Plačilni sistemi. Seznam najbolj priljubljenih storitev

Le malo ljudi si predstavlja življenje brez elektronskega denarja. Z njihovo pomočjo lahko kupujete v spletnih trgovinah, plačujete račune, kupujete vstopnice, prenašate denar z ene kartice na drugo z nižjim odstotkom. Kateri so najbolj priljubljeni plačilni sistemi? Seznam predložitev spodaj.

Seznam plačilnih sistemov

Mnogim je bila všeč zamisel o plačilu za elektronski denar. Glavni namen, ki ga opravljajo plačilni sistemi (seznam bo predstavljen pozneje), je trenutni izračun pri banki ali prodajalcu. Danes obstajajo številni elektronski viri, vendar vsi ne pritegnejo navdušenja in zaupanja večine državljanov. Torej, tukaj so najbolj priljubljeni domači in mednarodni plačilni sistemi:


 • "Yandex. Money";
 • "Mail.ru.Groshi";
 • Webmoney;
 • Paypal;
 • Visa;
 • MasterCard;
 • "Svet";
 • Popoln denar;
 • Denarna pošta;
 • "PRO100";
 • Qiwi;
 • Plačilo.
 • To še zdaleč ni popoln seznam storitev za izračun elektronskega denarja. Vendar pa jih najpogosteje uporabljajo stranke. Spodaj so predstavljeni TOP-5 sistemi, ki so pridobili zaupanje potrošnikov.

  "Yandex.Money"

  V Ruski federaciji se šteje za najbolj znano. Glavna valuta je rubelj, vendar to ni vplivalo na priljubljenost med prebivalstvom. Dejstvo, da "Yandex.Money" ne omogoča svojim strankam, da plačajo za storitve in blago v tujini, je razburjeno. Vendar pa ruske spletne trgovine raje domače elektronsko plačilosistemov. Po statističnih podatkih, "Yandex.Groshi" zavzema vodilni položaj pri plačilu za storitve in blago v svetovnem spletu v domovini.


  Prednosti tega sistema so zmožnost dopolnjevanja računa s prenosom sredstev s posameznika. Poleg tega je nedvomna prednost preprosta in intuitivna funkcionalnost.

  Webmoney

  Tudi povpraševanje po mednarodnih plačilnih sistemih, kot je Webmoney, je tudi povpraševanje. Takšna storitev ponuja izračun v različnih valutah. Vendar pa visoka zanesljivost sistema ne kompenzira zapletenosti registracije. Zato mnogi novinci raje uporabljajo "za pomoč" za drugo storitev. Visoka varnost za stranke je pomemben vidik pri izvajanju finančne transakcije. To je točno to, kar zagotavlja Webmoney.
  Naj ima storitev veliko prednosti, vendar priljubljenost v tujini ni tako visoka kot v Rusiji in državah SND. Po mnenju mnogih uporabnikov, ki so zavrnili uporabo tega sistema, obstaja zelo neprijeten proces menjalnega tečaja. Sistemi varnih plačil, katerih seznam je predstavljen in vključuje Webmoney, bi morali žrtvovati udobje v imenu zanesljivosti denarnih transakcij.

  PayPal

  Najbolj priljubljeni so bili elektronski plačilni sistemi in najstarejši. To je PayPal. Ustanovljeno leta 1998. Koristi storitve vključujejo različne valute, s katerimi lahko izvajate denarne transakcije. Skupaj je približno 24 vrst. Po strokovnih ugotovitvah se PayPal uporablja v 190 državah po svetu. Mimogrede, ta storitev je bolj zaželenauporabite kupca pri plačevanju naročil v čezmorskih spletnih trgovinah. Poleg tega je to redko virtualna dražba za plačilo brez PayPala.


  Zakaj je ta sistem tako priljubljen? Njegova visoka zanesljivost in priročno funkcionalno zajemajo srca milijonov uporabnikov. Slabosti strank vključujejo nezmožnost izdelave osebnih podatkov. Prav tako ne vse države sprejemajo PayPal za elektronski denar.

  "Svet"

  Vlada Ruske federacije se je leta 2014 odločila, da bo ustanovila storitev, ki bo popolnoma neodvisna od sistemov Visa in MasterCard. Razlog za tako odločitev je bila uvedba sankcij za domača podjetja in banke. Tako se je pojavil nacionalni plačilni sistem "The World" (NPS). Oblikovan je na najbolj previden način, da se zagotovi udobje, cenovna dostopnost in zanesljivost delovanja za vse prebivalce Rusije. Storitev pripada Centralni banki države. Razvijalci NPC zagotavljajo kontinuiteto in varnost izvajanja različnih vrst transakcij na bančnih karticah. Zahvaljujoč storitvi "World" lahko izvajate tipične operacije, in sicer:
 • dvig gotovine;
 • izvajanje mobilnih in brezkontaktnih plačil;
 • plačilo za nakupe v trgovinskih mrežah. Glavna prednost NPC je nezmožnost razmer na mednarodnem prizorišču, da bi vplivala na trenutno stanje. V skladu s tem državljani Rusije morda ne bodo morali skrbeti za dostop do svojih prihrankov in denarja za plačilo storitev in blaga.

  Celotno

  Visa je plačilni sistem, razporejen po vsej Ameriki in Avstraliji. Če poskusiteČe plačate s kartico v Evropi, lahko pride do težav s terminalom, saj tukaj raje uporabljajo neposrednega konkurenta MasterCardu. Vendar pa, glede na statistiko, Visa služi 70% strank, medtem ko je njegov "tekmec" le 30%. Do danes je ta kartica sprejeta v 166 tisoč mestih po vsej Rusiji in v 36 tisoč bankomatih. V 200 državah po svetu so pripravljeni sprejeti Visa. Ta storitev je res največja in najbolj znana. Stranke sistema lahko naročijo eno od tipov (in morda vse vrste) Visa:
 • Visa Electron;
 • Visa Classic;
 • Visa Gold;
 • Visa Platinum.
 • Prisotnost več tipov zemljevidov omogoča, da to dejstvo pripišemo nespornim prednostim sistema. Zaradi tega lahko hitro opravite nakupe, naročite vstopnice in jih takoj plačate. Kot smo že omenili, so plačilni sistemi, katerih seznam je bil predstavljen v tem članku, zelo primerni za značilne finančne operacije. Vendar pa strokovnjakom ne svetujemo, da hranijo elektronsko, saj je na internetu zdaj veliko goljufov.

  Sorodne publikacije