Simboli v PHP: niz na številko in nazaj

Informacije so bile ves čas simbol. Šele ko se je pojavil program, je postal del črk, številk in znakov (v formalnem smislu). Do določenega časa je bil najbolj priljubljen govorjeni jezik, samoupravni simboli, kretnje in zlasti umetniška dela. Pomembno je, da se vse te različice naravnega predstavljanja informacij od majhnih do velikih vedno lahko opišejo z besedami, to je, da omogočijo obdelavo programske opreme v nekem smislu.


Črte in številke

Linije so predvsem kombinacija različnih znakov. V različnih načinih programiranja je bil delni del ločen od celote na različne načine. Nekateri so raje izbrali točko, drugi pa (v PHP-ju pretvorba niza v število pomeni "."). Triade so bile razdeljene z enim samim apostrofom, komo ali prostorom. Realne številke so bile zabeležene s črko "E". Vse te formalnosti. Matematika in principi vsakega procesorja so vedno prepoznali številke brez kakršnih koli presežkov, in ustrezni dodatni procesorji so bili razviti za delo z resničnimi vrednostmi.
Ampak svet spremenljivk neke vrste (za programe začetka obdobja) in izvajanje sodobne ideje soglasja vseh vrst podatkov pomeni: v PHP-u preoblikovanje niza v številko še vedno ni nič. V najboljšem primeru bo PHP "prerezal" ali pa bo naredil 0 ali številko, če je na začetku vrstice vsaj ena številka. Vse številke prvega brezmestnega znaka bodo to število.

Splošno pravilo pretvorbe

V PHP, pretvorba niza v številko, če programerne določa drugega, se pojavi samodejno v času prijave. Če spremenljivka vsebuje samo številke in točko, lahko dobimo veljavno številko. Če zaporedje številk naleti na vejico, potem se vse, kar gre, razume kot število, seveda, celota.


Če nebičinski znak v zaporedju številk ustavi proces in rezultat pretvorbe "niza" PHP bo le vrednost, ki se oblikuje v prvi brezmestni znak.

Matematika in obdelava znakov

Težje je, prvi ali drugi, tudi s položajev formul, ki niso postavljene na strani, pomembnih matrik, grafov, ki so včasih ločeni, celo avtorji, iz integralov, diferencialov iz integralov in polinomov N-ta generacija je zelo preprosta za reči: družba nedvomno spoštuje dosežke matematikov in matematikov, vendar je obdelava simbolov pomembnejša, težja in zajema matematiko, kot odejo, ki daje radoveden um, ne more preseči meja magije številk, ugodnega okolja za ustvarjalnosti
V PHP se število vrstic običajno samodejno pretvori, vendar nikoli ne bo vredno preveriti. Najbolje je, da se prepričate: PHP pravilno razume, da je ena ali druga spremenljivka številka. Če obstaja dvom glede sence, morate izrecno podati tip spremenljivke (int) ali (float) pred vrednostjo in preveriti, kako PHP razume vrsto spremenljivke is_integer () ali is_float ().

Trendi v sodobnem programiranju

Klasična interpretacija problema v PHP "string" je v konceptih sodobnega programiranja. Obratni proces je veliko bolj raznolikmožnosti. Funkcije number_format (), printf (), sprintf () lahko delajo čudeže, ne samo na ravni enega števila, ampak tudi skupine številk. Pretvorba v »niz« v PHP-ju kaže, da je to mogoče, toda matematika in numerični izračuni niso naša kobilica.
Napiši dostojno in zanesljivo funkcionalnost, ki izvaja eno ali drugo obdelavo številk v PHP, ne povzroča težav in rezultat ne bo nič slabši od rezultata bolj matematičnih jezikov. PHP je najprej jezik strežnika, jezik za obdelavo informacij, vključno z matematično naravo.

Sorodne publikacije