Pregled telefona Nokia X7

Nokia X7 je postala ena najnovejših v svoji seriji X. Pojavil se je v drugi polovici leta 2011 po nekaj izhodnih potezah. Malo pozneje bodo znani proizvajalci serij N, X in B prenehali delovati. Hkrati je to prvi model telefona, ki je bil izdan s posodobitvijo za Symbian Anna, ki so jo vsi čakali.

Povezava lastnosti naprav, kot sta Nokia E7 in Nokia C6-01, je sprožila napravo Nokia X7. Značilnosti so blizu ena drugi. Enaka velikost zaslona (štiri palce), kamera za samodejno ostrenje z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik, podpora za pomnilniško kartico.


Vsebina paketa

Nokia X7 se prodaja v kartonski škatli modre barve, v kateri je poseben obrazec za telefon. Poleg same naprave lahko v škatli najdete naslednje elemente:
 • Polnilnik.
 • Slušalke s silikonskimi vrati različnih velikosti.
 • Navodila za uporabo.
 • Pomnilniška kartica z osmimi gigabajti je že v telefonu. Kot 1200mg baterija, ki se ne odstrani.

  Zunanji pregled

  Na prvi pogled je jasno, da je Nokia X7 posebna naprava, ki ne izgleda drugače. Ima izvirno in spektakularno podobo, ki ne bo pustila ravnodušnih ljubiteljev nenavadnih naprav.


  Dolžina telesa je 12 cm, širina 63 cm, debelina pa 12 cm. Narejena je iz kovine. Zaradi tega ima trdno težo 146 gramov. Na voljo v dveh barvnih rešitvah: svetlo in temno jeklo. Na sprednji strani je jeklo kombinirano z zaslonom. Na zadnji strani, zgoraj in spodajdeli, so vložek dobre kakovosti plastike. Kljub nenavadni obliki je priročno držati telefon v roki. Tehtanje je dobro premišljeno.
  V vogalih stavbe so območja z režami. Izgledajo kot simetrične luknje za zvočnike. Čeprav v resnici zvok prihaja samo iz spodnjih lukenj. Na sprednji strani je luknja za zvočnik. Ob njem je nameščen senzor bližine. Njegova naloga je blokirati zaslon med pogovorom po telefonu. Pod zaslonom je en sam gumb. Omogoča priklic menija.
  Na koncih je priključek za slušalke (35 mm), priključek microUSB in tudi za priključitev polnilnika. V bližini je gumb za zaklepanje telefona. Na nasprotni strani so tipka za glasnost in gumb za vklop kamere. Tudi na koncu je skrit konektor za SIM kartico, flash kartico.

  Specifikacije

  Nokia X7 deluje na ARM 11 procesorju z 256 MB RAM-a in 68MHz. Vgrajeni pomnilnik je okoli 350 MB. To je povsem dovolj za delo v več aplikacijah z odprtimi zavihki interneta (če jih, seveda, malo). Pomnilniška kartica podpira dodatno količino pomnilnika do 32 gigabajtov. Uporabnikom so na voljo tri možnosti za namizje Nokia X7. Pregledi istih uporabnikov trdijo, da niso popolnoma prilagodljivi, kot zagotavlja proizvajalec. Vsako namizje lahko sprejme do šest pripomočkov. Njihova izbira je precej slaba. Povezave do spletnih mest lahko dodate na namizje. Konfiguriran je na zavihku menija "Funkcije". Še en minus je vsepripomočki so konfigurirani za obisk interneta. To lahko privede do resnih stroškov, če ni neomejene internetne povezave. To je mogoče spremeniti preko "Funkcij".


  Baterija ni slaba. V stanju pripravljenosti lahko deluje do 450 ur. To ustreza peturnemu pogovoru, šesturni video uri ali petdeset ur poslušanja glasbe.

  Delovanje

  Telefonski vmesnik telefona Nokia X7 lahko deluje v ležečem in pokončnem načinu, torej v devetdesetih stopinjah. Obstajajo različne teme oblikovanja. Za ozadje lahko nastavite poljubno sliko ali fotografijo.
  Meni se odpre po pritisku na sredinski gumb. Vsebuje štiri vrstice aplikacij za tri ikone v vsaki. Lokacije ikon lahko spremenite sami. Če gumb "menu" držite pritisnjen več kot tri sekunde, se odpre okno s seznamom odprtih aplikacij.
  Seznam stikov je neomejen. Poleg imena in številke lahko posnamete tudi druge informacije (e-poštni naslov, fotografijo in melodijo zvonjenja za klic, položaj itd.). Z ustvarjanjem ločenih skupin lahko za vsako od njih nastavite lastno melodijo. Kontakt, ki ga potrebujete, lahko iščete tako, da vtipkate samo prvo črko imena. Med pogovorom se na zaslonu prikaže fotografija, če je bila shranjena v imeniku.

  Več aplikacij

  Nokia X7 ima kot dodatne funkcije naslednje:
 • Navigacija GPRS /EDGE.
 • kri.
 • TV izhod.
 • Podpora za brezžični internet.
 • Radio.
 • Igralecavdio in video.
 • Digitalni kompas.
 • Merilnik pospeška.
 • Igre.
 • Približni senzor.
 • Če povzamemo, je težko reči nekaj dokončnega. Ni slabo telo, dobra kamera, kakovostna zaslon na dotik. Ampak skupaj z njimi je procesor šibek, malo RAM-a, majhen izbor aplikacij. Za vaš čas je telefon šibek. Pri takšni ceni, kot nakazuje proizvajalec (približno dvajset tisoč rubljev), je mogoče najti variante in nekoliko bolje.

  Sorodne publikacije