Program DriverPack Solution: pregledi, funkcije in pogoji

Večina uporabnikov računalniških sistemov ve, da je eden od glavnih pogojev za delovanje celotnega dela strojne opreme, ki se včasih imenuje "železo", prisotnost pravilno nameščenih gonilnikov naprav, za katere je treba opraviti pravočasne posodobitve, saj so vse nove in nove aplikacije pogosto pred- predstavljajo povečane zahteve upravljavca. Eden najzanimivejših dogodkov v zvezi z namestitvijo in posodabljanjem gonilnikov je paket DriverPack Solution. Razprava o programu na forumih na internetu vsebuje občudovanje in izredno razočaranje. Poskusimo ugotoviti, kdo je prav, z nepristranskega stališča. Hkrati si oglejte glavne funkcionalnosti programa in njegovo uporabo v praksi.

Rešitev za DriverPack: Kaj je program in kaj potrebuje?

Začnimo morda z razmišljanjem, kaj točno je ta programski paket. Pravzaprav je to posebna aplikacija, ki vsebuje veliko podatkovno bazo gonilnikov za praktično vse znane "železne" naprave, ki so do sedaj prisotne v računalniškem sistemu.


Operacijski sistemi Windows in vsaka generacija seveda poskuša namestiti gonilnike za prisotnost opreme med namestitvijo. Tukaj je samo lastna baza podatkov, Microsoft pa podpira samo gonilnike naprav in proizvajalce. Ni presenetljivo, da tudi po prvem zagonu sistema od nič, nekatere komponente ne delujejo ali delujejonesreče in napake. Jasno je, da ponovna namestitev ali posodabljanje gonilnikov s sistemom ne povzroči rezultata, saj se, kot je že bilo omenjeno, obdelava izvaja izključno v zbirki podatkov Microsoft Corporation.
Tukaj je paket pomoči, ki je priložen paketu DriverPack Solution. Mnenja o njej (pozitivna in negativna) kažejo, da so gonilniki podprtih naprav v tem paketu veliko večji in se ne morejo strinjati. Opozoriti je treba, na primer, da se lahko za začetno namestitev uporabi podatkovna zbirka, ki ni povezana z internetom. Najbolj zanimivo pa je, da sta na voljo dve možnosti za zagon programa: preprosto ga lahko namestite na računalnik ali pa jo zažgete na izmenljiv medij in ga z njega zaženete, kot pri namestitvenem programu. V primeru razpoložljivosti internetne povezave je mogoče prenesti gonilnike in od tam (tukaj se bomo ustavili ločeno).

Nekaj ​​zgodovine

Pregledovanje in analiziranje pregledov programa DriverPack Solution, medtem ko je ostal vzporeden in nekoliko potopljen v zgodovino tega edinstvenega razvoja avtorja, ki ga je ustvaril Arthur Kuziakov.
Prvič se je ta paket pojavil relativno pred kratkim (leta 2008) in v obliki beta različice je bil predstavljen na obrazcu OSZone.Ru kot aplikacija "Vmesnik za namestitev gonilnikov". Misli o novem apletu so se izkazale za zelo sporno. Nasprotniki programa so pokazali veliko pomanjkljivosti. No, kaj je bilo počakati? Še vedno je bila beta različica za testiranje in ne popoln programski izdelek (mimogrede so vse beta verzije programov skoraj vedno surove). Vendar to ni bila ovirapot naprej za paket in v letu 2009, ko so se ji pridružili drugi strokovnjaki, se je preimenoval v DriverPack Solution, nato pa je bil izdan kot popolna aplikacija, ki je bila kasneje distribuirana kot disketni programček v reviji CHIP na CD-ju. V letu 2010 se je začel pomemben dogodek v obliki uvedbe internetne storitve DevID, katere orodje je bilo vgrajeno v glavni paket DriverPack Solution. Takrat je bila povratna informacija o programu ena od prvih zmožnosti iskanja voznikov, vrsta uporabe identifikatorjev DEV in VEN, ki na operacijskih sistemih Windows najdejo podatke v lastnostih naprav v ustreznem krmilniku.

In danes taka tehnologija v samem paketu omogoča avtomatsko posodabljanje gonilnikov, v katerih je naprava najprej določena, in nato iskanje najprimernejšega in najsvežjega gonilnika na internetnem viru proizvajalca strojne opreme ali razvijalca programske opreme za nadzor. , ki popolnoma izključuje dejstvo, da naprava ne bo delovala po posodobitvi gonilnika in da bo virus prodrl v sistem.

Izdane različice

Danes je med izdanimi spremembami tega paketa mogoče najti tri, vendar ne dva, po nekaterih virih na internetu, glavne spremembe:
 • standardni paket;
 • Lahka različica Lite;
 • spletna sprememba.
 • Pregledi rešitve DriverPack za vsako različico so bili zelo dvoumni. Zato se bomo o vsakem od njih malo zadržali.

