Posebno vlogo zdaj igra chase. Lahko črpalke avtomobilov, in dobili nagrade za dirko.

Zgodovina

Poseben vtis iz igre Mafia III je zapustil. Zgodba je pripovedana v slogu dokumentarnega filma osebe agenta FBI. Prav on nas je leta 2016 seznanil z glavnim likom Lincolnom, ki je bil vpleten v boj proti kriminalni združbi leta 1968.

Zanimivo je, da se o usodi mladega človeka spoznavamo že od otroštva. Lincolnova mama ga je vrgla. Že dve leti je živel v zavetišču. V adolescenci se je obrnil na črno mafijo. Pred glavnimi dogodki protagonist pade na vietnamsko vojno. Služba pušča neizbrisen pečat na njeni nadaljnji usodi.

Zavyazka

Ko se je Lincoln vrnil iz vojne, je hotel začeti živeti v inteligenci. Vendar mu ni uspelo. Ob prihodu izve, da so črno mafijo in njegovega rejnika napadle druge kriminalne združbe in se odloči pomagati svoji družini. Nadaljnji dogodki popolnoma spremenijo svetLincoln Postane kruto. Hoče maščevanje. Na to in zgrajena glavna zgodba.

Prehod

Zgodovina protagonista se kot nikoli ne oprijema. Malo verjetno je, da bodo igralci, še posebej navijači, ostali brezbrižni do tega. Verjetno je zato prehod igre "Mafia-3" (PS4) zbiral pozitivne ocene.
Posebno vlogo so imeli spominki. Potem in spet obrnejo igralca nazaj na dogodke preteklosti, pripovedujejo zgodbo o oblikovanju osebnosti protagonista. Vendar pa je treba poleg teh kratkih videov upoštevati tudi glavne naloge. Prva stvar, ki jo igralec najde v sobi, kjer mora prevzeti ključe in oklep. Po grabi partnerja in odhod z avtom v zakladnico. Med nalogo "Vse spremeni vse" postane jasno, da sodelujemo v ropu. Delovati morate tiho in previdno. Z denarjem boste morali vzeti vrečke, zavrniti varovanje in zlomiti gradove. Naslednje poglavje je okcipitalno. Lincoln gre v bar, spozna svojo družino. Po počitku ugotovi, da so vsi njegovi sorodniki v nevarnosti. Naslednjih deset nalog bo namenjenih preučevanju usode junaka. Hkrati s flashbackom bo potrebno opraviti glavno nalogo - obravnavati Haitijce. Ta banda je že dolgo črna mafija. Samo Lincoln lahko pomaga ljubljenim. Najprej se srečamo z Haitijanci v jedilnici, kjer hranijo revne. Po premiku v rudnik. Tam se spet srečamo z nekaterimi člani kriminalne skupine. Po nekaj spopadih se lahko vrnete v bar.
Dogodki nas pripeljejo do ropa državne blagajne. Naloga »Vsi izgoremo« je Lincolna od Georgea do slave, da se znoji. Eksplozija jim pomaga skriti v podzemnem kanalu. Od tam letimo z ladjo. Ampak na tem pobeg iz policaja ne konča tam. Lincoln mora storiti veliko, da bi usmeril pozornost zagovornikov človekovih pravic.

Side Jobs

Igra Mafia III (PS4) je za nas pripravila veliko različnih nalog. Po uspešnem ropu se moramo vrniti na primer mafije. V eni od nalog moramo čakati na Haitijce. Po prodiranju v trgovino z orožjem. Tam bomo našli Cassandro, ki nam bo zagotovila operativno pomoč pri dostavi orožja v prihodnosti. Med tečajem bomo spoznavali stranske naloge, ki niso tako pomembne za glavno jedro. Toda nekateri od njih bodo pomagali pri zagotavljanju koristnih virov Lincolna. Igralec bo moral uničiti posel enega svojih sovražnikov za osebno korist. S prostitucijo se ni lahko boriti, vendar bo Lincoln zagotovo šel ven. Po vključitvi v zaslišanje trgovcev z drogami.

