Telefon Nokia 610: Funkcije, pregledi

Nokia Lumia 610 s 256 MB pomnilnika RAM in procesor z jedrom 800 MHz je postal prvi proračunski telefon z okrnjenim operacijskim sistemom Windows Phone Tango. druge naprave z istim OS, kot je ZTE Tania.

Design Case

Telefon s plastičnim ohišjem in majhnim 37-palčnim TFT zaslonom z ločljivostjo 800x480 slikovnih pik na ozadju drugih komunikatorjev je bled. Robovi Lumia 610 so odlitki v kovinskem sijaju, vendar jih ni treba prevarati - to ni prava kovina. Iluzija izgine takoj, ko je pametni telefon v rokah. Montaža pa je močna, zadnji pokrov je tesen in telefon daje občutek zanesljivosti. S težo 1315 se ne razlikuje od večine drugih modelov podobnih velikosti (119h62х12 mm). Vse to služi za zagotavljanje poceni telefona z občutkom visoke kakovosti. Še posebej, če primerjate, na primer, drago Samsung Galaxy S2 zanesljivost, ki ne gre za nobeno primerjavo. V skladu s krepkimi in krepkimi barvami linije Lumia je model izdelan v vijolični, modri in klasični črno-beli barvi.

Nokia Lumia 610 je opremljena s fotoaparatom s 5 milijoni slikovnih pik, ki ne objema za zadnjim pokrovom. To zmanjša možnost prask, poslabša kakovost prizora. Tudi če je poškodba na hrbtu, leča, na srečo, ostane nedotaknjena. Navsezadnje, čeprav zasnova pametnega telefona ni premija, jezelo privlačna in trdna.

Krmilni elementi

Telefon ima več strojnih ključev, ki se nahajajo na desni strani: tipka za glasnost v zgornjem delu, gumb za vklop na sredini in kamera na dnu. Njihova postavitev ni zelo srečna, ker, odvisno od tega, kako držati napravo, ni udobno fotografirati brez uporabe obeh rok. Zapiranje stikala za vklop in nadzor glasnosti pomeni, da ju je mogoče zlahka zamenjati. Poleg tega so pod zaslonom na dotik gumbi za preklop na domačo stran, vrnitev in iskanje. So preproste in intuitivne, kar omogoča enostavno delo z njimi, tudi za tiste, ki jih še nikoli niso uporabljali.

Povezljivost

Vrata se nahajajo na vrhu pametnega telefona - 35-mm vtičnica za slušalke na sredini in priključek micro-USB na desni. V zgornjem levem vogalu je luknja za trak in mikrofon se nahaja spodaj. Ni pomnilniške kartice za microSD kartico, kar je še posebej razočarano glede na majhno 8 GB notranjega pomnilnika. Če želite odstraniti baterijo, morate hrbtni pokrov premakniti navzdol. Lahko je težko za tiste, ki so ga uporabili drugače. Na srečo je to za večino uporabnikov problem, s katerim se bodo srečali le pri namestitvi kartice SIM, saj ni posebnih razlogov, zakaj je treba ta postopek ponastaviti. Čeprav je dobro znano, da obstaja možnost, da se baterija zamenja, tudi če bo morala narediti malo.

Nokia Lumia 610: Zaslonske funkcije

TFT velikost zaslona 37 "inločljivost 800 x 480 slikovnih pik omogoča sprejemljivo kakovost slike in deluje dobro v zaprtih prostorih, vendar pod neposredno sončno svetlobo na njem ni mogoče nič razstaviti. Vidni koti niso zelo dobri: slika postane nekoliko manj jasna, če je ne gledate pravokotno.

Vmesnik

V pametnem telefonu je nameščen Windows Phone 7.5 Tango - skrajšana različica Mango, zasnovana za nizkoproračunske modele z 256 MB RAM-a. Kljub številnim poenostavitvam imajo minimalen vpliv na vmesnik, ki se ne razlikuje od popolne različice. Ko vklopite ali vključite telefon, telefon pokaže uporabniku zaklenjen zaslon, ki prikazuje čas in datum skupaj z opomnikom za naslednji dogodek v koledarju, ki je nekoliko nižji, in števec neprebrane pošte in SMS na dnu. Ogledate si lahko tudi preostalo moč baterije in moč mobilnega signala. Pisava in bele ikone so zelo urejene, glavni del zaslona pa zaseda ozadje, ki ga izbere uporabnik.
Po brisanju zaklenjenega zaslona lahko obiščete domačo stran. Kot pri drugih pametnih telefonih Windows, Nokia 610 Lumia uporablja privlačno ploščico, pomikanje navzdol pa vam omogoča ogled vseh razpoložljivih bližnjic. Barva lahko izbere ploščice 11 različic, ozadje pa je samo črno ali belo. Ni ozadij, nobenih pripomočkov tukaj. Povlecite "na levo od seznama vseh programov, nameščenih v napravi Nokia Lumia 610. Programi se lahko popravijo na začetnem zaslonu, če pritisnete in držite in povlečete ikono naPotrebujete kraj, kot so spletne strani in stiki.


