Kateri program za preverjanje trdega diska: pregled in pregledi. Kristalna oznaka diska. Victoria HDD

Računalniško podatkovno skladišče je eno izmed najbolj izpostavljenih poškodb med delovanjem elementov. V njem so shranjene datoteke operacijskega sistema in uporabnika, zato se izguba izgubi v primeru poškodbe. Da bi se izognili izgubi podatkov ali preprečili težave v operacijskem sistemu, je potrebno redno preverjati stanje trdega diska. Enako velja za sodobnejše trde diske, ki delujejo na pomnilnik NAND, ki ima omejen vir zapisovanja. Za te namene so bili ustvarjeni pripomočki za preverjanje stanja pogonov. Poleg tega je del programske opreme, poleg odpravljanja težav, sposoben najti in odpraviti težave v trdih diskih in SSD-jih. Kateri program preverite na trdem disku? In kaj morate storiti, da shranite in obnovite podatke?


Hetman Partition Recovery

Kateri program za preverjanje trdega diska? Hetman Partition Recovery je programska oprema za obnovitev diskov. Diagnostičnih ukrepov ni mogoče izvesti z uporabo obnovitve particij Hetman. Ocene diagnostičnih programov ne morete vnesti. Programska oprema je zasnovana za obnovitev podatkov po težavah s pogonom. Program lahko po potrebi uporabite za obnovitev podatkov iz zlomljenih trdih diskov. Hetman Partition Recovery omogoča prenos podatkov iz računalnika, ki že ne more zagnati operacijskega sistema. To naredimo z ustvarjanjemločene slike vseh podatkov, shranjenih na poškodovanem disku. Nato lahko z zagonskim bliskovnim pogonom obnovite vse podatke v novo skladišče informacij. Na ta način lahko v celoti prenesete ali shranite datoteke.


Testiranje in obdelava trdega diska se izvaja v zgodnjih fazah učnih napak. V nasprotnem primeru lahko pri poskusu obnovitve podatkov v določeno skupino HDD zapišete druge datoteke. Na ta način lahko izgubite stare informacije. Uporabite pripomoček pred preverjanjem in obnavljanjem sektorjev udarcev, da ne bi pokvarili informacij. Pred shranjevanjem podatkov lahko uporabite diagnostični pripomoček. Uporabite ga lahko kot vgrajeno orodje Windows, na primer z uporabo skupine za preverjanje diska CHKDSK ali drugih komponent programske opreme. Poleg tega obstajajo številne programske opreme proizvajalcev. Vključuje pripomoček za preverjanje trdega diska Seagate, WD in drugih podjetij.

Možnosti za obnovitev prekatov Hetman

Funkcije za obnovitev particij Hetman vključujejo:
 • Zaznavanje prisotnih grozdov na trdem disku, odpravljanje napak, ki jim lahko preprečijo prikaz.
 • Ustvarite sliko, ki vsebuje vse podatke v skladišču informacij, s podporo za vse ustrezne datotečne sisteme.
 • Ročno in z avtomatskim načinom popolne predelave sektorja.
 • Prenos podatkov na zunanje in notranje pogone, pošiljanje v shrambo v oblaku.
 • Brisanje informacij s popolnim formatiranjem, obdelava z mlinom in nato novaOznačite prostor za pogon.
 • HD Tune Pro

  Preverjanje trdega diska s posebnimi programi se izvede po shranjevanju podatkov. HD Tune Pro vam omogoča diagnozo stanja vašega trdega diska. Program vam bo omogočil, da najdete poškodovana mesta, izvedete diagnozo hitrosti branja in pisanja. V sistemskem pladnju je možno naviti in spremljati temperaturo. Prav tako lahko izvedete popolno preverjanje diska z naključnim vzorčenjem. Možno je spremljati napake pri branju in pisanju. Aplikacija podpira vse oblike in vrste pogonov, ob upoštevanju specifikacij proizvajalca. Preverjanje trdega diska v sektorskem bitu s HDD Tune Pro je hitro.
  Med vsemi programi, ki imajo tako funkcijo, je HD Tune Pro najbolj celovit in vsestranski. Aplikacija nima možnosti obdelati poškodovanih sektorjev. Vendar pa ima veliko število možnosti testiranja. Tudi v smislu udobja in prikaza informacij, ki jih prejme HD Tune Pro zmaga vse analogi.

