Notranji bloki split sistemov. Moč notranje enote split sistema. Namestitev notranje enote split sistema

V stanovanjih, zasebnih hišah in pisarnah se danes pogosto namestijo split-sistemi. To še posebej velja za urbane prebivalce, saj se v takih razmerah vreme zelo pogosto spreminja in ni vedno mogoče, da bi mikroklimo v zaprtih prostorih udobno opremili s pomočjo lopatice, saj so zunanji izpušni plini, prah in s tem hrup, ki ovira življenje. Če ne želite zamrzniti v hladnem vremenu in trpijo zaradi vročine poletnih dni, potem morate kupiti split sistem, s katerim lahko ustvarite v hiši najbolj udobne življenjske pogoje. Da pa bi bil sistem resnično učinkovit, je treba določiti moč in pravilno namestiti notranjo enoto. To bo obravnavano v članku.


Izbira notranje enote v smislu moči

Notranji bloki split sistemov so izbrani ob upoštevanju glavnega parametra - moči opreme. Do sedaj vemo razmerje, po katerem bo 1 kW moč naprave dovolj za 30 m 3 prostora. Če upoštevamo površino prostora, bo za hlajenje 10 m 2 potrebna enaka moč 1 kW. Ta parameter uporabljajo zasebni potrošniki in strokovnjaki, ki se soočajo z izbiro opisane naprave. Vendar tega razmerja ne moremo imenovati točen primer izračuna moči. Če želite biti prepričani o izbiri, potem morate razmislitidodatnih dejavnikov. Med njimi je treba poudariti lokacijo notranjega bloka. Pomembno je tudi paziti na imenovanje opreme, pa tudi na število sob v apartmaju ali pisarni. Izbrani so tudi notranji bloki split sistemov, ki upoštevajo dodatno opremo v prostoru, ki je sposoben zagotavljati toplotno energijo med delovanjem. Strokovnjakom svetujemo, da okna, ki igrajo pomembno vlogo pri ohlajanju stanovanja, dajejo okna. Eden od pomembnih dejavnikov je število ljudi, ki lahko hkrati ostanejo v zaprtih prostorih.


Če podrobneje obravnavamo vsak dejavnik, je treba opozoriti, da ima lokacija pomembno vlogo. Na primer oprema, ki ima visoko hrup, ni primerna za spalnico. Pomembno je upoštevati destinacijo, saj lahko nekatere vrste opreme delujejo samo na hlajenje in v njih ni ogrevalne funkcije. Toda prva možnost opreme je pomembna prednost, ki se izraža v nizkih stroških.

Obračunavanje dodatnih dejavnikov

Ne sme se zanemariti povpraševanja, kar kaže na potrebo po upoštevanju tehnologije kuhalne plošče, električnega kuhalnika ali računalnika. Vse te naprave so dodatni viri toplote, kar zahteva izbiro tehnologije split-sistem z močnejšo močjo. Notranji bloki split sistemov so izbrani, kot je bilo že omenjeno, z okni. Ta faktor se nanaša predvsem na prostore z običajnimi lesenimi okvirji brez dvojne zasteklitve. Zaradi njih poleti vstopa v toploto, pozimi pa vstopa hladen zrak.Strokovnjaki priporočajo pozoren na število ljudi, saj je človeško telo sposobno zagotoviti toploto, ki je enaka 100 vatom. Zato je treba nadomestiti tudi vir toplotne energije.

Priprava orodij za vgradnjo split sistema

Če se odločite samostojno namestiti notranjo enoto klimatske naprave, se morate založiti z določenim kompletom orodij, med njimi:
 • prebijanjem;
 • armaturno kolo;
 • rezalnik cevi;
 • komplet za raztezanje cevi;
 • Shabrovka;
 • ročna črpalka za kolesa;
 • vakuumska črpalka;
 • fazni indikator;
 • merilnik tlaka;
 • tester za električna dela.
 • Pri vgradnji notranjih enot split-sistemov je pomembno, da se kladivo pripravi z bitjem, saj mora glavni čep narediti luknjo v glavni steni. Če je beton, potem boste potrebovali armaturno kolo, ker če boste udarili v palico, boste morali narediti novo luknjo. Pri montaži je prepovedano razprševanje cevi za hladilno sredstvo z nožem, kar je idealno za to prilegajočo se cev. V nasprotnem primeru bo bakreni čip ostal v lumenu, kar bo pokvarilo kompresor.

  Vgradnja notranje enote

  Za namestitev split sistema v stanovanje morate voditi tehnologijo, ki zagotavlja prvo stopnjo določanja lokacije opreme. Sledi ožičenje in montaža zunanje enote. V steni za komunikacije je izdelana luknja, nato se pripravljajo in polagajo cevovodi. Specialist se bo moral namestitielektričnih priključkov in nato preverite, če je sistem nepropusten. Posesamo in napolnimo. Sedaj lahko priključite napajalnik in preizkusite opremo. Ko je nameščen notranji split sistem, je potrebno dodatno izolirati tudi prepleten pas. Luknja v glavnem zidu je položena in stena je okrašena.

  Izbira prostora za notranjo enoto

  \ t
  Pri izbiri mesta za to komponento je treba paziti na področja, ki jih ni mogoče uporabiti za takšno delo. Vgradnja notranje enote split sistema se ne more prenesti preko radiatorjev ali drugih virov toplote. Ne morete postaviti strukture za zasloni, zavese in zavese, prav tako pa ustvarite druge ovire za pretok zraka.
  Naprave ni treba namestiti niti v prostorih, kjer so prisotni viri motenj, zato je treba vključiti indukcijsko in mikrovalovno pečico, električno orodje in električne pečice, ki lahko odstranijo blok procesor. Stenski split sistem, notranja enota, ki naj bi se nahajala v kuhinji, ne more biti nameščena v stanovanju, saj mora biti dovod zraka v prostor zagotovljen s prezračevanjem stanovanja.

  Električna napeljava, če je priključena

  Tudi če izberete klimatsko napravo z najnižjo močjo 15 kW, boste morali položiti ločeno ožičenje s presekom 15 mm 2. Notranja večdelna sistemska enota se lahko poveže z izklopnim strojem. Če je ožičenje končanoščit, potem je treba rumeno žico z zelenim trakom povezati z ničlo. Faza in ničli morata biti določena z indikatorjem. Če se odločite za ožičenje žic iz nestandardnih barv, morate na obeh koncih označiti nič in fazo.

  Zaključek

  Kako določiti moč notranje enote split sistema, ste se naučili z branjem članka. Vendar je pomembno natančno izračunati površino prostora, saj bo vsak kvadratni meter vplival na zmogljivost sistema. Če ne upoštevate tega priporočila, se boste morda soočili z dejstvom, da bo klimatska naprava nepravilno prevzeta, tvegate pa tudi previsoko plačilo za preveliko moč ali pridobivanje opreme, ki ne bo kos nalogam.

  Sorodne publikacije