Pametni telefon "Lenovo C660": opis, specifikacije, cene, ocene

"Lenovo" - ena redkih korporacij, ki posebno pozornost namenja ruskemu trgu in proizvaja proračunske pripomočke z velikimi baterijami in povprečno tehnično opremo. Odprla bo absolutno večino brezkompromisnih uporabnikov, ki iščejo optimalno rešitev za majhno količino denarja. V tem pregledu bomo obravnavali eno od takšnih naprav - "Lenovo C660". V članku bomo obravnavali značilnosti, ceno in osnovne značilnosti naprave.

Dokončanje

V majhni plastični škatlici z logotipom podjetja lahko najdete naslednje:
 • Kabel za napajanje pametnega telefona iz električnega omrežja in sinhronizacijo podatkov z računalnikom.
 • Napajanje.
 • Stereo slušalke povprečne kakovosti.
 • Odpadni papir v obliki navodil in garancijskega bona.
 • No, junak pregleda "Lenovo C660".
 • Specifikacije



  Procesor



  MediaTek MT658213 GHz, 4 jedra



  Grafika
  )


  Mali 400



  Zaslon



  47 palcev, 960 x 540 slikovnih pik, IPS



  Pomnilnik



  1 gigabajt OPERATING memory in 8 GB ROM



  Kamere
  46)

  Glavno in spredaj 8 megapikslov 03



  Baterija



  3000 miliamernih ur

  ) Konstrukcija in krmiljenje ohišja

 • Mere: 137 x 688 x 10 milimetrov.
 • Teža: 151 gramov.
 • Kljub majhnim, trenutnim standardom, prikazu in skromnim dimenzijam, je prišel primer Lenovo C660precej težka in debela, kar ima škodljiv učinek na ergonomijo. Ampak to je povsem mogoče odpustiti, saj je bil vzrok ogromna baterija, skrita pod jeklenim pokrovom na hrbtu. Sprednja plošča pripomočka je izdelana iz plastike in stekla, uokvirjena je s plastičnim okvirjem, ki vizualno spominja na kovino (učinek je dosežen s posebnim razprševanjem), zadaj pa je pravi kovinski pokrov, podoben tistemu pri drugih modelih proizvajalca. Priložen je ohlapno, zaradi česar slišite škripanje. Pripomoček je na voljo v eni barvni rešitvi, ki jo podjetje imenuje titan.

  Na sprednji strani naprave so tipke na dotik za upravljanje pripomočkov (gumb za nazaj, dostop do namizja in gumb za večopravilnost menija). Nad prikazovalnikom je mogoče zaznati senzor bližine in osvetljevalnik, kot tudi zvočnik s sprednjo kamero. Fizične kontrole se skrivajo na desni strani telefona (tipka za vklop /izklop in krmilnika glasnosti). USB vrata na spodnjem robu in priključek za slušalke najdete na vrhu. Telo telefona ni monolitno, pokrov je mogoče odstraniti, pod njim so reže za pomnilniško kartico in SIM-kartico.

  Kljub posebnim dimenzijam ni težko najti primerov za Lenovo C660. Proizvajalec pogosto postavi večnamensko ohišje v škatlo s pametnim telefonom, s čimer se poveča število takih dodatkov.

  Komunikacije

  Tukaj je standardni komplet brez dodatkov:
 • Dve sedmih kartic (ena antena).
 • Bluetooth 4.0.
 • Wi-Fi, ki deluje pri 80211 b /n /g.
 • GPS in A-GPS.
 • Med žičnimi vmesniki je samo USB 2.0 brez podpore tehnologije On The Go.

  Zaslon

  Naprava ima zaslon 47 palcev, vendar z relativno nizko ločljivostjo 960 x 540 pik. Število pik na palec je 234 enot. Posamezni piksli so vidni s prostim videzom in to je problem. Pri branju besedila so črke prerasle z "lestev", kar bo povzročilo nelagodje med tistimi, ki so navajeni na HD zaslone.
  Zaslon temelji na matriki IPS, ki ni najboljše kakovosti. Zahvaljujoč tehnologiji IPS so doseženi maksimalni koti gledanja. Pomembna prednost zaslona je pomanjkanje zraka med zaslonom in zaslonom. Ta zasnova omogoča pametnemu telefonu vodilno vlogo na protibakterijskem nivoju. Čitljivost na najvišji ravni tudi pri neposredni sončni svetlobi. Poleg tega se zaslon ponaša z dobrim prenosom barv in ustreznim ravnotežjem beline.

  Produktivnost in spomin

  Naprava srca je postala MediaTek kitajski čip, tako da ga lahko najdete na skoraj vsakem pametnem pametnem telefonu, tako da z njim ne morete računati na hitro. Sistemski vmesnik včasih precenjuje, zaslon na dotik se ne odziva vedno na dotik, zapleteni programi so dolgi, nekateri pa se sploh ne zaženejo. To ne pomeni, da je nemogoče uporabljati telefon, majhni zaostanki verjetno ne bodo močno poškodovali izkušnje pri delu z napravo.

