Wall Tvs: Fasteners, Vrste lastnikov, in Reviews

Sodobne plazemske plošče ali ploski LCD televizorji so zaradi svoje prvotne zasnove, raznolikosti barv in načina namestitve ergonomsko primerni za večino notranjosti naših apartmajev. Skoraj vsi taki zasloni se lahko namestijo na stojalo ali obesijo na steno s posebnim nastavkom. Odločitev, da kupite stensko stojalo pod televizorjem in ga pritrdite na steno, je odličen način, da se znebite frustriranih nočnih omaric in konzol ter ustvarite izvirno oblikovno rešitev in prihranite prostor v stanovanju. Ta ureditev vam omogoča, da nastavite zaslon pod določenim kotom na udobni višini. S tem lahko preprečite dostop majhnih otrok do tehnologije. Številne vrste, velikosti in značilnosti pritrdilnih konstrukcij pogosto povzročajo nekatere težave.


Upoštevajte posebnosti montaže stenskih televizorjev in tipov nosilcev v tem članku.

Vrste lastnikov

 • Fiksni - najlažji nosilec, ki se praktično ne izvaja. Nezmožnost regulacije in zasnove povzroča precej nizke stroške za to vrsto naprave.
 • Tip nagiba - precej pogosta podrobnost. Omogoča vam, da spremenite položaj nameščenega zaslona navpično. Nosilec ima manjše dimenzije kot nagnjeno obračanje in nižjo ceno.
 • Nagibna in vrtljiva miza je večnamenski stenski nosilec za televizor, ki je zasnovan tako, da zavrti in nagne zaslon vv kateri koli smeri. Glavna značilnost takega modela so široke možnosti za regulacijo tehnologije. Nagib in vrtenje lahko prilagodite tako, da je gledanje udobno od koder koli v prostoru. Cena za ta nosilec je sorazmerno višja od prejšnje.
 • Strop - ergonomski nosilec. Zagotavlja nagib zaslona v širokem razponu in zmožnost spreminjanja rotacijskega kota. Za nizke strope pa ni mogoče namestiti podobnega tipa. Toda lastniki prostornih apartmajev lahko dovolijo stropni nosilec za televizor in željo po spremembi položaja.
 • Kaj iskati

  Stenski nosilci za televizorje imajo številne značilnosti, ki določajo njihovo združljivost s tehniko. Običajno so priključki za televizor univerzalni, vendar v svojih ocenah mnogi priporočajo nakup združljivega modela z vašo sobo in opremo. V tem primeru boste prepričani o združljivosti nosilca in dobili odlično vidljivost s katere koli točke v prostoru.


  Treba je upoštevati:
 • univerzalnost - dodatne police za sinhronizacijo s televizorjem;
 • namembni kraj - za televizijo s tekočimi kristali, plazmo ali elektronsko svetlobo;
 • združljivost z zasloni od 20 do 65 palcev;
 • največja dovoljena teža, prenese zaslon;
 • varnost - zaščitna škatla za žice;
 • barva in oblika.
 • Delovne značilnosti

  Najpomembnejši parameter za stensko namestitev televizorja je dovoljena obremenitev.Označuje, da nosilec vzdržuje težo televizorja. Vsestranskost je naslednja značilnost, ki določa velikost diagonale. Proizvajalci običajno navedejo vrsto velikosti - na primer 32-55 palcev. Pogosto so televizijski nosilci opremljeni z zaščitno škatlo, ki drži žico, kot tudi dodatne police za namestitev predvajalnika, sprejemnika ali sprejemnika za domači kino.

  Samsung

  Strokovnjaki znamke Samsung so razvili nosilec WMN350M, ki pokriva široko paleto diagonal panelov. Za diagonale različnih velikosti in serij lahko na televizorju visite na razdalji 17 do 40 mm od stene. Tako dobite dovolj prostora na zadnji strani televizorja za povezavo kablov. Priključitev naprave zdaj ne bo problem, tudi če je kabel nekoliko širši in pogostejši.
  Za obešanje stenskega televizorja Samsung na steno, vam ni treba porabiti veliko časa in truda. Postopek namestitve plazemske plošče na steno z novim stenskim nosilcem WMN350M je postal hiter, enostaven in varen. Ta model nosilca lahko prenese maksimalno obremenitev do 220 kg (teža največjih modelov Samsung). Da bi se izognili kakršnim koli težavam, so v navodilih za uporabo skupaj z navodili za namestitev navedeni vsi podprti modeli.

  Zanesljiv in eleganten

  32-palčni televizor SONY KDL32RE303BR Wall-Mount je zasnovan tako, da vam daje realistično sliko in prostorski zvok. Ta model televizorja lahko prikaže na zaslonubogata in jasna slika z visokimi podrobnostmi. Stabilnost zaslona ima ergonomsko stojalo. Za montažo na steno lahko uporabite nosilec VESA 100x100.
  Ta televizor je sistem X-Protection PRO varno zaščiten pred vlago, prahom in padcem napetosti.

  Kako narediti napako pri izbiri

  Nosilci za stenske TV imajo številne značilnosti, ki določajo njihovo združljivost z napravo:
 • Preverite, katera konstrukcija in tip izbranega nosilca in kako primerna je za vašo sobo.
 • Zagotoviti, da izbrana vrsta zapirala ustreza teži vašega modela TB.
 • Preverite, ali komplet vsebuje vse potrebne dele: kable, vijake in posebne pritrdilne elemente.
 • Zagotoviti, da ni težav pri vgradnji: za betonske in opečne zidove ni strogih zahtev. Toda za stene drywall zahteva poseben pristop. V tem primeru izberite nosilec za stensko televizijo s široko ploščo in priporočljivo je, da se najprej posvetujete s strokovnjakom.
 • Prepričajte se, da je izbrani model podprt z garancijskim servisom.
 • Za lastnike velikih domačih gledališč bo koristno ugotoviti, ali potrebujete samodejni nosilec, ki samodejno spremeni položaj zaslona na nadzorni plošči. Stroški takšnega nosilca niso poceni, vendar ga ni lahko nagibati in vrteti ročno.
 • TV TOSHIBA 32W3753DG

  Drugi model TOSHIBA, nameščenega na stenoizdelani v črni plastični škatlici. Ta televizor zaradi majhnosti ne zavzema veliko prostora niti v najmanjši sobi. Vgrajeni standard VESA 200x100 omogoča namestitev zaslona na strop ali steno s posebnim nastavkom.

  Navodila za montažo in obratovanje

  Če ste že izbrali najprimernejši stenski nosilec za nov zaslon, bodite pozorni na nasvete za pravilno vgradnjo in uporabo televizijskega nosilca:
 • Vrstni red in faze zbiranja podatkov so glavni deli navodil, ki jih je treba ravnati brezhibno.
 • Najbolj uspešna, zanesljiva in enostavna pritrditev držala - v kotu sobe.
 • Natančno izmerite višino pri namestitvi in ​​preverite, kako prijetno je zaznana slika. Zaslon je najbolj primeren za gledanje, ki se nahaja na majhni višini (nekoliko nad nivojem oči).
 • ​​V številnih pregledih kupci modernih plazemskih plošč govorijo o prednostih in slabostih tega načina namestitve stenskega televizorja na steno ali pod strop. Večina anketirancev navede udobje postavitve zaslona kjerkoli v prostoru, kot tudi sposobnost, da ga zaščiti pred mehanskimi poškodbami, izboljša notranjost in prihrani prostor.

  Sorodne publikacije