Opazujte sliko na monitorju: kaj storiti?

Pogosto lahko pri uporabi LCD monitorjev na stacionarnih računalnikih naletite na težave z zamegljevanjem slike na monitorju. Zakaj se je to zgodilo, ker je bilo v nekem trenutku vse v redu? Da bi odgovorili na to vprašanje, morate razumeti, kaj je razlog za ta pojav, in šele nato sprejeti ustrezne ukrepe za odpravljanje težav. Poskusimo identificirati najpogostejše vzroke.

Zakaj se slika prikaže?

Ko govorimo prav o vzrokih tega pojava, skoraj vsi strokovnjaki ločijo nekatere od najpogostejših, med katerimi se najpogosteje imenujejo:
 • poškodbe kabla VGA ali ohlapni priključki na priključkih;
 • nepravilne nastavitve samega monitorja;
 • neizvajanje parametrov monitorja z nastavitvami operacijskega sistema;
 • voznikova vprašanja.
 • Opomba: Včasih je na istem seznamu vključena napačna namestitev posodobitev Windows, ki se najpogosteje pojavlja v sedmi spremembi. To je posledica dejstva, da so nekatere posodobitve (in to tudi potrjujejo Microsoftovi strokovnjaki) preprosto neustrezne in da so posodobitve za vse vrste gonilnikov VGA, ki vodijo do neželenih učinkov.


  V tem primeru je treba takoj, ko opazite videz zamegljene slike na monitorju, najnovejše nameščene posodobitve odstraniti ročno z uporabo vsaj stališča nameščenih posodobitev v razdelku programov in komponent,ki se imenuje iz standardne "nadzorne plošče".
  Učinkovitejša sredstva se lahko imenujejo uporaba specializirane programske opreme, kot je iObit Uninstaller. Res je, da je v obeh primerih potrebno ročno poiskati posodobitve in jih izključiti iz tistih, ki jih ni treba znova namestiti (kot je že jasno, da se posodobitve izbrišejo z ponovnim zagonom in preverjanjem delovanja sistema). Kot preprostejšo rešitev lahko ponudite pripomoček Show or Hide Updates, ki ga je razvil neposredno Microsoft.


  Najlažji način za odpravo neželenih vizualnih učinkov

  Toda predpostavimo, da so vse posodobitve v redu ali da je uporabnik verjetno onemogočil njihovo namestitev. V večini primerov se domneva, da lahko videz zamegljene slike na monitorju povzroči fizična poškodba kabla, ki ga monitor poveže s stacionarno sistemsko enoto. Poskusite preprosto odklopiti konektorje in se nato ponovno povezati. Če to ne pomaga, "pokličite" kabel ali ga zamenjajte z novim. Če je mogoče, uporabite adapter HDMI (slika se takoj stabilizira).
  Če je kabel v redu, poskusite klicati vgrajeni meni in poskusite prilagoditi ločljivost slike, tako da spremenite nastavitve svoje naprave, potem ko ste prebrali tehnično dokumentacijo.

  Kako se znebiti zamegljene slike na monitorju v operacijskem sistemu Windows 7 ali drugem OS?

  Glede sistemskih nastavitev jih lahko preveriteprav V možnosti Prazen prostor za namizje izdelajte PCM in izberite možnosti zaslona. V nastavitvah, najprej bodite pozorni na dovoljenje.
  Skoraj vsi monitorji imajo nastavljeno sistemsko vrednost. Če se iz kakršnega koli razloga spremeni, jo nastavite na želeno. Zastareli monitorji lahko popolnoma delujejo v istem načinu, nekateri pa podpirajo več možnih. Preverite tudi nastavitev stopnje osveževanja zaslona. Za začetek nastavite metriko na 60 Hz. Če pa naprava podpira uporabo višje frekvence, jo je bolje uporabiti (predpostavlja se, da je ta kazalnik višji, boljša je slika).

  Kako odstraniti zamegljeno sliko na monitorju v Windows 10?

  Ko pokličete zgornji element konfiguracije iz namizja v deseti različici sistema, boste preusmerjeni na ustrezen razdelek, ki je v meniju možnosti.
  Če je možnost povečave nastavljena na 125%, kakor tudi spremenjene velikosti plošče in velikosti okna, nastavite priporočene možnosti. Opomba: Če imate v računalniku ali prenosnem računalniku ne-diskretno ali integrirano grafično kartico, lahko prilagodite zahtevane nastavitve, da odstranite zamegljeno sliko na zaslonu, na primer z vgrajeno grafiko Intel in nadzorno ploščo za medije. " V prisotnosti posebnih programov za nadzor diskretnih grafičnih adapterjev za spremembo nastavitev, ki jih priporočamo ne le v operacijskem sistemu, ampak tudineposredno v takih aplikacijah (ob istem času je možno opraviti in testirati čip z monitorjem).

  Vprašanje posodobitve gonilnika

  Nazadnje, videz zamegljene slike na monitorju lahko povzroči tudi staranje gonilnikov same grafične kartice. Popolnoma neprimerno jih je posodobiti z orodji Windows. Da bi dosegli optimalni učinek, uporabite orodja za samodejno iskanje najnovejših posodobitev upravljalnika za vzorec gonilnika gonilnika. V primeru diskretnih grafičnih adapterjev je bolje uporabiti specializirano programsko opremo proizvajalca čipov.
  V skrajnem primeru lahko najdete potrebne gonilnike na spletni strani proizvajalca ali poiščete posebne identifikatorje naprav VEN in DEV, ki jih je mogoče definirati v upravitelju naprav (prek lastnosti na zavihku podatkov), kot je prikazano na zgornji sliki.

  Sorodne publikacije