Mazda-323F: opis vozila, specifikacije

Od leta 1920 Mazda proizvaja avtomobile po vsem svetu. Po podatkih za leto 2007 so bile montažne družbe koncerna prisotne na ozemlju 21 držav, izvoz pa je bil izveden v več kot 120 državah sveta.

Mazda-323F

Trenutno serija 323 ni več prisotna v seriji modelov. Zamenjala ga je nova modifikacija - Mazda 3. Prvič so videli svet v oddaljenem letu 1963. Na »Second Hand« trgu so ti »tristo« še vedno zelo pogosti. Pogosto so ti avtomobili izdani od leta 1994 do 1998.
323. model je postal najbolj priljubljen v Evropi od osemdesetih let prejšnjega stoletja. Potem ga je nemški avtomobilski salon prikazal na najvišji liniji svojih ocen, bistvo katerega je bilo glavno merilo za potencialne kupce - kakovost cene. Ne bodite presenečeni nad dejstvom, da so bili številni avtomobili podjetja pogosto podvrženi modernizaciji in so bili izdani šele nekaj let. Razlog ni v slabi kakovosti, ampak dejstvo, da so Japonci že dolgo navajeni nadgraditi in spremeniti svoje stroje. Na primer, "Mazda-323F BG" se je spremenila v štirih letih vse trikrat. Vsakič, ko je bil avto sproščen v novem telesu, kar je precej nenavadno.

Leta 1996 sta bili dve novi različici posodobitve starega P in F. Druga navzven je spominjala na coupe, ki so ga cenili ljubitelji avtomobilov. Zaradi barve večine modelov v rdeči barvi in ​​njenih odtenkov, mnogi povezujejo "Mazdo-323F" v ohišje hatchback-a iz Ferrarija. Samo v tem primeru s Ferrarijem za revne.

Zunanjost Mazde-323F

Zunanjost avtomobilaizraža eleganco, ki jo poudarja kombinacija gladkih in ostrih linij. Notranjost rešetke hladilnika in zaobljena kapuca sta poudarjena s svetlobno tehniko. Lahko rečemo, da zunanjost pretirava dinamiko avtomobila.
Toda na splošno je avto organsko in zelo dobro. Obroč, prekrit s kromom, daje zadnjemu odbijaču visoko stopnjo jasnosti. Meglenke in dovod zraka dajejo modelu agresiven videz.

Salon

V primerjavi s prejšnjimi modeli se je notranjost Mazde spremenila. Proizvajalec je izboljšal končne materiale. Fotelji vizualno nimajo stranske podpore, vendar so zelo udobni. Ko vnesete vrtenje pri visoki hitrosti, vaše telo ne čuti potrebe po odpornosti proti silam vztrajnosti. Sedeži so opremljeni z vsemi potrebnimi nastavitvami. Obstaja celo nastavitev spodaj, kar zagotavlja dodatno udobje. Edina težava je lahko širina navpične nastavitve. Toda to se izravna s premikanjem krmilnega stebra.

Instrumentna plošča se razlikuje od številnih modelov. Na njej so bele puščice, ki bi jih lahko namestili le za eno polnjenje, v modelu 323F pa so postali del osnovnega kompleta. Volan in prestavna ročica sta iz usnja, kar je zelo prijetno.
Na voljo so tudi številne dodatne možnosti: ogrevana ogledala in prednji sedeži, električna okna, pranje žarometov. Vse to dodaja, da ima ta avto nekaj športnih opomb, kar je zelo prijetno za lastnike. Obstajajo avtomobili, kjer vsi pravijoskromno, in tiste, kjer je vse, do usnjene obloge kabine.

Specifikacije Mazda 323F

Ta različica ni uporabljala širokega nabora motorjev: dva dizelska in štiri bencinska. V limuzinah s tremi vrati je najpogosteje najšibkejši bencinski motor - samo 14 litrov zmogljivosti in 73 konjskih moči. Za druge hatchbacks so bili dodeljeni drugi motorji z zmogljivostjo 73 KM. Ampak ne bodite tako navdušeni nad 14-litrskim motorjem. Odlično se počuti v mestnem toku, dinamika pa je primerljiva z ruskimi 16-ventilskimi "desetinami".
Večja naklonjenost zadeva 15-litrski motor, ki proizvaja moč 88 konjskih moči.
Obstaja tudi 18-litrski motor, ki razvija 114 "konjskih" moči, vendar mnogi ga ne marajo zaradi težav po 100.000 kilometrih. celotna stvar je, da motor aktivno zažene porabo nafte zaradi pojavljanja oljnih obročev. Za popolnoma eksotičen 2-litrski motor, ki je iztisnil vseh 144 KM, se je štelo, da se upošteva, čeprav se je mislilo, da je njegova moč umetno prekinjena. Vse napake so okoljski standardi, ki obstajajo na Japonskem. Zdaj je zelo težko najti takšen model, saj je bil osredotočen na hitro vožnjo in s tem, ko so se motorji iztekli, imeli čas, da se izrabijo. Če želite spremeniti stari motor v popolnoma nov, morate plačati približno 1000 dolarjev, če ga naročite na Japonskem.

