Kaj je "Dropbox" in zakaj ga potrebujete? Shranjevanje podatkov v oblaku za Dropbox

Današnja tehnologija zagotavlja lastnikom osebnih računalnikov in mobilnih pripomočkov številne možnosti za shranjevanje datotek in drugih podatkov. Obilo možnosti včasih zamenjuje in povprečni uporabnik preprosto ne more navigirati in ne ve, kaj izbrati: trdi disk na računalniku, zunanji pomnilnik za pametni telefon, običajen bliskovni pogon ali "oblak" na internetu.

Najnovejša različica je vse bolj priljubljena zaradi razširjene internetizacije. Podobni "oblaki", ali na drug način - oblak skladiščenje, predstavljajo strežnik, kjer je uporabniku dodeljena določena količina podatkov za svoje potrebe. Odličen predstavnik takih bratov je storitev Dropbox.

Kaj je Dropbox?

Podobna skladišča so zelo priročna, zlasti v naši mobilni dobi. Dobra polovica uporabnikov osebnih računalnikov ne sedi na mestu in prenašanje potrebnih podatkov na isti pogon ni vedno priročno.


Vzemite, na primer, socialna omrežja, kjer je skupna raba fotografij, glasbe in nekaterih dokumentov veliko lažje organizirati z oblačnim shranjevanjem v Dropboxu, namesto da kopirate vsebino najprej na zunanji medij, nato na drugo napravo in od tam že objavljena na internetu. Podoben postopek je zapleten, dolgočasen in ne deluje vedno tako, kot bi moral, še posebej, če okorni bliskovni pogon, pomnilniška kartica ali kabel niso enaki s priključkom.
Kaj je Dropbox? To je prenos vaših podatkov brez potrebe po posrednikih. Seveda, in toMožnost ima tako prednosti kot slabosti, prva pa je še več. Vendar pa malo kasneje. Poskušali bomo razumeti, kaj je "Dropbox" in zakaj je to potrebno. Prav tako bomo določili glavne značilnosti storitve in izvedljivost uporabe na enem ali drugem področju.

Zakaj je Dropbox?

Torej, kaj je Dropbox in zakaj naj ga uporabljam? Je brezplačna, vendar seveda z nekaj omejitvami. Osnovna tarifa vključuje 2 GB prostega prostora za shranjevanje vseh podatkov.

To pomeni, da lahko uporabnik doda mape, datoteke s poljubnimi končnicami in brez omejitev glasnosti. Zadnji čas je naveden samo z izbrano ceno v Dropboxu. Kaj je ta program prenesete v "oblak" ali licenco ali skladbo, ki jo shranite, vas nihče ne bo vprašal. Storitev zagotavlja prostor brez vprašanj.

Omejitve

Skladišče, zlasti če izberete osnovno različico, ima svoje omejitve. Poglejmo, kako Dropbox deluje v tem primeru. Pri nalaganju podatkov prek vmesnika brskalnika je skupni znesek omejen na 2 GB. To je dovolj za fotografije, glasbo in vse dokumente.
Če želite več, boste imeli v računalniku ali mobilnem pripomočku poseben odjemalec Dropbox. V primeru, da bodo osnovna 2 GB majhna, lahko virtualni pomnilniški prostor za datoteke razširite na zelo velike količine, seveda, za plačilo. Obstajajo različne tarife in možnosti za povečanje prostora na disku. Poglejmo nekaj primerov, da bi pojasnili, kaj je to. Dropbox predvideva predplačilo zadodatnih gigabajtov na navideznem strežniku. Na primer, volumen 50 GB bo stala povprečni uporabnik približno 600 rubljev na mesec, in 100 GB - že 1100 rubljev na mesec. To pomeni, da več prostora boste rezervirali, bolj ugodni pogoji bodo.
Poleg tega, če na vaši strani v socialnih omrežjih te storitve dodelite vsaj nekaj vrstic, lahko od zgornje strani izbrane vozovnice dobite brezplačne gigabajte. Zato "oblak" pozdravlja oglaševanje in močno spodbuja uporabnike k temu.

Druge možnosti

Nadaljevanje. Še nismo opisali vsega o tem, kaj je "Dropbox". To je tudi izmenjevalnik datotek. Na primer, pogosto delite s prijatelji, naročniki ali z zunanjimi uporabniki nekaj podatkov, kot so fotografije, glasba itd.
Storitev omogoča dostop do vaših podatkov prek javnega razdelka. Vse kar morate storiti je, da prenesete potrebne datoteke iz vašega mobilnega pripomočka ali Windowsa v Dropbox in jih označite z zastavico za javno zastavo, nato pa kopirate povezave do podatkov in jih postavite kjerkoli. Seveda ne bo tukaj "Čakaj 60 sekund" in uporabniki bodo prejeli neposreden naslov brez kakršne koli strogosti, ki je skupna izmenjevalcem datotek. Prav tako je treba opozoriti, da je storitev ustrezno usklajena. To pomeni, da boste imeli vedno dostop do datotek, ne glede na to, kje ste, samo če ima naprava dostop do interneta. Za sinhronizacijo so na voljo številni odjemalci, ki jih je mogoče namestiti na kateri koli pripomoček in stacionarni računalnik (Android, Windows, Linux in Macintosh podpora iz iOS-a).

