VAZ-21053: fotografija in opis, specifikacije, uglaševanje

Očitno je najbolj znan avto iz ZSSR "Žiguli". Izpustili so jih tako veliko, da so jih tudi danes pogosto našli v mestih. Eden od priljubljenih modelov družine Classic je VAZ-21053. V ljudeh je bil avto imenovan "pet" (po analogiji s "tri", "štiri" in drugimi avtomobili VAZ blagovnih znamk). Kaj je VAZ-21053? Specifikacije, fotografije in ocene - še v našem članku.

Opis

Torej, kaj je ta avto? VAZ-21053 je limuzina pogona na zadnji kolesi malega razreda, ki je bila razvita v Volga Automobile Plant. Serijska proizvodnja avtomobila se je začela v 80-ih. Zadnja kopija VAZ-21053 je prišla iz tekočega traku leta 2010.


Oblikovanje

VAZ-21053 je rodovnik "sedmih". Navzven je zelo podoben VAZ-2107 z izjemo rešetke hladilnika. Treba je opozoriti, da je "pet" je bil prvi model, v katerem so se močno upali, da opustijo kroma (za zmanjšanje stroškov gradnje). Da, rešetka hladilnika je bila popolnoma črna, na telesu pa ni bilo nobenih čudovitih letev, ki so bile običajne za "klasiko". Med drugimi razlikami so tudi novi pravokotni žarometi z vgrajenimi smerniki. Tudi na "petih" so bili drugi odbijači. Bile so tudi kovinske, vendar bolj obsežne in brez "čeljusti".
Oblika prednjih oken se je spremenila. Pred tem so "klasiki" predstavljali okna. Z videzom "petih" vrat je bilo trdno steklo. Oblika zadnjih luči se je spremenila. V drugi je struktura telesa enaka. Mimogrede, sprva za "Žiguli"Ponudili so samo 13-palčna kolesa. V letu 2000 so bili za VAZ-21053 na voljo liti 14-palčna kolesa. Med slabostmi tega avtomobila, lastniki upoštevajo kakovost zaščite pred korozijo. Stroj je zelo gnil. Zato ni presenetljivo, da bi lahko "pet" večkrat prebarvali. In okraski za njo in precej običajen pojav. Pomanjkljivosti "petih" so pragovi, dno, loki. Tu ni nobene zaščite pred korozijo. Da bi se vsaj nekako držali stran od rje, lastniki sami podmažijo dno kita, ravnajo s pragovi z antigrave in drugimi sredstvi. Tudi plastične obloge so pogosto nameščene na avtomobilu.

Tuning

V zadnjem času postaja gibanje "matrica" ​​vedno bolj priljubljeno. Torej, lastniki se tuning VAZ-21053 z namestitvijo:
 • Klasični lite diski s široko polico.
 • Podaljški za loke.
 • Ogledala v stilu JDM (z namestitvijo na pokrovu motorja).
 • "Ustnice" na sprednji strani avtomobila.
 • Spojler v stilu "raca repa".
 • Kar je videti kot sovjetski "pet" po tem uglaševanju, lahko bralec vidi na spodnji fotografiji.
  Tak avtomobil resnično pritegne pozornost.

  VAZ-21053: mere, zračnost

  V skladu z evropskimi standardi vozilo spada v razred B. Tako je celotna dolžina telesa 413 metrov, širina - 162 višin - 145 metrov. Vendar je treba povedati, da je dolžina medosne razdalje (2424 milimetrov) zelo skromna tudi za razred B. V tem primeru ima avto velik prostor. Na standardnem 13-palčnem disku je njegova velikost 17 centimetrov. Nekateri lastniki celodvignite zadnji del. Toda v bistvu to sploh ne gre mimo (kot s standardno razdaljo, lahko avto samozavestno "sila" primer), in da bi povečali nosilnost. Vzmetenje je bilo ob polnjenju zelo mehko in bistveno, zadnji del je bil močno namočen.

  Salon

  Notranjost avtomobila je enaka kot "štiri" in "sedem". Za voznika je volan s štirimi kraki brez prilagoditve in ravnim sedežem. Instrumentna plošča na VAZ-21053 je puščica z zmerno osvetlitvijo ozadja. Kljub temu je bilo tukaj vse, kar je bilo potrebno: merilnik hitrosti, tahometer, senzor nivoja goriva in temperatura izpušne cevi.
  Mimogrede, "pet" je bil prvi avtomobil med "Classic", ki je bil opremljen z ogrevano zadnje steklo. Poleg tega se je v kabini pojavila pihana stekla prednjih vrat. Vendar pa je bilo za postavitev deflektorjev v ploščo potrebno zmanjšati tudi brez te majhne škatle za rokavice. Salon je tako preprost, da od elektronike samo notranja osvetlitev in ogrevanje zadnjega stekla. Vsi nosilci oken so mehanski. Sedeži so ročno nastavljeni. Med slabostmi salona, ​​lastniki Opomba:
 • Bad izolacijo hrupa. V notranjosti je zelo hrupno, še posebej pri hitrostih, ko motor podleže pod pokrovom motorja.
 • Nezdružljivi sedeži. Imajo celo nastavljive višine naslonjala za glavo, vendar so bile zelo neudobne. Tu ni ledvene in bočne podpore. Poleg tega so se sedeži hitro znebili in obrisali. Zaradi tega je bilo pogosto mogoče videti pokrove na sedežih "Žigulija".
 • Slaba ergonomija. Predvsem gre za kolo in neprijetne regulatorje na peči.
 • Tehnične značilnosti VAZ-21053

