Pregled procesorja Intel Core i7-920: funkcije, specifikacije in pregledi

Procesor Cor i7 - 920 v platformi LGA1366 je pripadal vrhunski, najbolj produktivni ravni. Njegove značilnosti še zdaj omogočajo reševanje vseh nalog, in zaloge zmogljivosti, ki se izvaja s pomočjo posebnega upravljalnika operativne naprave za shranjevanje, ki omogoča lastnikom takšnih osebnih računalnikov za dolgo časa, da ne bodite pozorni na zahteve programske opreme za strojno opremo.

Ničelna procesorska rešitev
Tako kot celotna platforma LGA1366 kot celota, zlasti Intel Core i7 - 920, je pripadala vrhunskim izdelkom, ki so zagotavljali brezkompromisno zmogljivost in seveda zmogljivost. V času lansiranja tega procesorskega priključka so bili v območju Intel prisotni naslednji vtiči:

 • LGA775 je zastarela strojna platforma, ki jo je mogoče najti v enotah proračuna na ravni sistema. Pri namestitvi štiri-jedrnega procesorja bi lahko takšen računalnik grobo opredelili kot rešitve srednje ravni.
 • Računalniški sistemi te ravni so temeljili na LGA1156. V tem primeru je bilo mogoče namestiti procesor s 4 računalniškimi bloki, ki pa bi lahko že obdelal kodo na 8 tokov. Ta dejavnik, kot tudi izboljšana arhitektura polprevodniških kristalov, je LGA1156 omogočila zbiranje računalnikov na srednji in celo premijski ravni.
 • Vtičnica LGA1366 je imela vmesni položaj med osebnimi računalniki in strežnikizačetni ravni. Bogat nabor funkcij je omogočil uporabo takšne strojne opreme kot visoko zmogljivi računalniki in strežniki na začetni ravni. Ključna razlika med dvema junior platformama je bila ta, da bi lahko RAM krmilnik deloval v 3-kanalnem načinu. V številnih nalogah je dovoljeno hitrost povečati za 5-15 odstotkov.
 • Paket

  Kot vsak drug sodoben procesor, je i7 - 920 podjetja Intel dobavljen v dveh možnih različicah celotnega sklopa. Ena izmed njih se je imenovala VOX. V taki obliki je bil ta čip najpogosteje najden na prodajnih policah. Njegovo podjetje Intel je vključilo naslednje:

 • Kartonska škatla.
 • Zaščitni plastični pokrov.
 • Procesor.
 • Hladilnik z blagovno znamko.
 • Termopast.
 • Garancijska kartica.
 • Nalepka z logotipom družine PROCESORJEV.
 • Navodila za uporabo.
 • Druga različica celotnega sklopa se je imenovala TRAIL. Iz nje je podjetje "Intel" izključilo hladilni sistem, ki ga sestavljajo termopast in hladilniki z blagovno znamko. V rednem načinu delovanja procesorja rešitev je bilo dovolj in prva različica oskrbe VHK. Toda v primeru overclockinga je bilo bolje paziti na TRAIL. V tem primeru je bil hladilni sistem kupljen posebej in z izboljšanimi lastnostmi.

  Podnožje. Chipset

  Kot smo že omenili, je ta procesorska rešitev namenjena namestitvi procesorskega priključka LGA1366. Vsi čipi so pripadali prvovrstnim rešitvam in zagotavljali maksimumuspešnosti. V povezavi z i7 - 920 lahko uporabimo samo en čipov - to je H58. Nekateri dodatni sistemi za sistemsko logiko za to platformo niso bili izdani zaradi dejstva, da so bile zmogljivosti X58 veliko. Če želite zmanjšati funkcionalnost premijske odločitve, je to narobe z vidika slike.

  Arhitektura čipov

  Kodno ime arhitekture, na kateri je temeljil Core i7 - 920 - Bloomfield. Ta procesor ima 4 enote za obdelavo fizičnih kod, ki se lahko zaradi HT preoblikujejo v 8 logičnih jeder. Intel Core i7 - 920 je najprej uvedel posebno postavitev polprevodniškega kristala. Njegovo bistvo je skrčeno na dejstvo, da na eni silicijevi osnovi ni bil le računalniški del čipa, temveč tudi severni most sklopa čipov sistemske logike. Takšna inženirska rešitev je omogočila bistveno zmanjšanje stroškov izdelave matičnih plošč in izboljšanje hitrosti elektronskega računalniškega sistema, nominalna vrednost urne frekvence je ustrezala 267 GHz, sistemsko vodilo pa je delovalo pri 1066 MHz.

