Sprejemnik Pioneer SPH-DA120: pregledi, specifikacije in pregledi

Avtomobilski navdušenci, ki so želeli imeti poceni avtoradio, podporno aplikacijo Apple CarPlay, že dolgo čakajo na pojav Pioneer-ja SPH-DA120, katerega cena v času izdaje ni presegla 429 $. Njeni najbližji analogni stroški in funkcionalnost so sprejemniki JBL Legend C1000 in Alpine iLX-700.

Pregled oblikovanja

En pogled na Pioneer SPH-DA120 je dovolj, da razumemo, kaj je navdihnilo podjetje, da je ustvarilo svoj dizajn. Srebrna platišča na okvirju zaslona sprejemnika so zelo podobna iPadu. 62-palčni kapacitivni zaslon na dotik ima ločljivost 800 x 480 slikovnih pik, kar je skladno z zasloni JBL in Alpine, kot tudi številnimi drugimi medijskimi centri v letu 2016, v primerjavi z iLX-700 pa je velikost zaslona Pioneer manjša, saj je okvir na levi rahlo odebeljen, tako, da lahko nadzorni senzorji prilegajo na to.Funkcionalno stikalo domačega zaslona se nahaja v središču plošče.Poleg tega so senzorji spremenili glasnost zvoka, in pod njim - gumb Mode, ki služi za preklop med stranmi AV in App, in tipke za premikanje v dveh smereh Elema Kontrole se sprožijo z dotikom, zato je pozimi potrebno odstraniti rokavice za delo z njimi.

Povezljivost

Cenovno ugoden medijski center Pioneer SPH-DA120 je obogaten s komunikacijskimi možnostmi. Proizvajalec je na zadnji strani naprave namestil veliko različnih vmesnikov. Na radio lahko priključite GPS anteno, kamero za vzvratno vožnjo, ojačevalnik moči, satelitAntena za sprejem Sirius XM, mikrofona, radijske antene, daljinskega upravljalnika, napajalnika, sprednjih in zadnjih zvočnikov. Na voljo so tudi vrata RGB, HDMI, USB in iDatalink.

Pioneer SPH-DA120: Namestitev

Postopek povezovanja sprejemnika je sestavljen iz priključitve napajalnika in zunanjih naprav, kot so GSM, radijska in satelitska antena, video moduli, daljinski upravljalnik, mikrofon, ojačevalnik, kamera za vzvratno vožnjo, zadnji zaslon kot tudi pametni telefon, tablični računalnik ali prenosni računalnik v operacijskem sistemu Android ali Apple. Postopek za nastavitev in konfiguriranje sprejemnika je podrobno opisan v priloženih navodilih.

Po vklopu se prikaže glavna stran. Po mnenju lastnikov bi moral proizvajalec v dobi digitalnih tehnologij vložiti svoj čas v izboljšanje tega dela avtomobilskega sprejemnika. Zdi se, da je predlagani meni zastarel. Arhaično oblikovanje sprejemnikove aplikacije ne zgleda kot eleganten, dolgo znani uporabnik naprave, ki uporablja operacijski sistem iOS. Delo z menijem je podobno gibanju labirinta z nenehno napačno izbiro poti, ki vodi v slepo ulico.

Carplay aplikacija

Glavni razlog za pridobitev tega modela sprejemnika je podpora za programsko platformo Apple CarPlay, ki ni nameščena na samem Pioneer SPH-DA120, ampak na kateri koli napravi iOS. Tako, ne glede na to, kako zastarela in posodobljena je zasnova avtomobilskega sprejemnika, bo CarPlay vedno deloval enako, ne glede na to, kaj prodajalec pravi o tem. Funkcionalne značilnosti programa se zaradi rednih sprememb stalno spreminjajoposodobitev Enako velja za združljive programe, ki jih njihovi razvijalci redno posodabljajo. Odpira vrata za nove izboljšave in funkcionalnost platforme CarPlay. Zato podrobno delo tukaj uporaba nima smisla: dejansko danes, z naslednjo posodobitev je zastarela.