Čeprav igre samodejno spadajo v ločeno mapo, ni mogoče ustvariti lastnih map, kar pomeni, da če nameravate namestiti veliko programov, se lahko zlahka izpolnijo dve glavni strani. Gumb za vrnitev premakne en zaslon nazaj ali eno stran v primeru spletnega brskalnika. Njeni dolgi pritiski povzročijo seznam ogledanih strani in uporabljenih aplikacij, kar vam omogoča, da izberete eno od njih. Gumb za premik na domačo stran pri dolgem pritisku omogoča vnos govornih ukazov. Ta funkcija deluje presenetljivo dobro, večina navodil se izvaja pravilno, vključno z nizom navadnega besedila in spletnim iskanjem. Včasih pa glasovni vnos ne deluje in ga ni mogoče primerjati s Siri. Praviloma je hitreje in lažje narediti stvari, kot je stara. Pomikanje hitro deluje, pri navigaciji med menijem ni niti navadnega zaviranja, temveč prenesene in celo vgrajene aplikacije, kot je galerija fotografij, se odprejo počasneje, pri nalaganju pa nekaj sekund ostane bel zaslon. To je stalni opomnik, da se uporablja proračunski telefon. Enako velja za vnaprej nameščeno programsko opremo, ki ne deluje pravilno, saj se slika pogosto pretrese.
Uporabniški vmesnik Nokia 610 se imenuje intuitivna povratna informacija uporabnika. Celo novinec lahko enostavno navigira, saj sta samo dve glavni strani in vse je jasno označeno. Zato, vprašanja o tem, kako nastaviti Nokia Lumia 610 nihčepojaviti. Edina odtenka je, da so privzete nastavitve zaslona skrite v seznamu aplikacij, zaradi česar je pogosto klic. Bolje je, da na začetno stran postavite ustrezno bližnjico, kar je za vas precej enostavno.

Stiki in klici

Nokia je opravila veliko dela pri povezovanju in utrjevanju stikov. Pametni telefon vsebuje podatke iz vsakega računa Facebook, Twitter, LinkedIn ali pa samo imenik uporabnika, ki se redno posodablja in ga lahko organizirajo posebne skupine. Nokia Lumia 610 ponuja dodajanje računov za družabna omrežja ob začetni nastavitvi, vendar jih lahko dodate ali odstranite iz menija z nastavitvami. Ko pregledujete stik, so informacije iz vseh virov - fotografije, e-poštni naslovi, telefonske številke, najnovejše posodobitve stanja in drugo - preprosto pošiljati, pošiljati SMS, e-pošto ali klicati z enega zaslona. Aplikacija poskuša združiti več vnosov za eno osebo v eno, čeprav lahko zahteva ročno popravljanje. Zmožnost integracije socialnih omrežij je privlačna, če pa obstaja veliko povezanih računov, stikov, potem je njihova kombinacija precej nejasna in težavna za upravljanje. Po želji lahko račune onemogočite in jih ločeno uporabite. Klici se lahko izvedejo iz istega zbiralnika stikov, kot tudi iz ločene aplikacije z zgodovino klicev, dostopom do glasovne pošte in številčno tipkovnico za ročno izbiranje. Žal klicalnik ne podpira iskanja naročnikov po imenu ali prvih mestihtelefonsko številko Kakovost Lumia 610 je dobra, jasen sprejem je mogoč tudi pri šibkem signalu. Med pogovorom lahko zvočnik uporabljate z glasnim in jasnim zvokom, gumb za utišanje in možnost zapustiti zaslon klica in uporabo telefona brez prekinitve klica. Istočasno vas bo ikona na vrhu spomnila, da pogovor še ni končan, in če je to potrebno, se lahko ena poteza vrne nazaj.

