Kako kopirati stike iz telefona v računalnik: osnovne metode

Večina uporabnikov mobilnih telefonov, ki nimajo seznama stikov, shranjenih na kartici SIM, in sicer na mobilni napravi, takšne sezname raje hranijo na svojem računalniku, da ne bi izgubili potrebnih številk. Toda mnogi imajo težave, saj prav tako tudi z običajno povezavo pametni telefon z računalnikom za izvoz seznam morda ne vse. Sledi nekaj osnovnih metod, ki bodo pomagale rešiti problem, kako kopirati stike iz telefona v računalnik. Za to ni potrebno uporabljati nobene dodatne programske opreme.


Kako kopirati stike iz telefona v računalnik: osnovne metode

Pri ustvarjanju seznama stikov, ki jih je treba prenesti na namizni računalnik ali prenosni računalnik, je treba upoštevati nekaj preprostih pravil. Prav zaradi njihove skladnosti se boste izognili številnim težavam, ki se lahko pojavijo med kopiranjem ali ustvarjanjem seznama stikov.
Prvič, sinhronizacijo stikov med telefonom in računalnikom lahko naredite tako, da shranite najpogostejše in na voljo formate neposredno na mobilno napravo. Drugič, lahko uporabite posebna orodja, ki jih ponujajo proizvajalci mobilne opreme ali razvijalci programske opreme. Na primer, vprašanje, kako kopirati stike iz telefona "Samsung" v računalnik, rešiti popolnoma elementarno s pomočjo stacionarnegaračunalniški program Kies. Toda v tem primeru ne bomo poudarjali nobene posamezne aplikacije, ampak obravnavamo problem, tako rekoč, v globalnem smislu.


Sinhronizacija stikov s telefona na računalnik: najlažji način za izvoz

Če je tako, prva stvar na kateri koli napravi Android in celo brez Googlove registracije, V glavnem meniju preprosto izberete razdelek za stike.
V tem meniju morate uporabiti funkcijo uvoza /izvoza in nato določiti mesto za shranjevanje seznama na notranji pogon ali zunanjo kartico SD v formatu VCF. Nato lahko datoteko preprosto kopirate v računalnik, tako da napravo povežete prek USB-ja.

Vidni kontaktni filter in format VCF

Vendar pa vsi stiki niso vedno kopirani v datoteko s seznamom (in včasih niso potrebne vse številke, temveč le nekatere). V tem primeru se pri izvozu najprej v samem kontaktnem listu nastavi poseben filter, po katerem vas bo sistem pozval, naj ne samo shranite seznam, ampak ga pošljete tudi na e-poštni naslov, s katerim ste se prijavili v vaš Google račun.

Izvažanje stikov prek vCard formata

Vprašanje, kako kopirati stike iz telefona Nokia v računalnik ali katero koli drugo napravo, je mogoče rešiti z uporabo univerzalnega formata vCard. Pravzaprav, tudi če hranite kopije sistema Android na Googlovih strežnikih, je on. V tem primeru gre le za tiste stikeshranjene neposredno v mobilno napravo, ne v pomnilnik kartice SIM.
Vendar pa vprašanje, kako kopirati stike iz telefona v računalnik, potrebuje posebno razlago (jasno bo zakaj). Datoteko vCard lahko ustvarite neposredno v telefonu ali za to uporabite programsko opremo, ki je nameščena v računalniku. V telefonu morate seznam shraniti v izbrani obliki, potem pa bo lahko odprl vzorec programa The Bat, Outlook ali Outlook Express v kateri koli poštni aplikaciji.
V primeru uporabe dodatne programske opreme za ustvarjanje izvoženega seznama seznamov stikov je mogoče najti v sami računalniški aplikaciji. Vendar vam vsi programi ne omogočajo ustvarjanja takih seznamov. Toda aplikacije, kot je MyPhoneExplorer, podpirajo izvoz v Word in Excel. Strinjam se, ko ni ničesar na voljo, ta možnost izgleda zelo prepričljivo. Potem pa morajo stiki, na primer, pri obnavljanju telefona v tovarniško programsko opremo vnesti ročno. Toda tehnika je dobra, da lahko odprete seznam s katerimkoli urejevalnikom in se ne nanaša samo na paket MS Office.

Odpravljanje težav pri kodiranju

Končno, najpomembnejše vprašanje, kako kopirati stike iz telefona v računalnik, je, da se včasih, odvisno od same mobilne naprave ali uporabljene za shranjevanje aplikacije, prikaže seznam je napačna samo zaradi nepravilnega kodiranja. Operacijski sistemi Android uporabljajo lastne standarde, ki se razlikujejo od tehuporablja v MS Windows.
Tukaj je izhod iz situacije popolnoma preprost: odprite datoteko v kateremkoli urejevalniku besedila, kot je standardni beležnik ali Word, in spremenite kodiranje z UTF-8, ki ga je namestil privzeti Windows 1251, nato pa preprosto shranite dokument v izvirni obliki (Ctrl) + S) Te možnosti ne marate? Uporabite program Sublime Text, ki vam omogoča shranjevanje kontaktnega lista, ne samo s spremembo izbranega kodiranja, ampak tudi z uporabo cirilicnih znakov, ki jih nekateri angleški jeziki niso podprti.

Kratek povzetek

V bistvu se lahko zaključi vprašanje, kako kopirati stike iz telefona na namizni računalnik ali prenosni računalnik. Kot so mnogi že uganili, uporaba posebne programske opreme za prenos stikov iz mobilne naprave v računalnik na splošno ni potrebna. Z napravami Android je vse zelo preprosto. Ampak, če imate gadget "jabolko", tukaj brez namestitve iTunes ali kaj takega ne more storiti (še posebej, ker neposreden izvoz stikov v teh napravah ni podprt).

Sorodne publikacije