Uporabniški vmesnik

Začetni zaslon sprejemnika je prenatrpan z mnogimi možnostmi in ikonami, ki so po mnenju uporabnikov zelo neprijetne. Ko povežete pametni telefon, se v zgornjem levem kotu glavne strani prikaže ikona CarPlay. Bližnjica vam omogoča takojšen zagon programa. To Apple uporabnikom omogoča, da se takoj počutijo kot doma in uživajo v enostavnem in čistem vmesniku. Lastnikom telefona Android bo treba MirrorLink. Sistem CarPlay na SPH-DA120 se ne razlikuje od drugih avtomobilskih sprejemnikov. Kapacitivni zaslon omogoča pomikanje po straneh in interakcijo z uporabniškim vmesnikom. Je precej občutljiva in ni slabša od alpskih. Podobno kot tekmec je lokacija stranske vrstice nastavljena v nastavitvah menija nastavitev. Po mnenju lastnikov Pioneer-ja SPH-DA120 vsaka povezava s pametnim telefonom spremlja opozorilo, ki zahteva interakcijo uporabnika. Sprejemnik iLX-700 nima te težave, zato je potreba po neprestanem preizkušanju presenečenje. Ker ni CD predvajalnika, je gonilnik omejen na radijski sprejem in medijske vsebine prek vrat HDMI in USB. Vendar pa vam preprosto povezovanje telefona omogoča, da avtoradio spremenite v nepriznavanje. Voznik lahkoPredvajanje ne samo medijev MirrorLink ali CarPlay, ampak tudi lastnih večpredstavnostnih datotek. Na voljo za Apple Music, Spotify, Pandora in drugo. To je super, ker platforma CarPlay pogosto teče nestabilno.

Glavna prednost

Zaradi omejene pasovne širine podprtega komunikacijskega standarda ni brezžične povezave CarPlay. Vendar pa za razliko od iLX-700 obstaja Bluetooth, ki omogoča prenos zvoka na avto zvočnike brez kabelske povezave. Popolna funkcionalnost platforme ne bo zagotovljena, vendar poslušanje zvoka traja večino časa delovanja sistema, Pioneer-jev sprejemnik pa zagotavlja to funkcijo, ki model razlikuje od primerjalnega primerjalnega ponudnika. Brezžično oddajanje zvoka nadzira vgrajeni predvajalnik glasbe, ki prikazuje podatke, kot so žanr, ime albuma, pesem in izvajalca. Premikanje po mapah poteka s tipkami na dotik na sprednji plošči ali z multimedijskimi krmilniki na volanu (če so združljivi s sprejemnikom).

Prilagoditev

Posamezne nastavitve SPH-DA120 so še posebej pomembne, saj omogočajo, da naprava ustreza notranji opremi avtomobila. Meni Teme je zasnovan tako, da izbere ton ozadja in prenese slike iz bliskovnega pogona. Meni "Osvetlitev" vam omogoča, da z barvnim kolescem izberete odtenek osvetlitve nadzornih senzorjev, da se prilega notranjosti. Poleg tega lahko izberete ton uporabnikavmesnik in paleta glavne strani.

Pioneer SPH-DA120: pregled večpredstavnostnih možnosti

Sprejemnik podpira veliko število formatov, daleč pred drugimi cenovno ugodnimi avtomobilskimi radijskimi modeli. Vrata USB omogočajo, da poleg pametnega telefona povežete pomnilnik flash z veliko večpredstavnostnimi datotekami. Video formate DivX, MPEG4 H.264 MKV si lahko ogledate z vgrajenim predvajalnikom. Prav tako je enostavno organizirati diaprojekcije fotografij. Zunanji video vir je povezan prek priključka HDMI. Podobno kot avtomobilski sprejemniki, ki podpirajo platformo CarPlay, ta model omogoča povezavo z videokamero in skupaj s parkirnimi nasveti prikaže sliko dogajanja za avtomobilom. V sodobnih avtomobilih je ta funkcionalna zmogljivost postala standard.