Fotografija

Nokia Lumiya 610 je opremljena s 5-megapikselnim slikovnim senzorjem in LED bliskavico. Manjka sprednja kamera. Lahko se nanašate na določeno območje zaslona za samodejno ostrenje na želenem predmetu ali pa pritisnite gumb, da posnamete sliko. Ta ključ je odličen dodatek fotografom začetnikom, ki vam omogočajo hitrejše in lažje fotografiranje od modelov, kjer morate klikniti na določeno področje zaslona. Držite gumb nekaj sekund, da zaženete aplikacijo za zajemanje fotografij tudi, ko je telefon zaklenjen, kar vam omogoča, da kadarkoli streljate brez odlašanja, čeprav ga lahko izklopite, če želite. Edina pomanjkljivost tega gumba je njegova togost, ki lahko vodi do tresenja in zamegljenih fotografij, če pa se pametni telefon drži trdno v rokah, se temu lahko izognemo. Obstaja več načinov fotografiranja. Privzeta nastavitev je samodejna, vendar jo lahko zamenjate z drugimi, kot so Makro, Pokrajina in Noč. Ljubitelji lahko prilagodijo svoje nastavitve neodvisno z možnostjo nastavitve ISO, ravnotežja beline, vrednosti osvetlitve in drugih nastavitevdobite popoln strel. Poleg tega obstajajo nekateri neresni posebni učinki, kot so »Sepia« in »Negative«. Vse te možnosti, skupaj s kontrolniki za vklop bliskavice, lahko najdete v nastavitvenem meniju fotoaparata, do katerega lahko dostopate preko njegove aplikacije. To je enostavno priti tja, lahko spremenite možnosti streljanja, vendar pa po mnenju lastnikov, bi želeli, da to še hitreje, da ne bi zamudili priložnosti za streljanje. Obstaja tudi programska povečava, vendar njegova uporaba vodi do izgube podrobnosti. Slike, posnete s to možnostjo, so zelo zamegljene. Vgrajena možnost za urejanje fotografij ni vgrajena. Obstaja samo funkcija Auto-Fix, ki vam omogoča, da močno osvetlite temne fotografije.

Video

Čeprav je Nokia 610 Lumia sposobna vzeti video, njegova kakovost ni impresivna. Snemanje poteka v VGA formatu, tako da je dovoljenje komaj dovolj za YouTube in Facebook. Toda telefon omogoča sprejemljivo hitrost slik 30 sličic na sekundo. Preklop na video način se izvede s pritiskom na dva gumba - najprej zaženite fotoaparat in nato preklopite na video. Po izhodu iz programa se ta nastavitev vrne v prvotno stanje. To je smiselno, saj bo večina uporabljala samo fotoaparat. Začetek in konec snemanja se izvede s tipko strojne opreme fotoaparata - klik na zaslonu v video načinu ne vpliva na ničesar. Parametre, ki jih lahko spremenite, so enaki kot pri fotoaparatu z enako izbiro načinov in učinkov. In čeprav obstaja možnost, da spremenite ločljivost, ne deluje - na voljo je samo način VGA.

Nokia 610: Funkcijebaterije

Življenjska doba pametnega telefona je impresivna. Kapaciteta baterije je 1.300 mAh. To ni veliko, vendar je po mnenju lastnikov dovolj. Ko ni zelo intenzivno uporabo - približno 45 minut. brskanje po spletu, 30 min. glasba, pol ure pogovora, prenos več aplikacij in fotografiranje - dajatev je dovolj za en dan. In to je z vključeno 3G in stalno prejemanje elektronskih sporočil. Neprekinjeno mešano delo pametnega telefona traja manj - baterija sedi po 8 urah, vendar z intenzivnim igranjem, brskanjem po spletu in predvajanjem videa. To je približno čas, ki ga zahteva proizvajalec: 7 ur gledanja videa in 95 ur pogovorov 3G. Dolga življenjska doba baterije je postala mogoča zaradi dokaj majhnega zaslona in počasnega procesorja, ki ne zahteva veliko moči. Na splošno zmogljivost baterije ustreza vrhunskim telefonom. Če želite razširiti zmogljivost naprave, je to funkcija prihrankov pri stroških, skritih v meniju nastavitev. Po želji se lahko vklopi ali samodejno, ko se akumulator izprazni. Pametni telefon onemogoči nebistvene storitve - na primer, e-poštna sporočila se ne zaganjajo samodejno, aplikacije v ozadju pa ne bodo delovale. Baterijo lahko zamenjate.