Spletni vmesnik

Če želite v računalnik ali mobilni pripomoček namestiti odjemalca s polno storitvijo, lahko uporabite običajni spletni vmesnik. Ni tako prilagodljiv kot stacionarna programska oprema, vendar so v njem prisotne vse funkcije, potrebne za rutinske operacije.
Za začetek morate opraviti kratko registracijo. Pojdite na uradno spletno stran skladišča in izberite ustrezno postavko. V vnosnem polju morate navesti vaše podatke: priimek, ime, e-pošta in tudi geslo. Če želite, lahko preberete pravilnik o zasebnosti. Po vnosu vseh podatkov na vašo pošto boste prejeli pismo s povezavo, ki aktivira vaš račun. Po tem se lahko prijavite v storitev s svojim uporabniškim imenom in geslom. Spletni vmesnik skladišča je zelo podoben standardnemu čarovniku. To je praktično nemogoče, da bi dobili zmeden tam, bolj na vsakem koraku so tooltips za vsako postavko.

Značilnosti vmesnika

Na levi strani je stolpec za iskanje datotek s prikazom trenutnih dnevnikov: kopiranje, ustvarjanje, brisanje in drugo. Skoraj celoten desni del je vmesnik za upravljanje datotek in map. Privzeto sta v podružnici dva imenika: Javna in Fotografija. Uporabnik lahko ustvari svoje mape in jih poimenuje samovoljno.
Glavni meni je organiziran na vrhu. Tukaj lahko prenesete datoteke iz računalnika v storitev s klikom na en gumb, ustvarite podmapo, pokažete skrite datoteke, jih preimenujete, to pomeni naredite skoraj vse, kar nam omogočadirigent "Windows". Z enim pritiskom na tipko lahko naredite mapo ali datoteko javno, in vaši prijatelji bodo imeli dostop do določene storitvene povezave (prikaže se v kontekstnem meniju). Pred dodajanjem glasbe v Dropbox, videoposnetke ali druge datoteke z določeno ločljivostjo je najbolje, da takoj ustvarite ustrezen imenik, drugače je zagotovljena zmeda. Uporabnik ima tudi podrobno zgodovino vseh dejanj z datotekami in mapami. Tu lahko najdete vse in vse, vendar samo v omejenem obsegu. Zadnji se lahko umakne in je odvisen od izbrane tarife. Poleg tega je v storitvenem vmesniku postavka, ki je odgovorna za nekatere naloge, ki vam bodo prinesle dodatne gigabajte na obstoječe. Tukaj si lahko ogledate pomembne lastnosti skladišča, namestite lokalno odjemalca na svoje naprave, delite povezave s registriranimi v oblaku s prijatelji, povežite račun za družabno omrežje ali naročite storitve za promocijo. Za vse to dobite brezplačne bonuse in druge "dobrote".

Lokalne stranke

Razmislite o najbolj priljubljeni storitvi za stranke za operacijski sistem Windows. " Lahko ga prenesete v ustreznem razdelku na glavni strani skladišča. Zaseda precej prostora in je nastavljena v sekundah.
Po namestitvi zaženite odjemalca, vnesite naše registracijske podatke - lahko začnete delati. V bistvu se vmesnik Dropboxa ne razlikuje od običajnega dirigenta, čeprav lahko rečemo, da so enaki. To pomeni, da lahko opravljašso popolnoma enaki, z edino razliko, da so vsi vaši podatki shranjeni ne na trdem disku, temveč na virtualnem strežniku. Tukaj lahko tudi delite datoteke, prenašate, preimenujete, brišete, dodajate, primerjate itd. To lahko storite ne le z kontekstnim menijem, temveč preprosto z vlečenjem datotek /map na miško. Storitev ima tudi stranke za platforme iOS in Android. Mobilna različica skladišča je podobna spletnemu vmesniku. Tu so enaki elementi menija in delo z mapami. Funkcionalnost je obrezana v smislu, da morate med delom pogosteje klicati kontekstne kontekste in okna. Ni mogoče postaviti vse na majhen zaslon, toda v preostalem je vse enako.

Varnost

Storitev je skrbela tudi za varnost svojih uporabnikov in za zaupnost zaupanja vrednih informacij. Celoten proces shranjevanja, prenosa in uporabe drugih podatkov poteka z uporabo varnih protokolov SSL. Informacije se šifrirajo z uporabo sodobnega AES-256 algoritma, tako da ni bilo mogoče zapustiti paketov "na strani". Vse mape z oznako »Javno« so dostopne le omejenemu številu oseb, ki jih določite. Prenos datotek je mogoč samo z vašo referenco, kjer se odločite, komu jo boste posredovali /poslali.

Če povzamemo

, se lahko Drobbox imenuje ena najboljših storitev v svojem segmentu. Virtualni strežniki vam omogočajo, da vedno shranite potrebne podatke. Seveda je skladiščna zmogljivost omejena z vašim načrtom, za katerega morate plačati. Toda tudi za brezplačne račune je na voljo 2 GBprostega prostora, kar je povsem dovolj za nezahtevne uporabnike socialnih omrežij, hkrati pa funkcionalnost ne pade.

Sorodne publikacije