  Praktična uporaba standardain lahka različica

  Že nekaj časa je bila upoštevana osnovna in lahka različica. Standardna sprememba vsebuje off-line podatkovno bazo in se lahko uporablja za neposredno namestitev gonilnikov iz izmenljivih medijev ali če namestite program na trdi disk tudi brez dostopa do interneta. Povezava je potrebna samo za samodejno posodabljanje.
  Lahka različica, podobno kot pri drugih programih, ima svoje omejitve v zvezi z dejstvom, da s tem pripomočkom manjkajo gonilniki za neradno strojno opremo, na primer pri nameščanju nove komponente v sistem, ki nima nastavljenega sklopa. originalnih gonilnikov. Vendar posodobitev ne ustvari te različice. Poleg tega (in ocene o DriverPack Solution to potrjujejo), lahek "tehta" le nekaj deset megabajtov, medtem ko lahko standardni paket doseže nekaj gigabajtov, kar je povezano izključno z ogromnim obsegom glavne baze podatkov.

  Spletna modifikacija

  Druga sprememba paketa kot različice za delo izključno v spletnem načinu je prišla razmeroma pred kratkim in prejela oznako DriverPack Solution 17762. Tudi pregledi programa so bili polni protislovij, vendar je glavni minus poudaril, da je sama aplikacija , ne glede na vrsto prenosnega, dodatno namesti kup nezaželenih bomb in celo ustvari svoje elemente v sistemih samodejnega nalaganja, ki jih ni mogoče onemogočiti s standardno metodo v sistemu Windows, ker te komponente na seznamu procesov in storitev, ki se začnejo s sistemom ne, neso prikazani. Da, zares so opazili tako zagovorniki kot nasprotniki programa.

  Trenutno je prav tako legitimno vprašanje prenosa in uporabe razpoložljive različice programa DriverPack-17-Online_19762462101520398261. Bodite pozorni na spodnji posnetek zaslona.
  Jasno prikazuje, koliko programov bo nameščenih samodejno. Po drugi strani pa vsi tisti, ki so se prav tako pritožili, iz kakršnega koli razloga, absolutno ne posvečajo pozornosti možnosti onemogočanja namestitve katere koli komponente (tako gonilnikov kot povezane programske opreme).
  Nazadnje, orodja za zaščito in čiščenje so zelo vprašljiva. On negativno "presegel" celo dobro znani protivirusni Avast, ki vsi in vsi mislijo, dvomljive ali nezaželene, čeprav v resnici, ki izhajajo programi so uradni in precej varni.
  Mnenja o DriverPack Solution Online neposredno sporočajo, da za mnoge ni jasno, zakaj je bila vključena v glavni komplet. Na žalost mora biti njegova prisotnost dopuščena, čeprav to orodje v glavnem ne odstrani ničesar, ampak daje le priporočila.

  Mnenja ComputerProject DriverPack Solution deljena

  Kot je za preglede, res, veliko uporabnikov v smislu avtomatizacije programa so zadovoljni. Drugi pišejo, da tudi po namestitvi gonilnikov operacijski sistem preneha delovati. Nazadnje se ne moremo strinjati z DriverPack Solution Online, ki je povezan ne samo s kritiko namestitve dodatne programske opreme, temveč tudi s prisotnostjo neznanega, zakaj vgrajeni injasno dvomljivo orodje za zaščito in čiščenje sistema. Na koncu to ni antivirus in ne optimizator!

  Prednosti paketa

  Nazadnje na kratko o prednostih in slabostih. Med prednostmi so:
 • eden največjih voznikov baz podatkov na spletu in brez povezave;
 • popolna avtomatizacija pri nameščanju in posodabljanju gonilnikov;
 • nizka poraba virov;
 • sposobnost zagona z izmenljivega medija pred nalaganjem sistema.
 • Predvidljive slabosti

  Med pomanjkljivostmi so naslednje točke:
 • namestitev ekstra ekstra (očitno podružnica);
 • dvomljive dodatne komponente optimizacije in zaščite;
 • prevelik obseg podatkovnih zbirk brez povezave;
 • nezmožnost posodobitve gonilnikov v lahki različici;
 • možni konflikti z že nameščenimi gonilniki.
 • Kako popolnoma odstraniti embalažo?

  Nazadnje pa poglejmo, kako odstraniti paket DriverPack Solution. Pregledi uporabnikov vseh ravni usposabljanja kažejo, da o tem ni nič zapletenega. Za stacionarne različice lahko uporabite običajen del programov in komponent, vendar je še vedno bolj zaželen od programov za deinstalacijo, kot je iObit Uninstaller, ki lahko ostane v obliki datotek in registrskih ključev.
  ​​Za odstranitev spletnega paketa in sorodnih komponent DriverPack Solution (pregledi to tudi potrdijo) se znebite glavne izvedljive datoteke EXE programa. Po tem se celo pojavna sporočila in aktivirane komponente za samodejno nalaganje izginejo brez posredovanja uporabnika.

  Sorodne publikacije