Povezljivost

Nokia 610 Lumia podpira Wi-Fi b /g /n, HSDPA s hitrostjo do 72 Mb /s in 576 Mbps pri pošiljanju podatkov. Bluetooth in GPS sta tudi tam. V meniju z nastavitvami se lahko preprosto vklopijo in izklopijo vse komunikacijske možnosti. Ko je GPS pozicioniranje vključeno, se GPS samodejno vklopi, ko se začneprogram, ki zahteva geo-pozicioniranje in se potem, ko se ustavi, ponovno izklopi. Prav tako lahko vklopite distribucijo dostopa do interneta, ki telefon Nokia 610 Lumia spremeni v zvezdišče Wi-Fi za pet naprav, čeprav bo to bistveno zmanjšalo hitrost pridobivanja podatkov. HSDPA prikazuje mešano kakovost povezljivosti - hitrosti prenosa se zdijo dostojne kot pretakanje videoposnetkov, vendar pošiljanje slik traja predolgo. V ta namen je primerno uporabljati Wi-Fi, tudi za majhno količino prenosov. Seveda lahko za shranjevanje podatkov telefon povežete z računalnikom. Preden lahko priključite napravo Nokia Lumia 610 v računalnik, morate namestiti aplikacijo Zune. Preprosto je in omogoča preprosto premikanje in kopiranje glasbe, videoposnetkov in fotografij. Vendar pa se uporabniki srečujejo z nekaterimi težavami. Če program dela na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 ne povzroča težav, potem prenosnik z Vista ne more povezati s pametnim telefonom.

Prednosti in slabosti

Telefon odlično deluje z vsakodnevnimi nalogami in čeprav nima vse funkcionalnosti, je Lumia 900 veliko cenejša. Pozitivne povratne informacije od lastnikov so nizke cene (približno 100 $), znižale so meje dostopa do pametnih telefonov, v katerih se izvaja Microsoftov operacijski sistem. Življenjska doba baterije, ki se uporablja skromno dlje kot 24 ur, je boljša od številnih vrhunskih modelov. Windows telefoni so bili vedno znani po svoji integraciji s socialnimi omrežji, Nokia Lumia 610 pa ni izjema, saj združuje vse posodobitve za Facebook, Twitter in LinkedIn.edini kanal. Kakovost izdelave, čeprav daleč od višine iPhone 4S, je prav tako presenetljivo zanesljiva. Pametni telefon je prijetno ležal v roki in izgleda precej srčkan, kljub dejstvu, da je izdelan iz plastike. Hkrati so uporabniki nezadovoljni z izjemno majhno količino RAM-a, ki je enaka 256 MB, kar je zelo škodljivo za telefon, saj nekatere velike aplikacije, kot je Skype, sploh ne morejo delovati. Poleg tega je Nokia 610 Lumia ob zagonu prepočasna. Omejena količina vgrajenega pomnilnika je 8 GB brez možnosti razširitve in vpliva tudi na funkcionalnost modela. Naprava podpira številne večpredstavnostne možnosti, vendar omejen prostor ne bo omogočil nastavitve potrebnega števila aplikacij, da ne omenjamo glasbe in videa. To omejuje uporabo navigatorja, saj bo nalaganje kartic hitro absorbiralo prostor na telefonu Nokia 610. Funkcije zaslona so cenovno ugodne, vendar so vidni koti boljši. Poleg tega telefon ne more uporabljati svetlo sonce. Lepo je, seveda, imeti video kamero, vendar posnetki niso impresivni.

Razsodba

Nokia 610 Lumia je odlična ugodna ponudba za linijo Lumia in za telefone Windows kot celoto. Pametni telefon ni le poceni, temveč zagotavlja tudi precej dobro vrednost za denar. Uporabnik dobi skoraj polno izkušenj z operacijskim sistemom Microsoft, zmogljivo kamero, dostojno kakovostjo izdelave in dolgo življenjsko dobo baterije. Kljub dobremu prvemu vtisu, ko ni prostora za shranjevanje in nekateri programi Nokia 610 Lumia zavrnejozelo hitro postaja jasno, zakaj je telefon tako poceni.

Sorodne publikacije