ZyXEL Keenetic Lite III Router: nastavitve, funkcije in povratne informacije

Zyxel lansira lastne usmerjevalnike Wi-Fi. Kot je postalo jasno iz prejšnjih izkušenj, mora proizvajalec svojim strankam enkrat na leto zagotoviti posodobitev. Nekateri modemi po naslednji spremembi so dobili izboljšano ne samo strojno opremo, ampak tudi strojno programsko opremo. To velja za Zyxel Keenetic Lite III Rev B. Njegova nastavitev je čim bolj enostavna. Poglejmo nekaj sprememb od predhodnika "Light II". Posodobljena različica antene ni nameščena na hrbtni strani, temveč na stranski strani. Zahvaljujoč tej rešitvi je napravo lažje namestiti na steno. Moč je ostala enaka. Na zadnji plošči lahko vidite prisotnost preklopov načina. Če menite, da je nova možnost bolj podrobna, potem je to dejansko izvedba novega čipa. Njegova frekvenca je enaka kot pri 580 MHz. Vse ostalo v teh dveh modelih je popolnoma enako.
Prednosti

Opisani usmerjevalnik lahko deluje s katerim koli ponudnikom in omrežjem, ki ga nudi. V tem primeru izbira povezave ni pomembna, saj naprava z lahkoto deluje z vsako od sodobnih možnosti. Čeprav obstaja nekaj izjem, obstajajo ponudniki, ki uporabljajo avtoreizatorje in podobne možnosti za Zyxel Keenetic Lite III. Nastavitve v načinu PPPoE so opisane spodaj. Interaktivno televizijo podpirajo različne sodobne tehnologije. Vgrajeni brezžični modul 80211 n. Podpira delo z omejitvami povezav, načinom gostovanja (omrežja) itd. Lahko deluje s številnimi storitvami DNS drugih proizvajalcev: Sky in Yandex. DovoljenoPo potrebi paket programske opreme za usmerjevalnik. To se izvede s pomočjo skladišča pripomočkov.

Povezava

Pred kakršnimi koli nastavitvami napravo priključite na računalnik ali prenosni računalnik. Spreminjanje značilnosti brezžične povezave ni močno priporočljivo. V nasprotnem primeru lahko usmerjevalnik Zyxel Keenetic Lite III prekine. Nastavitev se mora začeti z nastavitvijo glavnega načina delovanja. Nato morate priključiti napajalni kabel. Kako razumeti, da je usmerjevalnik vklopljen? Prikaže se ustrezen indikator na sprednji plošči. Po tem morate žico ponudnika povezati z napravo in nato z računalnikom. Če je vse uspešno, zasveti še en indikator. Zdaj je čas, da ustvarite domače omrežje. Morate vzeti kabel, ki je priložen kompletu. Kratka je in jasno izstopa. Imenuje se patchcord. En konec mora biti povezan z usmerjevalnikom, drugi pa z omrežno kartico računalnika. Če se pojavijo težave, morate ugotoviti razloge. Obstaja več odtenkov, v katerih omrežna kartica morda ne vidi kabla.Ponastavitev nastavitev

Za ponastavitev Zyxel Keenetic Lite III (kar je zelo priporočljivo takoj po priključitvi naprave in začetku dela z njim), morate najti posebne korpus Nahaja se na strani usmerjevalnika. Pritisnite ga s katerim koli subtilnim predmetom. Potrebno je pritisniti 10-15 sekund, dokler indikatorji ne začnejo utripati. Po sprostitvi. SkoziUsmerjevalnik se bo za trenutek ponovno zagnal, vse nastavitve bodo standardne. V tem primeru ne morete izklopiti napajanja med tem postopkom.

Prijava v nadzorno ploščo

Ko je usmerjevalnik vklopljen in je omrežna kartica konfigurirana, lahko začnete konfigurirati modem. Pojdite na nadzorno ploščo naprave. Če želite to narediti, odprite brskalnik in pojdite na 1921681.1. Odpre se stran z dobrodošlico. Če želite delati s tem naslovom, vam ni treba vzpostaviti povezave z internetom. Potem bo usmerjevalnik zahteval dovoljenje za samodejno nastavitev. To je precej hitro, vendar dokler ga ne smete preskočiti. Takoj morate iti v spletno konfiguracijo. Takoj po stikalu vas bo usmerjevalnik pozval, da nastavite novo skrbniško geslo. Kombinacija je lahko katera koli. Nato morate samo klikniti na tipko "Uporabi". S to nastavitvijo je Zyxel Keenetic Lite III potekel. Znova zaženite stran, prikaže se pogovorno okno, v katerem morate vnesti »admin« prijavo (v angleščini) in geslo, ki ste ga navedli prej. Nato kliknite V redu. Zdaj lahko uporabnik varno izvaja nastavitve usmerjevalnika.

Osnovna nastavitev

Številne bralce zanima zavojne parametre Zyxel Keenetic Lite III. V članku bo predstavljena tudi ona. Router deluje na programski opremi, ki je vsem znana kot NDMS v2. Zato je jasno, da bo za vse, ki so bili z njim že v stiku. V lokalnem omrežju ima usmerjevalnik standardni naslov, prijavni "admin" in geslo, kot običajno, - 1234. Ko vstopite v konfigurator, odjemalec takoj vidi pogovorno oknookno, ki ga program prezre za hitro nastavitev. Potrebno je, da se lahko brez napora povežete z omrežnim ponudnikom in prejmete internetni signal. Če želite nastaviti več globalnih nastavitev, morate to narediti ročno. Zdaj pa si poglejmo, kako izvesti hitro nastavitev.

