Seznam hotkeys "AvtoKad"

Vsak program ima hotkeys. Z njihovo pomočjo lahko dosežete maksimalno učinkovitost v kratkem času. Aplikacija "AutoCAD" ni izjema. Uporaba vročih tipk, opravljanje risbe postane bolj priročno in, kar je pomembno, hitreje. Nato bo besedilo na seznamu hotkeys "Autocad" in njihov namen. Toda pred začetkom glavne zgodbe, morate narediti pripombo, ki pravi, da bodo imenovani samo ključi, ki so neločljivo povezani s programom, kar pomeni, da ukazi "copy" in "paste", uporabljeni v katerem koli programu, ne bodo omenjeni.

Vroče tipke za splošne ukaze

Vroče tipke v AutoCAD-u lahko razdelimo na običajne, ki vplivajo na stanje objektov in nekatere druge funkcije ter pomožne naprave, ki so odgovorne za uporabo enega ali drugega orodja. . Začnimo s prvim. Za lažje dojemanje bo vse urejeno v tabeli.
KljučFunkcijaProstor


)
S ponavljanjem prejšnjega ukaza "Autocad".Ctrl + POdpre okno, v katerem lahko določite možnosti tiskanja za risbo. Mimogrede, projekt lahko shrani v obliki PDF.EscUporablja se za preklic izvršljivega ukaza ali za odstranitev izbire predmeta.IzbrišiS pritiskom se izbriše vnaprej določen predmet.

Kot lahko vidite, hotkeys za "AutoCAD" za interakcijo s splošnimi ukazi ni takoin veliko Če niste videli želene funkcije, vam bo konec članka povedal, kako dodeliti ključe za samostojno izvajanje ločene funkcije.

Vroče tipke za pomožna orodja

Upoštevane bodo vroče tipke za interakcijo z dodatnimi orodji. Vsi bodo navedeni v tabeli.

KljučFunkcijaF3Omogoča ali, obratno , onemogočite vezavo na želene objekte.F9Aktivira postopno vezavo na predmete.F4Uporablja se za omogočanje ali onemogočanje povezav 3D.F7Vključuje ali deaktivira pravokotno omrežje v programu.F12Ko kliknete, se prikaže okno, v katerem lahko nastavite dimenzije, koordinate, razdaljo in še več.Ctrl + 1Odpre ali zapre okno z lastnostmi.Ctrl + 3Odpre ali zapre orodno vrstico.Ctrl + 8Zažene interno aplikacijo »Kalkulator«.Ctrl + 9Odpre okno ukazne vrstice.Ctrl + 0Ko kliknete, bodo odstranjene vse orodne vrstice, ki so bile odprte pred tem.ShiftUporablja se za dodajanje želenega elementa v vzorec ali njegovo odstranitev iz vzorca.

Treba je dodati, da je za uporabo zadnje hitre tipke "AutoCAD" potrebno dodeliti. To storite v možnostih na zavihku »Izberi«. Prijavite sepojdite tja in potrdite polje "Uporabi Shift za dodajanje".

Dodeljevanje ukazov vročim tipkam

AutoCAD lahko aktivirate tudi z aktiviranjem dodatnih vročih tipk ali, če govorite natančneje, lahko določite dejanje, ki bo izvedeno po pritisku na določene tipke. To storite tako:


 • V orodni vrstici izberite zavihek "Upravljanje" in izberite "vmesnik" v meniju "Prilagoditev".
 • V oknu razširite drevo "Hot Keys", ki se nahaja v območju "Adaptation: All Files". Po tem, kliknite na "Hotkeys" gumb.
 • Malo nižje v polju "Seznam ukazov" izberite tistega, za katerega želite dodeliti vroče tipke. Zato ga morate z vnaprej nameščenim LKM povleči v razdelek »Bližnjice«, ki se nahaja v področju »Prilagajanje: vse datoteke«.
 • Izberite le ukaz za premik in kliknite gumb s tremi gumbi, ki se nahaja nasproti tipk v območju Lastnosti.
 • V oknu, ki se pojavi, vnesite želeno bližnjico na tipkovnici in kliknite V redu.
 • Nato morate v glavnem oknu klikniti na gumb "Uporabi", po katerem se hotkeys lahko štejejo za popolne.

  Zaključek

  Zdaj veste ne samo, kako uporabljati hotkeys v programu AutoCAD, temveč tudi kako jih dodeliti sami. Upamo, da vam bo pridobljeno znanje olajšalo delo.

  Sorodne publikacije