  V sintetičnem testu uspešnosti podjetja AnTuTu je pametni telefon pridobil 17.390 točk. Grafična zmogljivost je vklopljenapovprečni ravni. Kljub razmeroma poceni grafični čip, večina sodobnih iger podpira naprava. Glavna stvar - za zmanjšanje podrobnosti in učinkov. V sintetičnem testu 3DMark je pametni telefon dosegel 2049 točk.
  Procesor dopolnjuje 1 GB RAM-a. Naprava ima težave. Kompleksni programi izginejo iz spomina. Kar se tiče glavnega pomnilnika, je 8 gigabajtov, vendar obstaja podpora za pomnilniške kartice.

  Avtonomija

  Življenjska doba baterije je zelo pomembna. Po mnenju proizvajalca lahko telefon živi v pogovoru do 36 ur, v stanju pripravljenosti pa več kot mesec dni. Zdi se, da so te številke vzete s stropa in zvok prelepe. Neodvisni testi so pokazali, da je delo v realnem času še vedno različno. Naslednji so testni podatki v primerjavi s prihajajočim konkurentom Highscreen Alpha GTX:
 • V načinu branja je pametni telefon delal 25 ur in Highscreen - 14.
 • V HD načinu predvajanja, 9½ ur in Highscreen - 11
 • V načinu igre (samo igre s kompleksno 3D grafiko) je trajalo 4 ure in 45 minut, Highscreen - 7.
 • Iz rezultatov testa lahko zaključimo, da s standardizirano uporabo brskanja po spletu, branja, Telefoni bodo lahko živeli dlje od svojih glavnih tekmecev, vendar bodo izgubili, če boste igrali igre in pogosto igrali ultymediyni materiali.

  Kamere

  Kar zadeva prednjo kamero, je vredno, da se križ takoj postavi na visokokakovostni sephi, saj so inženirji namestili standardni VGA modul, ki je primeren samo zapokličite na Skype in nato z raztegom. Vsaj za to je dobro in hvala za to. Glavna kamera je boljša. Za ločljivost je potrebnih 3264 x 2448 slikovnih pik. Fotografije, ustvarjene z njeno pomočjo, so zelo svetle, z dobrimi podrobnostmi. Tudi oddaljeni objekti vidijo jasno, ne razpadejo se na slikovni pik. Obstajajo težave z izpostavljenostjo, prekrivanjem ali, nasprotno, pretirano količino senc - norma za takšen cilj. Kamera se ponaša z dobro ostrino in nizkim hrupom. Proračunske naprave pogosto izgubijo osredotočenost in niso opremljene s stabilizacijo, kar negativno vpliva na kakovost fotografij, posnetih v temi, enako nesrečo pa je utrpela tudi "Lenovo C660" (ocene to potrjujejo).

  Recenzije

  Številni ljubitelji podjetja pripadajo družbi Lenovo kot neobjavljena blagovna znamka, ki resnično ponuja dostojne naprave svoji javnosti, ne pa trženje igrač. Uporabniki so uživali ravnovesje med ceno in kakovostjo, ki jo ponujajo inženirji podjetja. Ni novih tehnologij in trendovskih žetonov. Obstajajo številne trivialnosti, ki motijo ​​lastnike naprave: počasen vmesnik, senzor se ne odziva vedno jasno, rahlo mila kamera (v več načinih). Kljub slabostim, pametni telefon izgleda kot "workhorse", zasnovan za reševanje vsakodnevnih nalog. Tako naprava opisuje zadovoljne (res tako) uporabnike »Lenovo C660«.

  Cena

  Na začetku prodaje v Rusiji se je telefon prodajal po ceni 8000 rubljev. V sivi trg, tak pripomoček stane približno 6000 rubljev. Na sekundarnem trgu, tako napravo je mogoče najti še ceneje - manj kot 5000 rubljev.

  Namesto zaključka

  Torej smo precej nenavaden predstavnik trga pametnih telefonov s strani družbe "Lenovo". Pripomoček je jasno postavljen kot cenovno ugoden pripomoček in občutek za merilo za ruski trg. Lokalni uporabniki všeč "dolgo igranje" telefonov in ne želijo živeti v bližini vtičnice, in v zvezi s tem, telefon "Lenovo C660" je zelo dobra. V drugem - to je tipična srednja nota, se ne pretvarja, da je nekaj lovorike, ima srednje močan procesor, zastareli zaslon, kamera je daleč od profesionalne ravni. Vse to je dovolj, da pozitivno oceni Lenovo C660, katerega cena ustreza polni polni. Pros:
 • Obstaja baterija.
 • Kovinski pokrov.
 • Nizki stroški.
 • Proti:
 • Upočasnite vmesnik.
 • Slaba kamera.
 • To napravo lahko v očeh določene kategorije uporabnikov imenujemo zelo privlačna.

  Sorodne publikacije