Nastavitve zvoka

Glede na povratne informacije lastnika, je zelo priljubljen EQ z nizom predhodnih nastavitev in uporabniško nastavljivim zvokom, skozi katerega zvok dobi želene odtenke. Poleg tega bo sprejemnik samodejno izmeril akustiko kabine in neodvisno nastavil avdio parametre pri priključitvi zunanjega mikrofona. Druga standardna funkcija Pioneer-ja SPH-DA120 - MIXTRAX je ustvarjanje neprekinjenih mešanic, sestavljenih iz skladb iz lokalne knjižnice, okrašenih z DJ učinki. Na žalost oboževalci poslušanja prenosa oddaj nimajo možnosti, da bi ga preizkusili v akciji.

Navigacija

Sprejemnik omogoča nadzor nad programom GPS-navigatorja z uporabo roke in glasu. Navidezni del je prikazan na levi strani zaslonaplošča, ki vključuje gumb Virtual Home, trenutni čas in jakost signala telefona. Glasovni nadzor je pomemben, ker iz varnostnih razlogov tipkovnica na zaslonu manjka. Predvsem pa vpliva na vmesnik Zemljevidov. Program privzeto ponuja nedavne poti in shranjene cilje, kot so "Hiša", "Delo" in naslovi, shranjeni v seznamu stikov. Edini način za vstop je sistem za prepoznavanje glasu.

Prednosti in slabosti

Obstaja kar nekaj poceni CarPlay avtomobilskih sprejemnikov. Izbira modela je odvisna od uporabniških nastavitev in vsebine, ki bo uporabljena. Pioneer SPH-DA120 kasetni predvajalnik v svojem cenovnem razredu ponuja najširši nabor komunikacijskih možnosti. Priključki USB omogočajo povezavo pametnega telefona in neobveznega nosilca podatkov s fotografijami, videoposnetki in glasbo. Vrata HDMI omogočajo dostop do velikega števila večpredstavnostnih naprav, zmožnost spreminjanja grafike in nastavitev zvoka pa vam omogoča prilagajanje sprejemnika po vaših željah. Tisti ljubitelji avtomobilov, ki iščejo finančno nepomembno priložnost, da povežejo svoj prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon z nameščeno platformo CarPlay, lahko razmislijo o nakupu Alpine iLX-700. Alternativni sprejemnik ponuja večji zaslon (zaradi zaslona na dotik), privlačen dizajn in enostavnost uporabe, brez nepotrebnih manipulacij po priključitvi pametnega telefona, tabličnega računalnika ali prenosnega računalnika. Gumbi za upravljanje aplikacije CarPlayse nahaja na strani, tako da povečana širina nekoliko olajša delo z vmesnikom Apple. Zaslon Pioneer-ja SPH-DA120 ni dovolj jasen, čeprav je njegova resolucija skladna z Alpine, velikost zaslona pa je še manjša, kar povzroči visoko gostoto slikovnih pik. Vendar pa v dobi Retina prikaže tako nizke značilnosti lahko šteje za kaznivo dejanje. Sprejemniki, ki stanejo več kot 1.000 $, so tudi danes izdelani z nizko ločljivostjo zaslona.

Sklep

Po mnenju lastnikov je Pioneer SPH-DA120 prejel podkupnino z dejstvom, da podpira brezžično komunikacijo z uporabo tehnologije Bluetooth. Ta funkcija Media Center je trenutno standardna (vendar žal ni na voljo v modelu Alpine). Omogoča vam, da predvajate zvok, ne da bi morali dobiti pametni telefon iz žepa ali nekaj časa poskusiti sami kot DJ. Vse je odvisno od posameznih koristi. Če morate biti sposobni prilagoditi barvno paleto domačega zaslona, ​​si ogledati fotografije in videoposnetke ter podpirati tehnologijo Bluetooth, ta sprejemnik ne bo le zagotovil relativno nizke pristojbine, temveč bo nudil tudi izjemne možnosti za platformo CarPlay.

Sorodne publikacije