Pregled mobilnega telefona Nokia 5200

Velika družba Nokia je že dolgo dobavljala sodobne in funkcionalne mobilne telefone za police. Linija ima klasične modele, drsnike, školjke, pametne telefone. Treba je opozoriti, da je proizvajalec razvil odporne proti udarcem in nepremočljive različice, pa tudi glasbene. Spada v najnovejši telefon Nokia 5200. Model je nameščen kot mladinska naprava. Pogosto je visokokakovostni predvajalnik opremljen le z dragimi dragimi napravami. Vendar pa je Nokia naredila izjemo z uvedbo proračunskega modela na trgu. Ohranjanje nizke cene je posledica zavrnitve nekaterih elementov. Model z indeksom 5200 ima zaslon z majhno ločljivostjo, fotoaparat z 03 Mp, brez dodatnih gumbov za predvajalnik.


Ureja takšno opremo kupca? Nemogoče je odgovoriti, saj je ta trenutek povsem individualen. Če upoštevate, da je strošek naprave precej nižji od 100 USD, se lahko taka vsebina žrtvuje v prid kakovosti reproduciranega zvoka. Ker pa bi moral biti glasbeni model predvsem glasen.

Dodatna oprema

Kaj je s telefonom Nokia 5200? Naprava je zaprta v standardni škatli. V njem sta dve ravni. Telefon in sama baterija ležita na vrhu. Spodaj je lepo založen polnilec, stereo slušalke, miniUSB kabel. Vključeni so tudi navodila, garancijska kartica in disketa s programsko opremo (nameščena v računalniku).

Oblikovanje

Nokia 5200 je mobilni telefon. Vrsta oblikovanja - drsnik. TežaNaprava je 104 g. Dimenzije: 924 x 482 x 207 mm. živahna zunanja oblika. Oblikovanje je zasnovano s pričakovanjem mlade publike. Naprava je predstavljena v dveh barvnih rešitvah: bela z rdečo ali modro. Svetli vložki nastavijo razpoloženje. Delno se nahajajo na okvirju sprednje plošče in pokrovu baterije. Glavna barva je bela. Opomba in ime podjetja sta prikazana pred obarvanimi vložki.


Model se je izkazal za zelo svetel in prijeten za oči. Edina pomanjkljivost je oblikovanje umazanih mest na belih ploščah. To je še posebej opazno v razpokah in na stičišču.
Nokia 5200: Specifikacije
Kot je navedeno zgoraj, ima zaslon, nameščen v telefonu, nizko ločljivost le 128 x 160 slikovnih pik. Reproducira okoli 262 tisoč barv. Nasičenost slike je šibka. Vrsta matrike - STN. Vidni koti so majhni. Da bi bila slika na zaslonu jasna, poglejte, da mora biti le strogo pravokotna. Pri močni svetlobi, na primer pri soncu, je zaslon zelo bled. Standardna standardna tipkovnica. Gumbi so gladke plastike, zelo enostavno stisnjeni. Obstaja glasovno klicanje. Kamera je precej šibka - 03 MP (640 x 480). Tip - VGA. Obstaja video način. Njegova ločljivost je 176 x 144 slikovnih pik. Vgrajeni pomnilnik je 5 MB. Na voljo je reža za pomnilniške kartice. Model deluje na platformi serije 40. Zmogljivost baterije je 760 mga, tip-line-ion. Stereo slušalke - slušalke z mikrofonom in klicne tipke (model HS-47).

Dodatne funkcije

Nokia 5200 ima en gumb za upravljanje zunanjega predvajalnika. Stranski gumbi so »+«in "-". Na zunanji plošči je priključek za polnilnik, kabel USB in slušalke (25 mm). Naprava ima posebno luknjo za pritrditev traku. Gumb za vklop je na zgornji plošči. Zvočnik je zelo močan. Reproduciran zvok je jasen, primerljiv z Sony Ericssonovimi najbolj glasbenimi modeli. Omogočanje načina aktivnega namizja omogoča prikaz vrstice aktivnega predvajalnika. Dolg pritisk na gumb slušalk aktivira glasovno izbiranje, vendar ne more nadzorovati glasbe. Izenačevalnik je sestavljen iz petih pasov. Obstajajo štiri standardne predloge in dve uporabniško nastavljivi. Naprava je opremljena z dvema igrama: Snake III in Canal Control. Ta telefon ima možnost kopiranja besedila in vstavljanja. Za to ni posebnega ključa, vendar lahko delate preko kontekstnega menija. Številke v imeniku so prikazane na tri načine: seznam (ime in priimek), prikaz številke ali slika.

Prednosti in slabosti

Nokia 5200 ima tako prednosti kot slabosti. Oglejmo jih podrobneje. Pros:
 • glasen zvok;
 • majhnost in teža;
 • velik igralec;
 • svetlo oblikovanje;
 • sprejemljiva cena;
 • Zmogljiva baterija.
 • Proti:
 • ločljivost zaslona;
 • šibka kamera;
 • beli elementi brisa primera;
 • pomanjkanje pomnilniške kartice in adapterja za slušalke drugih modelov.
 • Sorodne publikacije