  Poraba energije. Temperatura

  Dimenzije 425 mm x 45 mm in površina 263 mm 2 so imele silikonski kristal Core i7 - 920. Njegove lastnosti so pokazale prisotnost 731 milijonov tranzistorjev. Toplotni paket tega čipa je proizvajalec določil pri 130 W. Glede na sodobne podobne centralne procesorje slednja vrednost izgleda precej napihnjena, vendar je treba upoštevati tehnološki postopek izdelave polprevodniškega kristala, ki je v tem primeru ustrezal 45 nm.Slednja okoliščina prispeva k povečani porabi energije po sedanjih standardih. Toda na začetku prodaje CPU se je poraba električne energije 130 W zdela dobro utemeljena. Največja dovoljena temperatura za to je 697 o C. V normalnem načinu ta čip ne sme presegati vrednosti temperature 55 o C. Po razpršitvi je to število praviloma ne preseglo 60-62 o C. V slednjem primeru je prisotnost izboljšanega hladilnika obo '. težavno


  Cache

  Tristopenjska organizacija je imela v pomnilniku i7 - 920 predpomnilnik. Značilnosti prve stopnje so pokazale, da je bila njena skupna velikost 256 kb, ki je bila razdeljena na 4 skupine s 64 kb. Vsak tak grozd lahko neposredno komunicira samo z enim računalniškim modulom, na katerem je zavarovan. Vsak tak segment 64 kb je bil razdeljen na 2 dela s 32 kb. V enem izmed njih so bila shranjena le navodila, v drugem pa podatki. Podobna organizacija je imela predpomnilnik druge ravni. Njegov skupni volumen je bil 1 MB, ki je bil razdeljen na računska jedra na 4 enake dele za 256 kb. Samo v tem primeru ni bilo nobene dodatne delitve shranjevanja podatkov ali navodil. Tretja raven RAM-a je bila 8 MB in je bila skupna vsem računalniškim virom procesorske naprave. Organizacija predpomnilnika tega procesorja se ne razlikuje od trenutnih vodilnih. Tudi prostornina hitrega pomnilnika na vsaki ravni je enaka. Glavna naloga, ki se opira na predpomnilnik - je hitro sprejemanje čipov informacijskih virov, s katerimi trenutno dela. Običajnopodatki se nahajajo v RAM in od njih pridobijo precej zapleteno operacijo. Če so informacije v predpomnilniku, potem je pridobivanje veliko lažje in hitreje. Prav tako je treba opozoriti, da zadnja vrsta pomnilnika deluje na frekvenci procesorja, ki je bistveno višja od frekvence RAM-a. Posledično se zmogljivost računalnika iz tega poveča.

  RAM

  Uporabo pomnilnika DDR3 je povzročil Intel i7-920, ki je lahko 800 ali 1066 MHz. Tako je bilo mogoče namestiti take osebne računalnike in hitrejše letvice, vendar pa ni prineslo nobenega povečanja produktivnosti. Kot smo že omenili, je krmilnik RAM-a "Intel" vključen v osnovo polprevodniške procesorske enote in je bil tisti, ki ni omogočil povečanja urne frekvence modulov RAM. Ključna novost LGA1366 je bil pomnilniški krmilnik, ki bi lahko deloval v trikanalnem načinu. V nalogah, ki najbolj uporabljajo MEMORY, je omogočeno do 15-odstotno povečanje hitrosti. Število slotov za namestitev modulov pomnilniške plošče je bilo 6, naslov vsakega od njih pa je bil le 4 GB. Zaradi tega je bila največja velikost pomnilnika RAM v okviru takega sistema omejena na 24 GB.

  Stroški

  Intel i7 - 920 je proizvajalec ocenil pri 305 USD. V tem trenutku (in to je četrto četrtletje leta 2008) je bila ta cena povsem upravičena. Energetska učinkovitost in zmogljivost čipa sta bila resnično izven konkurence. Od izdaje tega CPU je minilo več kot 9 let, vendar je bilo ugotovljenoše vedno je mogoče novo stanje v različnih spletnih trgovinah. Značilno je, da je cena na njej v razponu od 50 do 150 dolarjev. Trenutno temelji na novem računalniškem sistemu, ki je popolnoma in popolnoma neupravičen, ker obstajajo boljši procesorji. Lahko pa ga uporabite za popravilo osebnega računalnika, ki temelji na LGA1366. Lastniki takšnih stacionarnih računalnikov razmišljajo o posodobitvi, ker je prezgodaj.

  Mnenja

  Lastniki so imeli v času, ko je bil upoštevan čip, le eno pomanjkljivost: procesor i7 - 920 je imel precej visoke stroške. Toda CPU vodilne ravni na prvi ne more imeti dokaj demokratično vrednost. Toda prednosti, ki jih je imel veliko več in zanje, so lastniki in strokovnjaki pripisali naslednje:
 • Visoka raven produktivnosti.
 • Sprejemljiva energetska učinkovitost.
 • Dobre tehnične specifikacije, ki so posodobljene.
 • ​​

  Povzetek

  Seveda je i7 do 920 še vedno vsestranski procesor, ki lahko reši vse naloge. Tudi najzahtevnejše igre in aplikacije tečejo brez težav. Poleg tega v igrah ni mogoče razmišljati o nastavitvi maksimalnih nastavitev s položaja CPE. Edini omejevalni dejavnik v tem primeru je grafična kartica. Ker bo to bolj produktivno, bolj boste lahko sprostili potencial te polprevodniške rešitve.

  Sorodne publikacije