  Značilnosti HD Tune Pro

  Funkcije programske opreme vključujejo:
 • Omogoča diagnosticiranje vseh parametrov trdih in trdnih pogonov.
 • Omogoča diagnosticiranje hitrosti branja in pisanja.
 • Prikaže kot grafove podatke o uporabljenem prostoru na disku.
 • Omogoča preverjanje diska po lastnem algoritmu, ki je nastal zaradi povezave različnih tehnik skeniranja.
 • Vključena je funkcionalnost programaPripomoček, ki vam omogoča, da preverite hitrost branja in pisanja strojne opreme.
 • Med delovanjem spremljajte parametre naprave in pustite, da se podatki pošiljajo za določeno obdobje.
 • Omogoča vam, da dobite sliko z rezultati ali dobite dnevnik, ki ga je mogoče prebrati na katerem koli računalniku. To storite z enim klikom v glavnem oknu programa.
 • Victoria HDD

  Če je naprava za shranjevanje podatkov poškodovana, bo morda potrebna diagnostika. Kateri program za preverjanje trdega diska? Morda boste morali popraviti tudi napake na trdem disku. To je zelo primerno za HDD Victoria. Program je eden izmed najbolj priljubljenih za preverjanje in obnovitev sektorjev netopirjev na disku. Programska oprema je primerna za mnoge sodobne operacijske sisteme. Stanje shranjevanja informacij lahko preverite tudi v računalnikih, v katerih se izvaja operacijski sistem MSDOS. To se doseže z vgrajeno ukazno vrstico. Program ima zelo veliko funkcionalnost.
  Program Victoria ima preprost vmesnik. Vpeljana je tudi podpora za zunanje pogone z emulacijo diska. Zaradi vgrajenega algoritma, ki omogoča prerazporeditev poškodovanih sektorjev, je mogoče popraviti nekatere napake, ki se pojavljajo v tem trenutku. Poleg tega obstaja možnost interakcije s strojnim delom trdega diska. Da, lahko popolnoma zapustite gibanje glave, zmanjšate ali povečate hitrost vožnje in še veliko več. Preverjanje trdega diska na sektorski bitprogram vam omogoča obnovitev podatkov.

  Značilne lastnosti programske opreme

  Program vam omogoča, da naredite naslednje:
 • Omogoča skeniranje strojne opreme, ki se povezuje prek različnih vrat (IDE, SATA, USB). Tako boste lahko skenirali zastarele pogone in trdne SSD-je.
 • Funkcionalni program vključuje različne teste, ki vam omogočajo preverjanje stanja strojne opreme z različnimi algoritmi.
 • Tudi funkcionalnost programa vključuje možnost ponastavitve bitov sektorjev in popravljanja napak na nizki ravni, ki ovirajo delo HDD.
 • Varnostno kopiranje datotek je mogoče, če je ta funkcija vnaprej uporabljena.
 • Za uporabo najnovejših različic Microsoftovih operacijskih sistemov je mogoče uporabljati konzolno aplikacijo.
 • Prednosti in slabosti

  Glavne prednosti so:

 • Prisotnost velikega števila vgrajenih algoritmov za preverjanje.
 • Program vključuje veliko število dodatnih funkcij. Slabosti so pomanjkanje sklopov od razvijalca za operacijske sisteme, ki temeljijo na jedru Kernel.

  HDDlife

  Programska oprema je namenjena kontroli in stanju strojne opreme pogona z notranjimi algoritmi. Poleg tega lahko dobite statistiko zasedenega in neuporabljenega prostora na disku. Preverjanje SMART podatkov po sektorskih in SMART podatkih ni izvedeno. Možno je spremljanje temperature in shranjevanja.Programska oprema je bila zasnovana za shranjevanje podatkov, shranjenih na trdem disku. Funkcionalnost programa omogoča spremljanje in opozarjanje uporabnika ob poslabšanju kazalnikov.

  Funkcija HDDlife

  Po namestitvi bo program visel na pladnju. Sporočila se pojavijo, ko se zmanjšajo različni kazalniki (hitrost branja in pisanja, vrtenje vretena in število ponovljenih zadetkov). Hkrati pa bodo pripravljena priporočila za izvedbo obnove ali prenosa podatkov v drugo skladišče. HDDlife omogoča pospešitev ali upočasnitev glave vretena, zaradi česar bo računalnik deloval tišje. Tudi funkcionalni šivani prikaz statistike, na primer, število ur dela.

