Sherry Birkin - Resident Evil: opis, biografija

"Abode of Evil" je že dolgo lastno ime, označuje najboljše igre v žanru Survival Horror. Glow kriva kri, premišljena o nepomembnosti junaka in nič manj strašne grafike - vse to je nespremenljiva komponenta franšize Resident Evil, katere vsak del postane najbolj pričakovan med "igralci sveta".

Zgodba

Dejanje drugega dela igre se odvija 2 meseca po nedavnih dogodkih v gorah Arkele. Umirjeni znanstvenik William Birkin je spremenil T-virus, medtem ko je v tem trenutku v tajnem laboratoriju, ki se nahaja v glasnem mestu Raccoon City. Nov grozen necelični infekcijski agent, ki je prejel sev G, je potreboval "Amberlo", zato je bila poslana posebna enota. Vendar pa je prišlo do incidenta med Birkinom in oboroženimi vojaki, zaradi česar sta oba vzorca virusa padla v kanalizacijsko omrežje v bližini laboratorija. Podgane so takoj razširile okužbo G in T okoli okrožja. To je začelo novo napadanje celotnega sveta.


Istočasno v igri Resident Evil 2 razvije sekundarno parcelo, s katero Raccoon City pride do Leon Scott Kennedy. Mladenič je šele začel delati na policijski postaji. Skupaj z njim pride Claire Redfield, ki upa, da bo po prvem delu igre našel svojega pogrešanega brata Chrisa.

Igra Resident Evil: Znaki

Glavni junaki igre:
 • Ada Wong - je bila zaposlena s Umbrella Corporation, ki je delala pod krinko. Hitro se zanaša na Kennedyja. Na koncu igredekle umre, vendar se spet pojavi v 4. delu "prebivalca". Izkazalo se je, da ga je rešil Albert Wesker.
 • Leon Kennedy je nov uslužbenec policije Raccoon City. Skriva se za virusom in odide na parkirišče, kjer spozna skrivnostno žensko z imenom Ada Wong.
 • Hank je posebni poveljnik krovne družbe.
 • Annette Birkin je žena znanstvenika, ki je ustvarila smrtonosni virus in vse njegove spremembe. Smrti iz človeških rok.
 • William Birkin je razvijalec obeh virusov. Na začetku igre ga streljajo vojaki oddelka Khanke, vendar pobere serum, mutira in se spremeni v pošast brez primere. Po tem postane glavni negativni značaj igre.
 • Sherry Birkin je mlada hči Annette in Williama. Eden od vzorcev novega virusa je skrit v njenem obesku. Dekle shrani Leon in Claire in vsi gredo iz mesta. • Poleg tega v igri obstajajo še drugi znaki Resident Evil, ki prevzamejo sekundarne vloge in hitro umrejo. Zanimivo je poznati biografijo hčerke znanstvenika, saj je ena izmed najbolj skrivnostnih likov v franšizi.

  Zgodnja leta

  Sherry Birkin je odraščala v družini znanstvenikov, ki so delali v korporaciji Umbrella. Ker so starši nenehno izgubljali službo, je dekle pogosto ostalo sam, toda iz tega se ni zmanjšala njena ljubezen do Annette in Williama. Leta 1991 se je celotna družina Sherry preselila v nov laboratorijski kompleks, ki se nahaja pod zemljo v "Raccoon City". Tam njeni starši začenjajo razvijati nov, izboljšan virus G.

  Sherry"Mesto rakuna"

  V novem mestu življenje deklet ni v najboljši formi. Leta 1998 je njen oče končal delo na novem biološkem orožju. V tem trenutku se v mesto napotijo ​​pripadniki posebnih sil, ki prejme ukaz, da ubije znanstvenika in vzame virus. Sherryjev oče Birkin je hotel vzeti svojo družino in pobegniti, kolikor je le mogoče, vendar ni prišel ven in ga ubil. Annette uspe pobegniti in prenesti Sherry, da se skrije v policijsko postajo. Po poslušanju matere, dekle odide v policijsko enoto, vendar tam spozna Claire. Kot se je izkazalo, William ni umrl, saj mu je uspelo injicirati velik odmerek virusa, ki ga je spremenil v groznega mutanta. Preoblikovani junak uniči celotno odcepitev Khankuja v vročini sovraštva do vseh okoliških ljudi in gre iskat svojo hčer.