Navodilo

Na samem začetku bo nastavitev vprašala uporabnika, ponudnik je vezan na nekatere naslove MAC in katere komponente so potrebne za delo z zunanjim omrežjem. Najpogosteje, če je podjetje, ki zagotavlja storitev, veliko, lahko označite element "Not registered MAC addresses". Če pa želite vedeti, da obstaja sidro, se lahko neposredno obrnete na ponudnika. Če je kljub temu prisoten, je bolje ustvariti nov naslov. Vendar pa nekateri uporabniki preprosto klon - ta možnost je tudi primerna. Kako najti osnovni naslov? Registriran je na usmerjevalniku. Vidite jo lahko na nalepki na dnu naprave. Če iz tega razloga tega ne morete storiti, morate uporabiti ukazno vrstico računalnika. Potem ko kliknete na naslov ali kliknete na kljukico, kliknite gumb "Naprej".
IP naslov mora biti določen samodejno, če ponudnik dela z dinamično vrsto povezave. V nasprotnem primeru morate v podjetju ugotoviti, katera nastavitev za element IP je zahtevana. Ko kliknete gumb "Naprej", se prikaže ikona za spreminjanje prijavnih podatkov. Tukaj vnesite geslo in prijavo, ki jo je zagotovil ponudnik. Omogočili bodo dostop do omrežja. Če je nameščenVrsto povezave IPoE, kot tudi dinamični ali statični naslov, lahko preverite, da ni gesla. Privzeto kliknite gumb "Naprej".

Napredno

Zadnja nastavitev je nastavitev povezave naprave. Od tega trenutka lahko vklopite usmerjevalnik in preverite povezavo. Če želite spremeniti napredne nastavitve, kliknite gumb "Spletni konfigurator". V samodejnem načinu bo aplikacija zahtevala novo geslo za dostop do naprave (standard "1234"). Obvezno jo je treba spremeniti, saj bo zagotovila večjo varnost podatkov.
Nastavitve za "Rostelecom", "Home.Ru" in TTC
Na žalost je zgornja metoda primerna samo za podružnice, ki zahtevajo vrsto povezave PPPoE za Zyxel Keenetic Lite III. Nastavitev dostopne točke za Rostelecom in druge je enostavna in celo hitra. Če želite vnesti nastavitve, ki omogočajo dostop do omrežja, obiščite razdelek »Internet« in nato v meniju »Poveži«. Tam bo uporabnik videl stolpec "Širokopasovna povezava". Tukaj morate konfigurirati vrata, ki lahko nudijo WAN. Izberete lahko tudi priključek - ni pomembno. Če želite to narediti, označite "Uporabi priključek". V tem primeru mora uporabnik preveriti, ali so potrditvena polja "Aktiviraj" in "Uporabi za uporabo signala". Če ponudnik dela z naslovi MAC, morate potrditi polje poleg možnosti »Ne IP«. Vrednost istega MAC-a naj ostane standardna - "Privzeto".Nato morate klikniti na gumb "Shrani". Nato morate odpreti grafikon PPPoE /VPN in tam kliknite "Dodaj povezavo". Tu, poleg "Vključi", morate označiti polje. Na usmerjevalniku Zyxel Keenetic Lite III še ni veliko dela. Postavitev za Rostelecom je preprosta. Stolpec "Opis" določa katerikoli niz črk - to je ime omrežja. Protokol PPPoE. Ob njem je tudi seznam »Poveži«. Izbrati mora povezavo WAN, ki je bila ustvarjena prej. V tem primeru lahko ime storitve pusti prazno. Določiti morate geslo in uporabniško ime. Metoda overjanja mora biti samodejna. Po - kliknite na gumb "Shrani". Ta nastavitev se konča. Kabel lahko vstavite v zahtevana vrata in preizkusite omrežje.

Nastavitve za "Beeline"

Da bo usmerjevalnik delal s ponudnikom Beeline, morate ustvariti dinamični IP naslov s predorom L2TP. Razmislite, kako to storiti. Pojdite na razdelek "Internet" v meniju "Poveži". Kliknite na »Širokopasovna povezava«. Prikažejo se vrata WAN poleg modre točke, nato pa se piše "Uporabite priključek". Če uporabnik IPTV uporablja tudi od istega ponudnika, potrdite polje poleg drugega vmesnika s podano funkcijo.
Nato pojdite dol po strani in preverite, ali obstajajo potrditvena polja za "Aktiviraj vmesnik" in "Uporabi za delo z omrežjem". Nastavite samodejnoParametri IP. V nobenem primeru ne morete nastaviti kljukice poleg grafa »Ni IP naslova«. Po tem shranite nastavitve. Vse kar je ostalo je ustvariti povezavo L2TP. Pojdite na zavihek "PPPoE /VPN" in kliknite gumb "Dodaj". Kot ponavadi morate označiti polja za "Vključi" in "Uporabi za delo z omrežjem". Protokol bi moral biti L2TP. V naslovu strežnika morate podati ime ponudnika navideznega omrežja. Uporabniško ime je praviloma osebni račun. Geslo se mora pojaviti samostojno. Nastavitve IP morate konfigurirati samodejno. Potem morate shraniti spremembe in testirati povezavo Zyxel Keenetic Lite III.

Nastavitev IPTV

Povratne informacije strank nam omogočajo, da razumemo, da ta funkcija deluje dobro. Nastaviti ga morate v usmerjevalniku "Nadzorna plošča". Treba je "Connect", da bi našli meni "Internet" in pojdite na "Širokopasovna povezava". Tam nastavite potrditvena polja pred uporabo WAN-a in dovoljenje za uporabo nastavitev za delo z internetom. Po tem morate izbrati prosto vrata, ki bodo uporabljena za konzole. Ta nastavitev je končana.

Sorodne publikacije