  Značilnosti HDDlife

  Program omogoča spremljanje naslednjih kazalnikov:
 • Preverite zmogljivost trdega diska za različne parametre.
 • Pri delu vam omogoča sprejemanje sporočil ali opozoril, vključno z elektronsko pošto na naročnino in v primeru kritičnega stanja trdega diska.
 • Zmanjšanje hrupa zaradi delovanja strojne opreme je dovoljeno z zmanjšanjem zmogljivosti.
 • Omogoča spremljanje temperaturnih vrednosti v različnih časovnih točkah.
 • CrystalDiskInfo

  Programska oprema je zasnovana za testiranje stanja "zdravja" trdega diska. Funkcionalni pripomoček je podoben HDDlife. Vendar pa lahko preverite informacije SMART. Toda v primerjavi z mnogimi prostimi pripomočki so funkcije relativno majhne. Ni priložnostiskeniranje površine pogona na sektorski bit in programske napake. CrystalDiskInfo ne omogoča popolne ocene stanja trdega diska. V prvi vrsti je aplikacija namenjena hitri diagnostiki. Orodje za preverjanje stanja trdega diska deluje na modernih in zastarelih operacijskih sistemih. Še posebej uporabno pri nakupu različne rabljene opreme. Za kratek čas lahko ugotovite stanje trdega diska, čas delovanja, število zagonov.

  Značilnosti DiskInfo

  Značilnosti vključujejo:
 • Sposobnost vizualnega preprostega ocenjevanja stanja trdega diska.
 • Obstaja funkcija za izdelavo podatkovnega razporeda za preskus SMART.
 • Izdelate lahko tudi temperaturni diagram.
 • Možno je pridobiti informacije o trajanju dela, številu opravljenih ur in številu začetkov sistema.
 • Obstaja ločen program za testiranje hitrosti pisanja in branja - Crystal Disk Mark.
 • CrystalDiskMark

  Program je zasnovan za testiranje parametrov diska. Ugotovite lahko dejansko hitrost dostopa do podatkov in njihovo pridobivanje z diska. Za to obstajajo štirje validacijski algoritmi. To vam omogoča, da poznate hitrost branja in pisanja za različne operacije. Program vam bo omogočil grafično definiranje različnih parametrov z vgrajenimi algoritmi. Ima 4 različne podprograme, ki imajo različne pogoje testiranja. Eden od algoritmov je SEQ, ki omogoča testiranje hitrosti zaporednega snemanja datotek različnih volumnov. To je lahko potrebno pri nakupu strojne opremeZagotovitev sekundarnega trga za zagotovitev skladnosti hitrosti branja in pisanja z navedenimi proizvajalci.

  Kako diagnosticirati?

  Pred testiranjem je zaželeno, da se v programskih parametrih spremeni količina preiskovanih informacij na bloke po 100 MB. S takšno velikostjo se bo čas, porabljen za diagnostiko, bistveno zmanjšal. Rezultat ostaja resničen. Po prejemu odgovora lahko poročilo shranite v priročni obliki. Lahko ga shranite v odložišče ali ga izvozite v obliki dnevnika.

  Prednosti in slabosti

  Prednosti vključujejo:
 • Obstaja več vrst preskusov, ki vam omogočajo, da določite parametre pogona.
 • Aplikacija omogoča delo z vsako vrsto medija, ki so prisotne na trgu.
 • Med pomanjkljivostmi spadajo poškodbe polprevodnikov med preskušanjem. Vgrajeni krmilniki pomnilnika so označeni s postopno poškodbo med delovanjem. In čeprav je za sodobne vrste pogonov značilen dolg čas delovanja, testi s takšnimi aplikacijami negativno vplivajo na stanje "zdravja" trdega diska.

  Windows Embedded Testing

  Vdelano preizkušanje Windows
  Kateri program za preverjanje trdega diska? Če se to vprašanje zgodi v odsotnosti interneta, lahko uporabite vgrajeni ukaz chkdsk ali obstoječo funkcionalnost. Za programsko opremo za zaznavanje trdega diska, ki je vgrajena v operacijski sistem, je značilen manjši nabor funkcij za plačane analogne naprave, vendar lahko pomaga pri shranjevanju nekaterih podatkov.
  To lahko storite
 • Najpreprostejši način je preveriti z vgrajenimi orodji. Če želite to narediti, pojdite v Moj računalnik, izberite lastnosti trdega diska, ki ga želite diagnosticirati, in pojdite v razdelek »Orodja«. Tam morate klikniti na gumb "Service".
 • Drugi način je učinkovitejši in lahko pomaga pri obnavljanju bitov podatkov. V ta namen pojdite v ukazno vrstico v imenu skrbnika. Nato vnesite ukaz CHKDSK in abecedni lokalni ali trdi disk. V tem primeru je oblikovanje možno le v datotečnih sistemih NTFS ali FAT32.
 • Sorodne publikacije