Umor za umor

Mnenja Mafia-3 so se zbrala drugače, vendar so bili mnogi veseli, da so zelo obremenjeni z virtualnim življenjem. Skozi celotno igro Lincolna je na tebi, da ubiješ nekaj oblasti.
Najprej bo moral odstraniti Richieja Dauseta. To je mogoče storiti v parku baron Sabbath. Po umoru gledamo video. Nato se srečamo z liki, ki bi lahko bili koristni pri odstranitvi vasi Markano. Po rekrutiranju boNa voljo sta dve misiji zgodb. Če se Vito strinja s sodelovanjem, potem gremo na nalogo "Zdaj smo partnerji?", Kjer se moramo strinjati z našim novim zaveznikom. Vito ga prosi, naj mu vrne ozemlje in uniči glavnega sovražnika. Bo opravil številne naloge, povezane s to nalogo.
Po odhodu Lincolna na misijo "Kako vonj ocvrtega". Treba se je naučiti od Burkeja, mogoče mu lahko pomaga odpraviti Merkana. Prosil bo tudi za osebno zahtevo. Težave s pivovarno rešujemo, nato pa preidemo k Sonyi Blue. Ukvarjati se moramo s tem kriminalnim značajem.

Poenotenje

Od zdaj naprej imamo pomočnike Cassandre, Vita in Burkea. Naloga "Naklonjenost" nam bo pomagala zbrati in razpravljati o načrtu. Lincoln predlaga začetek uničenja Markana. Hoče razbiti vse, kar je zgradil. Začeti morate od spodaj. Čas je, da se seznanimo z Enzo Conti. Odpiramo dve dodatni nalogi. Iščejo zemljevid vsega orožja in spodkopavajo smeti. Potem moramo priti do Enza in ga pripeljati na varno mesto. Naloga "Odkrita korupcija" bo spet odprla dve dodatni misiji. Nov sklop nalog je treba obravnavati s posli Tonyja Derazia. In po dveh nalogah bo moral ubiti tega lika. Za Tonyja sledi Frank Pagani. Ohranja Tikfo Harbour. Ta organ se ukvarja z ugrabitvijo avtomobilov in prevozom tovora. Da bi mu škodovali, je treba na teh področjih narediti opazen vtis. Torej, spet greva na na novo odkrite naloge: "Samoporečenje" in"Tihotapljenje". Po opravljenih misijah se morate ukvarjati s Frankom.

Končna vrstica

Pregledi "Mafia-3" (PS4) kažejo, da se prehod lahko zaključi v enem dnevu. Lincoln vstopi v bordel, spet v pištolo za droge. Potem se boste morali ukvarjati z igralništvom in črnim trgom. Po tem, ko se mora igralec spopasti s sodnikom in rešiti Alvareza od Markana. Na koncu se Lincoln sreča z Lu Markanom in Tommyjem. Z vsakim od njih se odvija. Toda Mafija Baron ne želi priti do njega tako hitro. Zaposli Santangella. Protagonist se ne ustavi. Mnenja o "Mafia-3" pojasnjujejo, da igralci računalniških iger čakajo na težke čase. Lovili ga bodo ne le paketi, temveč tudi nevarni mafiji. Lincoln ne more oditi iz glavne zgodbe. Moramo ubiti Remyja Duvalla in Olivio Markano. Sledi uničenje glavnega lopovca - Village Markano.

Zahteve

Ni vsakdo z veseljem zapustil "Mafijo 3". Pregledi so vplivali na sistemske zahteve. Igra je bila iznajdljiva. Slabi računalniki niso mogli "izvleči". Minimalne zahteve za igro:
 • Core i5-2500K /FX-8120.
 • GeForce GTX 660 /Radeon HD 7870.
 • 6 GB OPERATIVNI RAM.
 • Največje zahteve:
 • Core i7-3770 /FX-8350;
 • GeForce GTX 780 /Radeon R9290X;
 • 8 GB RAM-a.
 • Ocene

  Od ocen in ocen se je izkazalo, da je Mafia-3 "srednje". GameRankings je bil konsolidiran rezultat. Za različice računalnika ni dosegel niti 60%, 67% za PS4 in 64% za Xbox.
  Glavne izdaje so bile soglasne in je novo "mafijo" 6 od 10. Strinjali so se tudi z navadnimi igralci. Misel slednjega je lahkoda ga postavi pod kup. Vsi kot eni trdijo, da je bilo delo na skriptu odlično, vendar je bilo shranjeno v samem procesu igranja. Igralnost je bila primitivna in poenostavljena. Oboževalci so čakali, da bodo po 6 letih videli nekaj novega, modernega in kompleksnega. Vendar je ostala zadovoljna le z zanimivo zgodovino Lincolna. Morda bo naslednji del serije boljši. Čeprav gledamo na trend, ki ga razvijajo razvijalci, nič vrednega čakanja ni vredno.

  Sorodne publikacije