  To spremembo je mogoče dopolniti z več motorji. Sprva je VAZ-21053 zagotovil uplinjač iz "treh". To je bil osem-ventilski, pol-litrski motor z verižnim pogonom in močjo 72 konjskih moči. Navor - 104 Nm. Menjalnik je lahko drugačen. Prvi na "pet" je bil postavljen štiristopenjski mehanike, nato pa - pet korak.
  Leta 2000 je motor uplinjača zamenjal vozilo za vbrizgavanje. Torej, pod pokrovom "klasike" je bil na voljo štirikolesni motor iz porazdeljenega vbrizgavanja. S prostornino 15 litrov je razvil enako moč 72 konjskih moči. Vendar se je navor povečal. Zdaj je bilo 110 Nm. Prav tako se je agregat uskladil z okoljskim standardom Euro-2. Kot prenos ni bila na voljo nadomestna mehanika. Kot kažejo izkušnje izkoriščanja VAZ-21053, se je škatla s časom začela raztezati zaradi ležajev. Vendar se to ni štelo za resno pomanjkljivost. Med glavnimi pomanjkljivostmi "Zhiguli" lastniki opozoriti slabo dinamiko pospeševanja. Glede na vrsto motorja in menjalnika se "pet" pospeši na stotine v 17-20 sekundah. Največja hitrost je bila od 142 do 150 kilometrov na uro. Hkrati je bil avto naporen. Klasičen motor je porabil povprečno 10 litrov 92 bencina na 100 kilometrov ceste. In na tej poti ti stroški niso bistveno padli zaradi aerodinamike "opeke".

  Motor je imel enake slabosti,kot v preostalih motorjih Žigulija. To je hitra obraba udarne gredi, potreba po prilagoditvi ventila, povečana poraba olja, težave pri vžigu in še več. Ob ustreznem servisiranju je bila življenjska doba motorja do večjih popravil približno 180 tisoč kilometrov.

  Podvozje "petih"

  Praktično je podobno drugim klasičnim modelom VAZ. Torej je bilo pred avtomobilom nameščeno neodvisno vzmetno vzmetenje s prečno nihajočimi vzvodi. Imeli bi sprednjo in stabilizatorsko prečno stabilnost. Od zadaj - vzmetno odvisno vzmetenje z vzdolžnimi in prečnimi prečkami. Zavorni sistem - hidravlični, dvokrožni, z vakuumskim ojačevalnikom. Spredaj je opremljen s kolutnimi zavori, zadnjimi bobnastimi zavorami. Ročaj - mehanski, s pogonom na zadnja kolesa.
  Kot ugotavlja pregled, je vzmetenje na "petih" zelo mehko. Lahko gašenje vibracij tudi pri visokih hitrostih. Vendar suspenzija ni bila podvržena ostremu udarcu. Zaradi okvare so lastniki naleteli na deformacijo spodnjih osi osi. Tudi zaradi prevelike mehkobe vzmetenja je bil avto slabo vključen v zavoje in praktično ni bil nadzorovan pri visokih hitrostih. Do šibkih točk v tekočih pregledih spadajo vsi tečaji. To so krmilni sistem in kroglični ležaji. Amortizerji so se hitro ustavili zaradi velikih premikov bata. Tudi za nizko kakovostne kovine je pogosto treba zamenjati ležaje pesta.

  Cena

  Trenutno je mogoče VAZ-21053 kupiti po ceni od 15 do 60 tisoč rubljev v povprečju. Stanje avtomobilov bodrugače, kot kilometrine. Ampak najdražja so "sveže" kopije, izdane leta 2010. Cena lahko doseže do 120 tisoč rubljev.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, da gre za VAZ-21053. Slabosti tega avtomobila so veliko. Morda je edini plus nizka cena in nizki stroški vzdrževanja. Če želite najti rezervne dele za takšen avto lahko v katerem koli naselju, in za popravilo "pet" z lastnimi rokami ne bo nobenih posebnih težav.

  Sorodne publikacije