Kje so shranjeni posnetki zaslona na Windsor 10? Odgovor na glavno vprašanje

Uporabnik, ki dela na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10, lahko v določenem trenutku potrebuje fotokopijo svojega zaslona. V takih primerih je običajno, da posnamete posnetke zaslona, ​​da bo fotografija dobra. Kot veste, je v računalniku poseben ključ za to - PrintScreen. Toda s klikom nanj ni jasno, kje so shranjeni posnetki na "Winds 10" in je sploh ustvarjen. V tem članku bomo, kot prej, dobili vsa ta vprašanja. Priporočljivo je, da ga preberete do konca, saj bodo tam na voljo tudi možnosti tipke PrintScreen.

Nianse

Za začetek je treba takoj povedati, da po kliku na tipko screenshot ni shranjen nikjer, to pomeni, da ga ne morete zaznati na trdih diskih. Po kliku pridete v odložišče, to je v RAM. Tam bo, dokler ne boste kopirali besedila, fotografij ali drugih podatkov. Če ponovno pritisnete tipko PrintScreen, bo prejšnji posnetek zamenjan z novo, ki ste ga pravkar naredili.


Tukaj je prvo vprašanje ("kjer so posnetki zaslona shranjeni na" Winds 10 "?). Zdaj veste, da po številnih klikih na poljubnem ključu kjerkoli na vašem računalniku niste zbrali več sto neželenih slik, ki zasedajo le prostor na disku.

Kako shraniti posnetek zaslona?

Tako smo ugotovili, da posnetki zaslona na Windsor 10 niso shranjeni na disku po pritisku na tipko PrintScreen. Ravno nasprotno, postavljajo se v varovalni pasizmenjavo Toda kaj storiti s temi informacijami, saj je bila prvotna zamisel, da bi kliknili ta posebni gumb, dobili zaslonski posnetek vašega računalnika. Vse je preprosto, morate posneti sliko iz odložišča in jo vstaviti na pravo mesto za vas. Kot članek v članku gre neposredno za ohranitev želene slike, zdaj bodo dobili navodila, kako to narediti:


 • Po pritisku na tipko PrintScreen morate odpreti grafični urejevalnik, na primer Paint . Na njem bo prikazan primer, ker je ta program nameščen v kateri koli različici sistema Windows.
 • Kliknite gumb "Start".
 • Odprite meni "Vsi programi" s klikom na isti gumb.
 • Na seznamu vseh programov, ki so nameščeni v računalniku, poiščite Paint in ga zaženite. To storite tako, da z levo miškino tipko enkrat kliknete na njeno ikono.
 • Zagon programa. Nato morate v odložišče vstaviti posnetek zaslona v grafični urejevalnik. To lahko storite na dva načina. Prvi je, da kliknete gumb "Prilepi", ki se nahaja na zgornji orodni vrstici v zavihku "Domov". Druga vključuje uporabo vročih tipk Ctrl + V. Kliknite jih in slika se bo pojavila v programu.
 • Po tem lahko sliko urejate s programskimi orodji, na primer obrezovanje ni potrebno.
 • Ko ste naredili vse potrebno, lahko nadaljujete neposredno, da ohranite sliko. To storite tako, da kliknete gumb »Datoteka« in nato »Shrani«. Mimogrede, to isto dejanje se izvede s pritiskom na "vroče".Tipke Ctrl + S
 • Pojavi se okno upravitelja datotek, v katerem boste morali iti v mapo, kamor želite shraniti posnetek zaslona.
 • Navedite ime slike in kliknite gumb "Shrani".
 • Po tem ni težko uganiti, slika bo v izbrani mapi. Zdaj veste, kje so screenshotovi shranjeni v Windsor 10, vendar to ni vse, kar bi rad povedal.

  Dodatne funkcije

  Že veste, kje lahko najdete posnetek zaslona na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Toda kaj, če jih ne želite shraniti na vaš računalnik, kaj če je bil vaš začetni cilj, da pošljete posnetek zaslona eni, na primer v družbeni mreži VKontakte? V tem primeru lahko izkoristite posebne funkcije, ki jih ponuja ta način ustvarjanja posnetkov zaslona:
 • Fotografirajte zaslon monitorja s klikom na že znano tipko na tipkovnici.
 • Pojdite v klepet z enim, na primer "VKontakte" ali "Telegrams".
 • Postavite kazalko v polje za vnos besedila.
 • Prilepite fotografijo iz odložišča za pošiljanje. Ker za to ni posebnega gumba, je najpreprostejši način, da uporabite vroče tipke, in sicer Ctrl + V.
 • Fotografija bo dodana klepetu, samo jo morate poslati s klikom na ustrezen gumb.
 • Torej pošljite posnetek zaslona preko klepeta, bolj ko vam ni treba vedeti, kje najti posnetek zaslona o "vetru 10", ker je vstavljen neposredno iz odložišča.

  Drugi načini ustvarjanja posnetkov zaslona

  Posnetke zaslona lahko ustvarite ne samo s pritiskom na tipko PrintScreen, saj lahko to storite.uporabite posebne programe, kot je "Yandex. Screenshots".
  V tem primeru bo vprašanje, kje bodo posnetki zaslona shranjeni v "Winds 10", spet relevantni. Ampak ne skrbite: najpogosteje je odgovor, kot pravijo, pod nosom. Če govorimo o "Yandex." Posnetki zaslona ", potem so shranjeni neposredno na" Yandex. Vozite. " Drugi programi so najpogosteje shranjeni v mapi Slike. V vsakem primeru pa lahko vnesete nastavitve programa in določite želeno mapo. Zdaj veste, kje so zaslonski posnetki shranjeni na "Winds 10", pa naj bo to v slikah iz programa ali s pomočjo tipke PrintScreen.

  Sorodne publikacije