Celotna tabela tehničnih značilnosti je prikazana v spodnji tabeli ("Mazda-323F 1,5 i GLX")

Splošne značilnostiTelo

)

PetvratnaHatchbackMenjalnik5-stopenjski mehanskiJamstvo za korozijo

)

6 letGorivoBencinMotor
)


1489 cm 2Število valjev


76) 4Moč88 str. 5500Tip injiciranjaporazdeljenokompresija

99)
94Največja hitrost175 kmchPospešek do 100 km


119 od


128) TežaVarovana1115 kgpolna

143)
1580 kgkoristni tovor465 kg

Prehod na dizelske motorje "Mazdi-323F" Ne smemo pozabiti, da vas ne bodo rešili. Lastniki so bili predstavljeni z 2-litrsko močjo 71 k in 17-litrsko moč 82 KM. Vsakih 5000 km potrebujejo vzdrževanje in potrebujejo samo dodatke za strojno opremo.

Mazda 323F: zmogljivost

Čeprav je zadnji model prisoten že skoraj 20 let, je na cestah zelo običajno, da se srečajo s predstavniki te japonske legende.
Seznam izvedbenih lastnosti Mazde-323F:

DimenzijeDolžina4240 mm
- (
184)


Kolesa1460 mmMedosna razdalja


2605 mmKazalniki uspešnostiProstor za prtljago) 2206


Mešani gorivni ciklus

556 l)


75 l100 kmPoraba goriva v mestu97l100 km


238)
Poraba goriva na avtocesti63 l100 kmPrikolica in streha) Največja teža priklopnika, ki ni opremljen z zavornim sistemom400 kgNajvečja masa priklopnika, opremljena Zavorni sistem1200 kgNajvečja obremenitev strehe75 kg
273)

Izkoriščanje

"Mazda-323F" je pridobil naziv zanesljivega avtomobila. Navdušenci nad avtomobili jo pogosto pohvalijo za nezlomljivo vzmetenje. Čeprav se mnogi pritožujejo zaradi prevelike krutosti. Kljub športnemu izgledu avtomobila je varnostna razdalja dovolj za udobno vožnjo tudi v zimskem času v letu. Če na kratko opišete vzmetenje, potem lahko odpokličete avtomobile, kjer je kilometrina 100000-150000 km, in noben del vzmetenja ni zamenjan. V urbanem načinu se tresenje zaradi neenakosti in jam nahaja nekje med kolesi in telesom. In na strmih ovinkih so krone minimalne, kar daje mirnemu pristanku v naslanjaču.
V salonu "Mazda" je mehanska in avtomatska kontrolna točka. Čeprav je večina avtomobilov opremljena z mehaniki. Lastniki so zelo zadovoljni in upoštevajte, da so škatle precej zanesljive. Zdaj pa za 100000 km občutite netočnost preklopa.
Nein zavorni sistem. Mnogi pogosto pohvalijo zavorne obloge za njihovo trajnost. Služijo 50000-70000 km, če pa so tovarniško izdelane. Neoriginalni se pogosto razlikujejo po velikosti in obliki. In za vse ostalo lahko vozijo pri zaviranju pri visoki hitrosti.

Cena

Cena podprtega avtomobila na sodobnem trgu se zelo razlikuje. Za avto leta 1995 boste dali približno 1000-1500 ameriških dolarjev. Novejši modeli iz leta 2000 bodo stali 2000-3000 dolarjev. Seveda je tehnično stanje avtomobila tukaj prva, leto izdaje je le manjše merilo.

Nadomestni deli

Pogosto rabljeni avtomobili trpijo zaradi puščanja olja, zato morate zamenjati tesnila za olje ali ventile. Običajno takšni deli stanejo več kot 100-200 dolarjev. Vzmetenje, čeprav zasluži zaupanje, vendar ne vsak rabljeni avto, je ostalo pred tako imenovanim pragom, ko je potrebno priviti celotno vzmetenje. Vse je odvisno od prejšnjega lastnika. Če mu ne posvetite dovolj pozornosti, lahko letijo v precej peni. In natančneje, potem te bo $ 1000 vzelo. Če je vse v dostojnem stanju, potem poglejte amortizerje. Ponavadi služijo do 200.000 km. Njihova tržna cena ne presega 100 USD. Kakovost zavornega sistema ne zaostaja za vzmetenjem, toda tukaj potrebujete zamenjavo, če je potrebno, namesto tega morate zamenjati zavorne ploščice. Odvisno od spremembe v kompletu boste dali od 40 do 90 ameriških dolarjev.

Sorodne publikacije