  Okužba

  Ko se dekle nekaj časa loči od Claire, pametni William najde Sherry Birkin in jo poskuša ubiti s smrtonosnim virusom. Vendar pa ne sumi, da bo imel zelo drugačen vpliv. Namesto da bi se pogubila, se podre okužbi in ji prepreči nadzor nad umom. Nato Redfield znova najde otroka, ki trpi zaradi hude bolečine v trebuhu. Claire se odloči, da bo našel protistrup, pošljejo v tajni laboratorij in tam najdejo Annette, ki z njo ravna z navodili, pove, kako narediti protistrup. Po tem, dekleta mati umre iz rok norca in muči svojega moža.
  Claire ustvari cepivo in vzame svoje dekle, vendar je še vedno okužena z virusom, ki nikakor nizunaj. Po tem se srečata z Leonom. Na poti iz laboratorija se morajo junaki boriti z Williamom. Sherry, Claire in Kennedy se odločijo, da bodo razstrelili raziskovalno postajo, zaradi katere je umrl mutirani znanstvenik, in junaki uspejo pobegniti iz mesta. Ko so zapustili Raccoon City, je Redfield zapustil nove prijatelje, da bi nadaljeval z bratovskim iskanjem. Sherry in Leon najdejo enega od patruljnih helikopterjev.

  Nadaljnji dogodki

  Po nekaj časa se Leonu ponudi, da dela kot tajni agent v Združenih državah. Sherry se odloči, da ga bo postavila v izolator, ker se oblasti bojijo njenih sposobnosti, pridobljenih iz G-virusa.
  Po tem je dekle že dolgo prisiljeno živeti v ujetništvu. Kasneje se ameriška vlada odloči uporabiti svoj potencial za lastne namene. Ponujena je, da jo izpustijo, če se strinja, da postane agent. Sherry nima nič drugega kot sprejeti ponudbo.

  Vrnitev Sherryja Šesti del igre

  Character Sherry Birkin je tako navdušen nad ljubitelji "Abode of Evil", da se je dekle odločilo vrniti v enega od naslednjih delov Resident Evil. Glede na zaroto je odraščala in postala najboljši agent tajne ameriške agencije. V letu 2013 ji je zaupano odgovorno poslanstvo v Vzhodni Evropi. Tam mora zaščititi plačanca po imenu Jake Miller. Kot se izkaže kasneje, njegova kri vsebuje antigen, ki lahko prenese najnovejše viruse. V tem trenutku Sherry razume, da ne bo nikoli pobegnila od usode.

  Funkcije igre

  Resident Evil ima možnost izbrati običajen in povišan načinkompleksnosti. Vsak od njih ima svoje značilnosti. Izberete lahko tudi enega od dveh scenarijev in igrate za Claire ali Kennedy. Zaradi tega uporabnik dobi največ vtisov in se lahko popolnoma potopi v dogodke, ki se odvijajo v »Abyss of Evil«.
  Igra ima veliko izbiro različnih orožij. Če je igra od Claireinega obraza, potem lahko streljaš iz samostrela. Tisti, ki ljubijo resnejše enote, je priporočljivo igrati za Leona, saj ima v arzenalu puško. Poleg tega se na ploskvi Kennedy sreča z Ad Wongom, tako da se lahko počutite kot tajni agent. Če igrate za Claire, potem med spremstvom Sherry, lahko igrate v imenu hčere znanstvenika, ki je ustvaril najbolj nevarni virus na planetu. Najhujši šef v igri bo on. Mutirani William se bo v zadnji tekmi srečal v igri.

  Sorodne publikacije